Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   35 / 443
(#) Fidel hozzászólása Aug 11, 2007 /

Átálítottam a Grid-ben mm-re, de a furatoknál és a vonalaknál is az inch értéke maradt meg, ezeket hogyan tudom lecserélni?
Nem világos, hogy hogyan kell deffiniálni egy új vonalvastagságot!?
A DRC ikon alatt is csak a layers fülön van mm, mindenhol mil van megadva, ezeket nem tudom átállítani valahogyan?
(#) PCB válasza Fidel hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Szia !

Dehogynem, csak 1 lapot kellett volna visszanézned

(#111391) hozzászólás pont ezt a lehetőséget kinálja fel.

Üdv!
(#) bancsi15 hozzászólása Aug 12, 2007 /

Hali!!

Eagle 4.16r2-m van. Azt hogy lehet megcsinálni, hogy a nyáknál csak a vezetősávok látszanak és az alkatrészek ne ?

sürgős lenne!!

Köszi
(#) Lucifer válasza bancsi15 hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

View -> display hide layer -> katt a none-re
Ezzel kikapcsolja az összes réteget. Visszakapcsolod a vias, pads illetve a top vagy a bottom réteget. És már nyomtathatod is.
(#) mex hozzászólása Aug 12, 2007 /

Szevasztok. Újjabban nem müködik rendesen az eagle. Eltűntek az ikonok,és nem tudom visszaállitani,a helppel meg nem boldogulok minősithetetlen angol tudásommal. Aki tud kérem segitsen!
(#) PCB válasza mex hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Szia !

El

Ikonok helyén egér jobb gomb.........

Üdv!
(#) mex válasza PCB hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Köszönöm! Nekem úgy jött be hogy :FILE-jobb gomb-command.
(#) PCB válasza mex hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Ahol a menü van azon a sávon bárhol jobb gomb és .....
(#) mex válasza PCB hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Na most megint ikonok nélkül jött be. lehet hogy újra kell installálni?
(#) PCB válasza Ant hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Szia !

Nyákrajzban kapcsold ki a tPlace réteget.

Üdv!
(#) Moderátor hozzászólása (») Aug 14, 2007

Miért vannak idegbeteg emberek!?!? Akkor is használd a keresőt. Ha nem tudod hogy hívják, akkor használd a hozzászólásban keresőt.
Milyen érdekes... Két kattintás és megvan amit kerestél (volna): Bővebben: Link

Ha idegroncs vagy és káromkodsz, akkor a segítség helyett, hamar kinnt találod magad...
(#) Topi válasza (») Aug 14, 2007 /

Mellesleg rajzolsz egy polygon-t, majd a név eszközzel elnevezed GND-nek és máris kész!
(#) titike01 hozzászólása Aug 14, 2007 /

Én azt szeretném kérdezni, hogy az autoroute setup ban csak két beírandó rész van az alap részben.
Az összes leirást átolvastan de erre nem találtam semmit mindenütt a 16 beirási lehetöség van. a 4.16-ost használom magyarul leforditva és igy az elsöt használva a második N/A de igy sem lesz egyoldalas a nyák ezt hogy tudom létrehozni
Ha tudtok segítsetek
(#) titike01 hozzászólása Aug 14, 2007 /

Én azt szeretném kérdezni, hogy az autoroute setup ban csak két beírandó rész van az alap részben.
Az összes leirást átolvastan de erre nem találtam semmit mindenütt a 16 beirási lehetöség van. a 4.16-ost használom magyarul leforditva és igy az elsöt használva a második N/A de igy sem lesz egyoldalas a nyák ezt hogy tudom létrehozni
Ha tudtok segítsetek
(#) PCB válasza titike01 hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Szia !

Azt mondja, első beírás a TOP(felső) réteg, utána a 14 réteg
belső réteg, aztán a 16. réteg a Bottom(alsó) réteg.

Ebből mi adódik ?

Vagy az elsőt teszed N/A -ra és akkor egy normál egyoldalas rajzot kapsz, vagy a 16. -at teszed N/A-ra, és akkor egy olyan egyoldalas rajzot kapsz, ahol az alkatrészek oldalán van vezetősáv.

Üdv!

Szia !

Másik eagle-s topikban válaszoltam a problémádra.

Üdv!
(#) titike01 válasza PCB hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Köszönöm a gyors válsazt de amit csináltam rajzot igazz azt még beállítások nélkül csak probálkozás, de azon az első és utolsón kivül a 14.db beállítás valamiért hiányzott. mostmeg kezdtem egy másikat azon meg minden rajta volt.Ezt is tanulni kell Eddig nekem elég volt a Sprint-Layout 4 de ez más program.
Köszönöm a választ mégegyszer.
(#) még1MbR hozzászólása Aug 14, 2007 /

Sziasztok!

Eagle 4.11-ben rajzolt dolgaimat próbáltam megnyitni a 4.16r2-ben, de "load error 289" hibaüzenettel eldobott.
Olvasgatom visszafelé a topicot, egyenlőre még nem akadtam bele ilyen írásba. Próbáltam keresővel is, egyenlőre eredménytelenül.
Kérhetnék annyit, ha esetleg már volt erről szó, jeleznétek egy igennel/nemmel... addig is olvasom tovább, hátha találok valamit a 4.11-->4.16 fájlkonverzióval kapcsolatban.
Előre is köszönöm!
(#) még1MbR válasza (») Aug 14, 2007 /

Hopp, találtam pár dolgot közben... priviben kérdezek inkább

Szia !

Idézet:
„Eddig nekem elég volt a Sprint-Layout 4”

Én is csak nemrég kezdtem próbálgatni az Eagle-t.
Én most is a Sprint Layoutot használom, nekem gyorsabb, kezesebb program.

Üdv!
(#) titike01 válasza PCB hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

ÜDV!
Na jónak mondtam a Sprint-et az aki csinálta!!!
Akkor most külön meg tudom köszönni a videokat amit az 5-ös höz készítettél nagyon tuti lett.Az viszont hab lenne a habos tortán ha az is magyar lenne mint a 4-es.
(#) Frankye válasza titike01 hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

Titike01!
Az Egagle "rengeteg" réteggel képes dolgozni. A "Top" a felső, a "Bottom" az alsó réteg neve, az összes, köztes rétegnek csak akkor van jelentőssége, ha furatgalvanizált NYÁK-ot gyártasz-gyártatsz, több, köztes réteggel. A demo verziós Eagle egyik korlátozása az, hogy köztes rétegeket nem lehet használni, ezért ott csak a Top és a Bottom réteg jelenik meg a listában.
Ahogyan azt PCB kolléga már említette, az a réteg, amelyet "N/A"-ra állítasz, nem lesz használatban az autoroute során. Így, ha az alapbeállításon hagyod, akkor mind a felső (beültetési oldali), mind az alsó (rézfólia-oldali) mintázat használatban lesz, ennek azonban csak kétoldalas NYÁK Készítésekor van értelme (logikusan). Ha tehát sima, egyoldalas NYÁK-ot akarsz tervezni, és nem SMD, hanem drótlábas alkatrészeket akarsz használni, akkor a Top réteget állítsd N/A-ra, és csak a Bottom rétegnél legyen "-" vagy "|" jel.
(Ezek a jelek egyébként azt jelzik az Egale számára, hogy melyik a "preferált" vonalirány.)
(#) vzoole hozzászólása Aug 15, 2007 /

Sziasztok!

Olyankor mi van ha változtatok egy összekötést a schematic-ban, de azt nem csinálja meg BRD-ben.?.
(#) Frankye válasza vzoole hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

Mármint mit nem csinál meg? Légkötést létre kell hoznia, legfeljebb nem készíti el belőle a vezetősávot! Azt Neked kell kézzel, vagy autorouterrel elkészítened.
(#) Lucifer válasza vzoole hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

Ilyet sajnos nekem is szokott csinálni. Biztos valami bug. Vagy hasonló.
Hozzáadok valami új alkatrészt a sémában és nem kerül bele a boardba. Az ERC meg szól, hogy az alábbi alaktrészek nem találhatók a boardon...
Egyelőre értetlenül állok a probléma előtt. A megoldás lehet a brd fájl törlése, majd újbóli létrehozása, viszont ez nem kevés munkámba kerülne.

(#) Frankye válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

Redraw nem segít ilyenkor?
(#) Lucifer válasza Frankye hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

Nem sajnos nem.
(#) elektrocad válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

Pedig működik.
(#) Lucifer válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

Nekem sehogy sem akarja
Megnézed a kedvemért a csatolmányt?
Hátha a tiéd átrakja az alkatrészeket.
Mellétettem a könyvtárat is amiből a max232 van.

Köszi előre is.

bluetooth.zip

(#) titike01 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

ÜDV! Frankye
köszönöm szépen a választ a progit csak most tanulom
remélem nem fog ki rajtam mint DXP progi az nekem tul bonyolult volt.

Köszi a választ mégegyszer
Következő: »»   35 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem