Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   567 / 1274
(#) ecostar hozzászólása Jan 3, 2012 /

Segítségeteket szeretném kérni egy GRUNDIG 82 FLAT MFW 82-3310/7 típusú tv javításában! Hiba jelenség: bekapcsoláskor halhatóan egy relé meghúz de azonnal el enged "letilt"
A képen pirossal bekarikázott panel mi? Egy tekercs és egy kondiból áll ha ezt lehúzom akkor be kapcsol viszont csak egy függőleges vonal jelenik meg középen, ez mire utál? vízszintes eltérítésben lehet valami zárlat? vagy a sorkimenő trafó zárlata, okozhatja?
Zárlatos tranzisztort, kondít nem találtam eddig. Valakinek valami ötlet? Kapcsolási rajzot se találtam
(#) kapuskari hozzászólása Jan 3, 2012 /

Sziasztok!
Egy Panasonic TX-29PM1P típusú tv baja látszatra a következő: nagyon- nagyon kontrasztszegény.
Első pillanatban a fókusz poti hibájára gondoltam de, lehetett állítani vele a fókuszát.
Ami feltűnő, hogy a videó táp fesz kicsi. 185 helyett 145-150 volt, és a segédrács fesz is az szerintem!
Most per pillanat képcső hibára gondolok, de hátha van valamelyikőtöknek tapasztalata az ilyen hibával.
Segítségeteket előre is köszönöm: Kari
(#) megabor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

"bután" minden tudományos megfontolás nélkül cserélgettem a kondikat, a harmadikra bejött! Az eredeti gond fele megoldódott.
Hanem a távszab. bekapcsolja, csatornát vállt, kikapcsolásra a Led világít, a hang megszűnik, viszont kép marad. Relé jó, tranyók cserélve.
Befejezem, mert úgyis csak nyaralóba kell átmenetileg, és ígyis lehet használni.

Mindannyiótoknak nagyon köszönöm a segítségét!!!!
(#) küzmös Gergely válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Szia! Megmutatta magát a hiba.. kép és hang elment,csak (kékes)derengés maradt,illetve ha csatornát váltok a csatornának a száma "szalad" a képernyőn.. sokszorositott formában,kb úgy mint egy szinkronhibás kép szokott.. A rajz alapján végig mértem a TDA4505 lábait.. elsőre hogy megkapja e a 12V-ot.. a 7-es lábon 11,45V van.. pár eltérés viszont sajnos van.. 5-ös láb:2,5V helyett 0,12V 18 láb:5,0 helyett 1,63 (AFC) 22 láb:10 V helyett 1,45V.. a többi helyen ha nem is tized pontossággal,de meg vannak a feszültségek.
(#) Watson válasza feerke hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Azt hiszem ezt nemigen lehet helyettesíteni,csak ESM740 a jó bele,lehet bontani icc5-ből is.
(#) BarnaPili válasza ecostar hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Amint látod,a vízszintes eltérítő tekerccsel lehet sorba a két alkatrész.A sorkimenő jónak mutatkozik,van nagyfesz.Ha nincs szerencséd,akkor az eltérítő tekercs lett zárlatos,ezt csak az eltérítő szerelvény lebontásával tudod ellenőrizni.Át szokott égni a szigetelése a zománchuzalnak.Javítása kicsi eséllyel bír.Ha nem találsz a sorvégfokban rossza lakatrészt,abban az esetben szedd le a tekercset a képcsőről,és nézd meg!
István
(#) egyedricsi hozzászólása Jan 3, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Rögtön a lényeg:
Adott egy lg42pc1r tip. Plazma tv y-sus panel hibára gyanakszom...mert ezen a panelen van egy cserélt tranzisztor és itt hallok (talán valami relé) kattogást ami eddig nem volt..
A kép szÍnes hangyás mosódott és villog( a kattogásnak megfelelő ütemben ki-be kapcsol)
Kondi hibán sem lepődnék meg mivel kiszáradhat egy ilyen melegedős tv hátulján...
Ötleteket várnék, minden segítségnek örülnék.
(egy alap multimeterem van)..kezdésnek
(#) geryke86 hozzászólása Jan 3, 2012 /

sziasztok!a kérdésem a következő:van egy grundig nagy képernyős,képcsöves tv-m,kb 3 éve vettem újan!Mostanában olyat csinál,hogy magától bekapcsol,kapcsolgatja a csatornákat és a menüjét,még akkor is,ha a távirányítóból kiveszem az elemet!várom az ötleteket,előre is köszönöm
(#) BarnaPili válasza geryke86 hozzászólására (») Jan 3, 2012 /

Valamelyik kezelőgomb átvezet a készüléken.Azokat cseréld ki.(Ha vannak...)
(#) kislacikahu válasza egyedricsi hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

A cserélt tranzisztort első lépésben be kell azonosítani, - csak eredeti alkatrésszel, nem helyettesíthető másik tranzisztorral (ami esetlegesen hosszú távon kikönyököl)
Doksi szükséges!

tv_jav.jpeg

(#) kislacikahu válasza egyedricsi hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Szia!

Sanken táp esetén nem a kondi a baja, hanem a primeren egy zener, ahonnan a táp procija veszi a referenciát. Azt 9.1 V-osra kell kicserélni

tv_jav.jpeg

(#) egyedricsi válasza kislacikahu hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Honna lehet tudni hogy sanken táp?s a zener hogy néz ki?
Köszi az infót!Guglizom is..de Te biztos jobban tudod

Igen sanken a táp..zener az dióda eddig utolértelek hol a primer? esetleg képet tegyek fel hogy be jelöld nekem?

Eleget néztem a tápot és meglett a primer oldal is ))
pozíció a dz504 ? ...neten leltem erre..

..és hány W-os vagy mW os kell?

http://www.conrad.at/ce/de/FastSearch.html?search=zener+9.1v&initia...ycode=

itt keresgélek,jelenleg ausztriában vagyok ezért pontos leírt paraméterekkel kellene beállítanom a boltba
(#) ecostar válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Megmértem az ellenállását 1,2ohm elég kevésnek tűnik de nem is túl nagy menetszámú, kb. mekkora értékűnek kellene lennie egy ilyen 100hz es TV-nek a vízszintes eltérítő tekercse. A függőleges tekercs meg 10ohm körüli.
(#) geryke86 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

vannak gombok a tv-n,erre én is gondoltam,köszi
(#) zsel55 hozzászólása Jan 4, 2012 /

Sziasztok! Van egy LG32LC2RR típusú LCD tévém, ami egy hete megadta magát. Illetve először csak a merevlemez kezdet el akadozni, azt hittem, hogy az rossz. Kivettem rádugtam a pc re, de ott tökéletesen működöt, nem raktam vissza. Aztán így ment egy félévig. Most az utóbbi két hónapban a kép csak kb 20perc múlva jött be. Szétszedtem 4db púpos kondit kicseréltem a tápegységben,és egy hétig tökéletesen működöt. Tegnap bekapcsolás után, tízperccel elment a kép,meg egy kis füst és vége. A tápról lerobbant egy 8 lábú SMD ic. Kérdésem az, hogy mi lehet az ic típusszáma, és hogy lehet e még javítani ezt a tápot. Képeket csatolom. Előre is köszönöm.
(#) logan12 hozzászólása Jan 4, 2012 /

Hello! használtan vettem egy full hd-s 22es led tv-t. mielőtt elhoztam volna, kipróbáláskor látszólag minden megfelelően müködött. otthon rákötöttem a pc-re és rájöttem, hogy a világos szineknél elég idegesitő súgás van. mennyire komoly hiba ez? vigyem egyből vissza?
(#) bihari laci válasza ecostar hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

A tekercsek nem hajszál vékonyak ,hogy legyen elenállásuk ,szerintem ,jok ,a tekercsek annak annyinak kel legyen ,a panelon van a zárlat hiba a trafo körűl ,vagy forrasztás is lehet,
(#) Darka hozzászólása Jan 4, 2012 /

Sziasztok,
Segítene nekem valaki ebben az ügyben?
Nem jutottam tovább :no:
(#) Swedhart válasza zsel55 hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Szia
Hát ez szivacs!
Én dolgoztam olyan cégnél ahol ezeket gyártották,
ezek javítása panel cserével történt a garanciás szervízelésnél mert ezek az alkatrészek típusa pozíció szám szerint van meghatározva amit gondosan titkolnak nekem sem volt egyszerű beszerezni pár dolgot.
Tehát próbáld megvenni a komplett panelt nézd meg a panel sasszé számát és aszerint keresd.
(#) dragon0 hozzászólása Jan 4, 2012 /

Helló mindenki van egy samsung le32b650 lcd tv az a baj ,hogy pár csatornát egyszerűen nem lehet a kedvencek közé be rakni ki írja mentve de amikor megnézem nincs ott pl mezzó nem értem !?
(#) kislacikahu válasza egyedricsi hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Hali!

A Zener diódát egy ejtő ellenállással (Kb. 50 ohm 1 Watt) sorba kötve 0-15 Volt stab. táp alá helyezem polaritásra ügyelve.

A Zener dióda kivezetéseire voltmérőt csatolok a fekete vonalhoz a + műszer csatlakozót csipeszelem, - tekerem a táp potméterét 0 -tól felfelé 15 voltig (figyelem a stab. táp műszerét és figyelem a voltmérő állását a Zener diódán) amennyiben a Zener dióda jó a Zener dióda jelölt értéke fölé nem tudom a tápegység potméterével a feszt megemelni,

Pl. : ha 5.6 Voltos Zener akkor a stab. táp felcsavarva 15voltra is 5.6 Voltnál megáll a voltmérő állása, így könnyen alkatrész centrikusan kimérem a gyanús elemet, esetlegesen megtudom a stabilizált feszültség értékét, ha nem tudom leolvasni az alkatrészről doksi hiányában a stabilizálandó feszültség értékét!
(#) kislacikahu válasza kislacikahu hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Volt olyan dióda 9,1 Voltos Zener, amit kimértem multiméterrel dióda állásba jó volt, a terheléses módszerrel csak 3 Volt volt mérhető a diódára kapcsolt voltmérőn 9,1 Volt helyett Csoda hogy nem működött a táp? 3 Voltos Zener diódaként megfelelve a 9,1 Volt jelzésű..ez szívatós....
(#) bundibacsi hozzászólása Jan 5, 2012 /

Sziasztok!Van egy philips tévénk ami a képen látható hibát produkálja,hullámzik a kép.Semmi előjele nem volt a dolognak reggel bekapcsoláskor már így indult.Merre keressem a hibát?Eltérítés?

DSCF2338.jpg

(#) karaszbandi válasza bundibacsi hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Táp szűretlen.
(#) bundibacsi válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

A sorkimenő körül már kicseréltem a kodikat és 2-3percig jó volt a kép,de utna megint elkezdte.:S A táp kondikat is cserélni kellene?
(#) judas545 hozzászólása Jan 5, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Sharp LC-26GA5E tv-m amin csak a visszajelző led világít, hogy fesz alatt van, de nem kapcsol be. Belenézte, de semmi hibát nem látni szemmel. A táp panelen inverter búg azt hallom. Hogyan lehetne ki keresni a hibát? Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek. Köszönöm előre is.
(#) bundibacsi válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Kicseréltem az összes kondit a tápban meg körülötte,monst nem hullámzik a kép.De bekapcsolás után váltogatja a színeket és pár másodperc múlva kikapcsol.Lila,zöld,piros meg mindenféle színű képek bevillanak és kikapcsol.
Következő: »»   567 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem