Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Valaki tud erről valami adatlapot biztosítani nekem? Ltd-6402hg led kijelző elvileg közös anódos
Ha egy adatlapra van szükséged, írd be a :google: -nál a típisszámot és a datasheet szót. Az erdmény... A 3. találat: Bővebben: Link
Én csak annyit írtam,hogy arra hasonlít.
Mindjárt csinálok képet róla.
Ilyen sötétben nem sikerült jobb minőségű képet csinálnom telefonnal.
De a lényeg látszik szerintem.
Köszöntem én mondtam faternak, de nem (mindig) hisz nekem.
Majd teszek velük egy próbát.
Köszönöm a segítséged!
Bár a leírt módszert kipróbáltam, s nem hozott eredményt. Amit linkeltél sajnos nem jó, mivel a leírás meg sem említi ezt a típus, sőt a képeken jól látható ,hogy a lábak száma sem stimmel. Üdv!
Amit én keresek az egy izzó, ami AC 10-12V-ról megy.
Hengeres alakú, kb 2cm hosszú és 8-10mm átmérőjű. A kivezetései a két végén vannak, mivel egy nyákra volt ültetve. Lehet még valahol ilyet szerezni??? Esetleg mivel lehetne leváltani?
Legutóbb én itt tudtam hasonlót beszerezni. Drótlábú izzóként ismerik.Bővebben: Link
Az valószinűleg szofita, de ha olyan helyre kell, autós alkatrészként már LED-es is van, illetve itt valahol olvastam már, hogy egy fórumtársunk kiváltotta olcsóbb LED-ekkel. bTudni kellene mi volt a funkciója a panelen. Csak világított, vagy egyéb tulajdonsága volt kihasználva az izzószálnak...
Sziasztok !
Van egy hatalmas háromfázisú plusz nullás toroid trafóm.Teljesítményét nem tudom mert nincs adattáblája, sem doboza.Tekercsek átmérője 185x85 mm.KB. 3db.Igen nehéz, 34 Kg.A kérdésem , mire lehet használni, és ha én nem tudom használni akkor mennyiért hirdessem meg.Nem volt még használva ezért nem szívesen bontom szét. Infókat előre is köszönöm.
Semmiképp ne bontsd szét. Ez egy háromfázisú változtatható kimeneti feszültségű toroid transzformátor. 3×400 V -ból lehet vele csinálni 3 × 0 - 400 V feszültséget, vagy 400 -nál többet, mert ahogy nézem van leágazás rajta. Ki kellene mérni, hogy a közbenső leágazásra kell tenni a 400 V -ot. Aki hosszú vezeték végén lakik, biztos örülne neki.
Ez kb 2-2,5 A-t tud fázisonként, nekem van hasonló méretű, egyfázisú, az 2,3 A-es (adattáblája van).
A végkivezetésből ítélve, ez akár 300V-os is leadhat feltekerve, persze fázisonként. Kisebb 3 fázisú motort lehet vele szabályozni (korlátozottan), vagy 3 fázisú, izzós világítás fényerejét. Fénycsőhöz nem jó. Esetleg a Tesla-tekercs rajongók 3 db NST-t tudnak róla működtetni, a szekunder nagyfeszt egyenirányítva... A MOT-hoz kicsi. Érdeklődj a Tesla tekercs építése topicban, tudnák-e használni. Aztán megalkusztok. Ha ki akarod mérni, akkor egy tekercsrészt próbálj, de mindenképpen CSAK 230 V-ról, mert a bekötése csillag (van külön nulla, mint említetted, de azért nézd meg!), ne köss rá 400 V-ot! A csillagkapcsolás fázisfeszültséggel (230V) megy, nem vonalfeszültséggel (400V)!
Köszönöm a választ neked is !
Ha tudja valaki használni jelentkezhet ,olcsón eladom. Nekem nincs három fázisom . Nem tudom mire használni .
Helló Big! Az utolsó soron javítanék!Cs=Uv/If; D=Uf/Iv~kb.
Mit kéne javítanom? A csillagkapcsolás esetében a csillag egyes tekercsein fázisfeszültség van (fázis és a csillag közös nulla pontja között).
Ha netán (de mint kiderült, erre nincs esély, mert fórumtársunknak nincs háromfázisú hálózata) az egyes tekercsekre a tekercs - csillag közös pont közé vonalfeszültséget kapcsolna valaki (mint a delta kapcsolás esetében), akkor leég a trafó.
Helló! Ezt nem vitatja senki, de a Cs/D kapcsolás nem eszerint megy, A Cs-kapcsolásban nincs szerepe a null vezetőnek (pl:motor indítás, trafó-kapcsolás; ki sincs hozva a nulla). Hálózati elosztóknál más a helyzet, egyenlőtlen fázis-terhelés elosztásnál megy a nulla másfelé, meg a fázis fesz. is (pl.nálam az utcában, 390; 398; 430). :yes: Fi-relé meg napi 7x fexik.
Senki nem beszélt Cs/D kapcsolásról, én írtam el a 400 V -ot, amit javított _BiG_. Ez egy csillag kapcsolású 3 fázisú autotrafó, és a 0 (csillagpont) is hozzáférhető, hogy bekötöd vagy nem, az attól függ, hogy milyen a terhelés. Ha szimmetrikus, akkor nem kell.
Ha nálad a FI relé kikapcsolgat, akkor a saját házad táján nézz körül, a hiba ott van. Ami áram befolyik, annak ha más eloszlásban is, de ki is kell folynia. A FI relé, meg csak a be-, és kifolyó áramok különbségére érzékeny.
Helló! Meg a feszültség különbségre (egy kicsit). Az EON-os szakik egyszerűen átkötötték, mondván a terhelés elosztáson nem tudnak javítani (nincs elég ember). Amúgy a házban minden rendben, nem "villanyszerelő" csinálta!((L1385V, L2398V, L3438V; friss mérés!)) :yes: Az EON-os mérőke is ilyeneket mért egy hétig, az oszlopnál.
A FI relé mitől lenne feszültségre érzékeny? Nincs is olyan alkatrésze. Csak áramtekercsek vannak benne. A háromfázisúban négy, meg a kioldó tekercs. Ha a 3 fázisban, és a nulla vezetőben folyó áramok összege 0 +/- 30 mA, a relé nem old ki, ha ennél nagyobb, kiold. Itt a feszültség nem számít, csak az áramok különbsége. A FI relé előtt az áram oda folyik ahová akar, de utána ami befolyik, annak ki is kell folynia, pont ez a védelem rendszere. Mert ha nem folyok ki, az azt jelenti, hogy valahol az N vezetőt megkerülve folyik a föd felé, az pedig lehetsz akár Te magad is, de többnyire gyenge szigetelés a föld felé.
Helló! Itt valami nem gömbölyű. Külön használom fázisokat(szintekre osztva a ház), nem egyszerre, nem egyforma terheléssel. Amióta (nagyon)nem egyforma a 3 bejövő fesz. azóta csinálta! Sőt, ha lekapcsoltam a bejövő delejt(a mérőnél) akkor is.(ez a mérő előtt volt, a méretlenen)
Mivel nem vagyok gyakorlott villanyszerelő, de még villanyszerelő sem, konkrét tanácsot nem mondanék, de a helyedben szigetelési ellenállást mérnék a föld felé a teljesen leválasztott hálózatodon.
Gondolod, hogy nem tettem meg?(gyakorlott vagyok, alig 45 év) Megmérettem azért az EON-osokkal is! GUT!Kívül is belül is! Jól el-beszélgettünk.
Akkor merre folyik az az áram, ami nem folyik át a FI relén?
Ha gyakorlott vagy, kitalálhatnád, még ha csak tranziens is.
Sziasztok!
Egy műszeremben ami elromlott van egy SOT23-6 tokozású E1SAB jelzésű IC. Ezzel a jelzéssel semmit sem találtam. Viszont van is több analóg kapcsolót ami akár lehetne is, de egyiknek sem stimmel a lábkiosztása. 1: OPA /SHDN- lábára kötve 2: 5V; 3: GND; 4 és 6 kivezetve csatlakozóba 5: egy OPA erősítő kimenetére van kötve. Mi lehet ez?
Miután nincs benne nullátmenet áramkör, igen. De a vezérlés macerás lehet.
Szia!
Ez alapvetően egy egy optocsatolt diak. Tehát önmagában nem jó sem fényerőszabályozásra, sem nullátmetes gyújtásra. Triakot gyújtásszögvezérléssel lehet arra rávenni, hogy teljesítményt szabályozzunk vele és nem PWM-el. |
Bejelentkezés
Hirdetés |