Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   22 / 82
(#) karaszbandi válasza elektromos hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Attól függ, milyen messze vagy az adótól!
Ha 30-40km, akkor már meggondolandó a csere. Inkább UPC és egy DVR készülék. Annak már van HDMI kimenete és a képe is agyonveri a dilit.
(#) elektromos válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Az UPC az horror áron van a digihez képest.
Ezért érdekelne a mindig tv, de nállunk csak tető antennás vétel a megoldható, mert elég messze a torony. Ezek szerint akkor az sem a legjobb választás.
Akkor marad a digi.
(#) zenetom válasza elektromos hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Szia!
Az antennáról annyit, hogy a sima lepkeantenna nem a legjobb, mert a digitális sugárzás egy kicsit arrébb van frekiben, mint amire a lepkeantenna van kihegyezve.
Ilyesmi már jó lesz: UHF DVB-T Yagi tetőantenna 470-862MHz
(#) kadarist válasza elektromos hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Én több, mint 70 kilométerre lakom az adótoronytól (Budapest) és teljesen jó a vétel egy erősítős lepkeantennával. Nagyon jó választás DVB-T vevő szempontjából a Triax, mert érzékeny tunere van.
(#) karaszbandi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

A vétel minősége az erősen hely függő.
Mivel teljesen más az analóg és a digitális vételi módja.

Ha már zajosodik a vétel, akkor a digit megáll. Mi is olyan helyen vagyunk, ahol kb 35km a torony, csak éppen nem esünk bele a fő sugárzási irányba, hanem elmegy mellettünk. Vagyis kisebb a jelszint mint a távolabb lévő szomszéd faluban. Ez meglátszik azon, hogy tetőantanna előtt 300m egy fasor, ami egyvonalban van az antennával, és máris akadozik a vétel!
Tehát, erősen helyi viszonyok függő az egész.
Főleg, ha sík terepen van a torony is meg a vételi hely is.

A pesti tornyot nem csodálom, hogy látod 70km-ről is rendesen, mivel egy kicsit magasra sikerült feltenni. Sík terepen a fák, épületek, magasságok miatt elég érdekesen tud alakulni a vétel.

Ehez még hozzájön egy sűrű köd, vagy intenzív hóesés és márse kell tv-t nézni.
(#) ElemElek hozzászólása Jan 7, 2012 /

Hello!!!
Na vettem egy új Samsung tévét (MPEG4, Full HD).
Plusz szereztem egy közepes minőségű antennát.
Sikerült behozni a kódolatlan digitális adókat (meg a rádiót). Ha más csatornára váltok vagy közli hogy kódolt vagy kiírja hogy nincs jel. Hogy tudnám ezeket is behozni? (vagy csak néhányat?) A válaszokat előre is köszi.
(#) zenetom válasza ElemElek hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Fizetsz havonta x összeget.
(#) pucuka válasza ElemElek hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

MinDig TV előfizetés megoldja a problémád. Kapsz egy kártyácskát, bedugod a TV -be, és örülsz. (és havonta fizetsz)
(#) zenetom válasza ElemElek hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Viccet félretéve, tényleg csak úgy tudod behozni, hogy ha megrendelsz valamilyen csomagot havi xy összegért.
(#) kadarist válasza ElemElek hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Vagy előre kifizeted fél vagy egy évre a díjat (prepaid).
(#) kadarist válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Csak azt akartam a példámmal demonstrálni, hogy nem kell feladni a vételezést azért, mert úgy gondoljuk, hogy rosszak a vételi viszonyok.
(#) karaszbandi válasza ElemElek hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Csak azért előtte, mármint kártya vásárlás előtt nézd meg, hogy van e conax kártyaolvasó a tv-ben, vagy csak a modul fogadó van benne, mint általában!

Mert ez még egy tizenötös plussz költség!
(#) elektromos válasza kadarist hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Igazad van, nem kell feladni. Azért kifizetni közel 35000ft-ot egy éves előfizetésre, és mégsem jó, no akkor lehet kisérletezgetni
(#) pucuka válasza elektromos hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Hááát, nem sok tere van a kísérletezgetésnek, mármint ami az előfizetést illeti. A szabadon nézhető közszolgálati műsorokat meg nézheted, ha nézted az analógot, akkor ezt is.
(#) kadarist válasza elektromos hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Érdeklődni kell a környéken, faluban, városban, a közeli hivatalos forgalmazónál... stb. De a különböző oldalakon fellelhető térerő-térképek is sokat segítenek abban, hogy belevágj-e ebbe a dologba. Bővebben: Link
(#) gaben62 válasza elektromos hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Én pont emiatt adtam el a 100Hz es, 480i, felbontású tv.met, és vettem egy Sony trinitron 42cm.es képátlójút.
Szóval a pixelesedés megszűnt, tűéles kép van a digivel si próbáltam már, de a 4fejes video lejátszót képe is gyönyörűnek tűnik.
Mivel tv.szerelő vagyok, sok tv.t javítottam, és néztem már, így állíthatom neked, a 60cm. vagy annál nagyobb tv.knél, legyen az lcd. vagy Hd.felbontású tv. csak a pixeleket + a grizes képet látod jobban, ami rövid távon is idegesítő.
Semmi értelme hát mindaddig, drága nagy felbontású 100ez,Ft. körüli tv.t venni, amíg a digitális mpeg adások, ilyen * vannak tömörítve, előregyártva.
A diginél, a upc.kábelnél is ugyanez a helyzet, pixelesedik, sokszor fakók a színek .
A mindig tv.nél jobb egy kicsivel, pl híradó vagy élő adásoknál, friss műsorok.
(#) gaben62 válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ha már egy fasor, vagy gyenge eső is akadályozza, akkor ott más gond lehet.
Pl. gyenge az antenna, kicsi a nyeresége, beállítás domborzati viszonyok,. stb.
(#) ToMikaa hozzászólása Jan 11, 2012 /

Sziasztok!

Én a napokban szereztem be egy Alcor 1911 típusú antennát, amivel remekül tudom fogni a mindigtv A és C multiplexét. A bajom az, hogy az ablakom alatt elhaladó vonat teljesen kiírtja az amúgy 100%-os minőségű jelet. Megnéztem az elektroportálon fellelhető "Merre állítsam az antennám?" oldalt és azt írja, hogy a Száva utcai adótorony csak 7 km-re van tőlem. Az antennám déli irányba néz a budai oldalról a pesti oldal felé. Van esetleg valami javaslatotok, hogy mit tehetek? Gondolkoztam jelerősítőn, de lehet, hogy az csak jól felerősítené a zajt, amit a vonat kelt.
(#) lamalas válasza ToMikaa hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Az ilyen zavarok ellen sajnos nem lehet hatasosan vedekezni semmifele aktiv elektronikaval. Ket lehetoseged van:
1. ki kell kuszobolni a zavarotenyezot. Ez valszeg nehezebb (lehetetlen) megoldas lesz mert akkor a vasutat kellene elterelned mas iranyba

2. Magasabbra kellene helyezned az antennat ha van lehetoseged ra. Ha kozel van es nagy nyeresegu az antennad akkor a hosszab kabel valamivel nagyobb vesztesege sem lesz problema es a vonatok zavarohatasa is csokken.

3. Esetleg a Szechenyi hegy fele iranyitod az antennat ha van lehetoseged. De igy is ugy is erdemes lenne magasabbra helyezni az antennat.
(#) ToMikaa válasza lamalas hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Hát akkor első körben kénytelen vagyok megbarátkozni ezzel a jenelséggel. Albérletben lakom, így gyakorlatilag lehetetlen pl. a tetőre szerelnem az antennát. A vasút pedig sajnos régebbóta van itt, mint a ház, amiben lakom.
(#) karaszbandi válasza gaben62 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Hidd el, hogy nem, mert konzultáltam egy AH-s mérnökkel és tudnak a bajról, csak addig, míg az analóg megy nem tudnak teljes teljesítménnyel sugározni!

Hála a főnökeinknek!
(#) SwarczY hozzászólása Jan 13, 2012 /

Hello Mindenki!

Van egy ilyen mini DVB-T vevőm, mint ami a képeken is látható. Természetesen Kínából származik.
Az vele a problémám, hogy az M1, M2, Duna World csatornáknál nem ad képet. Mint utána néztem, az említett 3 adó 1080i-ben van sugározva, amit a készülék nem tud dekódolni.
Találkozott más ezzel a problémával ilyen készüléken?
Esetleg talált valaki hozzá olyan szoftvert, ami már tudja dekódolni az 1080i-t is?

Minden segítséget szívesen fogadok. SwarczY
(#) SwarczY válasza (») Jan 13, 2012 /

Rendben, elnézést kérek.
(#) SwarczY válasza SwarczY hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Itt vannak a képek linkjei:

Kép1: Link

Kép2: Link
(#) ottobacsi hozzászólása Jan 13, 2012 /

Sziasztok!
Van arra mód, vagy lehetőség, trükk vagy bármi, amivel a mindigtv kódolt csatornáit lehessen nézni előfizetés nélkül?
Nem konkrét leírást szeretnék kapni ha van, csak annyit hogy van e vagy nincs.
Köszi mindenkinek.
(#) Action2K válasza ottobacsi hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Szia!
Tudtommal nincs, de nincs is értelme egy ilyen gyér kínálatot.
(#) kly hozzászólása Jan 17, 2012 /

Sziasztok

Mindigtv free adásaiból pár hete eltűnt az rtlclub és a tv2 . Ez mitől lehet? Ha újra kerestetek vele 20 adót talál ebből 5 bejön MTV1,MTV2,DUNA1,DUNA2,info de nincs benne az említett két csatorna.
(#) kadarist válasza kly hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Szia!
Melyik adóállomást vételezed?
(#) kly válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Hát azt nem tudom Verőcéről nézem Pestet.
(#) bandreasz válasza kly hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Sziasztok!

Azt hiszem, nekem ugyanez a problémám. Minden ingyenes program jön, kivéve az RTL, a TV2 és a Euronews. Azt olvastam, hogy ezek a 3-as multiplexen mennek. Nem tudom, hogy ennek van-e valami jelentősége?

Köszi, hogy ha tud valaki ezzel kapcslatban valamit mondani...

Ja, és Nagykőrösről próbálok tévézni...
Következő: »»   22 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem