Fórum témák
» Több friss téma |
Attól függ, milyen messze vagy az adótól!
Ha 30-40km, akkor már meggondolandó a csere. Inkább UPC és egy DVR készülék. Annak már van HDMI kimenete és a képe is agyonveri a dilit.
Az UPC az horror áron van a digihez képest.
Ezért érdekelne a mindig tv, de nállunk csak tető antennás vétel a megoldható, mert elég messze a torony. Ezek szerint akkor az sem a legjobb választás. Akkor marad a digi.
Szia!
Az antennáról annyit, hogy a sima lepkeantenna nem a legjobb, mert a digitális sugárzás egy kicsit arrébb van frekiben, mint amire a lepkeantenna van kihegyezve. Ilyesmi már jó lesz: UHF DVB-T Yagi tetőantenna 470-862MHz
Én több, mint 70 kilométerre lakom az adótoronytól (Budapest) és teljesen jó a vétel egy erősítős lepkeantennával. Nagyon jó választás DVB-T vevő szempontjából a Triax, mert érzékeny tunere van.
A vétel minősége az erősen hely függő.
Mivel teljesen más az analóg és a digitális vételi módja. Ha már zajosodik a vétel, akkor a digit megáll. Mi is olyan helyen vagyunk, ahol kb 35km a torony, csak éppen nem esünk bele a fő sugárzási irányba, hanem elmegy mellettünk. Vagyis kisebb a jelszint mint a távolabb lévő szomszéd faluban. Ez meglátszik azon, hogy tetőantanna előtt 300m egy fasor, ami egyvonalban van az antennával, és máris akadozik a vétel! Tehát, erősen helyi viszonyok függő az egész. Főleg, ha sík terepen van a torony is meg a vételi hely is. A pesti tornyot nem csodálom, hogy látod 70km-ről is rendesen, mivel egy kicsit magasra sikerült feltenni. Sík terepen a fák, épületek, magasságok miatt elég érdekesen tud alakulni a vétel. Ehez még hozzájön egy sűrű köd, vagy intenzív hóesés és márse kell tv-t nézni.
Hello!!!
Na vettem egy új Samsung tévét (MPEG4, Full HD). Plusz szereztem egy közepes minőségű antennát. Sikerült behozni a kódolatlan digitális adókat (meg a rádiót). Ha más csatornára váltok vagy közli hogy kódolt vagy kiírja hogy nincs jel. Hogy tudnám ezeket is behozni? (vagy csak néhányat?) A válaszokat előre is köszi.
MinDig TV előfizetés megoldja a problémád. Kapsz egy kártyácskát, bedugod a TV -be, és örülsz. (és havonta fizetsz)
Viccet félretéve, tényleg csak úgy tudod behozni, hogy ha megrendelsz valamilyen csomagot havi xy összegért.
Vagy előre kifizeted fél vagy egy évre a díjat (prepaid).
Csak azt akartam a példámmal demonstrálni, hogy nem kell feladni a vételezést azért, mert úgy gondoljuk, hogy rosszak a vételi viszonyok.
Csak azért előtte, mármint kártya vásárlás előtt nézd meg, hogy van e conax kártyaolvasó a tv-ben, vagy csak a modul fogadó van benne, mint általában!
Mert ez még egy tizenötös plussz költség!
Igazad van, nem kell feladni. Azért kifizetni közel 35000ft-ot egy éves előfizetésre, és mégsem jó, no akkor lehet kisérletezgetni
Hááát, nem sok tere van a kísérletezgetésnek, mármint ami az előfizetést illeti. A szabadon nézhető közszolgálati műsorokat meg nézheted, ha nézted az analógot, akkor ezt is.
Érdeklődni kell a környéken, faluban, városban, a közeli hivatalos forgalmazónál... stb. De a különböző oldalakon fellelhető térerő-térképek is sokat segítenek abban, hogy belevágj-e ebbe a dologba. Bővebben: Link
Én pont emiatt adtam el a 100Hz es, 480i, felbontású tv.met, és vettem egy Sony trinitron 42cm.es képátlójút.
Szóval a pixelesedés megszűnt, tűéles kép van a digivel si próbáltam már, de a 4fejes video lejátszót képe is gyönyörűnek tűnik. Mivel tv.szerelő vagyok, sok tv.t javítottam, és néztem már, így állíthatom neked, a 60cm. vagy annál nagyobb tv.knél, legyen az lcd. vagy Hd.felbontású tv. csak a pixeleket + a grizes képet látod jobban, ami rövid távon is idegesítő. Semmi értelme hát mindaddig, drága nagy felbontású 100ez,Ft. körüli tv.t venni, amíg a digitális mpeg adások, ilyen * vannak tömörítve, előregyártva. A diginél, a upc.kábelnél is ugyanez a helyzet, pixelesedik, sokszor fakók a színek . A mindig tv.nél jobb egy kicsivel, pl híradó vagy élő adásoknál, friss műsorok.
Ha már egy fasor, vagy gyenge eső is akadályozza, akkor ott más gond lehet.
Pl. gyenge az antenna, kicsi a nyeresége, beállítás domborzati viszonyok,. stb.
Sziasztok!
Én a napokban szereztem be egy Alcor 1911 típusú antennát, amivel remekül tudom fogni a mindigtv A és C multiplexét. A bajom az, hogy az ablakom alatt elhaladó vonat teljesen kiírtja az amúgy 100%-os minőségű jelet. Megnéztem az elektroportálon fellelhető "Merre állítsam az antennám?" oldalt és azt írja, hogy a Száva utcai adótorony csak 7 km-re van tőlem. Az antennám déli irányba néz a budai oldalról a pesti oldal felé. Van esetleg valami javaslatotok, hogy mit tehetek? Gondolkoztam jelerősítőn, de lehet, hogy az csak jól felerősítené a zajt, amit a vonat kelt.
Az ilyen zavarok ellen sajnos nem lehet hatasosan vedekezni semmifele aktiv elektronikaval. Ket lehetoseged van:
1. ki kell kuszobolni a zavarotenyezot. Ez valszeg nehezebb (lehetetlen) megoldas lesz mert akkor a vasutat kellene elterelned mas iranyba 2. Magasabbra kellene helyezned az antennat ha van lehetoseged ra. Ha kozel van es nagy nyeresegu az antennad akkor a hosszab kabel valamivel nagyobb vesztesege sem lesz problema es a vonatok zavarohatasa is csokken. 3. Esetleg a Szechenyi hegy fele iranyitod az antennat ha van lehetoseged. De igy is ugy is erdemes lenne magasabbra helyezni az antennat.
Hát akkor első körben kénytelen vagyok megbarátkozni ezzel a jenelséggel. Albérletben lakom, így gyakorlatilag lehetetlen pl. a tetőre szerelnem az antennát. A vasút pedig sajnos régebbóta van itt, mint a ház, amiben lakom.
Hidd el, hogy nem, mert konzultáltam egy AH-s mérnökkel és tudnak a bajról, csak addig, míg az analóg megy nem tudnak teljes teljesítménnyel sugározni!
Hála a főnökeinknek!
Hello Mindenki!
Van egy ilyen mini DVB-T vevőm, mint ami a képeken is látható. Természetesen Kínából származik. Az vele a problémám, hogy az M1, M2, Duna World csatornáknál nem ad képet. Mint utána néztem, az említett 3 adó 1080i-ben van sugározva, amit a készülék nem tud dekódolni. Találkozott más ezzel a problémával ilyen készüléken? Esetleg talált valaki hozzá olyan szoftvert, ami már tudja dekódolni az 1080i-t is? Minden segítséget szívesen fogadok. SwarczY
Sziasztok!
Van arra mód, vagy lehetőség, trükk vagy bármi, amivel a mindigtv kódolt csatornáit lehessen nézni előfizetés nélkül? Nem konkrét leírást szeretnék kapni ha van, csak annyit hogy van e vagy nincs. Köszi mindenkinek.
Szia!
Tudtommal nincs, de nincs is értelme egy ilyen gyér kínálatot.
Sziasztok
Mindigtv free adásaiból pár hete eltűnt az rtlclub és a tv2 . Ez mitől lehet? Ha újra kerestetek vele 20 adót talál ebből 5 bejön MTV1,MTV2,DUNA1,DUNA2,info de nincs benne az említett két csatorna.
Hát azt nem tudom Verőcéről nézem Pestet.
Sziasztok!
Azt hiszem, nekem ugyanez a problémám. Minden ingyenes program jön, kivéve az RTL, a TV2 és a Euronews. Azt olvastam, hogy ezek a 3-as multiplexen mennek. Nem tudom, hogy ennek van-e valami jelentősége? Köszi, hogy ha tud valaki ezzel kapcslatban valamit mondani... Ja, és Nagykőrösről próbálok tévézni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |