Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Köszöntem a válaszokat.Ha nem csatlakoztattam a kábelt a PC-hez és bekapcsoltam a monitort a kis zöld lámpa kigyulladt és középen megjelent a kis kocka hogy "kérem csatlakoztassa a kábelt stb." Ezért gondoltam én is hogy a monitor nem hibás. Viszont Menüjébe nem tudtam belemenni amíg nincs csatlakoztatva.Ma hazafelé megvettem a kondikat ,mondom ha szétkapom a cuccot és hibásak legyen amivel kicserélni.Szétkaptam és azok amik a képen is láthatóak amit belinkeltem abból 4 púpos volt rendesen. Kicseréltem őket,most kapásból 3 szór is kb 45 másodperc alatt betöltötte a wint rendesen.(előtte úgy hibásan ha be is jött 15 perc múlva csak) (viszont most hogy így jó így is kipróbáltam azt hogy nincs csatlakoztatva a PC-hez nem tudok belemenni a menüjében csak ha csatlakoztatom a kábelt. Nos remélem ez volt a probléma. Köszöntem a segítségeket ,ja és úgy vettem a kondikat túlméretezve Üdv mindenkinek.
Hello nekem volt alaplap csere megoldotta, viszont én memoriával együtt cseréltem ( a proci maradt)
A másik lehetőség: tegyél fel egy boot managet. Léteznek windowes alól telepíthető egyszerü bottmanagerek, vagy a linuxos GRUB (linux nem feltétlenül kell hozzá. Illetve van az ingyenes DOS4GRUb projekt, ami szinte bármilyen oprendszerre felrakható.
Ezzel indítok a saját gépemen winXP-t és linuxot is, indítok, de akár ISO fájlokból is képes bootolni (próbáltam ezt is)! A konfigurálása kissé fapados: szövegfájlban kell megszerkeszteni a menüt. Ez a hátránya és az előnye is egyben (én speciel szeretem a fapados, de jól működő dolgokat, még ha meg is kell tanulni kezelni)
sziasztok tudna nekem valaki segíteni? az a gondom hogy a gépem nem kapcsol ki mi lehet e probléma .a windows t most raktam újra bekapcsolom és minden működik megy mint állat de ha i akarom kapcsolni a szokott módon akkor újra indul és csak hátul tudom kikapcsolni . máshogy nem lehet kikapcsolni.
Üdv!
Azonnal újra indul, vagy néha van egy kisebb-nagyobb szünet? Ha nem azonnal indul újra, akkor nézd meg a BIOS-ban, hogy engedélyezve van e a Power Management alatt a Wake on LAN opció. Ugyan ezt az eszközkezelőben is be lehet állítani némelyik LAN kártyánál. Nézd meg a hálókártya tulajdonságainál a speciális fülön. Valószínű az van. hogy a hálókártya úgy van beállítva, hogy bekapcsolja a gépet a hálózati forgalom hatására. Mivel a neten mindig van valami kósza csomag, ezért a gép bekapcsol, mihelyst kikapcsolod.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy fujitsu esprimo mobile v6555-ös notebookom. Valahogyan a sata controllerét sehogy sem tudom életre kelteni. Biosban sajnos nincs állítási lehetőség. Olvastam, hogy ennél a vezérlőnél (Nvidia mcp 79 sata controller) arra van mód, hogy "rávegyük" a controllert, hogy ahci üzemmódba álljon. Nos, eddig a következőket próbáltam: Feltettem egy ubuntu 11.04-et, hogy legyen egy grubom. Csináltam egy újj scriptet grub2-höz, amiben benne van az a sor, ami ahci-be állítja a sata-t. Ez a következő: setpci -d 10de:0ab5 9c.b=06 Úgy gondolom a vezérlő ahci-ba is állt, mert ha a módosított scripttel bootolok, a windows kékhalállal megáll betöltés közben. Olvastam továbbá azt is, hogy a regeditben a msahci kulcs értékét 0-ra kell állítani, hogy a windows automatikusan keressen ahci eszközöket, de sajnos ezzel sem jutottam előbbre. Bizonyára most mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért nem keresek driver-t a controllerhez? Nos, nézelődtem az nvidia honlapján, és sem ott, sem máshol nem láttam, hogy lenne konkrétan ehhez a vezérlőhöz illesztő windows 7-hez. Amit pedig a fujitsu honlapjáról letöltöttem, nem fogadja el a windows kompatibilis drivernek. Próbálkoztam már az erőszakos telepítéssel (amikor a windows figyelmen kívül hagyja, hogy kompatibilis a driver az eszközzel, vagy nem), de ez sem segített. Egy "szabványos kétcsatornás pci ide-vezérlő"-nek látja a controllert a windows az eszközkezelőben. Sajnos neten nincs is információ arról, hogy ezt hogy lehetne megoldani ennél a gépnél. Amit eddig próbáltam, egy Mac-os fórumon találtam. Voltak és talán vannak olyan Macbook-ok, melyeket ugyanezzel a satával szereltek. De sajnos ott is megoszlanak a vélemények a probléma megoldására vonatkozóan. Felhívtam a fujitsu hotline-t is, de ott sem tudtak erről a kérdésről. Mindössze annyit mondtak, hogy a biosban állítsam át az ahci config-ot. No, de hogyan, ha nem lehet? Kérem, hogy ha valakinek van valamilyen ötlete, a fenti probléma megoldására vonatkozóan, írja meg, mert már kezdem azt hinni, hogy holtvágányra jutottam. A válaszokat előre is köszönöm. István
Bios frissítést próbáltál már? Lehet hogy van hozzá egy olyan bios, amiben szerepel az ahci mód beállítása.
A legfrissebb bios van a gépen. A szomorú az, hogy sajnos egyik biosverziónak a changelogjában sem írtak erről a problémáról.
De rájöttem, hogy nem az ahci mód beállítása, hanem a driver a gondom, mert az ahci-t grubban be tudom lőni. Ezt abból gondolom, mert próbáltam grubból ahci módban indítani egy windows telepítést, és nem ismert fel a masina winchestert.
Sziasztok!
Volt egy különös problémám egy géppel.XP-kértek rá amit fel is tettem de a frissítés után ,mindig akarta frissíteni a KB958644-es frissítést.(Talált egy frissítést, végigvitte aztán kiírta, hogy a frissítés nem sikerült)Két perc múlva megint elkezdte frissíteni ugyan azt de megint sikertelenül. Majd jött a Firefox .Ugye a frissítés végen meg kell hozni egy fontos döntést.Válasszunk böngészőt.Firefox 9.0.1 letölt de nincs kezdőlap.Letöröltem, újra raktam ,nincs.azt írta ki amikor kezdő oldalt akartam nyitni hogy "Érvénytelen URL cím". Felraktam egy 3.6-ost működik.Frissítettem 9-esre megint nem megy. Szerintetek mi lehet a gond?
Üdv!
Ez egy biztonsági frissítés lett volna, de valami nem jött össze és nem sikerült a telepítés. Valószínű nagyon belegányolt a hálózatkezelésbe. Próbáld meg kézzel telepíteni a Microsoft oldaláról letöltve. Ha nem megy, akkor win újratelepítés és ezt a frissítést zárd ki a letöltés és telepítés alól.
Sziasztok.
Sikerült ey újabb példányt a megsemmisítésből megmenteni. A lelemény neve: E232 Lexmark lézernyomató, vicces, de egy ugyan ilyen nyomtatóm van is itthon ezenkívül ami még jó is. Ez a példány arra hivatkozik, hogy a fotokontaktor azonnali cserére szorul. A vicc az, hogy a nyomtató nyomtat (számítógép nélkül önmagában) a belső diagnosztikával egy tesztoldalt és a és a Warning mezőben a fotokontaktor kivillant. A foto hengert tonerestűl átraktam az E230 -as nyomtatóba és gyönyörűen nyomtat, így ezek meghibásodása kizárható. Foto kontaktor ugye az az alkatrész, ami nagyfeszültség segítségével feltölt egy hengert és erre a hengerre kerül fel a felhordóhengerről a toner por, amit a lézer "végigrajzol"?
Szia
Ha jól értem akkor a te gépezeted a fotohengerre panaszkodik. Ezekben az uj masinákban álltalában nem a fizikális hibára utal a hibajelzés hanem arra hogy az xxx sorszámú fotohenger használatban volt 5000 oldal óta most már cseréld ki ha rossz ha nem. Tehát ez egy elektronikusan érzékelt "hiba" aminek a fizikális meghibásodáshoz semmi köze. Igaz én HP nyomtatókat javitottam, de ott is ezt az eljárást alkalmazzák. Xxx oldalszám után kiirja üres a toner. Igaz még félig van de ez öt nem érdekli. Üres és kész. Én javaslom hogy cseréld meg a két nyomtató között az alkatrészt. Ha igy sem müködik akkor próbálj a netet utána nézni hogy lehetne az érzékelö memoriáját "kisütni".
Van egy gépem amiben rendszeresen előfordul, hogy a hdd egyszer csak eltűnik, vagy hibásan olvas majd újraindításnál kiabál a grub, hogy nincs meg a keresett hdd.
Ki lett cserélve már a hdd, a táp, a memóriák, az alaplap, a ház, a videókártya... Már csak a processzor maradt gyakorlatilag, ez okozhat ilyet? Az áramellátása mivel nálunk igencsak ingadozik a fesz egy 650W-os szünetmentesről megy így valószínűleg az sem okozhatja a problémát. Másik kérdésem (ez a fontosabb) az előző alaplapnál azt mondták, hogy az összes kondi rossz és ez okozta a problémát, ráadásul az egyik tönkre is ment. Mivel a problémát az új alaplap sem oldotta meg kíváncsi lennék, hogy tényleg rosszak-e vagy csak rámondták... Lehet ezt valahogy házilag ellenőrizni? (Multimeter és egy halom alkatrészem van AVR-ezni szoktam). Köszönöm.
Szia
Hát a processzor is okozhat ilyet bár ez egy egészen fantasztikusan egyedülálló eset lenne. Ha mondanál egy két kontkrét modellt/márkát hogy mi micsoda a gépedben akkor többet tudnánk segiteni. Én arra tippelnék hogy a HDD nem pörög fel idöben és nincs készen mire az alaplap felismerné. Ez idösebb HDD-kkel illetve nagyon új alaplapokkal szokott elöfordulni. Álltalában van egy BIOS beállitás ahol néhány extra másodpercet tudsz adni a késlekedö HDD-nek. Cserénél a HDD és az alaplap ugyanarra a tipusra lett cserélve? Ha amúgy stabil a gép nem indulgat ujra nincs gond az inditásnál akkor nem jellemzö hogy ez kondenzátor probléma lenne. Esetleg kiprobálhatod hogy húzd le a kábeleket a kérdéses HDD-röl és használd a gépet egy ideig nélküle. Ha minden más rendben müködik akkor a többi alkatrész hibája kizárható. Most nézem hogy azt irod ez müködés közben is elöfordul hogy eltünik? Cseréltél már adatkábalet a HDD-hez? (Sata vagy IDE?)
Köszönöm a segítséget, erre gondoltam én is, bár egy lényeges de apró információt nem közöltem.
Mind a kettő tonert, foto hengert kipróbáltam a jó nyomtatóban is, ott nem hivatkozik semmire és mivel ez a nyomtató is nyomtat ezért lehet hogy valami firmware csere megoldaná problematikát(a Kontroller lapon van UART csatlakozó közvetlen az FPGA mellett, tippem szerint itt szivárog be az információ), mert szerintem ehhez a nyomtatóhoz nem fogok találni bemeneti számláló nullázót. ( Azért megpróbálom. ) A másodlagos problémája meg már ismert számomra, gyerekbetegségnek tudom be: A robotkar fölöslegesen "racsnizik" és nem emeli ki a papírt az alsó tárolóból. Ez a hiba az E230 -asnál is nagy probléma volt. A műanyag persely kézi javítása, vagy a csapágygolyók "megakasztása" egyből elhárítja a problémát. A mechanika kotyogás mentességessé tétele után elkerülhető, hogy akár 5lapot emeljen ki a tartóból és keresztül küldje egyszerre a nyomtatón.
Még egy kérdés: itt van egy GSM/GPRS terminál, szerencsére ebben csak az akku halt meg.
Ha jól értelmezem GSM telefonokat tudok rákapcsolni PSTN hálózatra?
Szia István.
Bizony találtam megoldást és roppant egyszerű volt törölni a bementi számlálót. A következő volt a folyamat: folyamat törlése gombot meg kell nyomni, és nyomva kell tartani majd ezután ki kell nyitni a toner tartó rekeszt. Ekkor a nyomtató baloldalán található led -ek elkezdenek Knight Rider -ezni, ekkor a gombot fel kell engedni, majd kialszik az összes LED. Ezután toner fotohengerestül kivesz, rekeszt ezután vissza kell csukni majd a nyomtatás gombot meg kell nyomni, ekkor kijelzi hogy kevés/nincs toner, ezután megint meg kell nyomni a folyamat törlése gombot, nyomva kell tartani és közben kinyitni a toner tartó rekeszt, majd a gombot ismét el kell engedni. Toner fotohengerestül be kell helyezni, rekeszt fedelet vissza kell zárni, majd a Start gombot meg ekll nyomni, és voilŕ, és megszűnt a probléma.
A képek. A bemeneti számlálót nem nulláztam le.
Szia.Én is a minap jártam így hogy az url érvénytelen.Most vettem egy használt gépet .Mondom új xp megoldja.Nem bootolt dvd-ről nem akarta megtalálni a lemezt.Belenéztem egy kábelen volt a vinyóval.Áttettem a másik ide portra bootolt telepített megjavult.Szóval nézd meg nincsen-e valami hasonló sztori nálad is.Üdv.
Még egy kérdésem lenne még, a toner tartályt most töltöttem fel, és erről a nyomtatót is tudatni szeretném.
Rengeteg oldalt találtam ahol a Toner Flash -eléssel is foglalkoznak, de nem nagyon bőbeszédűek. Hogyan tudom törölni a Flash memóriát -t? Ahogy láttam képekről, az után-gyártott változatban Microchip által forgalmazott Flash forrasztottak a nyáklemezre valószínű ugyan azt vagy hasonló az én csipecském, csak nekem le van kenve tustintávaal. Azért szeretném a belvilágát tudni jobban, mert PIC és EEPROM programozásra van felszerelésem.
Szia
Hát én ilyen mélységben már nem mentem bele soha a dolgokba de a neten minden megtalálható. Persze hogy senki nem akarja megosztani az ilyen mühelytitkokat, hiszen vásárolva egy kannás kivitelü tonerport meg egy csipkészlettel máris tonergyártóvá válnál. Ott meg senki nem akar konkurenciát.
Sziasztok!
Olvasgattam miket írtok de az én problémám nem találtam közte. Szóval ha bekapcsolom a gépet a ventilátorok mennek de semmi más nem. Nemrég még belehetett kapcsolni azt hittem a kábel rossz ezért külsőbe tettem a vincsesztert egy darabig ment aztán most megint se kép se hang. A vincseszter ment tönkre a processzor a videó kártya az alaplap a kábelek a táp vagy a ram? Vagy mi van még?
Hát ezt igy elsöre megmondani nem lehet. Mindenekelött bármit is csinálnál húzd le az összes adatkábelt az alaplapról (HDD, CD) és a tápcsatikat is húzd le ezekröl az egységekröl. Teszt! Kezd a táp cserével, aztán az alaplapi kondik ellenörzésével. Teszt! Ha ezek nem oldották meg a problémát vedd ki a RAM modulokat akkor sipolnia kell hosszúakat. Ez azt jelenti hogy az alaplap elindul a processzorral. Teszt! Ha sipol akkor ramokat vissza és videokari csere. Teszt! Majd számolj be az eredményröl.
Én mindenképp ram-ra gyanakszom. Nekem volt ilyen hibám Gigabyte ga-7 vm-4-es alaplapnál. Ott az volt a gond, hogy beporosodtak a ramslotok. Kifújtuk őket sűrítettlevegővel, és ment minden, ahogy kell. Talán bevetettük a porszívót is, de arra már nem emlékszem.
A másikilyen hibajelenségem egy Asus p4 v8xmx alaplapnál jelentkezett, procicsere után. Ott az oldotta meg a gondot, hogy a cmos elemét kivettem, így törlődtek a biosbeállítások, és igaz, hogy újra kellett egy pár dolgot (bootsorrend, idő) konfigolni, de azóta is hibátlanul megy a gép.
Köszi a segítséget, közben lett mégegy beugró!
Most pedig egy HP lasetJet 1020 -as nyomtatót javítok. Hibaok a nyomtató működik, szépen nyomtat csak a papír elakad állandóan. Hiba oka: A vörös színű henger (Feltételezésem szerint ez a hevítőhenger akar lenni) egy másik hengerhez nyomódik ami fix rögzítésű. Ezen egy vékony barna hőálló fólia található ami ezen elcsúszik. Ez a fóliaszerűség elszakadt így a papír folyton elakad még a besütés előtt. Mivel lehetne ez helyettesíteni? Holnap majd készítek fényképeket is. szerk.: Ahogy látom nem vagyok egyedül...
Még sose javítottam, illetve láttam ilyet, de elképzelésem szerint akár a prespán fólia is jó lehetne... régen trafók szigetelésére alkalmazták, vékony, hőálló típus és ugyanúgy barna (bár nyilván nem a legutolsó a fő szempont).
Hmm, nem rossz ötlet, majd mindent kipróbálok.
Egyszerű szöveg nyomtatására fognám munkába, komolyabb munkára ott van másik kettő lézer nyomtató, meg 5 tintasugaras. Egyébként, hogy hogy itt vagy Norbi?! Azt hittem má' hogy...
Akkor van bibi ha a csipogója nincsen bekötve.
Szerk.: A memóriák kivétele után egyesével visszapróbálnám őket tenni. Mind a kettővel külön külön elindítani a gépet, ezután már mehet a tápcsere is mert kár önmagának ezzel nem okoz. Előfordulásképpen a ram modulok mozgatása is eredményre tud vezetni kioldott rögzítőfüllel.
Naponta 1-2 hsz. erejéig nem gond. Többet meg úgyse, melt Kolog a bácsi Gyomla...
Gyomor problémára szájhajtó, fokozza, étvágyát!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |