Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Fűt a képcső? Lehet hallani a függőleges eltérítést? Ha ezek megvannak, a gyengülő képcső miatt is letilthat.
Nem fűt. A képcsö panelon 200v helyett 140v van. Köszi hogy segítesz.
Ha tényleg nem fűt, azt kontakthiba, vagy rosszabb esetben a képcsőben levő fűtőszál szakadása okozza. Át kéne forrasztani a képcső nyakán lévő panelt. Ha ezek után se jó, akkor át kell forrasztani a csatlakozót ami az alaplapról megy fel a képcsőpanelre, és a sorkimenőt.
Vagy a sor terheli a tápot és azért kevés a videó táp és a fűtő fesz is, vagy maga a táp nem megy normálisan.
Ezt már csak holnap tudom megcsinálni,mert készülnöm kell melóba. Holnap ha végeztem írok hogy mi lett.Amúgy a képcső fűtő szakadást hogy tudom ellenőrizni? Köszi.
Holnap megnézem a tápot.Milyen feszértékeket kell hogy kapjak?Sajna rajz nélkül csinálom.
Hello!A forrasztások megvoltak,most olyat csinál hogy bekapcsolásnál relé behuz,hallható hogy lemágnesez,utána ugyan az a ciripelés a sorki felől,és a led elalszik
a tápon elég érdekes értékeket mérek. d610 után 4.7v d d614 után 14.5v d614 után 76.8 és 71 közt ugrál. Mitől van ez? (ez a harmadik tv amit javitok,eddig erősitőket csináltam inkább.)
Még akár sorkimenős is lehet.
Szia!
A sortranyó nem zárlatos? A puffer elkok, jók ESR-re?
Az összes elkó cseréve van,sortranyó új van benne. Találtam egy szakadást a sasszén kijavitottam ,annyiban más a képlet hogy. relé behúz mágnesez utána relé kiold két villanás a leden
Akkor sortranyót vedd ki, és egy izzót bele. Legalább tudni fogod, hogy izzóval megy-e a táp. Ha megjön a rendes táp, akkor a sortrafót , és a környékét Ohm mérővel ujra nézd átt. Volt már olyan eset, hogy leülteti a tápot az EW körben levő valmelyik impulzus kondi. Ki szedegeted mindegyiket és kint méred meg a kapacitáukat. A földhöz képest nézd meg mindegyik táp diódát, hogy nincs e zárlat . Ha mindent rendben találsz, akkor rendelheted a sortrafót
Ezt a lámpás témát hogy csináljam?Ja és hány w-os izzóval?Ilyet még nem csináltam.
Sima digit müszerem van.A diódák mérését pontosan hogy csináljam?Bocsi de nem nagyon kellett hasonló müveleteket csinálnom eddig. Köszi!
simán kifforrasztom mindegyik dioda egyik lábát és rámérek szakadás vizsgáloval aztán irom mi van
Egy kicsit olvasgass visszafelé, mert már párszor leírták a lámpás műveletet. Ha mégsem találnád meg, akkor a sortranyót kiveszed, és a kollektor emitter pontjára teszel egy 40-60W-os izzót (de ne a kivett tranzisztorra tedd a lámpát) . Aztán inditsd el a tv-t. A lámpának világítania kell. Ekkor mérd meg a lámpán a feszültséget, és már tudni is fogod mennyi a sortáp. A diódát meg ugy mérd ki, hogy a földpontra pl: tuner fémháza ,ráteszed a műszered negativ pontját, a megmaradt másik végével, meg le ellenörzöd a diódák katódjain, hogy van-e zárlat. Ez csak gyors ellenőrzésre való.
Ok.Köszi.Ha kész vagyok Írom mi lett.
Találtam egy totál zárlatos diódát rg1df-b1. Ezt mivel tudnám helyettesíteni? A hq oldalán nincs a listán.
Szia!
Biztosan ez a típusa? Milyen pozícióban volt, talán a sortápfeszültség egyenirányítója?
Alul van két helyettesítő típus: Bővebben: Link Keresés: Bővebben: Link
A diódát kivetted, és ugy mennyi ohmot mértél?
A str-f6654 3-as lábárol ment két 100k ellenálláson keresztül meg egy 0.022-es kondin át egyszer a táptrafo 3-as lábára meg a 330qf 400v pozizív lábára
Az a primer oldalon van és a táptrafóra van kötve, védelmi célból. A primer és szekunder oldalaknak nem közös a testpontjuk, ezt vedd figyelembe.
Kiforrasztottam és úgy mértem zárlatot rajta.
Köszi a linket!
Üdv!
Orion T1428 tv-ben a sortranyóhoz közel kifüstölt a RD40 számú ellenállás.Tudna valaki segíteni vagy rajzot csatolni? Állítólag a 2128 is ugyan az amihez van rajzom, de teljesen mások az alkatrészek. /vagy nem jót töltöttem le?/
Szia!
470 ohm-os az ellenállás és keresd úgy a készüléket, hogy chassis pt90. Ez az ellenállás a függőleges eltérítéshez tartozik.
Köszönöm a gyors segítséget!
Megpróbálom letölteni a rajzát. A megmaradt ellenálláson kiforrasztva 23ohmot mértem és csak vízszntes csík volt a képernyőn. Köszi
Nem nagyon szokott csökkenni egy égett ellenállás értéke. Keress többféle pt90-es rajzot, mert képátlótól függően változhatnak a különféle alkatrészek értékben-teljesítményben. Szerintem csak a festék égett le az ellenállástól. A 24V-ot megkapja a függőleges végfokozat?
Ezt most nem tudom megmondani mert csak hétvégén leszek a készülék közelében.
Diagnózis amivel hozzámkerült: vízszintes csík a képernyőn, de ütögetésre visszajött a kép. Már szemrevételezésnél kitűnt ez az alkatrész mert erősen égett és a lábai is kiforrasztódtak. Ebből arra gondolok,h valószinű megvan a 24V. Csak az alkatrész pontos értéke a kérdéses.
Forraszd be rendesen ezt az ellenállást és próbáld ki úgy. Attól, hogy a festék leég egy ellenállásról, még nem jelenti azt, hogy el is romlott. Egy fémréteg-ellenállás nagyon ellenálló tud lenni még egy túlmelegedéssel szemben is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |