Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   570 / 1274
(#) Orion90 hozzászólása Jan 8, 2012 /

Szia!

Fűt a képcső? Lehet hallani a függőleges eltérítést? Ha ezek megvannak, a gyengülő képcső miatt is letilthat.
(#) roymen válasza Orion90 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Nem fűt. A képcsö panelon 200v helyett 140v van. Köszi hogy segítesz.
(#) Orion90 válasza roymen hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ha tényleg nem fűt, azt kontakthiba, vagy rosszabb esetben a képcsőben levő fűtőszál szakadása okozza. Át kéne forrasztani a képcső nyakán lévő panelt. Ha ezek után se jó, akkor át kell forrasztani a csatlakozót ami az alaplapról megy fel a képcsőpanelre, és a sorkimenőt.
(#) karaszbandi válasza roymen hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Vagy a sor terheli a tápot és azért kevés a videó táp és a fűtő fesz is, vagy maga a táp nem megy normálisan.
(#) roymen válasza Orion90 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ezt már csak holnap tudom megcsinálni,mert készülnöm kell melóba. Holnap ha végeztem írok hogy mi lett.Amúgy a képcső fűtő szakadást hogy tudom ellenőrizni? Köszi.
(#) roymen válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Holnap megnézem a tápot.Milyen feszértékeket kell hogy kapjak?Sajna rajz nélkül csinálom.
(#) roymen válasza Orion90 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Hello!A forrasztások megvoltak,most olyat csinál hogy bekapcsolásnál relé behuz,hallható hogy lemágnesez,utána ugyan az a ciripelés a sorki felől,és a led elalszik
(#) roymen válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

a tápon elég érdekes értékeket mérek. d610 után 4.7v d d614 után 14.5v d614 után 76.8 és 71 közt ugrál. Mitől van ez? (ez a harmadik tv amit javitok,eddig erősitőket csináltam inkább.)
(#) karaszbandi válasza roymen hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Még akár sorkimenős is lehet.
(#) elektromos válasza roymen hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Szia!
A sortranyó nem zárlatos? A puffer elkok, jók ESR-re?
(#) roymen válasza elektromos hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Az összes elkó cseréve van,sortranyó új van benne. Találtam egy szakadást a sasszén kijavitottam ,annyiban más a képlet hogy. relé behúz mágnesez utána relé kiold két villanás a leden

Akkor sortranyót vedd ki, és egy izzót bele. Legalább tudni fogod, hogy izzóval megy-e a táp. Ha megjön a rendes táp, akkor a sortrafót , és a környékét Ohm mérővel ujra nézd átt. Volt már olyan eset, hogy leülteti a tápot az EW körben levő valmelyik impulzus kondi. Ki szedegeted mindegyiket és kint méred meg a kapacitáukat. A földhöz képest nézd meg mindegyik táp diódát, hogy nincs e zárlat . Ha mindent rendben találsz, akkor rendelheted a sortrafót

Ezt a lámpás témát hogy csináljam?Ja és hány w-os izzóval?Ilyet még nem csináltam.
Sima digit müszerem van.A diódák mérését pontosan hogy csináljam?Bocsi de nem nagyon kellett hasonló müveleteket csinálnom eddig.
Köszi!
(#) roymen hozzászólása Jan 9, 2012 /

simán kifforrasztom mindegyik dioda egyik lábát és rámérek szakadás vizsgáloval aztán irom mi van

Egy kicsit olvasgass visszafelé, mert már párszor leírták a lámpás műveletet. Ha mégsem találnád meg, akkor a sortranyót kiveszed, és a kollektor emitter pontjára teszel egy 40-60W-os izzót (de ne a kivett tranzisztorra tedd a lámpát) . Aztán inditsd el a tv-t. A lámpának világítania kell. Ekkor mérd meg a lámpán a feszültséget, és már tudni is fogod mennyi a sortáp. A diódát meg ugy mérd ki, hogy a földpontra pl: tuner fémháza ,ráteszed a műszered negativ pontját, a megmaradt másik végével, meg le ellenörzöd a diódák katódjain, hogy van-e zárlat. Ez csak gyors ellenőrzésre való.

Ok.Köszi.Ha kész vagyok Írom mi lett.

Találtam egy totál zárlatos diódát rg1df-b1. Ezt mivel tudnám helyettesíteni? A hq oldalán nincs a listán.
(#) kadarist válasza roymen hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Szia!
Biztosan ez a típusa? Milyen pozícióban volt, talán a sortápfeszültség egyenirányítója?
(#) roymen válasza kadarist hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Bocs.Elírtam.rg1c

Alul van két helyettesítő típus: Bővebben: Link Keresés: Bővebben: Link

A diódát kivetted, és ugy mennyi ohmot mértél?

A str-f6654 3-as lábárol ment két 100k ellenálláson keresztül meg egy 0.022-es kondin át egyszer a táptrafo 3-as lábára meg a 330qf 400v pozizív lábára

Az a primer oldalon van és a táptrafóra van kötve, védelmi célból. A primer és szekunder oldalaknak nem közös a testpontjuk, ezt vedd figyelembe.

Kiforrasztottam és úgy mértem zárlatot rajta.
Köszi a linket!
(#) stoky hozzászólása Jan 9, 2012 /

Üdv!
Orion T1428 tv-ben a sortranyóhoz közel kifüstölt a RD40 számú ellenállás.Tudna valaki segíteni vagy rajzot csatolni?
Állítólag a 2128 is ugyan az amihez van rajzom, de teljesen mások az alkatrészek.
/vagy nem jót töltöttem le?/
(#) kadarist válasza stoky hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Szia!
470 ohm-os az ellenállás és keresd úgy a készüléket, hogy chassis pt90. Ez az ellenállás a függőleges eltérítéshez tartozik.
(#) stoky válasza kadarist hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Köszönöm a gyors segítséget!
Megpróbálom letölteni a rajzát.
A megmaradt ellenálláson kiforrasztva 23ohmot mértem és csak vízszntes csík volt a képernyőn.
Köszi

Nem nagyon szokott csökkenni egy égett ellenállás értéke. Keress többféle pt90-es rajzot, mert képátlótól függően változhatnak a különféle alkatrészek értékben-teljesítményben. Szerintem csak a festék égett le az ellenállástól. A 24V-ot megkapja a függőleges végfokozat?
(#) stoky válasza kadarist hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Ezt most nem tudom megmondani mert csak hétvégén leszek a készülék közelében.
Diagnózis amivel hozzámkerült: vízszintes csík a képernyőn, de ütögetésre visszajött a kép. Már szemrevételezésnél kitűnt ez az alkatrész mert erősen égett és a lábai is kiforrasztódtak. Ebből arra gondolok,h valószinű megvan a 24V.
Csak az alkatrész pontos értéke a kérdéses.

Forraszd be rendesen ezt az ellenállást és próbáld ki úgy. Attól, hogy a festék leég egy ellenállásról, még nem jelenti azt, hogy el is romlott. Egy fémréteg-ellenállás nagyon ellenálló tud lenni még egy túlmelegedéssel szemben is.
Következő: »»   570 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem