Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Anélkül nem persze nincs is a nyák erre felkészítve , ez csak egy próba volt.
A vezetősávok azért tűnhetnek egyformának, mert ez egy stereo hangszínszabi lesz. Amit csatoltál képet ha jól látom 1206-os alkatrész, ezek 0805-ösök. Azért örülök, hogy sikerült (vasalással) mert viszonylag hosszan futnak együtt a vezetősávok közel egymáshoz, amúgy a vastagságuk 0,8mm.
Szerintem nem bonyolultabb mint a vasalás. Ott is ha újságból, könyvből van a nyák javítani kell rajta, sprintbe átrajzolni és onnan nyomtatni, majd tisztogatni a nyákot vasalni, áztatni,kapargatni, javítani, maratóoldatot keverni, fúrni, hibát keresni és esetleg ónozni.
Itt megspórolom ezeket. Viszont cserébe ha a szokványos programokat akarom használni picit alakítani kell ezen-azon. A nyákon is mert nem biztos jó a technológiához 100 % osan. A fúrást megúszom, az csak egy szerszámcsere. Feltételnél mivel nincs olyan kétoldalas ragasztóm amilyen kellene picit szöszölök vele de még így is gyorsabb mint bármi más. 1 óra alatt megvoltam az első kettővel a kigondolástól a megvalósításig, és ebbe benne volt a szaladgálás meg egy két baki ami a számítástechnika csodája.
Én is CNC-vel fúrok, de ennyi átalakítás nem szokott kelleni.
Az eagle megcsinálja a fúró állományt amit a cnc program közvetlenül megeszik és ennyi.
Kicsi nyáknál jó csak. Egy 10*10-es nyákot valami istenesebb bonyeszos kapcsolással, sok ic-vel meg összekötéssel, már nem olyan gyors mint a fotózás. Ráadásul minél nagyobb a nyák, annál nagyobb eltérés lesz a felfogatás miatt a két széle meg a közepe között (pupos lehet, nem 100%-ig egyenes), és ami az elején meg a végén 0.2, az lehet középen 0.4 vagy több.
Ha meg valahova vastagabb szigetelőtávolságot akarsz, azzal elmolyol mire mondjuk egy csak 5 milis 3 centis részt megcsinál. (5 menet egy milli 25 menet 5 mili) És akkor még nem volt szó a két oldalasról, ahol a második oldalt egy fordítás után úgy kell felrakni, hogy ami eddig bal alsó volt az jobb alsó lesz, ott vagy negatívba kell csinálni a nyákot és valahogy a 0,0-át belőni a megfordított nyák eredeti 0,0 pontjára, ami egy fúrással megoldható, de ha csak 1 fokot eltér az eredeti felfogástól a nyák, akkor egy 10 centis nyákon az már komoly problémákat okozhat főleg sűrű huzalozás és kis forrpontok esetén. Nem is láttam két oldalas 10 centis cnc-vel mart nyákot, mert több vele gond mint amennyit nyerni lehet a sebességen.
Ezt értem, én megvallom kióráztam a felfogatást, másképp nem is lehet. Hiába van síkba az asztal kell az órázás (csak vastag kétoldalasom van) ha minden ok akkor indulhat. Csak magamnak csinálok nyákot, egy egy darabnál gyorsabb lehet, maximum nyák igényem egy kapcsolásból eddig 4 darab volt, azért profi filmet nem éri meg csináltatni.
karaszbandi : Nem ismerem eléggé az Eagle-t, újat nem szeretnék tanulni, elég a sprint hobbira. Számítógépeimhez az ismertetett programok illenek leginkább. Nem okoz gondot a sok alakítás, évente 3-4 nyákot csinálok így ki lehet bírni.
Sziasztok!
Lézernyomtató vásárlás előtt álok, ki mit venne? 1200dpi és korrekt ár-érték arány. Persze ha utángyártott toner is létezik hozzá, az nem akadály !
OKI B2200. Fekete-fehér, és rengeteg oldalt kinyom magából 1 tonerrel.
Azt a gépet nem ismerem,nekem ez a modell van amit írtam.Szépen nyomtat,eddigi legkisebb munkám vele egy Watt mester által tervezett PK2 klón volt,szépen le tudtam laminálni.A műnyomó papírt simán megeszi,eddig sosem gyűrte be.Az utángyártott toner 11 ezer bele.Nekem még a gyári van benne,de már villog a piros LED,hogy cseréljek,ennek ellenére nyomtat rendesen.Az egyetlen dolog,ami nem tetszett benne:a teliföldes NYÁK-ok esetén a nagy fekete felületen a maratás után lyukacsos lett a réz.Picit spórol a tonerral.Ezt ki lehet küszöbölni a rácsozott mintázatú telifölddel.
Bocs a litániáért ... István Ui: Azért is vettem annak idején ezt a modellt,mert adtak vele egy sonkát ajándékba
Az baj ha az egybe függő réteget is úgy nyomtatja , hogy itt ott lyukak vannak benne , ez lehet nyomtató hibája is , mert nem úgy tölti a hengert ahogy kell ,és kihagy , de lehet a tonerban lévő por hibája is , mert ha papiira igy nyomtat , hogy ki kihagy , akkor az nem jó , mert , akkor nem egybefüggő résznél is megteszi.
Sonkát?
11000Ft a másik toner? :wow1: Samsunghoz tudok egy jó toner beszerzőhelyet. Én is onnan vettem. Valami 4500Ft volt a fél kilós (literes) flakon. Igaz vagy 1-2 éve volt. Szóval fél deci kell egy feltöltéshez, az elég 500 lapra. Így van 20000 oldalra való porod ennyiért. http://printermester.hu/ Ilyet adtak nekem annó.
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem hogy a képen látható rendszernek mennyi az eredő ellenállása, és ezt, hogy is tudnám kiszámítani, hogy legközelebb tudjam... KÉP
Az eredeti tonek olvadáspontja elég magas. A Tecso laminátornál meg kellett emelni a hőmérséktetet. Watt -nak szét is ment az egyik henger benne...
Ha minden igaz akkor 4,8 ohm, de ezt nem itt kellett volna kérdezni.
Köszönöm szépen, bocsi, hogy rossz helyre írtam csak nem találtam olyan fórum témát ami kifejezetten az ellenállásokkal foglalkozik.
Szerintem ez nem ide való, de 438/58 a végeredmény. Ha érdekel a számolás menete keress meg privátban.
Ezekszerint elkéstem egy kicsit, de a kezdő kérdések szerintem megfelelőbb lett volna .
Köszönöm, legközelebb a kezdő kérdésekhez írom az ilyen kérdéseket.
Úgy, hogy elszámoltam. Átnéztem még egyszer és tényleg 4.8 lett .
Sziasztok! Nemtudom lehet e ilyet kérdezni itt? Mivel úgylátom elég profik vagytok, ezért gondoltam megkérdezem vállal e valaki nyák gyártást? 1 db kétoldalas panelről lenne szó! Természetesen nem ingyen! Csak elég érzékeny dolog és nem rendelkezem normális felszereléssel. Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Van ilyen cucca valakinek? Használható? Az anyag amit felvisz beszerezhető valahonnan? Itt lenne róla film: http://youtu.be/4l1mXpL5lDQ
Hello!
Használtam már ilyet egész jól használható, bár akármilyen szépen is csinálod a henger struktúrája meglátszik a nyákon bár ez csak esztétikai hiba. Nekem csak irreálisan magas ára miatt nem tetszett. Egyébként a pannoncadtől beszerezhető. Pár oldallal ezelőtt gulasoft mutatott képeket lötstopról az is használhatónak tűnik és jelentősen olcsóbb kivitel.
Miért nem használod a keresőt vagy olvasol vissza?
Literes kiszerélésben a kék kapható, bár mind a térhálósító mind maga az anyag ennél jelentősen sűrűbb. A Lenstar KFT árulja, rendelésre hozzák az egy liter (0.66 festék és 0.33 térhálósító) 13000Ft. Kérdezz rá a higítóra, mert kétszer sűrűbb mint amit az lpkf árul méreg drágán. Ilyen hengert meg tálkát meg valami 500ft alatt lehet kapni pl. a Török barkácsáruházban.
Emzolee, láttad videót? Szerintem az a cucc erősen higított, így persze biztos könnyebb felhordani.
Tegnap előtt szétszedtem a cnc-met, ma újra összerakom , megoldom a két oldali y hajtást, utána lesz majd saját két oldalas nyákom, Én a hét vége leőtt nem tudom kipróbálni (nem pazarolom a festéket)
Hello
Melyik videóra gondoltál? Az LPKF-re? azt láttam már. Annak idején ez miatt kezdtünk erről a módszerről beszélni. Koczka is azt mondta, hogy próbálta a zöldet, és azzal is pöttyös maradt. A festékhígításra nekem se volt időm a múlt hétvégén. Talán majd most lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |