Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   82 / 598
(#) briki válasza Smate31 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Szia!
Köszi a visszajelzést! Milyen renova star-od is volt? Kéményes, vagy turbús (ventilátoros)?
(#) briki válasza makelele hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Mind a 2 csőbemenet folyamatos fújása, szívása közben azt veszed észre, hogy jön a levegő folyamatosan a címke alatt? Vigyázz, ne teljes tüdőből fújd, itt csak mPa-ok vannak!
(#) makelele válasza briki hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

igen jön.Azért nem fújtam mint az állat.Lehet,hogy én tettem tönkre??

De gondolom ahol szelel ott farsot is szívhat..

Nem hinném hogy te tetted tönkre. Nem lenne szabad a levegőnek azon a leragasztott részen jönnie, mert a membrán 1-1 oldala a csőcsatlakozó 1-1 oldalával van egy légtérbe, közte gumimembrán Tehát ez a 2 oldal hermetikusan el van zárva egymástól . Abban az esetben lenne csak egy un. nyomáskiegyenlítő furat rajta, ha csak egy oldali csatlakozása van ( nyomó, szívó tök mindegy ), hogy a másik oldalt a légköri nyomás legyen, legyen hová tágulni- szűkülni a membránnak a mozgása miatt.
Próbáld meg lezárni a matrica alatti lyukat. Fújd meg az egyik csőcsatlakozót, és figyeld, hogy folyamatosan jön-e a másik oldali csőcsatlakozónál ki a levegőd. Ha igen, szakadt a membránod-cserélni kell a nyomáskapcsolót.
(#) makelele válasza briki hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Lezárom se fújásra se szívásra nincs szivárgás a másik csövön.Csak a matrica alól szivárog ha nem fogom le.

Akkor jó, mert nem szakadt a membrán. Szerintem rendben a nyomáskapcsolód. Jó lenne azért üzem közben is letesztelni, így legalább kiderül jól működik-e a ventilátor, és a füstcső. Vigyázz az áramütés elkerülésére!
Kapcsold be a kazánt, tedd vissza a megfelelő helyekre a csöveket, mérd meg így az ellenállást alap helyzetben, és akkor mikor megy a ventilátor. Ha üzem közben folyamatosan zárva marad az érintkező, akkor jól működik.
(#) Smate31 válasza briki hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

kéményes ,renova star.

Köszi!
Akkor a füstgáz visszaáramlás érzékelőd kapcsolt be, amikor felmelegedett a kazán, és a szigetelésnél kiáramlott a füstgáz.
(#) Smate31 válasza briki hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Ez így igaz

Ez olyan rejtett hibák közé tartozik, amiket csak úgy távolról elég nehéz lett volna bárkinek is kitalálni, de a lényeg, hogy megoldódott kevés pénzből- panelcsere nélkül. Használd egészséggel.
(#) toro válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Szia!
Mellékelem a beígérteket.
(#) gazszeres válasza makelele hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Szia!
Igen sok választ kaptál, jókat ha a kazánod működését ismerni szeretnéd.
Egyszerűen cseréld ki a HMV NTC-t és továbbra is jól fog működni.
Ámbár a hibák nem mindig ilyen egyszerűen behatárolhatóak. Lehet még hibás, a vésztermosztát is.
Mind két hibával már találkoztam. Csak csere segít.
A többi alkatrészt ne is igazán bántsd, nagyon ritkán romlanak.
(#) makelele válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Üdv.A HMV NTC mit is jelent?

HMV- használati meleg víz
NTC- hőmérséklet hatására ellenállását változtató érzékelő
Ez a hőcserélőd elmenő oldalán van ( vékonyabbik cső azt hiszem) kb 10 forintos átmérőjű érzékelő, amire 2vezetékes csatlakozó van kötve.

17. oldalon vannak az érzékelők.
(#) alek válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Megpróbálhatod kikötni a szobatermosztátot rövidre zárni a helyét, hogy legalább ennek a hibáját ki lehessen szürni mielött nekiugranátok a lapnak, és még pár dolgot át lehetne nézni. Az is lehet toro ismeri ezt a tipusú hibát,és valóban csak a lapcsere segít.
(#) makelele válasza briki hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Üdv.Tegnap megragasztottam azt a matricát ahol jött ki a levegő.Igaz laikus vagyok valamelyest de mivel az gyárilag le volt rögzítve kötve hiszem,hogy el kellene válnia a helyéről.Megpróbáltam leszedni de nagyon makacs volt tehát azt rögzítették rendesen.A leválás oka biztos,hogy a meleg!Nem tudom miért teszik a kéményre az ilyen alkatrészeket? Na a lényeg.Visszatettem és a mai napon egészen jól szuperál a kazán.Nem kapcsolgat össze vissza mindössze egyszer hagyta abba a HMV készítését de nem jelzett pirosan és el is indult néhány másodperc múlva rendesen.De én az gondolom cserés lesz az a pressostat.Azt sem értem miért van az,hogy a víz elzárása után van amikor leáll a venti meg minden azonnal máskor meg pörög még 1 percig is?Ja és felbuzdulván ha már szétszedtem kisavaztam a hőcserélőt is.De az szinte teljesen tiszta volt Annyit azért segített,hogy mintha szebb lenne a hangja az egész rendszernek.
(#) makelele válasza makelele hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Újra kipróbáltam. Már megint letiltogat.De nincs piros jelzés és újraindul hamar.Dühömben levettem az előlapot ami takarja a ventit meg az égésteret.A hőcserélő előttit természetesen nem vettem le.Az normális,hogy így sokkal intenzívebb az égés és nem is tilt le a kazán?Ha működés közben visszateszem Rövid időn belül leáll majd újraindul.Nincs elég levegő?? A kék láng pirosasra vált mikor visszateszem és az intenzítása is csökken észrevehetően.
(#) toro válasza makelele hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Koszos a hőcserélőd!
Ha a borítást leveszed plusz levegőt adsz neki ill. a felesleges égéstermék az elején is kijön.
A levegő pressostát is ezért tilt le!
(#) makelele válasza toro hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Üdv.Már írtam,hogy ma kisavaztam és tök tiszta volt!Hoztam egy használt de jó pressostatot.Sajnos ezzel is letilt.A következő egy hőcserélő próba lesz.Ha az sem akkor lassan elgondolkodom egy panelpróbán is.
(#) holusoft válasza makelele hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Üdv.
Osztott kéményes?Ventilátor lapátok tiszták?

Nem a víztere, hanem a lamellák.
A pressostát a lamellákon keresztül méri a levegőnyomást!
Csak azért, mert az előző írásodban írtad, levett lemezzel kiválóan működött!
(#) briki válasza makelele hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Nem szállott madárka a füstcsőrendszerbe, esetleg fészket rakván benne? Víztér kisavazva- így legalább már egy fél karbantartást elvégeztél ingyen.
Venturi-cső nem tömődött el ami a pressostatra megy. mind a 2?
(#) makelele válasza holusoft hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Turbós nem tudom mi az az osztott kémény.Ventillátor lapát eléggé el van dugva ha egyáltalán szét lehet szedni.A belseje után kitisztítottam a lamellák közét is habár tiszta volt.A cső tiszta már szétszedtem mert különben a pressostatot nem lehet levenni mert útban van a csavaroknak.Különben már levett lemezzel is leállt.ViszontAmit most fedeztem fel.Mivel nem világított a piros lámpa de leállt gondoltam megnézem a panelt világít-e rajta mivel egy műanyag csövön megy a fény vagy 10 centit.Mióta kivettem a panelt persze anélkül,hogy lekötöttem volna hibátlanul működik minden újra.A panelon volt alul valami vizes szutyok azt letöröltem és most jó.Aztán benéztem a panel helyére és áll benn a víz!!! De honnan és vajon mióta?Most fogom kitisztítani aztán visszateszem és meglátjuk.Csöpögés nincs a kazánból lehet fürdés közben megyegetett bele?A gyerekek szoktak pacsálni és viszonylag közel van a kád is.Különben ez a hiba nem újkeletű.Már 2 éve fent a kazán és nem egyszer volt már ilyen leállása időközönként.Remélem végre megtaláltam a hibát.

Osztott kémény: A levegő beszívó cső, és az égéstermék elvezető cső külön van, 2 db cső van egymás MELLÉ bekötve a kazánba, nem pedig cső a csőben- amiben 1 nagy (100mm cső) és benne egy másik ( 60 mm) cső.
Nem mehetett bele akkor a panelhoz a víz, amikor kivetted a hőcserélőt, és kifolyt a víz? Kitisztítottad mind a 2-2 csövet a hőcserélőn, mert azt hiszem neked bitermikus a hőcserélőd?

Akkor azért figyelj oda a kazán és a gyerekek "együttműködésére"!
A kazánban 230 V lakozik! Tegyél a kád és kazán közé valamilyen függönyt.

Nekem régebbi víznek tűnt.Egyébként törölközővel letakartam amikor kivettem.A kéményem cső a csőben.A fűtéskörnek van köze a HMV-hez a hőcserélőben??A fűtéskört nem savaztam ki.Jó nagy marha vagyok hamár egyszer kivettem és savaztam Viszont mostmár összerakva a panel még mindig szépen muzsikál.De majd a fürdésnél derül ki igazán mert már sajnálom a vizet pacsálni.1 kád tuti elment.. A függöny jó ötlet meg is csinálom.De a kazán burkolata olyan ügyesen van kialakítva,hogy a külső lemezburok nem ki hanem bevezeti a ráfröccsenő vizet.Vaffancúlóóó.Puttana.
(#) Boszi2 hozzászólása Jan 11, 2012 /

Egy másikba már beírtam, mert bénán nem vettem észre, hogy ide való a kérdésem:
ISOTWIN F 25-MOD kazánunk van és az utobbi 2 hétben többedszerre leáll a készülék . Villog a piros fény, hibakód F99. Resetre újra indul, és műxik.
Hívjak szerelőt? Beteg a kazán?

A hőcserélőben cső a csőben van, tehát külön tér,- hacsak nem lyukas a belső cső- de ebben az esetben a hálózati víz nyomása, ami nagyobb normál esetben mint 3 bar ( nálad mennyi azt nem tudom ) megjelenne a fűtési oldaladon is, amit az órán észrevennél, és a biztonsági szeleped is kinyitna.
Ha nem sokat használod a fűtési kört, akkor nem lehet lerakódás a hőcserélőn, de azért nem ártott volna egyben azt is megcsinálni.
Akkor a HMV NTC-d új, ki van cserélve-ahogy írod.
Reméljük a fröccsenő víz volt a ludas.

Hát én is.Megfürödtem a nagyobbik fiammal 15 perc folyamatos vízmelegítés és nem állt le!!JUHÉÉÉÉ!Talán korai de köszi a segítségeteket.
Következő: »»   82 / 598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem