Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Köszi a visszajelzést! Milyen renova star-od is volt? Kéményes, vagy turbús (ventilátoros)?
Mind a 2 csőbemenet folyamatos fújása, szívása közben azt veszed észre, hogy jön a levegő folyamatosan a címke alatt? Vigyázz, ne teljes tüdőből fújd, itt csak mPa-ok vannak!
igen jön.Azért nem fújtam mint az állat.Lehet,hogy én tettem tönkre??
De gondolom ahol szelel ott farsot is szívhat..
Nem hinném hogy te tetted tönkre. Nem lenne szabad a levegőnek azon a leragasztott részen jönnie, mert a membrán 1-1 oldala a csőcsatlakozó 1-1 oldalával van egy légtérbe, közte gumimembrán Tehát ez a 2 oldal hermetikusan el van zárva egymástól . Abban az esetben lenne csak egy un. nyomáskiegyenlítő furat rajta, ha csak egy oldali csatlakozása van ( nyomó, szívó tök mindegy ), hogy a másik oldalt a légköri nyomás legyen, legyen hová tágulni- szűkülni a membránnak a mozgása miatt.
Próbáld meg lezárni a matrica alatti lyukat. Fújd meg az egyik csőcsatlakozót, és figyeld, hogy folyamatosan jön-e a másik oldali csőcsatlakozónál ki a levegőd. Ha igen, szakadt a membránod-cserélni kell a nyomáskapcsolót.
Lezárom se fújásra se szívásra nincs szivárgás a másik csövön.Csak a matrica alól szivárog ha nem fogom le.
Akkor jó, mert nem szakadt a membrán. Szerintem rendben a nyomáskapcsolód. Jó lenne azért üzem közben is letesztelni, így legalább kiderül jól működik-e a ventilátor, és a füstcső. Vigyázz az áramütés elkerülésére!
Kapcsold be a kazánt, tedd vissza a megfelelő helyekre a csöveket, mérd meg így az ellenállást alap helyzetben, és akkor mikor megy a ventilátor. Ha üzem közben folyamatosan zárva marad az érintkező, akkor jól működik.
Köszi!
Akkor a füstgáz visszaáramlás érzékelőd kapcsolt be, amikor felmelegedett a kazán, és a szigetelésnél kiáramlott a füstgáz.
Ez olyan rejtett hibák közé tartozik, amiket csak úgy távolról elég nehéz lett volna bárkinek is kitalálni, de a lényeg, hogy megoldódott kevés pénzből- panelcsere nélkül. Használd egészséggel.
Szia!
Mellékelem a beígérteket.
Szia!
Igen sok választ kaptál, jókat ha a kazánod működését ismerni szeretnéd. Egyszerűen cseréld ki a HMV NTC-t és továbbra is jól fog működni. Ámbár a hibák nem mindig ilyen egyszerűen behatárolhatóak. Lehet még hibás, a vésztermosztát is. Mind két hibával már találkoztam. Csak csere segít. A többi alkatrészt ne is igazán bántsd, nagyon ritkán romlanak.
HMV- használati meleg víz
NTC- hőmérséklet hatására ellenállását változtató érzékelő Ez a hőcserélőd elmenő oldalán van ( vékonyabbik cső azt hiszem) kb 10 forintos átmérőjű érzékelő, amire 2vezetékes csatlakozó van kötve.
17. oldalon vannak az érzékelők.
Megpróbálhatod kikötni a szobatermosztátot rövidre zárni a helyét, hogy legalább ennek a hibáját ki lehessen szürni mielött nekiugranátok a lapnak, és még pár dolgot át lehetne nézni. Az is lehet toro ismeri ezt a tipusú hibát,és valóban csak a lapcsere segít.
Üdv.Tegnap megragasztottam azt a matricát ahol jött ki a levegő.Igaz laikus vagyok valamelyest de mivel az gyárilag le volt rögzítve kötve hiszem,hogy el kellene válnia a helyéről.Megpróbáltam leszedni de nagyon makacs volt tehát azt rögzítették rendesen.A leválás oka biztos,hogy a meleg!Nem tudom miért teszik a kéményre az ilyen alkatrészeket? Na a lényeg.Visszatettem és a mai napon egészen jól szuperál a kazán.Nem kapcsolgat össze vissza mindössze egyszer hagyta abba a HMV készítését de nem jelzett pirosan és el is indult néhány másodperc múlva rendesen.De én az gondolom cserés lesz az a pressostat.Azt sem értem miért van az,hogy a víz elzárása után van amikor leáll a venti meg minden azonnal máskor meg pörög még 1 percig is?Ja és felbuzdulván ha már szétszedtem kisavaztam a hőcserélőt is.De az szinte teljesen tiszta volt Annyit azért segített,hogy mintha szebb lenne a hangja az egész rendszernek.
Újra kipróbáltam. Már megint letiltogat.De nincs piros jelzés és újraindul hamar.Dühömben levettem az előlapot ami takarja a ventit meg az égésteret.A hőcserélő előttit természetesen nem vettem le.Az normális,hogy így sokkal intenzívebb az égés és nem is tilt le a kazán?Ha működés közben visszateszem Rövid időn belül leáll majd újraindul.Nincs elég levegő?? A kék láng pirosasra vált mikor visszateszem és az intenzítása is csökken észrevehetően.
Koszos a hőcserélőd!
Ha a borítást leveszed plusz levegőt adsz neki ill. a felesleges égéstermék az elején is kijön. A levegő pressostát is ezért tilt le!
Üdv.Már írtam,hogy ma kisavaztam és tök tiszta volt!Hoztam egy használt de jó pressostatot.Sajnos ezzel is letilt.A következő egy hőcserélő próba lesz.Ha az sem akkor lassan elgondolkodom egy panelpróbán is.
Üdv.
Osztott kéményes?Ventilátor lapátok tiszták?
Nem a víztere, hanem a lamellák.
A pressostát a lamellákon keresztül méri a levegőnyomást! Csak azért, mert az előző írásodban írtad, levett lemezzel kiválóan működött!
Nem szállott madárka a füstcsőrendszerbe, esetleg fészket rakván benne? Víztér kisavazva- így legalább már egy fél karbantartást elvégeztél ingyen.
Venturi-cső nem tömődött el ami a pressostatra megy. mind a 2?
Turbós nem tudom mi az az osztott kémény.Ventillátor lapát eléggé el van dugva ha egyáltalán szét lehet szedni.A belseje után kitisztítottam a lamellák közét is habár tiszta volt.A cső tiszta már szétszedtem mert különben a pressostatot nem lehet levenni mert útban van a csavaroknak.Különben már levett lemezzel is leállt.ViszontAmit most fedeztem fel.Mivel nem világított a piros lámpa de leállt gondoltam megnézem a panelt világít-e rajta mivel egy műanyag csövön megy a fény vagy 10 centit.Mióta kivettem a panelt persze anélkül,hogy lekötöttem volna hibátlanul működik minden újra.A panelon volt alul valami vizes szutyok azt letöröltem és most jó.Aztán benéztem a panel helyére és áll benn a víz!!! De honnan és vajon mióta?Most fogom kitisztítani aztán visszateszem és meglátjuk.Csöpögés nincs a kazánból lehet fürdés közben megyegetett bele?A gyerekek szoktak pacsálni és viszonylag közel van a kád is.Különben ez a hiba nem újkeletű.Már 2 éve fent a kazán és nem egyszer volt már ilyen leállása időközönként.Remélem végre megtaláltam a hibát.
Osztott kémény: A levegő beszívó cső, és az égéstermék elvezető cső külön van, 2 db cső van egymás MELLÉ bekötve a kazánba, nem pedig cső a csőben- amiben 1 nagy (100mm cső) és benne egy másik ( 60 mm) cső.
Nem mehetett bele akkor a panelhoz a víz, amikor kivetted a hőcserélőt, és kifolyt a víz? Kitisztítottad mind a 2-2 csövet a hőcserélőn, mert azt hiszem neked bitermikus a hőcserélőd?
Akkor azért figyelj oda a kazán és a gyerekek "együttműködésére"!
A kazánban 230 V lakozik! Tegyél a kád és kazán közé valamilyen függönyt.
Nekem régebbi víznek tűnt.Egyébként törölközővel letakartam amikor kivettem.A kéményem cső a csőben.A fűtéskörnek van köze a HMV-hez a hőcserélőben??A fűtéskört nem savaztam ki.Jó nagy marha vagyok hamár egyszer kivettem és savaztam Viszont mostmár összerakva a panel még mindig szépen muzsikál.De majd a fürdésnél derül ki igazán mert már sajnálom a vizet pacsálni.1 kád tuti elment.. A függöny jó ötlet meg is csinálom.De a kazán burkolata olyan ügyesen van kialakítva,hogy a külső lemezburok nem ki hanem bevezeti a ráfröccsenő vizet.Vaffancúlóóó.Puttana.
Egy másikba már beírtam, mert bénán nem vettem észre, hogy ide való a kérdésem:
ISOTWIN F 25-MOD kazánunk van és az utobbi 2 hétben többedszerre leáll a készülék . Villog a piros fény, hibakód F99. Resetre újra indul, és műxik. Hívjak szerelőt? Beteg a kazán?
A hőcserélőben cső a csőben van, tehát külön tér,- hacsak nem lyukas a belső cső- de ebben az esetben a hálózati víz nyomása, ami nagyobb normál esetben mint 3 bar ( nálad mennyi azt nem tudom ) megjelenne a fűtési oldaladon is, amit az órán észrevennél, és a biztonsági szeleped is kinyitna.
Ha nem sokat használod a fűtési kört, akkor nem lehet lerakódás a hőcserélőn, de azért nem ártott volna egyben azt is megcsinálni. Akkor a HMV NTC-d új, ki van cserélve-ahogy írod. Reméljük a fröccsenő víz volt a ludas.
Hát én is.Megfürödtem a nagyobbik fiammal 15 perc folyamatos vízmelegítés és nem állt le!!JUHÉÉÉÉ!Talán korai de köszi a segítségeteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |