Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Megtaláltam. Az Orion T1428 esetében a PT90j számú manual a megfelelő. Ott 22ohm a keresett RD40.
Szerintem ez lesz az csak az enyém kissé megnyúlt és szerintem az igazi hiba itt a kontakt hiánya volt.
Sziasztok!
Nokia M12-76 sorkimenő helyett tud nekem valaki helyettesítőt ajánlani?
Szia!
Teljesen kifutott ez a típus. Bontásból tudsz ilyet szerezni.
Köszönöm a választ,féltem hogy ezt írjátok mert már mindenütt kerestem,de hát hátha mégis tud valaki valamit.
A Hornosnál nézted?
Azt írja, hogy rendelhető. Egy telefont megérne.
Üdvözletem!
Van egy Orion tv-m (sasszi E9-1) és az a problémám vele, hogy bekapcsoláskor zárlatos lesz a sorkimenő tranzisztor (BU508AF). A kondikat cseréltem (a 11 nanóst is), de a probléma tovább is fennáll. Esetleg a trafó lenne a bűnös? Valakinek ötlete?
Köszönöm,holnap megpróbálom.
Szia!
Igen, a trafó is erősen gyanús ilyenkor.
Sziasztok van 1 Orion t2835STX SILVER YCRPT90 es televízióm és érdeklődnék mi lehet a baja. hálózat alá helyezem a készüléket bekapcsolom a power led világit de nem reagál a távirányítóra nem lehet be kapcsolni a tvt. Ha tud valaki segítsen én nem nagyon értek hozzá csak hogy érdemes e javíttatni.Köszönöm a segítségt előre is
Javíttatni mindenképp érdemes.
Az, hogy mi lehet a baja, így látatlanban nem lehet megmondani.
sziasztok azt mondják a tvnek a tápja szált el azért nem kapcsol be érdekelne hogy kb milyen összegre lehet számolni a javításnál ha ez a baja köszi előre is
Ha a tápja szállt volna el, akkor a led se világítana.
Tehát irány egy szerelő, aki meg is nézi és mond rá egy árat!
Sziasztok!!!!
Van egy Sony KP-41S3 2.szériás Projektoros Tv-m,amin minden jól működik csak egyfolytában vibrál a kép. Itt egy rövid videó a hibáról,kérem aki tud segítsen. Köszönöm.Bővebben: Link
euroscart csatin keresztül is ezt csinálja,ezt most sima antennára kötve videóztam.
Nagy valószínűséggel a kék képcsöve emissziószegény lett.Csere lehet a megoldás.
az mit jelent és mennyibe fájna egy szintű csere és javítás.
Hali. A segítségeteket kérném olyan ügyben h van egy thomson tvm. Ha az antenna be van dugva bekapcs után pár másodperc múlva kikapcsol, de ha ki van húzva nem kapcsol ki sőt kikapcs után visszakapcsol. Valaki segítsen. Előre is köszönöm.
Ja és ha közelítem az antennát a helyére hallani mintha valami relé kattanna. Ha hozzá erintem meg ha elveszem akkor is.
Szia István!
Ahogyan te is jósoltad a vízszintes eltérítő tekercs a zárlatos! Egy bontott hasonló értékű tekercset rákötve bekapcsol és megjelenik a függőleges csík szépen élesen, lebontottam a tekercset szemre nem látszik sehol hiba. Szoktak ilyet javítani? Vagy hol érdemes kutatni ilyen típus után? Típusa: CDY-U76WK 181HB 23l030043-d Azt sikerült kiderítenem hogy több Grundig-ba és bizonyos Thomson modellekben is volt ugyan ez a Toshiba képcső: W76LTL350X97 Robi
Tipusa nincs neki?
sziasztok. Van egy beko ZA9.190. Leállt táppal hozták kondihiba és a táp ic cseréje után helyreállt a 12 volt de nem indul, a FET-et is cseréltem. Van-e egy jó ötlet? Előre is köszi.
Azt mondták hogy 2009-ben volt utoljára nekik.
Egy javítási módja létezik, a csere.
Csak utána tudni kell beállítani a konvergengiát meg a geometriát!
Akkor a 7. törpe!
Szaisztok!
Van egy grundig tv elegance 55 flat típusú és azt csinálja, hogy a főkapcsoló bekapcsolása után az elején lévő led világít, majd kikapcsol, majd újra be és ezt ciklikusan szabályosan körülbelül másodpercenként. mintha a tápegység letiltana lekapcsolna vagy csak szimplán ki ment volna benne valami. Mi lehet a baja? Én tápegységproblémára gyanakszom. szerintetek?
Jó a diagnózisod.
Sziasztok, lenne egy samsung CK 5020 T nevű tv-m , SCT11D sasszi, és kicsit elakadtam a javításában. A tünet a következő.
Mikor szétszedtem, a táp SMR40200C- totálkáros volt, ezt megjavítottam a fűrészelős módszerrel, átkondiztam a primer kört, feléledt a táp, persze a sorvég tranyó is halott volt, ezt is kicseréltem, de még mindíg zárlat volt, a táp után egy egyendiófa is halott volt, D802, csere majd próba, most elindul a táp, megvan a 140v, teljesítményre is jó, mert ráakasztottam egy 60-as izzót, gond nélkül világít, de még mindig nem indul a TV, észre vettem, hogy nincs standby sem, amikor bekapcsolom, egyet csippan a táp, ez normális, majd kigyullad sárgán a led 1mp-re, utánna átvált pirosra 1mp, ezek után kialszik, de a 140v továbbra is megvan, a táp megy. Elkezdtem kutakodni a service manualban, találtam benne egy block diagramot, mi a teendő ha "no power", ezeket végigjátszottam, IC802 pin9 5v ok, IC901 pin-16 4v ok, IC 902 pin8 5v ok. És itt megállt a tudomány. Lenne esetleg valakinek ötlete mit kellene megnéznem? Kifogytam az ötletekből.
Szia!
Ha nem indítható a sorvégfok, akkor is szokott ilyet csinálni, vagy ha rossz az EEPROM.
Értem. kicsit tartottam is az eepromtól, hogy más is ezt mondja, azzal én nem nyűglődök, egy kört még megpróbálok futni a sorvéggel, átnézem az FBT körül a kondikat, egyebet, ez jó ötlet? Vagy esetleg lenne ötleted a gyorsabb sorvég hiba kizárására?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |