Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A sprint layout nektek is segíthet ! háttérkép -átrajzolás majd méretreigazítás .......
Én szerintem előnyösebb úgy, hogy betszed háttérnek, aztán kinézel 1 alkatrészhelyet mondjuk egy DIP 8-as IC helyét, odahúzol 1 makrót, a háttérképet ehez igazítod méretre, aztán már csak forrpontozni meg kötögetni kell.
Igazad lehet (én nem használom a sprint-et) csak hallottam erről a tulajdonságáról
Itt megtalálod http://mickey5.x3.hu/index.htm
Mellékelem. Vasaljátok le neki, de jó méretben, mert ez az 1.21*-es
Szia! Nekem sikerült, de csak az eggyik terv jó, a másiknál el vannak 1 picit csúszva a forrszemek, így az auto GND által kialakitott kapcsolatok megszűnhetnek, viszont az első rajzal meg lehet csinálni szépen. Csatolok 1 képet, hogy hogyan is néz ki nálam.
Helló!
Én most akarom először akarom kipróbálni a vasalós technikát. Igaz nem műnyomó helyet sütőpapírt használok, mely szilikon bevonatú. Nos. Meg tapad rajta a festék de nem annyira hogy beleköt(lelehet kaparni, de nem maszatolódik) A papír 220 C fokig hőálló. Vízben nehezen, de oldódik. Az első próbálkozásnál nagyon közel jártam. Csak ott szúrtam el hogy nem volt elég tiszta a nyák, elég meleg a vasaló, valamint kapkodtam. Most meg próbálom még egyszer, még van remény. AZ ITT LEÍRTAKAT KÉREM MÉG NE PRÓBÁLJA KI SENKI, MIVEL NEM TUDOM HOGY SIKERÜLNI FOG!
Megígérjük ,hogy nem kapkodjuk el ,de Te is ígérd meg ,hogy átolvasod legközelebb mielőtt elküldöd !
Ok. Még 15 perc, elkészül.
Igen érdemes átolvasni a topikot, mind a 606 oldalt.
Hát ez sütő papíros dolog nem jött be. Akkor műnyomót kell használnom, vagy a minicsiszoló.
Nekem a fényes 200g-os fotópapír vált be, javaslom próbáld ki
Tehát a festék meg tapad rajta, de maradéktalanul meg marad a nyákon? Le kell áztatni, vagy le lehet húzni, akár egy matricát?
Vasalás után a nyákot vízbe lököd, vársz amíg szépen átázik a papír, aztán ekezded lehúzni. Az ujjadon kívül semmivel se dörzsöld. Ha a nagyja lejött áztasd meg sósavba, aztán ismét dörzsöld meg az ujaddal, így maradéktalanul lejön a papír.
Gondolom sósavas oldatba, és gumikesztyűben(vékony fehér), persze csak finoman. OK, amint lesz időm rá, kipróbálom.
Természetesen gumikesztyű ajánlott a rajzolatot is csak finoman simogasd, ahol pedig hibádzik ott alkoholos filccel kijavíthatod.
Még jó hagy van lakk filcem.
A maratást egy nagyon régi módszerrel, elektrolízissel. 12VDC/500mA, víz(desztillált), só, egy alumínium csipesz(pozitív), szénrúd(negatív), és min. fél óra türelem. Óh.., pákahegy tisztításra is alkalmas. (max. 10 perc)
Erről a módszerről írnál kicsit bővebben? Érdekesnek tűnik!
Próbálkozni mindig jó , és érdekes dolog , de ,és itt jón az , hogy de .Remélem bár ez nem új technika ,szeretném , ha elkápráztatnál minket , mert ezért érdekes ez a fórum mint ahogy én is tettem, ha kicsit tényleg visszább olvasol ,és látsz képeket is.De ha ez nem igy lesz ,akkor tényleg osztani fogom a többiek véleményét , hogy ez már tényleg lerágott csont.Ja a nyák készitésedről van szó.
Próbálkoztam ezzel a módszerrel úgy 40 évvel ezelőtt (még gimnázista koromban), de lassú volt. Ezen kívül a legnagyobb gondja az elektrolízises módszernek, hogy a marrás előrehaladtával egyes szigetek - elektromos vezetés szempontjából - leválnak az elektródáról és a továbbiakban a marrásuk leáll. Minél finomabb a rajzolat, minél összetettebb az ábra, annál több ilyen terület marad.
Most, így 50+ évesen, inkább elmegyek a Vegyszerboltba sósavért és hidrogénperoxidért... A marás nem tart egy pecig sem és mindenhonnan lemarja a felesleges rezet. Nem hagy barna foltokat sem.
Erről a sütőpapírrós dologról van szó? De már mondtam hogy nem jött be. Inkább kipróbálom a fotópapírt.
Mivel ez a módszer eredetileg csak kis áramkörökhöz lett kitalálva. Vegyszert nem tudok venni, és ha ez az elektrolízis nem jön be, akkor marad a csiszolás.
" Vegyszert nem tudok venni," Ne viccelj ! Akár itt az oldalon is tudsz rendelni , csak egy klikk és viszi a postás ! HEStore .hu
az oldalon fent balra !
Nem a sütőpapiros dologról van ,csak szó hanem úgy amblokk az egész eljárásról
Értékes információ, alkalmasint majd kipróbálom a módszert én is. Nem a vegyszerek beszerzéséről van szó (vaskloridom szinte "kifogyhatatlan" mennyiségben van itthon), hanem az elvről, egy új módszerről.
Lehet volt már szó róla; nem lehetne TN-160-at vagy hozzá hasonlóan működő és hasonló eredményt produkáló vegyszert kotyvasztani? Elfogyott a Lomexben és az Elektrokonthában (feleslegesen jártam be a várost), de a HEStore-ban is csak 2db volt. Meg egyébként is drága.
A dobozára rá van írva hogy mik vannak benne, ezeket az alapanyagokat nem lehet esetleg beszerezni és otthon elkészíteni? A vaskloridot is milyen jól kiváltottuk sósavval és hidrogén-peroxiddal...
Sziasztok!
A piros led színe nem káros a fényérzékeny lakkokra, nem? Csak azért, mert csinálnom kéne egy ilyet, amit akkor használok, ha panelt csinálok.. Üdv!
Szia! Nem feltétlenül kell csinálni - hacsak nincs eleve sok piros leded. Én vettem pl. olyan talajlámpákat, amihez adtak kék, piros és zöld polárszűrőket. Fehér LED-el világít, de a polárszűrő ugyanúgy jó - csak egy ilyen lámpa, mivel kész, tucattermék - szerintem olcsóbb. és már meg is van a világításod a munkához!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |