Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 298
(#) kaqkk válasza bence2 hozzászólására (») Jan 13, 2012 / 1

Első körben a Kék színű kondenzátor cseréjét javasolnám ,
Nálam már több "furcsa tüneteket produkáló" hűtőgépen segített a kondicsere .
(#) klimás56 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 14, 2012 / 1

Kondenzátoros táp lenne ??
(#) belteno hozzászólása Jan 15, 2012 /

Sziasztok. Erre valaki? #1136958 hozzászólás
(#) rattila76 hozzászólása Jan 15, 2012 /

Sziasztok!
Segítség kellene...
Beüzemelésre került egy Lehel fagyasztószekrény hosszabb állásidő után.
Semmi gond, szépen elérte -14C° fokot, hangtalanul üzemelt.
Drága Anyósom maximumra állította a termosztátot és a gyorsfagyasztó funkció (sárga) is aktiválva lett, mert.......
Ehhez még jött egy kontakthiba a konnektorban és 5-10 alkalommal randomszerű ki- be kapcsolás is lejátszódott.
Ez a rövid sikertörténet.
Azóta -5 C° körül ingadozik és folyamatosan világít a piros lámpa. Teljesen mindegy hova állítom a szabályzót. A legfelső rekesz szinte nem is fagyaszt. Szag,bűz,sziszegés, nincs.
Előre is köszönök minden ifót!!!
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 15, 2012 /

Sziasztok!
Beleolvastam a témába, de egyelőre nem találtam megoldást a problémámra. Van egy Whirpool 4020 hűtő, ami az utóbbi időben furán riaszt...
Eddigi működés: ha éppen hűtött és kinyitotta vki az ajtót, megállt a ventilátora, bekapcsolt a belső világítás, meg jelzett az "ajtó nyitva" LED.
Mostani működés: ha megy a hűtés és nyílik az ajtó, szaggatottan sípol, ugyanebben az ütemben kapcsolgatja a ventilátort és a belső világítást is, hallhatóan relén kersztül. (hallani a kattanást) A hőmérsékleteket megmértem a fagyasztó és a hűtő részben is, nem tapasztalok különösebb változást, hűteni hűt. Attól félek, hogy a vezérléssel lehet valami és előbb-utóbb megadja magát, ezért szeretném előbb kideríteni a hibát. Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg tud valaki olyan leírást a típushoz, amiben a hibajelenségek is benne lehetnek? (találtam már pár pdf-et, de inkább csak paramétereket és robbantott ábrákat tartalmaztak, hibajelenségeket nem, így nem tudom, hova kellene nyúlni)
Előre is köszönöm!
(#) klimás56 válasza belteno hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Nagyon nagy valószínűséggel a hőfokszabályzód sztrájkol, csak a csere segít.
(#) kaqkk válasza klimás56 hozzászólására (») Jan 15, 2012 / 1

Ezeknél nincs kistrafó az 1u 275v os kondi +egy ellenállás állítja elő a tápfeszt a 230v ból ,de érdemes magasabb feszültségű kondit beletenni
(#) klimás56 válasza rattila76 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Idézet:
„Drága Anyósom maximumra állította a termosztátot és a gyorsfagyasztó funkció (sárga) is aktiválva lett, mert.......

Kivételesen védem az anyóst, ebben nem csinált rosszat!

A kompresszor működik egyáltalán? Vagy esetleg indulás után hallatszik egy pattanás szerű hang?

Ha van lehetőséged áramot mérni, sokat segítene. Induláskor akár 6-8 A-t is lehet mérni, picivel később / 1-2 sec/ jelentősen csökkeni kellen az áramfelvételnek.
(#) klimás56 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2012 / 1

Ja, ja ! Erre gondoltam ! A trafó száz évet is eldolgozik, a kondi jó esetben 10-t .
Hja kérem! A fogyasztói társadalom...
(#) kaqkk válasza rattila76 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Áramtalanítsd a gépet , és fél óra múlva kapcsold be . Előfordulhat hogy a sok ki-be-kapcsolás miatt leoldott a túláramvédelem . Ha pihen elvileg visszakapcsol és működni fog mint előtte .
(#) kaqkk válasza klimás56 hozzászólására (») Jan 15, 2012 / 1

Igen és gyárilag is 275v os ! Alig van "feszültségtűrés" gyárilag
tervezett önmegsemmisítés
(#) tibibalogh520 válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szia!
A vezérlőpanel kondijait mérd át.
A konkrét típust nem ismerem, de ha találsz a panelen egy nagyobbacska méretű monolit kondit, azt feltétlen mérd ki. (kb.: 470nF - 1,5 µF kapacitású, 275V AC /MKP X2/ ).

Csak azonos típust szabad betenni helyette!!!
(#) belteno válasza klimás56 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Köszönöm. Ez cserélhető házilag is? Hol találom? Hol lehet ilyet kapni? Vagy szerelőt kell hívni mindenképp?
(#) klimás56 válasza belteno hozzászólására (») Jan 16, 2012 / 1

Ha rendelkezel némi elektromos ismerettel és egy kis mechanikus gyakorlattal , akkor menni fog. A termosztát a forgató gomb alatt van.
Beszerzési helyre a javaslatom : keresd meg StMiklost itt az oldalon , ő fog tudni segíteni neked.
(#) Tom-ee válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Szia!

Ha küldök egy robbantott ábrát, meg tudod mondani, hol van ez? Nem akartuk szétszedni addig, amíg nem konkretizálódik valami, így viszont nehezen kivehető (nekem, hozzá nem értőnek) hogy mi hol van.
A másik kérdés, hogy vizuálisan is látni a hibát? (értem ez alatt, hogy púpos kondit keressek, vagy mindenképp mérni kell, mert kapacitásmérőm sajnos nincs) Köszönöm a segítséget!
(#) StMiklos válasza belteno hozzászólására (») Jan 16, 2012 / 1

ÁFÁsan úgy 2600-ért megkapható..
Üdv: StMiklos
(#) belteno válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Köszönöm! És hol lehet megvenni?

klimás56: Köszönöm neked is.
(#) zolika60 válasza belteno hozzászólására (») Jan 16, 2012 / 2

(#) belteno válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Köszönöm, akkor majd felhívom őket, hogy van-e raktáron.
(#) tibibalogh520 válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Szia!
Konkrétan nem ismerem a hűtődet.
A szétszedést úgy sem úszod meg...már amennyiben Te akarod megjavítani. Ha meg szakemberhez fordulsz, az úgy is tudja hol a panel (de legalább is képes azt megkeresni).
Az általam említett kondin nem látszik a hiba (nem púposodik!!!), tehát csak mérhető. Viszont ha veszel egy újat, és bele rakod, rögvest kiderül, hogy az e a hibás.
(#) Tom-ee válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Szia!

Köszi a segítséget, utána fogok járni, amint tehetem és kiderül, ez az eljárás megoldja-e a problémát. Jelzem, ha eredményre jutottam.
(#) StMiklos válasza belteno hozzászólására (») Jan 17, 2012 / 1

soos.hu és WEBáruház..
Egyébként ha egy ILYEN hűtőt kikapcsoltál, 10 percen belül ne akard bekapcsolni, mert "megsértődik".
Minél többször teszed, annál hamarabb kereshetsz szerelőt kompresszorcserére.. (kicsit erősen fogalmazva)
(#) mosomaci7 hozzászólása Jan 17, 2012 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni?Van egy LG GR409GPA NO Frostos hűtőm.Az utóbbi időben,az alsó fagyasztó részben az alsó fiók alatt jégréteg található,ami befagyasztja a fiókot is.Mitől lehet a fagyás?Lehet a leolvasztó termosztát?Vagy panel esetleg?Hol lehet ilyen alkatrészt beszerezni és mennyire macerás kicserélni?Köszi.Üdv
(#) belteno válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Köszönöm. Megnézem ezt is. A másik linkelt áruházban 7000-be kerül.
(#) raptor1974 válasza mosomaci7 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Vízkifolyó cső végén levő szelep dugulásából adódó csepptálca befagyás. Pár oldallal korábban (kb. 10 lehet) megtalálod a magyarázatot és a megoldást is.
(#) belteno hozzászólása Jan 19, 2012 /

Még egy kérdésem lenne: van a Zanussi kombi hűtőm hőfokszabályzóján az 1-es és a kikapcsolás (lámpa is kikapcsol) fokozat között egy másik ami nem tudom mire való. Itt kikapcsol a hűtés de a lámpa még nem alszik ki. Szóval a kérdés: mire való? Kösz.
(#) bence2 hozzászólása Jan 19, 2012 /

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A problémámat megoldotta egy másik hűtő.
Úgyhogy, ha valakit érdekel SIEMENS Vario Electronic kombi alkatrészekre szombat reggel 9-ig jelentkezni lehet. (kompresszor jó, üvegpolc, fiókok stb.)
(#) StMiklos válasza belteno hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Szevasz!
Nincs ott semmi, 1-es állás és a kikapcsolás között éppen akkor érheti el azt a hőmérsékleti értéket (mert a felhasználó szempontjából az a "tekerő" hőmérsékletet állít), amikor éppen kikapcsolásra kerülne egyébként is a kompresszor...
(Addig piszkálod ki-be kapcsolásokkal, amig a kompresszor "megsértődik"!)
(#) anetura hozzászólása Jan 22, 2012 /

Sziasztok! Már egy ideje szenvedek a hűtőnkkel. Samasung NoFrost, LED kijelzős. Ide is post-oltam már róla ezt, azt. Most felsorolás szerűen összegyűjtöttem a tüneteket, hátha vki tud ebből vmi diagnózist.

- indításkor a normál hűtőrész kb 5-6 fokkal többet mutat, mint kéne - vadi új hőérzékelővel is
- beállított értékeket eldobja áramszünet esetén
- az elpárologtató képes vastagon bejegesedni kb. két hét üzemidő alatt - cserélve lett és mégis
- öndiagnosztika persze semmi hibát nem hoz ki - illetve kihoz egy olyan szegmenst (nem villogva), ami a szervizdoksiban nincs definiálva
- szobahőmérsékleten 'load test' képes azt jelezni, hogy a külső hőmérséklet kevesebb, mint 17 fok...

Szóval két alkatrész cseréje után jutottam el ehhez a post-hoz Gondolom a vezérlő hibája/hibái lehet ezek után, ami miatt össze-vissza működik. Igazából látta egy szervizes, megnézte jegesedik-e és mivel azt látta igen, 1 sec alatt rámondta, hogy ki kell cserélni az elpárologtatót, mert tönkrement. Hát ki lett ugye. Az újjal is jegesedik, szal ez kb zsákutca volt akár a normál tér hőérzékelő cseréje.
Igazság szerint pont ehhez (RL-34EGSW) még SM-et sem találta, csak hasonló RL-38-hoz. Most megint azon vagyok, hogy kellene kerítenem vmi hozzáértő szerelőt Fehérvár vagy Veszprém környékéről. Persze az a kevés aki van, az vagy nem foglalkozik Samsung-gal, vagy egy új gép árát kérné a javításért.
Amennyiben vki tud javasolni egy jó szakit vagy akár tippeket a javításhoz, azt köszönöm előre!
(#) Peters hozzászólása Jan 25, 2012 /

Sziasztok !

Van egy haier kombi hűtő,no frost,alul két fiókos fagyasztós,fenti rész normál tér nem hűt. Kijelző szerint a normál térre a beállított 6 fokot jelzi ami nem igaz,a fagyasztó részre viszont a hőmérséklet helyett F6 hiba kódot ír ki. Mi takarhat ez az F6 ? Ja,és a fagyasztó rész az jól hűt. Köszönöm segítségetek,sürgős lenne,hogy megoldjam.
Következő: »»   66 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem