Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Léptetőmotorok (vezérlése)
Hi!
van 3 db léptető motorom és ahhoz szeretnék építeni meghajtót (cnc-be akarnám ) olyat ami ide oda tudna forogni ,valami épkézláb terv kéne.
Sziasztok!
Szeretnék egy 2fázisú max 2A-es bipoláris stepper motort meghajtani, PIC-pwm ről szinuszos üzemben. Milyen driver ic-t ajánlanátok, vagy kész kapcsolást? Üdv kszabi
Szia!
Ezekről hol találok bővebbet? SLA-ra keresve a googlin nem sokra mentem. Üdv kszabi
Szia Próbáld meg ezt: SLA7062M
Léptetőmotor meghajtó, 3A
Mellékeltem egy katalógus részletet.
Sziasztok!
Átnézem a pdf-et, melyik lenne jó nekem. Találtam a Microchip oldalon egy ilyet: MTS2916A Ezt használta már valamelyikőtök? Valami tapasztalat róla? Kicsit keveslem a 0.75A-t, de csúcsba kibir 1A-t. Az én léptető motoromra Is(dc):1.16A van irva. Eddig tb6560-al hajtottam, ott 1A-re állitottam be. Szerintetek megbirná? Köszi kszabi
Kicsit részletesebb katalógus részlet, no azt hiszem elvagytok látva adattal. Hopssz nemsikerült mellékelnem a méret korlát miatt.
Neked az STA434A megfelelő volna, olyan talán van a fikómban, de nem 100%
Az ULN helyére tegyél négydarab FET-t vagy darlingtont. Azzal komfortosabb leszel.
az van vele amikor növelem a frekvenciát ,amikor begyorsul de akkor be is gyengül, meg cnc-nek step/dir rendszerű kell.
Szervusz!
Van egy erősebb léptetőmotorom, amihez építettünk egy STEP/DIR FETes vezérlőt, ami jól működik, de picit lassabb is a motorunk, meg gyengébb is, mint kellene.. Szimpatikus lenne nekem az általad említett half step megoldás, főleg, ha még a végső fordulatszámot is tudná picit emelni. Tudnál nekem kapcsiban segíteni, vagy esetleg megépíteni nekem egy vezérlőt mondjuk egy PWM, vagy más egyszerűbb módon szabályzott tartóáram funkcióval egybeépítve? (Azt szeretném, ha mondjuk nincs terhelés, akkor átkapcsolhassam "csökkentett módba", azaz akkor a tartóáram legyen kevesebb, max terhelésnél meg max) Minden segítséget előre is köszi..
Sziasztok! Nem tudom hogy jo helyre irok vagy sem de bizom benne hogy tud valaki segiteni!
Van egy SanyoDenki 103H7823-1340 es lepteto motrom aminek 2,7 N/m a nyomateka. Ez a motor egy varrogepen levo anyag szalito rendszerre van felszerelve. A kerdesem az lenne hogy tudna valaki egy nagyobb nyomateku de ugyanakkor azonos meretu motort ajanlani? A meret fontos a felfogatas miatt. Egyaltalan lehetseges ilyesmi? Elore is koszonom a valaszotok!
Sziasztok! Nem tudom hogy jo helyre irok vagy sem de bizom benne hogy tud valaki segiteni!
Van egy SanyoDenki 103H7823-1340 es lepteto motrom aminek 2,7 N/m a nyomateka. Ez a motor egy varrogepen levo anyag szalito rendszerre van felszerelve. A kerdesem az lenne hogy tudna valaki egy nagyobb nyomateku de ugyanakkor azonos meretu motort ajanlani? A meret fontos a felfogatas miatt. Egyaltalan lehetseges ilyesmi? Elore is koszonom a valaszotok!
A vezérlőn múlik ,hogy elbírja-e a nagyobb motort. Náluk nézz körül. Bőséges a választék.
Koszonom a gyors valaszod. A jelenlegi konfiguracioban 1.6 amper es 24 Vdc a feszultseg de en quad relekkel 300 Volton hasznalom termeszetesen hutessel . A vezerles elbirja 2-3 Amperig. A problemam az foleg az hogy ez a szalito rendszer egyik vegere van csatlakoztatva a motor. Ezert fontos a sulya es az elolapon levo lyukak helyzete. Ezen a siteon amit ajanlottal csak egy 3.1 N/m es motort talaltam a kivant felepitessel, ami sajnos nem jelent elegendo kulonbseget. Megegyszer koszonom a valaszod es ha esetleg barmifele mas otleted lenne szivesen taplalkoznek belole.
Elore is koszi!
Sziasztok!
Van egy L297-L298 párosom, amelyhez szeretnék valahogy tartóáram csökkentést összehozni. Találkoztam olyan gyári meghajtóval (Q-tech BSD2010 Link), amin egy jumperrel lehetett tiltani/engedélyezni a tartóáram csökkentést, és én is ilyen megoldást szeretnék... Esetleg valami ötlet a megvalósításra? üdv.
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy valaki tud e valami infót erről a motorról? Illetve inkább a bekötéséről. Sanyo Denki 103-771-1242 Unipolar, 6 vezeték piros-narancs-kek-fekete-feher-citrom Gondolom a fehér és a fekete közös, de hogy vannak a tekercsek?
Szia,
A mellékelt kép a 103G770-2517 bekötése. Itt is a fekete és a fehér a közös, a feketéhez a piros és a sárga, a fehérhez a narancs és a kék tartozik. Ha kimérve ezt tapasztalod, akkor nyert. Egyéb adatok: Sanyo Denki 103-771-1242 Két fázisú, Unipoláris (6 kivezetéses). - Lépés: 1.8°/Step - Feszültség: 3.9V= - Áram: 1.35A - Tekercs ellenállása: 2x2.92 Ohm/fázis - Súlya: ~0.51kg - Motortengely átmérője: 6.4 mm - Felfogatás: NEMA23 4x47mm (M5) kb. 0,6Nm
A pdf-et most találtam.
Király! Köszönöm. Így már sokkal könnyebb lesz programot írni hozzá.
Sziasztok! Valaki találkozott már SLA 7041MF típusú alkatrésszel? Még adatlapot sem találtam róla. Egy nyomtatóban találtam 2db-ot. Előre is köszönöm.
Valaki erre? Bővebben: Link
Valamint még egy kérdés: szétválasztottam a bemeneti földet (L297+aprólék) a teljesítményföldtől (L298), a kettőt mekkora ellenállással érdemes összekötni, illetve szükséges-e antiparalell dióda is?
sziasztok! Lenne egyolyan feladat hogy léptetőmotort forgásra birni és csak aránylag egyszerüen. Arra gondoltam hogy lenne egy forgó kerék, mint a mikrók idő állító tekerő gombja. Ez körbe fordul ütközés nélkül csak lehet érezni az apró lépéseket. Nem tudom mi a szakszerü neve ennek a forgó potinak vagy kapcsolónak. A forgása végtelen. Na ebből kéne egy forgó kereket épiteni és ennek a forgásával arányosan forogna a léptető motor. Lenne három gomb amivel meg ki lehetne választani a egy adott kis lépés a tekerőn menyit forditson a motoron. 10 100 szorzó vagy ilyesmi. Menyire bonyolult egy ilyen megépitése esetleg ha valaki vállalkozna rá természetesen megbeszélhetnénk az anyagiakat. Olyasmi mint a CNC gépeken a kézikerék funkció de itt csak a kézikerék kellene. Kösz az ötleteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |