Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » időzítő kapcsolás kicsit másképp
Lapozás: OK   2 / 2
(#) lajcsi1975 válasza Medve hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Mivel van egy pickit2 kütyüm , olyan kontrollerrel lenne jó ami azzal programozható.
(#) Medve válasza lajcsi1975 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Akkor innentől programozás az egész A hardver egy akármilyen infra vevő, csak az élet kell figyelni ami a számlálót visszaállítja.
(#) poros válasza lajcsi1975 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Ennyire nem bonyolítottam mint a TE elképzelésed. Mozgás érzékelő ad impulzust az áramkörnek. minden utoljára adott impulzus + 1 órt hosszabbít az időzítésben.
(#) lajcsi1975 válasza Medve hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Csak az a problémám hogy én sík hülye vagyok ezekhez a pic programozásokhoz , azért jöttem ide a problémámmal , mert titkon azt reméltem hogy ebben is segítenek nekem. A többi már menne.

Más: említetted a tvben az elalváskapcsolót , természetesen van benne csak én nem mindig használom ki , de gondolj bele egy ilyen kütyüvel teljesen el is felejthetnénk a kikapcsolást beállítani a tvn.

A mozgásérzékelő szerintem nem annyira jó ötlet ide, azt gondolom hogy alvás közben is mocorgunk az ágyon. Szerintem az infra aktivitás ide jobb lenne.
(#) Medve válasza lajcsi1975 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Írjuk meg a programot? Gondolom akkor nyákterv is kellene...Forrasztani tudsz? Vagy mi az a "többi"?
(#) vicsys válasza lajcsi1975 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Úgy gondolom, a Te változatod, már egy kicsit deluxe. Szerintem lehetne fixen 1 órára állítani és a lejárat előtt 10mp-en keresztül, villogna egy led. Így csak egy (6) 8 lábú pic, egy TSOP vevő és egy led kellene előtét ellenállással. A kimenetre mehet egy SSR, vagy végső esetben egy tranyó egy relével meg egy antiparallel dióda.
(#) lajcsi1975 hozzászólása Jan 21, 2012 /

Kapcsolási rajzra és a programra lenne szükségem. A többi már menne.
Az én változatom deluxe. ez meglehet de így egy egész flexibilis cuccot lehetne konstrukciózni, és egy hozzáértőnek ez nemhiszem hogy bonyolítaná a hex megírását. Én abban is biztos vagyok hogy ez érdekelne másokat is.
A kapcsolási rajzbol megtudom csinálni a paneltervet és azt fototecnikával el is tudom készíteni, természetesen forrasztani is tudok , és az alapvető ismereteim megvannak.
(#) enpesta válasza lajcsi1975 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

"B"-variáns: Kb. 600 Ft, mechanikus időkapcsoló. "C"-rendszabály: tilos TV-t nézni fekve! (Nálam a max. ébrenlét 10 perc, bármilyen műsor esetén...)
(#) Baxi hozzászólása Jan 22, 2012 /

Hi
Az ötlet nagyon jó szerintem, igaz nem csak TV-re hanem az egész "hi-fi" sarokra azaz legalábbis nálam. Így a standby módban való energia pazarlás is elkerülhető! Remélem sikerül a megvalósításig eljutni és egy jó kis cikk is kerekedhetne majd belőle.
A nyáktervet bevállalom, Én ennyit tudnék hozzá tenni.

a cucc.jpg

(#) lajcsi1975 hozzászólása Jan 22, 2012 /

Egyenlőre a project igen hűvös fogadtatásra talált , csak reménykedhetek hogy egy hozzáértőnek megesik rajtam a szive és segít.

Baxi: neked meg azt fogják tanácsolni az okostojások hogy egy kapcsolós elosztóba dugj be mindent mert hogy az mennyivel egyszerűbb. Sokan nem is értik meg hogy ez egy komfort növelő dolog lenne.

Nekem is kitaláltak már számos nagyszerű tanácsot.
(#) kaqkk válasza lajcsi1975 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Nekem már van egy félkész pices szerkentyűm
program -panelterv kész , már csak az alkatrészértékek
kiszámítása , és a hardver elkészítése van hátra .
A tervek szerint : a távirányító bármelyik gombjának megnyomására 30 percre áll az időzítés és az utólsó 5 percben villog egy led . Azért 30 perc mert általában fél óránként van reklám a tv ben és ilyenkor mindenki rögtön nyomogatni kezdi a távirányítót (de persze az időzítés változhat)
(#) lajcsi1975 hozzászólása Jan 23, 2012 /

Természetesen a legujjabb generációs tévékben már zömében megtalálható egy olyan opció hogy ha 2-3 órán keresztül nem kap a távirányítójátol jelet akkor kikapcsol , feltételezvén azt hogy a gazdája elaludt.
De az én tévémböl ezt még sajnos kifelejtették.
Hajrá kaqkk!
(#) Petres hozzászólása Feb 15, 2012 /

Hello! Anyi kérdésem volna hogy 555 ös icvel lehet e hosszab idejű időzítést végrehajtani. 5 percre gondoltam,de elég irreális értékek jöttek ki az ellenálásnak vagy a kondinak.
Előre is kösz a segitséget
(#) kaqkk válasza Petres hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

555 öt nem használunk hosszabb időzítésekhez . próbáld meg a 4060 at ha jól emlékszem abban van egy oszcillátor és egy bináris osztó (több órás időzítés is elérhető vele)
(#) Petres válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Kösz!Csak azért kérdeztem mert cikkekben azt olvastam róla hogy alkalmas pl folyosó világÍtásának a késleltetett kikapcsolására ami lehet akár 30 perc is ha jol emlékszek.
(#) kaqkk válasza Petres hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Rosszul emlékszel ! 1 perc felett már érdemes mást használni.
(#) kozso31 hozzászólása Máj 24, 2014 /

Sziasztok:Szeretném a segítségeteket kérni,van egy időzítő kapcsolásom és az a problémám vele,hogy nem tudom melyik alkatrészt kell kicserélni ahhoz,hogy 20mp-et menjen,40-et pedig álljon.Ha valaki tudna nekem ebben segíteni nagyon megköszönném.

lastscan.jpg

(#) vicsys válasza kozso31 hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem