Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztási 1×1 forrasztástechnikai miértek
Lapozás: OK   30 / 81
(#) whalaky válasza Montim hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Én ilyenekhez ónszippantót vagy harisnyát használok.
(#) ksav válasza Akashi hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Köszi!
Mondjuk nekem ha a legkisebbre van állítva akkor is megolvad egyből az ón.
Azt hiszem 175 fok a legkisebb amire le lehet tekerni.
(lehet az ón nagyon puha?)
(#) ODU válasza ksav hozzászólására (») Jan 1, 2012 /
 
Milyen forrasztó ónnal próbálkoztál? Tegyél fel róla képet. Nekem is 60W-os fahrenheit forrasztó állomásom van. Nekem az a tapasztalatom hogy a hőmérséklet szabályzót a 2. narancssárga csík közepéig kell tekerni. Nekem ilyen állomásom van.
(#) kly hozzászólása Jan 17, 2012 /
 
sziasztok

Az lenne a kérdésem ,hogy lehet e az INOX anyagot forrasztani. Az a gondom hogy AWI hegesztőm az van de szerintem túl vékony az anyag így az nem játszik.Ez egy bordázott cső lenne mit meg kell rögzítenem (olyan mint a zuhanycső) és nem szeretnék hollandival bajlódni. az elképzelés az hogy fogok egy sima réz fittinget amibe bedugom a csövet és megforrasztom , akár keményforrasz is szóba jöhet ha csak az működik.

Szóval forrasztható az INOX?
(#) mps válasza kly hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Szia! Emlékeim szerint ezüsttel, rézzel lehetett. Ónnal nem.
(#) mex válasza kly hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Mindenképp ezüstforraszt javaslok, a réz nehezen terül, nem ad megbízható kötést. Hegesztéstechnikai boltban kapható bevonattal ellátott ezüstöt tartalmazó keményforraszpálca, akár darabos kiszerelésben is.
(#) menyus válasza Montim hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
Ez azért van mert azok a PAD ek teliföld felületre esnek és mint ilyenek nagyon elviszik a hőt a pákától, hamar hűlnek. Úgy is mondhatnánk hűtőbordaként viselkednek. Sőt SMD szerelésnél előszeretettel alkalmazzák hűtőfelületként ezeket a nagyobb összefüggő felületeket hőelvezetés céljából. Általában a GND PAD eket 4 oldalon ki könnyítve tervezem a panelre, így ugyanolyan könnyen forraszthatók mint az "egyéb" PAD ek. Kivétel persze ez alól ha azon a ponton speciel tekintélyes áramok folyhatnak mert így meg képes lenne a könnyítés mint olvadóbiztosíték működni...

Azokkal a pillanatpákákkal meg csak óvatosan, mert pl. egy CMOS áramkörökkel felépített panelt igen hamar haza lehet vele verni, főleg ha a forrasztás pillanatában húz ívet az éppen elszakadó huzal pákahegy.
(#) kly válasza mex hozzászólására (») Jan 17, 2012 /
 
köszönöm ezt fogom tenni.
(#) forma3 hozzászólása Jan 21, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy drága joystickon áltam neki usb kábelt cserélni, kiforrasztottam a panelről a régit, de nem tudom beforrasztani az újat. Az a baj hogy azokon a lyukakban ahol átkéne fűzni a vezetékeket, benne marad a forrasztóón, és nem is tudom onnan kiszedni hogy átfűzzem a vezetéket és a másik oldalon beforrasszam. Működő ónszippantóm és ónszívószalagom nincs sajnos. Próbáltam már egy másik ilyen esetben azt hogy alkatrészlábbal kilyukasztom melegítve vagy valahogy, de az lett a vége hogy felszakadtak a vezetők a nyákon és ment a cuccos a kukába. Hogy tudnám oda beforrasztani a vezetékeket úgy hogy ne tegyem tönkre semmiképpen se mert elég drága dologról van szó? Egyszerűnek tűnik, de nem az.

Köszi!

Kép0355.jpg
    
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Szia!
Forraszd csak simán az egyik oldali forrpontokra a vezetékeket. A furatgalván úgyis átviszi az elektromosságot a túloldalra.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Köszi, igaz erre gondoltam én is csak attól félek hogy így könnyen leszakad róla.
(#) SzervízMacska válasza forma3 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Szia. Ezt orálisan kell csinálni. Megmelegítesz egy forrszemet. Közben nagy levegőt veszel, s mikor folyik az ón átfújsz a lukon... Egy újságot tegyél alá, mert fröcsköl széjjel.
(#) zolika60 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Gombostű is megteszi és úgy nem fröcsköl. Persze csak ha nincs ónszippantó kéznél.
(#) forma3 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Attól félek hogy beleragad, és amikor kihúzom viszi magával a forrszemet és a vezetőt a nyákról.
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Ha tehermentesíted a kábelt, akkor nem szakadhat le.
(#) zolika60 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
A gombostű nehezen forrasztható nem fog beleragadni.
(#) forma3 hozzászólása Jan 21, 2012 /
 
Megpróbáltam fújni, semmi nem történt, simán nem lehet ráforrasztani rendesen ha nem fűzöm át, a tű meg szépen belemegy, ha megvárom míg kihül akkor benne marad nem jön ki, ha meg nem akkar visszafolyik a cín a helyére. Már sikerült is egy forrasztási szemet feltépni, az a szerencse hogy nem vezet sehova, csak a másik oldalon. Komolyan mondom hogy mindjárt sírva fakadok, ha ezt is tönkreteszem akkor örökre leteszem a forrasztópákát, egyszerűen nem lehetek ekkora bal***sz s***fej. Komolyan mindjárt sírok olyan ideges vagyok.
(#) SzervízMacska válasza forma3 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Ha tényleg olyan drága, megéri beruházni egy ónszívó pumpába. De ha így nem megy, arra sincs garancia, hogy úgy menni fog. :nemtudom:
(#) forma3 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Megcsináltam az ónszívót, de nem sikerült, felváltak a sok melegítéstől a vezetők. Egy Saitek X52-es volt. Valamennyire össze tudtam tákolni, így ha bedugom akkor világítanak rajt azok a gombok amiknek kell, de nem csinál semmit. Ez a gázkar rész, ehez megy egy kihúzható kábellel egy vezetáék ami a joystick részt kapcsolja hozzó. Ez a kábel nincs meg, de egyedül is kéne mennie csak a gázkarnak, nem?
Köszönöm a sok jó ötletet, de hiába, bebizonyosodott hogy én egy hatalmas szerencsétlen bal**sz vagyok, többet ilyen kábelt soha nem cserélek, második joy kuka.
(#) SzervízMacska válasza forma3 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Sajnálom. Azt, hogy külön is megy-e, nem tudom megmondani. Ha le tudod követni a panelon, vagy kiméred műszerrel, hogy hová mentek a vezetősávok a forrszemektől, direktbe oda is forraszthatod a vezetékeket. Ám, ha kétoldalas, furatgalvanizált a panel, akkor a túloldalon is meg kell keresni az odavezető pontot, s azt is összekötni egy darab vezetékkel. ( Már ahol felszakadt... )
(#) forma3 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Kár hogy azt így soha nem tudom meg hogy működött volna-e ha nem vagyok ilyen *. Az vigasztal hogy 1000Ft-ért vettem a piacon, újjonan ez 24eFt a legolcsóbb helyen, és ezzel a hibával is ellehet adni 7ezerért. Bár én annak örültem volna a legjobban ha használni tudtam volna
Holnap még próbálkozok a forrasztgatással, csak sajnos a multkori joy esetén órákig szivtam vele és nem sikerült mégse pedig az jó volt, nem is a kábel volt a baja.
(#) Gery78 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Szia!

Kár hogy csak most olvasom, hogy mit írtatok, és hogy tönkrement a joystickod. Én azt csináltam volna, hogyha ilyen furatgalvános lyukba kell vezetéket forrasztani, hogy a lyukban lévő ónt megmelegítve a lyukba bedugok egy alkatrészlábat, és szépen beforrasztom. A kiálló alkatrészlábra forrasztom a kábelt, majd zugsorcsővel szigetelem a csupasz vezetékvégeket, hogy ne érjen össze. Ha legközelebb ilyen gondod lesz akkor ez egy jó módszer lehet. Egy TV szerelőtől láttam, hogy ónszívó nélkül egy injekciós tű segítségével forrasztott ki egy IC-t. Szerintem itt is működne.
(#) forma3 válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Köszi! Legjobban az bánt hogy bennem van hogy lehet hogy működött volna, de ezt soha nem tudom meg. Amennyire tudtam kipótólgattam, most annyit csinál hogy 3 gomb halványan világít. Még azért megpróbálom egy PS2-es kábellel összekötni a joystickjával (mert a gázkar amibe megy az usb.) de szerintem hiába, mert van a gázkaron egy powe led és az se világít.
(#) kamaro hozzászólása Jan 22, 2012 /
 
Sziasztok! Tv sorkimenőjét hogy lehet egyszerűen kiforrasztani? Vagy ónszippantó nélkül hozzá se kezdjek ?
(#) kadarist válasza kamaro hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Szia!
Melegítés közbeni feszítéssel ki lehet szedni a trafót, de folyasztószer és ónszívó szalag a legjobb megoldás. Az ónszívó a szegecselt lábú trafóknál nagyon jó szolgálatot tesz.
(#) Frankye hozzászólása Jan 22, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Aki forrasztott már rá ilyen típusú LED szalagra tápvezetéket, azoktól kérdezném, hogy hogyan célszerű? A felső részéről a félkör keresztmetszetű, átlátszó réteget le kell szedni? Ha igen, hogyan? Ha nem, akkor hova/hogyan célszerű a vezetékeket ráforrasztani?
Előre is köszönöm.
(#) SzAndras00 válasza Frankye hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Kikaptad az IP44-es kivitelt? Szilikont le kell vágni, nagyon nem kényes, lehet bátran szikével bevágni, majd lefejteni. A hét vége felé kell nekem kb 10 zacsi ledszalagot felragasztani, ha kész leszek vele, akkor én is profibb leszek, de tesztből már pár forrasztást csináltam rajta.
(#) Frankye válasza SzAndras00 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Aha, sikerült kikapni a "vízvédettet". Köszönöm a tanácsot, megfogadom. (E szerint jól saccoltam, hogy a "beültetési oldal" felől kell forrasztani rá. Minthogy SMD technológia, így az alkatrész oldal egyben a beültetési is. )
Sok sikert Neked is!
(#) ODU hozzászólása Jan 26, 2012 /
 
Nekem az lenne a kérdésem hogy milyen folyasztószerrel érdemes dolgozni. Én eddig ilyen gyantát használtam. Főként a NYÁK-ra védőlakkot készítettem alkoholban feloldva. Ennek tökéletesen megfelel viszont SMD IC-ket nem lehet beforrasztani. Felolvasztott gyantát ha rácsepegtetem a felületre azt utána szinte lehetetlenség lemosni. Az alkoholos oldala pedig túl híg. Szóval most ilyet szeretnék venni. Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? Olvastam hogy az ilyen kenőcsök általában savasak és idővel tönkreteszik a forrasztást. De én egyből lemosnám, csak az SMD IC-k beforrasztásához kellene.
Illetve mit kell nézni a folyasztó szereken? Mi legyen benne? A kalafóniumos jobb? Olyat szeretnék venni ami árban is barátságos. Ki mit ajánlana nekem?
(#) ODU válasza ODU hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Még ezt a folyasztószert találtam HE-store-on amit jónak gondolok.
Következő: »»   30 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem