Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Laptop tápegység
Szóval olyan tápegységről lenne szó ami laptopot üzemeltet.
Főleg azt szeretném kérdezni hogy egy laptop tápegység miben különbözik a hagyományos tápoktól? Egy laptop tápegység compaq laptophoz 10 000 ft környékén van, ez 18,75 voltot ad le és 3 ampert. Namost én szeretnék a laptopomhoz készíteni egy tápegységet, mert nem adtak hozzá, és egyet kocsiba is jó lenne de ez utóbbi nem muszáj. Szeretnék kérni néhány ötletet és kapcsolási rajzot ebbe a fórumba PLEASE
A fő különbség a müködési elv: laptop tápok kapcsolóüzemű elven müködnek. Ezért kis méretűek és súlyúak. Vagy építesz egy kapcs. tápot vagy használhatsz a paramétereknek megfelelő hagyományos tápot is. Ez persze valószínüleg nagyobb méretű és súlyú lesz mint az eredeti (ha ténylegesen hordozható laptopként használod a gépet ez kicsit hátrányos). Az autós dolog kicsit cirkalmasabb, az aksid menet közben max. 14.4 V-ot ad le, ebből kell 18.75 V-ot csinálni.
Kapcs. rajzok közül szerintem a DC-DC konverterek között találsz. A pontos feszültségérték szerintem annyira nem számít, a laptopban amúgy is van egy töltő áramkör. (Persze a jóizlés határain belül (max. 20V)
Azon gondolkoztam hogy egy sima pc tápnak a 12 és az 5 voltos kimenetét sorba lehet e kötni és talán 17 voltttal már esetleg működne a dolog
Ki kell próbálni, nagy baj nem származhat belöle. A probléma szerintem, hogy a 12V-os és az 5V-os résznek más az áramlimitje.
Nem lehet sorbakötni, mert azonos a GND.
Autós laptoptáp létezik, ami 10...30V bemenetből jumperrel állítható (a laptopnak kedves) feszt ad(Nedis:4500HUF)
nézzé be a www.mogyoro.hu oldalra ott kaphatsz csak tápot is ha nincs a nótbuktádhoz ...
He. Megoldás, ha hever otthon egy fölös PC táp, utánaakasztasz egy ilyen 4500-as autós tápot és kész a cucc. Azt már nem is kérdezem, hogy ugyan mé" nem adtak hozzá tápot....:violent:
elvileg egy p2 es laptop mekkora áramot vehet fel akkutöltés nélkül??
Hi!
elég sokat ... ... volt szerencsém látni 1 2 3 notebukta tápját és az abban futó áramokat és előforduló teljesítményeket ... ha összes eleme egyszerre menne akkor akár 100W felvétel is összejönne volt 1 táblázat feszek/áramok ezt szépen összeszoroztam/adtam .... Ez nem tréfa! Van olyan tipus amiben CPU ra 1.5-2volt közt 2*10-20 amperes azaz kétszer tíz - húsz Amperes kapcsoló üzemű táp is dolgozik!!! Tehát 2 külön álló kapcsolóüzemű táp. P3-P4 es procik voltak ezek. P2es kb.: 30-50 Wattot fogysztanak. Enyémen 15V/3A van írva .
találtam itthon egy 2 amperes és 15 voltos kapcsolóüzeműt elvileg egy 18 votos laptopot elindítana?? Vagy ne kisérletezzek??
Hi! Találtam egy autóba való tápot!
Kevés a 15V, mert belül is SMPS van, annak meg inkább nagyobb bemenőfesz kedvez (keskenyebb impulzusokkal jár = kevésbé melegszik)
Itt van 1 eladó: http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=85500386
2 Amper nagyon kevés meg persze a 15v-is az én laptopom felvesz akár 4 A is ha a proci 100%-on megy és az akku is le van merülve pedig a leguljabb Intel Pentim Mobile proci van benne
ezt nem értem tehát ha én házilag gyártok egy stabilizált hagyományos tápoit neki akkor az nem lessz jó mert melegszik a laptop ???
Oké a 15 volt az halott ötlet.
ez a kapcsolás jó lenne szerintem csak azt az ic-t : LM2587 nem tudom hol lehet beszerezni.
Hello! A RET -nél tutira megtudod venni, most néztem meg az árlistában. Az ára 2500 Ft.
Én nem ezt mondtam. Ha csinálsz neki 18V 3A-est az jó. Az nem szerencsés, ha 18V-osnak 15V-ot adsz, mert akkor a laptop belső tápja melegszik jobban (azon a bezárt helyen ez kockázatos).
Igen a tápegységgel nem szabad kísérlrtezni mert sokba kerülhet főleg egy újabb gép esetén én a kocsiba is eredetiHP-t vettem mert azért a méreteket csak a gyáriak tudják pontosan
Hali! Ezzel az IC vel már én is szemezek egy ideje, korrektnak tűnik.
De ebben EPE-s leírásban miért írják, hogy nem szebad járó motorral használni? Túl sok a zavar, nagyfrekis zaj a gyujtásból vagy mi? Mivel lenne a legegyszerűbb szűrni ezt?...
Sziasztok!
Van egy IBM 760EL ThikPad-om. A probléma az , hogy az aksi teljesen elhalálozott. Csak a külső tápot rádugva meg nem megy. Az aksi 4 csatlakozóval kapcsolódik a laptophoz, de fogalmam sincs melyiken mekkora fesznek kellene lenni (most mindegyiken 0 van). Ha jó látom az akku Li-Po méghozzá 3 cella (10.6V körül), van egy + és egy - jel rajta, de azt nem lehet eldönteni, hogy a 4 csatlakozó közül ez melyikre vonatkozik. Egyébként 3 csati van "együtt", a 4. egy kicsit odébb, és annál van a +. Gondoltam, hogy a 3 föld, de az ellenállás mérő szerint nincsenek összekötve. A neten nem találtam ehhez részletes leírást. Ha valakinek van infója erről, kérem ossza meg. Előre is köszönöm!
Nemrég +építettem a linken lát6ó autós tápot.
Egész korrektül müxik.Igaz járó motorral még én sem prószáltam, de a HP NC8000 lapitopi simán elketyek vele.Igaz én az 1L kisebb IC-vel építettem+, mivel Lomex-nél nem volt az 5A-es változat.Uh csak ajánlani tom. Bár amenyiből kijön, anyiért SINI-nél komplettet adnak. Vagy még ocsóbban is. Üdv.: Travolta
Én azt vettem észre a laptop tápjánál, hogy amikor bedugom a konnektorba, akkorát szikrázik, hogy ívfénynek is elmenne. Amikor meg kihúzom, és megérintem akkor meg ráz. Egyébként 20v 3 A szaggatott van ráírva, szóval nem mehetnek itt olyan hatalmas áramok, mint amekkorákat írtatok.
Üdv.
Nekem van hozzá leírásom és benne van ami neked kell, asszem full service manual több mint 8MB; de itt van jpg-be asszem ami neked kell
KÖSZI!!!
Ez nagyon jó kiindulási alap. Nincs most nálam a laptop, de ha hazamegyek rögtön megnézem pontosan. A leírást nem tudnád elküldeni, vagy feltenni valahova, azt hiszem sok hasznos infó lehet benne (email: pakibec@gmail.com) Még1x kösz! Üdv!
Sziasztok!
A notim tápegysége a hálózathoz való csatlakoztatásnál iszonyatosan nagy szikrát hány az aljazatban, de nem mindig... néha igen, néha nem... még nem sikerült összefüggést találnom rá ez szerintetek normális?
Az egyém is Azért szikrázik mert kapcsolóüzemű táp nagy áramot vesz fel hálózatra helyezéskor Nem kell vele foglalkozni mert ha túláram lenne rajt már rég kicsapta volna a tápban lévő beépített védelmet!Függ,hogy a kondik mennyire vannak töltve a tápban és, hogy dugod be a dugvillát!
HI!
Van egy laptopom, ehhez szeretnék tápot csinálni, mert az sajna nincs hozzá. A notebooknak a tápcsatlakozója spéci 4 pólusú, az azt jelenti, hogy 18.5V, gnd, DC-ok, Batt. A dc-ok és a batt lábnak a feszültségszintjei kellenének. Ha van valakinek olyan notebookja, aminek a tápjának 4 pólusa van, azkérem mondja meg a feszültségszinteket Kép a tápról, csatiról(a netről): Bővebben: Link Előre is köszi: Ant
Hello!
Van egy laptopom, de nem tudom hogy kell bekötni a tápcsatlakozót... Ez van a laptopra írva: DC 16V 2.3 A
Hello!
Én nem rég kaptam egy SONY vaio PCG-745-ös laptopot,a gond csak az hogy pás a táp csatlakozója,mint amire számítottam,19,5V-ot kap apunak pont ilyen töltője van,de 20V-os. Szerintetek rá merjem dugni fél volt híján? |
Bejelentkezés
Hirdetés |