Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 282
(#) Hercooles válasza lsilent hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

A jobb alsó -négyes- láb nem sípol össze a 21-essel, sőt ellenállás nem mérhető. A jobb felső -kettes- láb és a 21-es között mérhető némi ellenállás.
Közben szereztem egy donor alaplapot, annál ugyanez a helyzet, viszont ott kijön a 3.3V a 37-esen.
(#) lsilent válasza Hercooles hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Azon is van kép és hf nincs? Az nem létezik.

Vagyis hogy bal felső az 1-es. és órával ellenkező a számozás. De a 21-est a kbcre értettem.
(#) Hercooles válasza lsilent hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Úgy értettem a donor lapon se sípol a 21-es kbc és a 37-es, vagy 4-es láb. Azon a lapon viszont kijön a fesz a 37-esen, tehát van hf.
1-essel mit mérjek?

az 1-es semmit csak onnan kezdődik a számozás, de a donoron összenézheted az u24 összes lábát mi van az egyik panelen és mi van a másikon.

Megmondom neked a tutit. ez biztosan működni fog, és még ha a fedelet lecsukod akkor ki is fogja kapcsolni a hf-t. Vedd le az u24-et. A 4-es lábat(jobb alsó) amit nem tudtál összesípolni a kbc-vel. A rajzra fölirtam mi hol kell, hogy legyen. És tegyél föl 1 jumpert. A rajzolt helyre. De azért mérd meg előtte, minden úgy van e ahogy ráirtam a rajzra.
(#) adapter válasza ufi hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

ufi! Ez bejött!!
Szétszed, vga-ra hőlégfúvó, megnyom, összeszerel, működik - örül!
Üdv: L
(#) lsilent válasza adapter hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Nem lepődnék meg, ha 1 hét múlva írnád, hogy megint nem megy.
(#) Ricsi89 válasza adapter hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Ideig, óráig jó lehet, de nem lesz hosszú életű a gép. Én is játszadoztam egyszer ilyennel, ott az északi hídnak volt hasonló gondja. A csere oldotta meg végül a gondot.
(#) adapter válasza lsilent hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

valószínű ez lesz, de legalább a cuccokat le tudom szedni róla (meg a játék állásokat )
Már megérte.......
(#) slogan hozzászólása Jan 28, 2012 /

Sziasztok !

Van egy Amilo PA-2548 as laptopom.
Egyszer csak összecsíkozta a képernyőt és fagyott. Onnantól kezdve ~ fél órát megy ,aztán megint csíkoz.

Érdemben tud valaki erről valamit írni ? Köszönöm !
(#) lsilent válasza slogan hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Szia hamarosan, bekapcsolod no picture, és venti pörög mint állat. Video chip csere.
(#) neocska válasza slogan hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

VGA chip probléma, talán meleglevegös eljárással fölmelegitheted, de nem biztos hogy segit, talán az ujjragolyozás segitene
(#) neocska hozzászólása Jan 29, 2012 /

Üdv!
Nekem vola egy Toshiba L40-18W tipusu laptopom.
Már 2 tápegységet megevett, s a másodiknál az alaplapon egy SS0540 tipusu diodát is elvitt magával, ezt kicseréltem de csak nem müködik.
Hol keressem még a hibát?
(#) slogan válasza neocska hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Köszi mindkettőtöknek !
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Ugye véletlenül sem univerzális táp, és nem adtál neki fordított polaritást?

Pedig az a dc csati melletti, D4101 pozícióban van, a fordított polaritást hivatott kivédeni.
(#) neocska válasza lsilent hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

A második táp tényleg egy univerzális volt, minden kondi elszált benne(egyenirányitás után), de nem hiszem hogy forditott polaritást kaphatott...(Amugy igy hozták nekem, s eredeti Toshiba táppal probálkoztam a probáknál...)
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Az úgy elég cinkes. Ha kondik elszálltak mind, akkor valszeg elérték az átütési feszt. Mekkora kondik voltak? 25V? Mert akkor esélyes, hogy a táp az jól belerúgott a lapba. Nem mérsz zárlatot, most hogy a diódát cserélted?

Nincs zárlat,forditott polaritássa meg azt a diodát mérem.
A kondik a tápbol 25V 1000µF Zöld tok Arany irással.
Akkurol müködött mig le nem merült. (nincs mivel ujjratöltsem az akuját)
(#) ufi válasza adapter hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Igazuk van a többieknek,nem örök élet!
Pillanatnyilag jó lett!
Az eggyik laptopot így javitottam meg,az még ma is mükszik,de ez nem azt jelenti hogy minden laptopnál így lesz!
Örülök hogy tudtam segíteni!

Ja, hogy nem tölt. igy azért mása gyerek fekvése. nézd meg meddig jut el a táp. Van a közelben 1 bizti az jó?

Tehát táprol nem megy a laptop.
Akkurol meg addig ment amig az akku le nem merült.
biztositékok jok, kapcsolotrazisztorok(fetek ezesetben) azok is jok (legalábbis ugy viselkednek ahogyan kell) de sehol sincs feszültség, vagyis csak addig a dijodájig...azután mind ijen 0,3-0,9 voltokat mérek.

tennél föl egy képet? A dióda csak védelem. utána van 1 bizti 8A-es, aztán 2 db 8lábú fet. Azokon kellene valahol mérned a feszt.

Képnek értelmét nem látom, mivel csak az volt eldurranva, s most igaz nem ugyanazt a tipust hanem a dupláját raktam (500mA hejett 1A dijoda). A feteken ponsosan hol kellene feszültséget mérnem? 3(darab)láb vagy 4(darab láb)?

1-3(source)4(gate)5-8(drain). Gyakorlatilag, mind a 2 feten, gate-k kivételével kellene mérned az adapter feszültségét.
(#) neocska válasza neocska hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Q8811 nevezetü (TPC8107) fet 4(csoport) lábán nincs feszültség. Ez lehet a ludas?

elvileg mindkettő egyforma, de 8811 az a tápcsatival közös? Vagy a másik 3 ponton mérted még?

itt egy részlet

a 4es csoporton mértem s nem volt semmi, s a 3as csoportján a tápfesz.
Cinezés közbe sikerült elrepiteni egy condit C8810 nevezetüt s sehol se kapok most egy 47nF es kondit.
Nagy baj lehet abbol ha elmarad?

A Q8811 el jelölt tag az a rajzon a Q5701, nem értem miért térnek el a számozások. Amugy kicseréltem s igy sincs semmi életjel. (Az elfujt kondit is potoltam).
Vajon mi lehet a probléma?

Nem gáz ha nincs fönt az a kondi, meg az sem ha más értékű. Elvileg mindkét fet kiürítéses. Az elsőnek a g-jén kb féltáp lehet, és ennek kellene lenni a másikon is. Ha 19 van az a baj. Mivel már az első fet sincs nyitva. Csak a benne lévő diódán keresztül jut át a 19V.
Következő: »»   81 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem