Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Régen nézegettem egy oldalt ahol mindenféle dolog javításának története van fent. Most is lenne kedvem olvasgatni, de nem tudom az oldal nevét, a kedvencekbe se tettem el. Van tippetek melyik lehetett? szerk.: ahogy kiirtam ide (10 perc guglizés után), 5 másodperc és eszembe jutott: elektrotanya
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban hogy ma szombaton milyen piacok vannak pesten ahol azért 1-2óra körül is lehet vásárolni, és vannak elektronikai limlomok bőségesen? Köszi! /bocsi hogy 2 témába is beirom, de nagyon sürgős lenne/
Nem, ott elsősorban inkább "szétszedések" történetei vannak.
Jó hír, de nem akarom elkapkodni:
Megy az úszás fejjel a vízben. Még van mit gyakorolni a technikán nagyon is, de már nem fulladozok. Bal kéz, jobb kéz, bal kéz , levegő közben jobb kéz, és így ismétlem. Csak egy oldalra kényelmes nekem a levegőt venni, méghozzá balra..
Jó lesz úgy is, csak mindig legyen elég belőle.
Így majd többet tudsz úszni nyakfájás nélkül.
Rádiótechnikai kérdés, ami azért OFF az off-ban
De az OFF offolásáért talán nem kapok egyből kitiltást... Tehát van az autórádióban AF (Alternative Frequency) szolgáltatás, azaz ahogyan megy az ember az autópályán, átvált magától ugyanazon adó jobban vehető frekvenciájára. Például Klub rádió Budapesten 95.3, majd Kecskeméten 97.7MHz van sugározva. Két dolgot figyeltem meg ezzel kapcsolatban: - Amikor átvállt a két frekvencia között, akkor nagyon feltűnő hangerő különbség van a Budapes és Kecskemét között. FM sugárzás miatt ennek nem lehet köze az adóteljesítményhez. De nem kellene a jelszintet/löketet normalizálni? Telefontechnikában kínosan szoktunk erre ügyelni... - Amire viszont első körben nem tudtam görcsöt kötni: Több másodperces időeltérés van a két adó között, azaz a Kecskemét néhány másodperces késésben van Budapesthez képest. Ez hogy lehet? Nem élőben megy az adás? Vagy ennyire lassú digitális algoritmusok vannak a láncban?
A hangerőre passz. Viszont a késés a digitális továbbitás miatt van. Gondolom az adó online stream-böl sugároz amit pufferel. Ugyan ez a helyzet a digitális tévével is. Nálam az egyik tv analógban vette a másik médiabox-on át. Ugyan az a csatorna 2-3 mp-et késett a digitálison.
Valami hasonlóra gyanakszom én is, mert ugye tudjuk hogy az élő adások sem azok, de az adók közötti időeltolódásra nem tudok igazán csomót kötni.
Szerintem a budapesti közvetlen sugároz míg a kecskeméti már a digitális stream-böl. Így érthető az időeltolódás.
A szintezésre a rádiótechnikában is kínosan ügyelni kell. FM adó esetében ez a löketet jelenti. Hangosabb esetben ez nagyobb löketet jelent, ami csatornánkívüli sugárzással zavarsugárzással jár. Ez meg borítja a frekvencia tervet. Ilyenből volt nemzetközi zavarbejelentés, és eljárás is.
Akkor a digitális újév később van,meg a digitális Déli harangszó is..
A dolognak ez a része világos, de akkor itt pesten miért megy nagyobb lökettel ahol egymásba érnek az adók. Míg vidéken ahol alig vannak adók jóval kisebb?
Volt már, hogy mellettem szólt a rádió, megkerestem a netten is a rádiót. Most nem tudom, hogy a helyi, vagy a városi rádiónál, de nem másodperc, percek voltak az eltérés. Szóval, ez megesik.
Akkor a digitális halál is. Digitálisan tovább élünk, amíg a puffer tart?
Tiszta Mátrix....a Kossuth Rádió hullámhosszán
Off topik-a pihent agyu pákások témája
Mondjuk ugye amikor teker az ember 130-al pályán és jól fel van tekerve a hangerő hogy lehessen hallani amit beszélnek a kecskeméti adón. No amikor úgy Lajosmizse környékén visszaváltott Budapestre majdnem kiugrottam az autóból. Még jó hogy nincs napfénytetőm és hordok biztonsági övet
Sziasztok.
Azt kell mondanom nem, nincsen lassú láncszem a rendszerben, egyszerűen ez egy védekezési forma, és arra hivatott létezni, hogy tehermentesítse az internetes transzportot a stream szerverek felé, továbbá vonalhiba, vagy átmeneti túlterheltség esetén nem szakad meg az adás arról nem is beszélve, hogy költséghatékony, mert a valósidejű elérésű és adású berendezések már jóval drágábbak mind a stream és a helyi adó oldali kliens szerver felől mert itt a hibajavító algoritmusnak nincsen sok ideje a hálózati, vagy frame hibát kijavítani, nem beszélve a másodpercenkénti I/O műveletek számáról ami a valós idejű elérésekből, és a kisebb, de jóval több audio szeletekből következtethető, így gyorsabb dizsk alrendszerre van szükség ehhez kapcsolódóan erősebb gyorsabb processzorra és nagyobb gyorsabb memóriára, továbbá nagyobb/több host sebességre.
Ampi. :hide: Neked megártott az új munkahelyeden a hideg?
Nem. Gázolajat tankoltam a fagyálló helyett!
Nem láttalak börzén, pedig ott voltam és elég felismerhető voltam és tudom te is az vagy így esetleg elkeveredtél a tömegben?.
Az e-heti börzét most a szabadban töltöttem. :yes:
Idézet: „Én meg iskolapadban” Nosztalgiázol?
A fenébe abban a reményben linkeltem a képet,hogy mindenki jönni akar egy ilyen szép környezetbe. Egy kis testmozgással egybe kötött természet járásra.
/ Legalább letudnám a tüzelő gyűjtést/ |
Bejelentkezés
Hirdetés |