Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Nincs ebben semmi különálló szaggatás, a hálózati frekvencia az, ami szaggatja.
De, de ezt a szaggató áramkört is Staccatonak hívják.
Sikerült beszereznem egy 5SO45T nevű magyar gyártmányú elektroncsövet, kicsit nagyobb mint a gu81. Szerintetek ebből lehetne tesla tekercset építeni?
Lehet
![]() A cső kábé a GU81 magyar megfelelője. Valóban kicsit hosszabb, de karcsúbb is. A paraméterei hasonlóak, bár nem mindenben egyeznek. De segedelmül beszkenneltem gyorsan a katalógus megfelelő oldalait, így összevethető ![]() Jó böngészést!
Sziasztok!
Vannak eladó neontrafóim, ha valakit érdekel. 7kV-os 10.000Ft-ért és 9kV-os 12.000Ft-ért.
A leadott max áramerősséget is írd meg, anélkül kevés az infó
![]()
Bocsánat! Délután pótolom a 7kV-osét. Jelenleg munkahelyen vagyok. A 9kV-os 65mA-es.
Ezek a régi 'nyitott' típusúak (ahol a magot állítani is lehet) vagy újfajta, kiöntött, időjárásálló téglatestek?
Szép darab. Csak az arányok kedvéért: mekkorák a szikrák, illetve mekkora a toroid legnagyobb átmérője?
Igaz, én is csak ismerkedek a csövekkel, a ha van adatlapján van arra utaló jel, hogy nagy anód fesz, és a rácsokon is több száz mA kell akkor valószínű hogy jó lesz.
Még azt nem is mondtam, hogy és is akarok egy 24V-s Teslát építeni. Ma jött meg a futár a csomaggal. Tele minden jósággal, mely kb 5k-bak kerül
1:
Te képesvoltál lefótózni mielőtt kikapkodtad volna ? Én sose birom ki ![]() 2: Milyen tesla(pl: skory-féle stb.) és ezek milyen alkatrészek(azonkivül ami látszik) ?
Én sem bírom ki
![]() ![]() ![]()
Köszi az infót, ebből szerintem plazma láng lesz, ami audio modulációt fog kapni.
VTTC-nél a staccatot vagy a nagyfesz részt kell először bekapcsolni?
Igen a Skory-féle 24V-s, csak csomagban még van egy áram generátorhoz(lézer), és csöves erősítőhöz való anyag. Valamint egy pákatartó, és instant vas-klorid.
Eredetileg 15 K-ba fájt nekem és abból csak 5 K a Teslához való.
Jól mondod. Már csak elkel ültetni őket.(Persze nem a földbe).
15-20 amperes diódákat (min 50 voltra) szerintetek miben lehet találni? Nem kell hogy gyorsak legyenek, egyenirányításra kellenek.
Hegesztőben, agy targonca akku töltőben.
Mivel ilyet még nem csináltam, ezért csak tippelve válaszolhatok: a VTTC nem indul el, ha a staccato nem ad gyújtást a triacra. Ergo, ha előbb bekapcsolod a teslát, az addig nem fog menni, míg a staccato nem megy.
Hm, célszerű először a teslát bekapcsolni. Ráadásul az jobban megrántja a táplálást. De ebben sokkal tapasztaltabb leszel, ha kipróbálod, vagy rákotorsz a neten ilyen megoldásokra. Hátha közölnek erről infót.
Van a boltban is (hestore, lomex...), nem olyan nagy összeg.
A toroid 100mm átmérőjű, a szikrák 14-15 cm-esek.
Végül is én, inkább veszek, ha nem tudok bontani 10A-él nagyobb diódát.
A dióda problémáját sikeresen megoldottam, úgy hogy 3 db 6 Amperes diódából csináltam egy diódát. (ezzel megoldódott a ZVS driverem kicsi ívének problémája is) Staccatoval modulált VTTC szikrájába is bele lehet nyúlni ugye? (rezonancia freki 498KHz)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |