Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1798 / 3610
(#) gyerek67 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1

Saját tapasztalat:
Idősebb rokonunkat Százhalombattán templomban búcsúztatta a pap bácsi, misével egybekötve.
Azzal kezdi a misét(!), hogy lesznek szívesek a kedves hívek a mobilokat lenémítani.
Ehhez képest háromszor kellett szólnia mise közben, hogy kapcsolják már ki végre azt a bömbölve zenélő telefont, ő addig vár. Ez már vérciki, nem?
(#) Frankye válasza gyerek67 hozzászólására (») Feb 1, 2012 / 1

De, sajnos az! Még egy temetésen sem képesek egyesek megszabadulni a zseb-bunkofonjuktól! Ettől felforr az agyvizem, és szívem szerint addig ütném-rúgnám az ilyeneket, míg a felravatalozott mellé nem kerül.
(#) Rober_4 hozzászólása Feb 1, 2012 /

Nem tudja valaki, hogy hogyan tudom beállítani, hogy a Gmailtól függetlenül kezeljem a Googlet illetve a Youtubot? Tehát ha megnéztem a Gmailos levelezésem, és onnan kilépek, akkor mi a fenéért maradok a google-n kereséskor bejelentkezve? Hetek óta nagyon idegesít, mivel sok nyilvános géppel dolgozom, és az ütő megáll bennem, amikor mások az én nevem alatt keresnek dolgokat a neten.
Mindig idegen volt tőlem a google logikája, de ezt most nagyon nem értem. :no:
(#) idlob válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Törölheted a profilodat, de ettől még nem szűnik meg a kereső, a TeCső, és Gmail összekötése.
Ha olvasod az új TOS/Adatvédelmi elveket, látható, hogy nem hogy a szétválasztás nincs támogatva, de március 1-től még "szorosabb" lesz a kapcsolat a szolgáltatások között.
Megoldás: bejelentkezéskor a "Maradjon bejelentkezve" elől ki a pipát, kilépés pedig nem az ablak bezárásával, hanem a kilépés gomb megnyomásával történik (bárhonnan is lépsz be)!
Ha van esély, hogy valahol mégis bejelentkezve felejtettem magamat, rányomok az összes más kapcsolat kiléptetésére is.
u.i.: Ingyenes szolgáltatás - főleg Google színvonalú ingyenes szolgáltatás - márpedig nincs. Ez a két kattintás a díj.
(#) zenetom válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

A Google célja az adathalászat. Ez mindent megmagyaráz.
(#) KTobi válasza zenetom hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Nem tagadom, hogy célja minél több adatot beszedni, de nem tartom valószínűnek, hogy ezzel vissza akar élni. Neki a fő célja, hogy eléd neked tetsző reklámot adjon, te arra kattints, és ezt ő a reklámozóval meg tudja fizettetni, valamint, hogy a reklámozó is lássa, hogy neki ez megéri, jönnek az ügyfelek.
Maga a keresés se egyforma, van amit ha én keresek megtalálom gyorsan, még ha a tesóm keresi (az ő gépén), nem vagy nagyon nehezen találja, mert előzőleg ő más tartalmakat keresett/nézett mint én.
Ami piszokság és amitől tartani kell, az a mobilokat érinti, az androidos készülékeknél figyelni kell, mert ő automatikusan, ha teheti feltölti a teljes telefonkönyvedet a gmailra. Lehetőleg tiltsd le, mielőtt bármilyen hálózathoz csatlakoznál (GSM alapon nem áll neki magától frissíteni, ezt erősítse meg akinek van ilyen alapon netje).
Gmail csak a market miatt használom, régebb óta megvan a címem, három évig felé se néztem. A Google+ összekötöttem a gmaillel, de ott se tartok semmi adatot, szóval, tőlem csináljon a google vele amit akar.
Hogy ne maradj bejelentkezve, csak privát gépeken lépj be, tudom hülyén hangzik, de legalább próbáld minimálisra csökkenteni a nyilvános gépek számát.
(#) idlob válasza zenetom hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Adathalászat erősen pejoratív, legyen inkább adatbányászat.
Egyébként Google-nek nem célja, hanem eszköze az adatbányászat. A célja -természetesen- a nyereség termelése.
Önmagában Google-től, meg attól hogy más a te neved alatt keresgél nem kell tartani.
Szerintem kaszarobert4 sem a nagy G-től tart hanem, hogy azok akik ugyanazon gép elé leülnek adatot gyűjthetnek róla, a nevében küldhetnek mailt, stb. Ez abszolút érthető, én sem szeretném. A baj mindig a harmadik féllel van.
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Köszönöm fiúk a kimerítő választ. Amiben én bizakodtam, hogy találok egy kapcsolót valahol a Gmailen belül, hogy egyrészt az ablak bezárásával mindenhonnan léptessen ki, de legalább egy biztonsági idő lejárta esetén. Sajnos ez valahogy nem céljuk. Illetve ha kilépek akkor elvileg kiléptet mindenhonnan, de ha van valahol egy megnyitott keresésem valamelyik fülön, ott továbbiakban is bejelentkezve maradok, ha jól látom új fülön nem. Persze még nézegetem, hogy megértsem mit rontok el.
(#) ekkold válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Használhatsz esetleg levelezőprogramot is levelezésre, és akkor nem kell a webfelületről bejelentkezni. Célszerűen valamilyen pendrájvon hordozható programot érdemes: pl. Mozzilla Thunderbird Portable
Sőt hordozható böngészőt is vihetsz magaddalm ami kizárólag a saját mappájába ment mindent. Pl. Portable Firefox. Ebbe mindíg felteszem az ADBlock Plus kiegészítőt, ami a nevével ellentétben nem csak reklámok blokkolására jó eszköz, hanem bármit blokkolhatok vele ami nem tetszik, pl. akár az összes adatgyűjtő bejegyzést az oldalakról! Sőt ha kicsit kiismered akkor akár a youtube-os videókat is lementheted még egy régi verzióval is.
(#) Balaa16 hozzászólása Feb 1, 2012 /

Sziasztok!
Régebben láttam egy warn TOP 10-et itt a HE-n. Megkérdezhetném, hogy én hányadik helyen állok? Azt hiszem, talán 2 van. De ezek már 2 éve voltak, azóta "jó kisfiú" voltam.
Üdv! Balázs
(#) Rober_4 válasza ekkold hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Lehet, hogy valami levelezőprogram lesz ebből, hogy ne kelljen nézegetni folyton. Vagy egyszerűen átirányítom máshová. Köszi a tanácsokat, ez az addblock tényleg jó fej.
(#) Rober_4 válasza Balaa16 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Nekem két figyelmeztetésem, meg 3-om kitiltásom volt. Gondolom vannak eredményesebb tagok is.
(#) mex hozzászólása Feb 1, 2012 /

Ismeritek a "kis Viku" (ahogy a farerja hívja) blogját?
Kissé nagyon szabadszájú a csajszi, a szövegek ütik a 18-as karikát, de én azért jókat tudok vigyorogni némelyiken.
(#) Frankye válasza mex hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Látatlanban is bírom a csajszit!
(#) mex válasza Frankye hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Ha visszanézel korábbi sztorikat, megtalálod a fényképét is... Ha tényleg Ő szerepel a képen, akkor nem is olyan rossz.
(#) KTobi válasza mex hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Múltkor linkelte XY facen, valami oktatásügyi sztorival, ha az ember unatkozik nézegetheti. De könnyen elszaladhat fél napod. Most úgy is tanulni kéne ...
(#) lui144 hozzászólása Feb 1, 2012 /

Nincs meg valakinek a Legyen ön is milliomos számítógépes játékban? Azt a verziót keresem (nem tudom hányas volt az) amiben 1-től a 15-ödik kérdésig a tévés változatnak a 11. és 15. kérdések közötti háttérzene szól.
(#) mineral válasza mex hozzászólására (») Feb 2, 2012 / 1

(#) jani1987 válasza lui144 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

(#) Frankye válasza mex hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Megkeresem!
(#) Frankye válasza mineral hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Vááá! Kell a fószer hátbőre!
(#) zenetom hozzászólása Feb 2, 2012 /

Megfáztam, elmentem orvoshoz, felírt antibiotikumot, mondom most az egyszer egyefene kiváltom és beszedem.
De egy jó darabig nem fogok ilyet szedni az biztos!
Nem baj, már nemsokára túl vagyok a felén
Szerk.: mineral: ez a tektós sztori nagyon komoly!
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Gyógyulj meg. Orvoshoz meg ne járkálj, mert a végén még komolyan beteg leszel.
(#) janikukac válasza zenetom hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Ismerős eset: rettentő büdös, kellemetlen izű, és a többit ide nem írom. :vomit:
(#) jani1987 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Tudod én már idejét se tudom annak, hogy mikor voltam utoljára orvosnál. De egy biztos. Egyhamar nem megyek oda, mert minden nyavajára gyógyszert ír fel. Inkább maradok a házipatikánál, vagy ha komolyabb, akkor irány a körzeti vagy a kórház.
(#) zenetom válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Hát megpróbálok meggyógyulni, köszi.
Viszont olvastam, hogy nem ajánlatos idő előtt abbahagyni az antibiotikum szedését, de ha én ezt tudom ki se váltom...
(#) KTobi válasza zenetom hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Mintha értenék hozzá, az antibiotikus rövid idejű szedése nem használ, nem elég, hogy megölje a kórokozókat, de rezisztenciát vált ki.
(#) Norberto válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Ha kórház, akkor mellékesen leírnám: Debrecenbe sose menjetek kórházba, ha nem muszáj... kerüljétek el messzire...
(#) BárányD hozzászólása Feb 2, 2012 /

Sziasztok!
Igaz , saját kárán tanul az ember , de én meg szeretném előzni hogy Titeket is megkárosítsanak.
Lehetőleg internetes vásárlások esetén, a Gartrans futárszolgálatot kerüljétek. 5 ször szállíttattam velük, 4 kis értékű csomag hibátlanul célba ért , az 5 ödik 30 ezer Forint értékű nem.
Ha valaki mégis Őket választja, akkor kössön biztosítást is a csomagra ( Tehát fizessen azért plusz pénzt, hogy ne veszítsék el a csomagját! )

(#) zolika60 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Mondom én. Minden orvost messzire elkerülni. Akárhol van. Ez az egészséges élet legfőbb ismérve. :yes:
Következő: »»   1798 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem