Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Talán az ötödiket is kis értékűnek kellett volna postázni. Akkor nem tűnik el. Persze ez mindenképp disznóság. Mi a 24h-t használjuk ott ilyen gond évek alatt sem volt.
Meg az 51°-os szilva pálinka. Vagy barack vagy körte.
A rezisztencia nem baj, mert én többet antibiotikumot nem szedek, az tuti.
Szerk.: a pálinkáról annyit, hogy azt se nekem találták ki, de erre a történetre most inkább nem térnék ki.
Minden csak az adagoláson múlik. Nem kell a pálinkát sem túlzásba vinni.
A pálinka jó ,mert van mit hányni ha nincs hó,de sajna most az is van,úgyhogy inkább forraltbor.
Nálatok már esik? Itt egyenlőre nyoma sincs. A forralt bor is jó.
Hajnal óta,kb.10-12cm.Eltakaritani sem nagyon lehet,mert a szél ide-oda rakosgassa.
Egy kérdésem lenne, itt a Malévvel kapcsolatban, mert én bevallom életemben nem nagyon jártam repülőtéren:
Hogy Ferihegyen más légitársaságok is vannak, vagy csak a Malév? Tehát a repülőtér üzemel, csak a Malév van csődben, vagy ilyenkor a reptér is megáll? Elnézést, hogy ilyen értetlen vagyok...
Felénk még mindig esik, mindez -10zel párosítva, és csak lehűlést mondanak.
Ok, engem csak annyi érdekelt volna amit kérdeztem, de majd utánanézek, végül is nem gond. Nem szándékoztam politikával foglalkozni , csak számomra nem derült ki a hírekből, hogy egy repülőtér állt le, vagy csak egy légitársaságról van szó. A többi ugyanúgy szállítja az utasokat Ferihegyről...
Ok közben én is kerestem 40% utasforgalom. No akkor megnyugodtam, jön helyette más. (téma lezárva)
Semmi gond, ha nem vizsgára kellene menni, megvárhatta volna, hogy megjárjam.
Én szerettem volna kipróbálni egyszer a repülést, talán egy-két év múlva. Legalábbis bizakodóan állok neki.
más: Itt is veszett hideg van. Reggel hozzáfagytam a villamoshoz.
A globális felmelegedés egyik velejárója a szélsőségek növekedése. Most épp a hideg rész van, de majd nyáron meglátod a másik felét. A repülés a legkörnyezetszennyezőbb közlekedési mód én is betiltanám. Különösen a hadicélút. :yes: Az autózás legszennyezőbb része a gyártás. Egy autó előállítása 3-4 szer annyi szennyezéssel jár, mint amit aztán egész életében kipöfög. Ezen könnyen lehetne javítani olyan autók gyártásával amik nem mennek hamar tönkre. Sajnos a tendencia ellentétes.
És arról nem is beszélve, hogy a forgalom forgalmat generál.
tehát: Mivel megteheti, hogy 4 óra alatt elugrik a Föld másik részére, meg is fogja tenni. Ha a Holdra felvinnék olcsón oda is menne minden nap banánért. Állások jönnek létre, melyben emberek repülőzgetnek üzleti ügyekben (legalábbis az amerikai filmekben ezt látni). No meg akkor mért ne jöjjön a sok kicsi könnyű kínai árucikk is, kis helyet foglalva egy repülőn. stb. (Látom romboljuk a gépeket )
A légiközlekedés, ahogy más is összetett dolog. Nem olyan régen vala a MALÉV. (azelőtt is több szervezet volt, így úgy szervezve, de maradjunk a nemolyan régmúltnál) A MALÉV mindent csinált a közlekedési minisztérium (míg volt) egyik szakosztályának felügyelete alatt. Ez végezte a hatósági feladatokat, a többit a MALÉV.
A légi közlekedés áll az utasok szállításából repülőgépekkel, repülőtér üzemeltetése, fenntartása, légtér felügyelet irányítás fenntartása. és hatósági feladatok. A hatósági feladatokat ma a gazdasági minisztérium egyik államtitkársága látja el, feladata az engedélyek kiadása, alkalmassági vizsgálatok, balesetek kivizsgálása. A repülőtér és a légiutak üzemeltetése, fenntartása a Ferihegy airport feladata. Az ország összes polgári repülőterének üzemeltetést, az összes infrastruktúra üzemeltetését jelenti (épületek, kifutópályák), ami a kerítésen belül van, a légi irányítást, a kommunikációt, a repülő gépek fel, és leszállását, a légiutak kijelölését végző elektronikus, és rádiós berendezések telepítését, fenntartását. Az utasok szállítása, csomagok kezelése, a gépek üzemeltetése a Malév feladata, (hasonlóan mint a volán társaságok, vagy a MÁV-start) Ha utazol, közvetlen evvel a céggel vagy kapcsolatban. Ez van most bajban, de nem csak nálunk. Az üzemeltetési költségek egyre emelkednek, amit a jegyárakban nem nagyon lehet érvényesíteni. Két véglet látszik működni, vagy igen nagy légitársaságok, nagy, jól kihasznált gépparkkal, vagy a "fapados" minimális szolgáltatást nyújtó társaságok, akik mindenen spórolnak. Utaskomfort minimális, gépek halálig kihasználva, épp a engedélyezés határán karbantartva.
ja: Szerintem régen volt már ilyen kellemesen őszi idő decemberben Részemről nagyon bejött! Rengeteget mászkáltam. Csak két hete van hideg, és remélem egy két hétnél nem húzza tovább!
Eltűntek az eltűnt világot kereső tudósok erről eszembejutott az "Alien vs. Predator" című film.
Hagyjuk ezt a témát inkább tényleg! Ha nincs miből és hol tankolni, akkor te sem ülsz autóba....! Nem is tudom, hogy melyik kabarébol idézzek a múltból, de a közelmúltban is elhangzott: Ha elb*sztuk, hát elb*sztuk, utólag már b*szhatjuk! Közben rájöttem, Hofi téma volt: ha elszabtuk hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk! És most tényleg hagyjuk a politikát köbzoli javaslatára!!
Nagyjából ez a hozzászólás olyan, hogy bele rúgsz valakibe, aztán azt mondod: "Hagyjuk az erőszakot."
Van ahol a csapadék mennyisége gondot okoz. Ha nálunk egy tisztességesebb adag hó esne, akkor nem bánnám. Mert akkor nem kellene szinte évente végignézni, hogy a kedvenc "időszakos" tavunk állandóan kiszárad. Az ország eme részén egyébként se sok szórakozási lehetőség van. Amikor van benne víz, akkor öröm kiülni a partjára és legalább annak az egy kishalnak örülni. Nem tudom ki hogy van vele, de horgászatkor nem a kifogott hal mennyisége számít, hanem hogy távol vagy a gondjaidtól. ahogy anyám mondja: még mindig értelmesebb elfoglaltság, mint a kocsmába a sárgaföldig leinni magad. Viszont megfigyeltem, hogy tőlünk legalább 3km-re az árkok nem száradnak ki. Miért? Mert jó mélyen van. Bár a gödör tőlünk egy kődobásra van, még azt a kis távolságot is kibírnám, csak legyen benne.
Nekem ennyi bőven elég volt a télből, sőt azt se bánnám ha holnaptól kezdve nyár lenne egy jó pár évig.
A nap rövid, tömör összefoglalása:
- nem igaz, hogy máshol méteres hó esik, Bp-en még csak szikrája sincs az egésznek :no: Szóval én szeretem a havat.
Én pár 10cm-t átküldenék innen Szegedtől 30km-re lévő faluból. Reggel óta szakad..
Nekem nem igazán tetszett ma a hó ! Pestről mentem Szegedre , kecskemét-től már havas volt a pálya , és a mellékutakon már több cm es hó állt !
Vajdaság szivében (Becse) kb. 30 centinél tartunk és még esik.
Ismerem ezt az érzést. Már mennék horgászni-lékelni-mert a jég már elég vastag de ezt a hideg szelet nem lehetne elviselni. Sajnálom a kis tavatokat, nincs egy kis patak a környéken?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |