Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1799 / 3610
(#) zolika60 válasza BárányD hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Talán az ötödiket is kis értékűnek kellett volna postázni. Akkor nem tűnik el. Persze ez mindenképp disznóság. Mi a 24h-t használjuk ott ilyen gond évek alatt sem volt.
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Meg az 51°-os szilva pálinka. Vagy barack vagy körte.
(#) zenetom válasza KTobi hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

A rezisztencia nem baj, mert én többet antibiotikumot nem szedek, az tuti.
Szerk.: a pálinkáról annyit, hogy azt se nekem találták ki, de erre a történetre most inkább nem térnék ki.
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Minden csak az adagoláson múlik. Nem kell a pálinkát sem túlzásba vinni.
(#) Gafly hozzászólása Feb 3, 2012 /

Ez meg tök jó pedig nem is celeb
(#) AZA válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

A pálinka jó ,mert van mit hányni ha nincs hó,de sajna most az is van,úgyhogy inkább forraltbor.
(#) zolika60 válasza AZA hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Nálatok már esik? Itt egyenlőre nyoma sincs. A forralt bor is jó.
(#) AZA válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Hajnal óta,kb.10-12cm.Eltakaritani sem nagyon lehet,mert a szél ide-oda rakosgassa.
(#) Rober_4 hozzászólása Feb 3, 2012 /

Egy kérdésem lenne, itt a Malévvel kapcsolatban, mert én bevallom életemben nem nagyon jártam repülőtéren:
Hogy Ferihegyen más légitársaságok is vannak, vagy csak a Malév?
Tehát a repülőtér üzemel, csak a Malév van csődben, vagy ilyenkor a reptér is megáll?
Elnézést, hogy ilyen értetlen vagyok...
(#) KTobi válasza AZA hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Felénk még mindig esik, mindez -10zel párosítva, és csak lehűlést mondanak.
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Ok, engem csak annyi érdekelt volna amit kérdeztem, de majd utánanézek, végül is nem gond. Nem szándékoztam politikával foglalkozni , csak számomra nem derült ki a hírekből, hogy egy repülőtér állt le, vagy csak egy légitársaságról van szó. A többi ugyanúgy szállítja az utasokat Ferihegyről...

Ok közben én is kerestem 40% utasforgalom. No akkor megnyugodtam, jön helyette más. (téma lezárva)
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Semmi gond, ha nem vizsgára kellene menni, megvárhatta volna, hogy megjárjam.

Én szerettem volna kipróbálni egyszer a repülést, talán egy-két év múlva. Legalábbis bizakodóan állok neki.
más:
Itt is veszett hideg van. Reggel hozzáfagytam a villamoshoz.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

A globális felmelegedés egyik velejárója a szélsőségek növekedése. Most épp a hideg rész van, de majd nyáron meglátod a másik felét. A repülés a legkörnyezetszennyezőbb közlekedési mód én is betiltanám. Különösen a hadicélút. :yes: Az autózás legszennyezőbb része a gyártás. Egy autó előállítása 3-4 szer annyi szennyezéssel jár, mint amit aztán egész életében kipöfög. Ezen könnyen lehetne javítani olyan autók gyártásával amik nem mennek hamar tönkre. Sajnos a tendencia ellentétes.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

És arról nem is beszélve, hogy a forgalom forgalmat generál.
tehát:
Mivel megteheti, hogy 4 óra alatt elugrik a Föld másik részére, meg is fogja tenni. Ha a Holdra felvinnék olcsón oda is menne minden nap banánért. Állások jönnek létre, melyben emberek repülőzgetnek üzleti ügyekben (legalábbis az amerikai filmekben ezt látni). No meg akkor mért ne jöjjön a sok kicsi könnyű kínai árucikk is, kis helyet foglalva egy repülőn. stb.

(Látom romboljuk a gépeket )
(#) pucuka válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

A légiközlekedés, ahogy más is összetett dolog. Nem olyan régen vala a MALÉV. (azelőtt is több szervezet volt, így úgy szervezve, de maradjunk a nemolyan régmúltnál) A MALÉV mindent csinált a közlekedési minisztérium (míg volt) egyik szakosztályának felügyelete alatt. Ez végezte a hatósági feladatokat, a többit a MALÉV.
A légi közlekedés áll az utasok szállításából repülőgépekkel, repülőtér üzemeltetése, fenntartása, légtér felügyelet irányítás fenntartása. és hatósági feladatok.
A hatósági feladatokat ma a gazdasági minisztérium egyik államtitkársága látja el, feladata az engedélyek kiadása, alkalmassági vizsgálatok, balesetek kivizsgálása.
A repülőtér és a légiutak üzemeltetése, fenntartása a Ferihegy airport feladata. Az ország összes polgári repülőterének üzemeltetést, az összes infrastruktúra üzemeltetését jelenti (épületek, kifutópályák), ami a kerítésen belül van, a légi irányítást, a kommunikációt, a repülő gépek fel, és leszállását, a légiutak kijelölését végző elektronikus, és rádiós berendezések telepítését, fenntartását.
Az utasok szállítása, csomagok kezelése, a gépek üzemeltetése a Malév feladata, (hasonlóan mint a volán társaságok, vagy a MÁV-start) Ha utazol, közvetlen evvel a céggel vagy kapcsolatban. Ez van most bajban, de nem csak nálunk. Az üzemeltetési költségek egyre emelkednek, amit a jegyárakban nem nagyon lehet érvényesíteni. Két véglet látszik működni, vagy igen nagy légitársaságok, nagy, jól kihasznált gépparkkal, vagy a "fapados" minimális szolgáltatást nyújtó társaságok, akik mindenen spórolnak. Utaskomfort minimális, gépek halálig kihasználva, épp a engedélyezés határán karbantartva.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

ja: Szerintem régen volt már ilyen kellemesen őszi idő decemberben Részemről nagyon bejött! Rengeteget mászkáltam. Csak két hete van hideg, és remélem egy két hétnél nem húzza tovább!
(#) Rober_4 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Köszönöm a kimerítő választ!
(#) zenetom hozzászólása Feb 3, 2012 /

Eltűntek az eltűnt világot kereső tudósok erről eszembejutott az "Alien vs. Predator" című film.
(#) Dodi_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Hagyjuk ezt a témát inkább tényleg! Ha nincs miből és hol tankolni, akkor te sem ülsz autóba....! Nem is tudom, hogy melyik kabarébol idézzek a múltból, de a közelmúltban is elhangzott: Ha elb*sztuk, hát elb*sztuk, utólag már b*szhatjuk! Közben rájöttem, Hofi téma volt: ha elszabtuk hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk! És most tényleg hagyjuk a politikát köbzoli javaslatára!!
(#) zolika60 válasza Dodi_ hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Nagyjából ez a hozzászólás olyan, hogy bele rúgsz valakibe, aztán azt mondod: "Hagyjuk az erőszakot."
(#) jani1987 hozzászólása Feb 3, 2012 /

Van ahol a csapadék mennyisége gondot okoz. Ha nálunk egy tisztességesebb adag hó esne, akkor nem bánnám. Mert akkor nem kellene szinte évente végignézni, hogy a kedvenc "időszakos" tavunk állandóan kiszárad. Az ország eme részén egyébként se sok szórakozási lehetőség van. Amikor van benne víz, akkor öröm kiülni a partjára és legalább annak az egy kishalnak örülni. Nem tudom ki hogy van vele, de horgászatkor nem a kifogott hal mennyisége számít, hanem hogy távol vagy a gondjaidtól. ahogy anyám mondja: még mindig értelmesebb elfoglaltság, mint a kocsmába a sárgaföldig leinni magad. Viszont megfigyeltem, hogy tőlünk legalább 3km-re az árkok nem száradnak ki. Miért? Mert jó mélyen van. Bár a gödör tőlünk egy kődobásra van, még azt a kis távolságot is kibírnám, csak legyen benne.
(#) zenetom válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Nekem ennyi bőven elég volt a télből, sőt azt se bánnám ha holnaptól kezdve nyár lenne egy jó pár évig.
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

A nap rövid, tömör összefoglalása:

- nem igaz, hogy máshol méteres hó esik, Bp-en még csak szikrája sincs az egésznek :no:

Szóval én szeretem a havat.
(#) janikukac válasza Norberto hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Én pár 10cm-t átküldenék innen Szegedtől 30km-re lévő faluból. Reggel óta szakad..
(#) kaqkk válasza Norberto hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Nekem nem igazán tetszett ma a hó ! Pestről mentem Szegedre , kecskemét-től már havas volt a pálya , és a mellékutakon már több cm es hó állt !
(#) AZA válasza Norberto hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Vajdaság szivében (Becse) kb. 30 centinél tartunk és még esik.
(#) nagy hoho válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Ismerem ezt az érzést. Már mennék horgászni-lékelni-mert a jég már elég vastag de ezt a hideg szelet nem lehetne elviselni. Sajnálom a kis tavatokat, nincs egy kis patak a környéken?
(#) zenetom válasza Norberto hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Régebben én is szerettem a havat, de utóbbi időkben nagyon nem bírom a hideget (nálam 20°C alatt már hideg van), szóval a nyár (+-1 hónap) kivételével nem örülök az időjárásnak.
Következő: »»   1799 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem