Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   90 / 579
(#) Hagyesz válasza toro hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Köszi a gyors választ. Már is nézem a hol lehet beszerezni. Még egyszer köszönöm!!!
(#) Szabó Lajos válasza toro hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Quadriga T2/23 tipusú, már 10-ik éves, 8 éves koráig nem volt vele probléma, tavaly jöttek elő ezek a problémák.
Begyújt rendesen a fűtés, ég rendes lánggal, majd lehalványúl a láng és akkor folyamatosan úgy ég és akkor nem képes 20 foknál feljebb menni,és akkor így megy egész nap, vagy tovább.Van amikor ez a hib a jelenség nincs és akkor megy rendesen 1-2 napig is, majd úra elő jön ez a hiba.Amikor leesik a láng akkor a nyomás sem tud feljebb menni 1,5 bar-nál.Már mindennel próbálkoztam amit leítram korábban és ezek a jelenségek jöttek elő.Eddig a melegvízzel nem volt probléma, ma reggelre ez is elő jött,ha a csapot megnyitom hiába engedem a melegvizet , ekkor nagy lánggal ég úgy ahogy az kell és csak langyos a víz.Véleményed, hogy ezek után dobjam el jó messzire ezt a kazánt mert többe kerül a leves mint a hús,és milyen az a tipus amit érdemes venni, mert szerelő azt mondta, hogy ezt a tipusú kazánt 3 évre gyártották és hogy ennyit kibírt az "ajándék" (8 év).

Köszönöm
(#) MTom hozzászólása Feb 5, 2012 /
 
Üdv.
Renova star f 24 e bt kombi kazánom van. Mikor bekapcsol és kezdi melegíteni a vizet furcsa olyan szörcsögő hangja van.
Az első tünetek azok voltak,hogy fűtéskor pattogó hangja volt,ekkor ki lett savazva a hőcserélő, a tágulási tartály nyomása be lett állítva 1.3-ra. A víz nyomás szintén 1.3. egy ideig nem is volt semmi hanga jól működött.
A napokban jött elő ez a szörcsögő hang újra szét lett szedve a hőcserélőn a viz könnyen átfolyik,nyomások rendben.Nem találni hibát.

Ezt a hangot addig lehet hallani míg a víz el nem éri az 55 fokot kb 1 perc utána semmi gond szép csöndben működik.
A videón 9mp-30mp-ig hallani.
Videó

Ha tudtok segítsetek, előre is köszönöm.
Tamás
(#) toro válasza MTom hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
A tágulási tartályt ne "nyomd fel" 1,3-ra. Elég a 0,8 is.
A hőcserélőd - a savazás ellenére is - koszos!
(#) toro válasza Szabó Lajos hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Előre menő NTC gondod van! Ámbár lehet a hőcserélő is koszos.
Nem érdemes kazánt cserélned ha üzembiztosan működik.
(#) toro válasza Imagepeace hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Koszos az égő és az elektródák.
(#) toro válasza acappella hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
A fűtésrendszerben le és feloldja a lerakódott vasiszapot.
A HMV részt savazással.Ez a lerakódás CaCo3. A foszforsav kiváló szer erre és nem roncsol semmit.
(#) acappella válasza toro hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Ha jól értem ez vízkő. Foszforsavat lehet venni? Hogyan kell bevinni a kazánba?
(#) toro válasza acappella hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Egy szervíznek rendelkeznie kell savazó szivattyúval. Ezzel - rácsatlakozva a HMV oldalra - cirkuláltatni kell a savat. Beszerzése a bonyolultabb dolog, de az legyen az általad megbízott szervíz feladata. Házilag is megoldható fúrógépbe fogható szivattyúval. Ám ha nincs affinításod hozzá, ne vágj bele!
(#) MTom válasza toro hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Köszi a gyors választ.Holnap újra kipucolom. De csak valami vízkőoldóval,nem akarom tönkretenni a savazással.
(#) toro válasza MTom hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Sósavval NE csináld, mert eloxidál mindent!
(#) pufirizzsa hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Üdv. Nekem is renova kazánom van (( Csütörtökön volt itt a kazánszerelö azt mondta vizköves a höcserélö montam ok csinálhatja is ,levette a höcserélőt elvitte pénteken visszahozta . Huuuu ez nagyon vizkőves volt kisavaztam 30% -os ipari sosaval mondta ő. Visszarakta 2napig jo is volt hétfőn arra keltem hogy megint ropog durrog a kazim. Mit tegyek még???????? Szoltam a szerelőnek hogy séta vissza.
(#) lehopapa hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok!Tegnap óta nem indul be a fűtés és a melegvíz-készítés a kazánomban.Típusa: Buderus Logamax U052-24T. 0P hibaüzenetet ad a kijelzőn. A függelék szerint ez: "A nyomáskülönbség-kapcsoló nyugalmi állapotban nem nyit ki."
Kazánt Reset-eltem,de sajnos nem segít.Reset után a láng nem gyullad be, utána írja ki ezt a hibaüzenetet.Valakinek valami ötlete esetleg?Kezd hűvös lenni a lakásban....
(#) MTom válasza toro hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Helló.
Tágulási tartály nyomás beállítva 0.8-ra.Hőcserélő kipucolva.Ha vizet engedek bele a zuhanycsövével mind a két ágán szépen folyik át a víz szerintem akadály nélkül.
Viszont ez a hang nem szűnt meg igaz kicsit halkabb lett.
Mit tegyek??
Azt nem tudom nem-e befolyásolja a dolgot,hogy van kettő radiátor ami csak félig melegszik az alsó fele hideg marad.Mindenki azt mondja,hogy levegős,próbáltam légteleníteni,de nem jön egyikből sem levegő kb 3 liter vizet leengedtem a radiátor légtelenítőjén de semmi levegő.
Üdv Tamás
(#) pufirizzsa hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Szisztok itt vagyok megint ! Felhivtam a szerelöt hogy csinálja már meg normálisan a kazánt a savazást mert szűrcsőg ropog, elvitt tőlem érte 20.000 jo magyar forintott és itt vagyok szar kazánall . Erre ő aztmondta hogy bekapott valamit a höcserélő..!!!!! És felkellene szerelni valamilyen szűrőtt a rendszerre . Ílyen van???????????????????????
(#) Imagepeace válasza toro hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Köszi Toro..
az én ki tudom pucolni vagy szerelő kell hozzá?
(#) kapcsrajz válasza toro hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia !

A szerelő ellenőrizte a az égő gáz nyomás értékét. Gyakorlatilag a gyári értéken volt. Szerinte alacsony a visszatérő víz hőmérséklete. De ezen nem tudok változtatni érdemben. Mennyi lehet az előremenő és visszatérő víz közötti különbség ?
(#) briki válasza lehopapa hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
A kazánod ventilátora mellett van egy levegő nyomáskapcsoló, amibe bele van kötve 2 db cső- ez a füstcsőbe megy. Ennek a nyomáskapcsolónak az érintkezője amikor nem megy a ventilátor nem kapcsol szét. Alap helyzetben nyitva, mikor megy a ventilátor, zárva kell lennie az érintkezőnek. Ellenőrzés: benne hagyod, vagy kiszereled, belefújni- szívni gyengén, kapcsoló érintkezőjét ellenállásmérővel, csengővel letesztelni. Ellenőrizni a szilikon csövet, ami a füstcsőbe megy, nincs-e dugulás. Áramütésre vigyázz, kazánt kapcsold le. A csövek bekötését jegyezd meg, oda menjen vissza, ahová való. Utána leellenőrzöd, hogy a ventilátor üzeme alatt is zár-e az érintkező, majd nyit-e amikor leáll a ventilátor.
(#) briki válasza kapcsrajz hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
10-20 C°. A hőmérséklet különbséget - előre-visszatérő- a befektetett energia, vagy az egységnyi idő alatt átkeringetett víz mennyiségével lehet változtatni. Egyébként megoldás lehet az előremenő- és a visszatérő közé beépített by-pass átkötés csappal. Így a kazán által felmelegített víz egy része egyből a visszatérőbe megy, így növelve a visszatérő víz hőmérsékletét, szabályozva a hőmérséklet különbséget, gyorsan megemelve a kazán hőmérsékletét. Így nem megy sokáig alacsony hőmérsékleten, nem csapódik le a hideg hőcserélőn a szennyeződés.
(#) briki válasza pufirizzsa hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Létezik ilyen, szűrő- de azon csak a nagyobb szennyeződések akadnak fel. Amire ő gondolhatott, azt iszapleválasztónak hívják, nem árt ha van a rendszerben. Ha szürcsög, akkor nem lehet, hogy levegős?
(#) briki válasza MTom hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Nem szökik fel hamar a kazánban a vízhőmérséklet? Ha igen, akkor kevés mennyiségű víz folyik át egységnyi idő alatt. Ellenőrizhető a gázfogyasztás, előre-visszatérő hőmérséklet különbség, szivattyú m3/h teljesítmény ismeretében, ha másképp nem megy.
Milyen a radiátorod ami nem melegszik fel? 1400cm hossz , és a felett már keresztbe illik kötni a radiátort, hogy a víz a teljes radiátoron áramoljon át. Van termofejes radiátorszeleped? Ha levegős a radiátorod, akkor szürcsög, csobog a víz, de 3 liter után már nem lehet levegős. Jófelé emelkedik a radiátor? Zárd el az előremenő szelepet, úgy légtelenítsd.
(#) pufirizzsa válasza briki hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
nem levegös szerintem. szerintem höcserélö szarakszik ugyan ugy mint idáig.Holnap ujra leszedi a szerelö álitolag ujra megprobálja kisavazni. szerinte nem lehet normálisan kisavazni mert "bitermikus" vagy mi a picsa.
(#) briki válasza pufirizzsa hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szerintem meg biztosan ki lehet savazni még ha bitermikus is a hőcserélő- hacsak nem nagy a lerakódás, esetleg dugulás. Sok sikert hozzá.
(#) MTom válasza briki hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Hali.
A két rendetlen radiátor 1400x90 és 1600X50-es.Nincs rajtuk termofejes szelep.Keresztbe kötni azt nem tudom mit jelent A radiátorok jobb alján van az bejövő és elmenő ágak csatlakozása.A radiátorokban nem lehet semmi szürcsögő csobogó hangot hallani.
Viszont amit megfigyeltem,hogy ha bekapcsol a kazán kb 1 perc alatt eléri az 55fokot egy darabig cirkulál lekapcsol a gáz forgatja tovább a vizet mikor visszahűl 45 fokra bekapcsol újra a gáz. Ez így megy míg fel nem melegszik a lakás. Ezt a jelenséget régebben nem csinálta./nyáron volt cserélve előlapi panel villámkáros lett az új panel másképp vezérelne??/
Mikor 2-hete kisavaztam akkor egy darabig nem volt semmi hangja lehet,hogy a radiátorok el vannak iszaposodva és onnan hordja bele a hőcserélőbe a mocskot??
(#) Pety_ válasza MTom hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Keresztbe kötni:
Egyik oldalon be a meleg felül, másik oldalon ki a hideg alul.
(#) briki válasza MTom hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Szia!Ezek szerint neked alsó bekötésű, így nem sok mindent lehet csinálni vele.
Ahogy PETY írja, egyik oldalon felül, másik oldalon alul ( átlósan, a radiátorok oldalánál, nem pedig az aljánál! ) van bekötve az előre, és a visszatérő. Így a víz kénytelen átmenni az egész radiátoron, felmelegítve ez által az alsó részét is. Ahogy neked van csinálva, úgy a víz bolond lenne elmenni 1400mm-t a radiátoron majd ott megfordulni, mikor közvetlenül visszamehet bekötéseknél. Egy pohár vízbe kanállal kavarva forog az egész víz, de ha egy tóban kavarod a vizet kanállal, így már nem az egész tó vize fog kavarodni. Ha gyorsan felszökik a kazánodban a víz hőfoka, és kikapcsol a kazán ( 55C°-ra van állítva ezek szerint ), majd be és ezt csinálja, akkor - ha jól van méretezve a rendszered ( hány m2 a lakás, mennyi radiátor van) jól beszabályozva a kazán, akkor annak ilyen gyorsan nem szabad felmelegíteni a vizet. Vagy nincs áramlás ( szűrő, cső, radiátor dugulás, szivattyú nem azon a fordulatszámon jár, vagy nem szállít elég vizet. Szedd szét a szivattyút, nézd meg a lapátjait. Találkoztam már olyannal, hogy a lapátok közé beszorult a sok szemét, így hiába forgott, nem tudott vizet szállítani. Leszabályoz a kazánod ( lángot lejjebb veszi, modulál ) mikor majdnem eléri a kikapcsolási értéket? Nézd meg a kazánodban van-e szűrő, esetleg a többi csővezetékeket is. Gyors hőemelkedés: nagy befektetett energia ( nagy gázláng, nagy gázfogyasztás), vagy áramlási probléma ( dugulás, szivattyú, stb)
(#) MTom válasza Pety_ hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Hali.
Aha így már értem.Szerintem nem ez a hiba abból kiindulva,hogy 6 éve készült a fűtésrendszer és 4 évig rendesen fűtött ez a 2 radiátor is.
Tavasszal át fogom pucolni az egész rendszert, nem akarok sósavat használni mit érdemes helyette??
Szerintem valahol keresztmetszet szűkülés van most ha melegít kb10 mp-ig ad furcsa hangokat.
(#) Pety_ válasza MTom hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Foszforsav.
SZEMÜVEG, GUMIKESZTYŰ, MASZK!
(Mobil készenlétben 112-beütve, zöld gomb készenlétben )
(#) briki válasza MTom hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Mivel van szerelve a fűtési cső? 5 rétegű műanyag, réz, vas, aljzatbetonba vezetve, oldalfalon, aljzatban a lekötések, vagy osztó-gyűjtőre kötve, hányas cső (16-18-..) Műanyag csővel szerelve nem hinném, hogy sok trutyi lehetne benne, max a radiátorokból kikerülő. Foszforsav, vagy speciális fűtési csőrendszer tisztító (F3 Cleaner tisztító folyadék, stb)
(#) kapcsrajz válasza briki hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Szia !
Tegnap megmértem. Az előremenő víz 55 és 60 fok között van. A visszatérő 30 fok körül van.
Akkor ezt az átkötést ki fogom próbálni. Hátha így és a rendszeres tisztítással már jobb lesz. Köszi.
Következő: »»   90 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem