Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi.
Akkor honnan tudjam meg, hogy a PIC-be milyen program kell? Mert pic-t még tudok szerezni, de mást..? Esetleg tudok ugyan ilyen alaplapot 2,5K-ért szerezni, abban van PIC, van kép, más baja van... De honnan lehet tudni, mit csinál az a PIC??
Akkor javasolom szerezd be azt az alaplapot! A picből ha nem védett hex van bent ki lehet olvasni a tartalmát és el lehet menteni! Ha van ismerősöd vagy közeli fórumtárs mielőtt átcseréled jó lenne kimenteni ezt a hexet! Foglalatban van a PIC különben?
Nincs foglalatban, de ki tudom úgy szedni, hogy ne sérüljön...
És tehetünk a helyére egy foglalatot is.. Nincs ismerősöm.. Tudsz valakit, aki nagyon olcsón kiolvasná a tartalmát?
Szia! Én szívesen kiolvasnám de hát ahhoz kell a PIC! Ha belefér a foglalatos variációban a magassága miatt a laposba akkor mindenképp javasolom ezt a megoldást! Ha elküldöd kiolvasom esetleg klónozom is ha küldesz mellé egy pic et te döntöd el! Az alaplapot nagyon óvatosan megfelelő pákával szabad csak forrasztgatni!
Hol laksz?
Mindegy, milyen PIC? te ki tudod olvasni? Ehhez nagyon nem értek...
Sziasztok
Laptop háttérlámpa inveret hiba, pici smd biztosíték le van verve a panelon, van egy gyanúm, hogy a fetek vágták zárlatba magukat. P24AD a tipusa és valszeg Fairchild gyártja, adatlap=0. Az inverter tipusaDAC-08b031 Találkozott már valaki hasonló hibával? Üdv
Merd le multimeterrel, van-e zarlat
Maskulonben lehet, hogy csak mondjuk tulmelegedett de egy smd bizti alig szaz Ft, szoval egy probat meger (meres utan persze).
Az egyik Fet van zárlatba, mindjárt kiforrasztom és többet tudunk.
Gáz így, hogy nincs adatlapja. Üdv
Szia
kiszedtem, meg is szűnt a zárlat, mind a 2 csatorna halott volt, az egyik teljesen a másik csatorna G-S között is mérhető, szóval kuka. Most a gáz az, hogy a jóból próbálok kiindulni, sajnos a lábkiosztás nem azonos egy másik tipussal (NDS9945) amiből nekem lenne is. Először meggyőződök, hogy tutira N csatornás ez a mosfet, max átkötözgetem a lábakat. Üdv
Van rajta egy 4532 szám is, ami felett elsiklottam, ha minden igaz ez egy Dual N- and P-Channel mosfet lesz.
Más gyártónál is ezt a P+ N csatornás mosfetet dobta ki a kereső, ha jól látom kapható is kemény 95 ft/db áron. 1 próbát megér. Majd azért dokumentálom mi lesz az eredmény, hátha más is belefut hasonlóba
A kovetkezo kerdes viszont az, hogy a FET mitol durrant ki. Es mivel a trafo primer oldala gyakorlatilag rovidzar, ezert proba-szerencse alapon fog kiderulni.
Ha nincs kulserelmi nyom a FET-en, akkor nagyobb az esely, hogy a cseretol meggyogyul es nem robbantja le ennek is a kupakjat az elso bekapcsolaskor...
A monitorokban akkor csattan ,ha a szűrőkondija már nem az igazi.A tulaj indítgatja mert még néha indul,aztán többet sosem.
Nem volt itt semmi külsérelmi nyom, ahhoz egyébként is pici áramok folynak itt, csak a biztosíték volt levágva.
Proba: Hol keressem azt a szűrőkondit?
A tönkrement dualfet két táplába között.
Szia
Jónak tűnik a kondi (csippan a műszer) Viszont oda jutottam, be vannak forrasztva a fetek, próbálnám. A gép nincs nálam, csak a kijelző, szóval nézegettem a bekötést. 6 láb első 2 +, utolsó 2 - a 3. lábra +-t adtam a kijelző egy pillanatra reagált, de azt is harmatgyengén. 5 volt-al próbáltam megtáplálni, lehet az a kevés, de nem mertem nagyobb fesz-el. Szerinted, hogy tudnám kideríteni mekkora fesz-el működik. Ezt az ams 3107-et találtam a táp áramkörbe, ez valami regulátor, de nem igazán értem, stabil 5V lenne? Üdv
Sikerült a inverter jav. Működik a háttérvilágítás.
Na, hogy ne vessen szét az ideg, minden faxául megcsináltam, kijelző inverter, új töltő, memóriabővítés.
Minden tökéletes, ma kapcsolnám be, sistergés a kijelző meg sötét, erre olyat káromkodtam, amit 10 miatyánk se old fel. Szétszedem, hát törött a fénycső Hol lehet ilyeneket kapni? Hogy keressek rá? Nem is értem, hogy bírt eltörni beépített állapotba?
Hőhatás, mechanikai behatás és anyagfáradás. A HQ Videoban van új, egyébként bontott csövet "akárhol" találsz.
És hogy keressek rá? Tudnál linket adni?
Amúgy sikerült bontottból átrakni, de jó volna tudni, ha új kell hol keressem. Üdv
Beírtam, hogy laptop fénycső= 0 találat
Üdv!
Laptopom LCD háttér világításával van problémám. Amikor le van véve a fényerő, vagy amikor be kapcsolom hosszas pihenés után, akkor rózsaszínes, lilás, pirosas a kép, aztán szépen ki fehéredik. Mi lehet a baja? Én arra tippelek, hogy a cső hamarosan meg adja magát. Köszi. mhatalyak
Jo a tipp.
Azzal a kivetellel, hogy a cso mar megadta magat.
Sziasztok Olyan problémám lenne,hogy van egy compaq evo n610c tipusú lapim ami olyat produkál hogy ha bekapcsolom akkor a compaq feliratnál még működik a kijelző háttérvilágítása de utána elmegy majd gondol egyet és megint vissza jön egy kis időre a windows töltése közbe de miután elalszik megint utána nem világit csak ha megnyomom az FN+F4 gombot akkor felvillan de ismét elealszik .Az inverteren külsérelmi nyom nem látható. a Kijelzőn am minden látható erős fénynél .tahát maga a kijelző jó .A kábel mozgatására nem történik változás .Mi lehet a ludas esetleg a dologban??
Valoszinuleg a csoved haldoklik.
Probalj meg felbontast valtani (esetleg dual kiejlzo modban), ha ilyenkor is visszajon kicsit es ujra elmegy, akkor biztos.
Sziasztok!
Volna nekem egy LCD monitorom háttérvilágítás nincs (illetve 0,5 sec-re a képernyő jobb oldalán felvillan) , de a képet, ha nagyon figyelem látszik. Valaki esetleg meg tudná nézni? Miskolc környékén.Persze nem ingyen várom el. Köszönöm előre is!
Hali.
Segítséget kérnék egy laptop led kijelzőhőz. Egyik nap a négy hónapos laptopon kijelzője hirtelen elsötétült a bios logo után(háttérvilágítás semmi de halvány kép van), újraindítottam a gépet nem is egyszer de semmi. Rákötöttem egy külső monitort azzal simán ment a nap további részében. Másnap bekapcsolom és megjavult. Aznap reggel 8-tól este 8-ig ment problémamentesen. Másnap reggel 8-tól ment úgy este fél tízig és akkor hirtelen megint elsötétedet. Másnap nem jött visza de utána való napon megint visszajött a háttérvilágítás. Nem tudom miért játszik! Ja és a laptopomon lehet a háttérvilágítást ki be kapcsolni a fcn+f2 gombbal, azzal simán ki-be tudom kapcsolni a háttérvilágítást ha müködik! Nem tudom mi lehet a baj! A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Szia
4 hónapos, nincs rajta garancia? Ha ledes a megvilágítás akkor az inverter kilőve mint hibaforrás. Nyilván valami kontakthiba lesz. Üdv
Üdv! Nálam is ugyanez a probléma fent áll! Van amikor egész nap tökéletesen működik a kijelző ,és van amikor elsötétedik a kijelző van amikor rövid vagy hosszú időre.De volt olyan is hogy mikor elindítom a laptopot akkor csak fekete képernyő jön be!Én inverter hibára vagy szalagkábel törésre gyanakszok..
Nekem hirtelen egyik pillanatról a másikra megy el a háttérvilágítás, még csak nem is változtatom a kijelző pozícióját, hozzá sem érek! Szalagkábel nem akkor lenne ha mozgatás közben történne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |