Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszönöm a segítséged rákerestem a távkapcsra az antik tv matricája alapján és van remény, egyiptomi archeológusok már elkezdték az ásatásokat jövő héten megérkezik az utánagyártott távkapcs remélem beválik.
Sziasztok!
Nem vagyok a témához hozzáértő, csak szeretném a véleményeteket kérni, hogy javítható-e gazdaságosan az alábbi hibajelenség. Van egy LG 50PF95 plazma tv-m, amin a csatolt kép szerinti függőleges csíkok jelentek meg. Néha változik a csíkok száma, ill. helye, de döntően egy csoportban jelennek meg. Ha kék a háttér akkor piros csíkok vannak, ha piros a háttér akkor kékek. A csíkok nem a teljes képernyőn jelennek meg, csak a közpéig érnek a kijelzőnek. Előre is köszi.
Van egy rossz hírem!
NEM!
Szia, gondoltam egy próbát megér a dolog. Vettem egy 300Ft-os HIS0169-es vezérlőt, meg a sorvég tranyót kicseréltem bele valóra, összeraktam, és hibátlan, sortáp nem kúszik fel már 170v-ra, stabilan tartja a 125v-ot. Teszteltem egy két órán keresztül, hibátlan. Úgy néz ki működik a fűrészelős SMR hekkelés.
Hello
van egy normande galaxy 40 tipusú imc tv chassis f20 hibajelenség nem kapcsol be, készenléti sem világít csak olyan hangot ad mintha kocsira indítanék rá
Gratulálok! A kitartásod meghozta a gyümölcsét.
Szó mi szó, dolgoztam vele, de segítség nélkül nem ment volna.
Igen, sajnos a plazmánál a pixeleket csak kalapáccsal lehetne nyomkodni. Arra gondoltam, ha csak a hibás pixelt villogtatja, vagy világítja meg folyamatosan, talán lesz valami változás. Ennél még az is jobb ha kiég az a pixel, még mindig jobb egy sötét pont a világos képernyőn, mint egy világító pont a sötét képernyőn.
Szia!
Eredeti hozzászólás Szóval megérkezett az 5706-os és betettem az 5707-es helyére. Primer oldalon a 4db elko cserélve lett. Beindul a tv, be is jön a kép azzal a pici hibával hogy nincsennek színek, fekete-fehér az egész kép. Az üres fekete képen pedig (pl. 2 csatorna váltása között) halvány fehér vízszintes csíkok vannak. Valami ötlet hogy mit kellene csinálni vele?
Sziasztok! Elővettem egy Orion TV2180MK II-es tipusú tv-t.. Ez a tv már volt szerelőnél. Látom hogy TA8445K-t ki is cseréltek benne,azért mert az alaphiba az volt hogy néha elment a függőleges eltérités.. majd a panelt mozgatva,alátámasztva visszajött. Mostani bekapcsoláskor ez a kép fogadott.. nincs se kép,se hang.. G2-t felcsavarva fehéren virit,lentebb csavarva mély lila lesz és szép lassan eltünik a fény.
Közben visszatértem a TV-re és kiderül hogy minden beállítást megőrzött, kívéve a színtelítettségét... az valamiért nullán volt. Szóval színek már vannak, de a képen fehér vonalak vannak ugyan úgy mint itt az előző hozzászólásban,meg mintha kissé homályos lenne a kép is.
Szia!
Tekerd lejjebb a Screen (G2) feszültséget.
A 3 katódon egységesen 217V van.. van még egy érték a képcsövön ez 530V (segédrács fesz.) Antennát adva a gépnek van hang,és kapcsolgatni is lehet.. távra reagál.
Szia!
Nincs katódvezérlés, mind a három katódon lezárófeszültség van. Most kell elővenni a szkópot és megnézni, hogy jön e a képcsőpanelre vezérlés.
Tényleg.. ha leveszem a G2-t akkor tök sötét a képernyő... Hm.. A szerelő azt mondta hogy csak a TA8445K-t cserélte,de tuti hogy "mókolt" még valamit mielőtt visszaadta,azzal hogy nem bir vele.. mert akkor még időszakosan müködött. Húh.. akkor előkeresem a szkópot.
Üdv mindenkinek!
Van egy Philips TV-m, egyszer csak kikapcsolt. Levéve a hátsó burkolatot, a táp környékén egy gyanusan domború (nem túl feltűnően) tetejű 47µF 200V ELKOt találtam. A képcső sípol, de a visszajelző led elöl nem világít és nem is reagál a TV semmire. Okozhatja ezt ez az elko (illetve táphiba)? Előre is köszi! Csabi
Az púpos elkót mindenképpen cseréld ki,a primer oldali kisméretű elkókkal egyetemben.Ha sípol,akor lehet hogy zárlat is van benne valahol,erre utal az is, hogy nincs stby sem.A sorvégtranzisztort mérd meg,továbbá a táp szekunder oldali biztosítékait,diódákat...
István
Amikor kész lett, teszteltem 1-2 órát, hibátlan volt. Ma gondoltam előszedem, és bekapcsolom. Meg is döglött
Na most hajítom kifele!
Sziasztok!
Van egy Schneider Silva STV 321 ST tévém. Első gondja az volt, hogy nem kapcsolt be a Standby. Ezt egy 100 mikrós 25V-os elkó cseréjével sikerült megoldanom, ámde összeszerelés után Standby van, hang van, csatornát is lehet váltani, de a kép egy teljes fehér képernyő, vibráló vízszintes csíkokkal. Valami elfüstölhetett a képalkotás környékén? (Megjegyezném, hogy nem vagyok nagy házi barkácsoló, de ha elmagyarázzák, mit hogyan, azt ügyesen meg tudom csinálni. Üdv: Qmarc
Szia!
A képcsőpanelen keresd meg a katódfeszültség 200V-os bemenetét. Ha nincs meg ez a feszültség, akkor teljesen kinyit a képcső és ezért fehér lesz a kép.
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok e, de egy kérdésem lenne azzal kapcsolatban ha egy tv-ben nincs meg a piros szín akkor hol kell keresni a hibát. Szeretek szerelgetni de tv-hez nincs valami sok szak értelmem. Előre is köszi a segítséget!
A képcsőnek van a 3 színnek megfelelő lába( katódok).Van több is,de azokkal most nem foglalkozunk.Ezeknek a lábaknak olyan 110-120 V körül kell lenniük normál kép esetén.Ezeket keresd ki,általában rá van szitázva a panelra,hogy "R" "G" "B".A panel értelemszerűen a képcső végén van.
István Ui: Írj egy típust akkor közelebbit tudunk mondani. Idézet: „Na most hajítom kifele!” Mifelénk erre mondjuk azt,hogy "szabadidő televízió" .Ez az a kategória,amikor az ember szabadidejében nem nézi,hanem szereli...
Sziasztok!
Problémám a következő! 1 Samsung tv-ről van szó.Megállt Mikor bekapcsolom se kép se hang csak időközönkénti csattogás hallható a belsejéből.Valaki találkozott már ilyen esettel?Mi lehet a baja és mennyiért javíthatják szerintetek meg?Mi idézhette ezt a Problémát elő.Van esély házilag javítani?Segítsetek PLS !!!!
Ez egy igazi f@s, más fórumon is írták, hogy elszúrt egy konstrukció ez az SMR-HIS párosítás, már mér ne én fognám ki.
Sziasztok. Még mindig a Thomson plazmámmal szenvedek.:S Van egy memória chip a főpanelen. Cserélve volt. Viszont ha jól látom rajta elég gázul lett cserélve. Pár láb össze ér ha jól látom nagyítóval. Okozhatja azt hogy felváltva villog piros és zöld közt a led? Mást már mindent kicseréltem a főpanelen kívül. Mivel abból pint nincs másikom.:S Vagy ha esetleg lenne elfekvő valakinek meg venném. Nagy meg hálálnám. Typ.:nec pwc-4418a Előre is köszönöm a segítséget. További szép estét.
Valahogy csak föl lehet azt éleszteni.Asszem van ehhez egy KIT is.Azt kéne beszerelni.Idézet az elektronline-ról:
" 21:20:56 Hi, A "KIT" az SMR 40200 és HISO 169 hibridekkel felépített SAMSUNG tv-k tápjába alkalmazható sikeresen. Minden csomag tartalmaz bekötési utasítást, néhány alkatrészt kötelezően ki kell építeni, de a legtöbb maradhat, szerepe nincsen. A KIT beépítése után megszűnik készenlétben a túlzott feszülségemelkedés. Nincs szükség a párhuzamos zenerre sem. Egy gonddal kevesebb, ez a táp nem olyan romlandó, mint az eredeti! " P.István írta. SMR KIT
Egyébként erről jut eszembe,nemrégiben volt nálam is egy tápos LG,amivel állítólag már ezek előtt is voltak gondok.Az előttem lévő szaki viszont úgy oldotta meg,hogy egy másik készülék paneljának a táprészét egy az egyben kivágta flexel,ezt ráadásul olyan sebészi precizitással tette,hogy némelyik elkóból egy jó nagy darab hiányzott ,majd ezt az egészet ráakasztotta a képcső nyakára,ami aztán ott lógott évekig az eltérítőtekercshez kötözve.Hát őszintén szólva majd be sz..tam amikor ezt így megláttam.( csatolt képek...)
Viszont az a leg érdekesebb az egészben,hogy a TV egészen mostanáig így működött.
sziasztok! az előző sikeres próbálkozásomon felbuzdulva tök amatőrként megint szétszedtem egy monitort, aminek az volt a hibajelensége, hogy a bekapcsológomot nem lehetett "bekapcsolva tartan" - látszólag. tehát először semmi, aztán nyomogattam a gombot, akkor néha halványan világított, néha rendesen, hallottam, hogy néha áram alá kerül a képcső, néha csattant egy picit ilyesmik, aztán végül megjött a kép. ment is pár percig, majd elsötétült a képernyő. utána még egyszer elkezdtem ezt a játékot, a világító ledig eljutottam néha, de a kép nem jött vissza. (az előző monitornak hasonló hibája volt, csak nem voltak ilyen kisebb csattanások. szétszedtem, kicsit megmozgattam a kábeleket, csatlakozókat, és megjavult). na most ebben az esetben már ott elakadtam, hogy nem tudom levenni a monitor előlapját. alul tartja valami. a két kis pöcköt a menü gombok alatt benyomtam, a gombok beestek, de továbbra is erősen tartja valami. csavarokat már nem találok. ötlet, hogy lehet lepattintani az előlapot? a monitor típusa Fujitsu Siemens NoB19CL. csináltam 1-2 képet, remélem látható lesz valamennyire, hogy hol fogja az előlapot. köszi előre is. amúgy most is csak az előbb említett csatlakozó mozgatás, meg forrasztás szemrevételezéssel tudok dolgoni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |