Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   998 / 2519
(#) Zsoltipapa hozzászólása Feb 9, 2012 /

Sziasztok! kaptam 1 st 151 tipusu erősitő panelt,igaz hibásan,de már mindent elkövettem vele,és mégis csak dc van a kimeneten.Ha tud valaki valamit legyenszives segitsen.Üdv:Zsolt.
(#) reloop válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Szia! A visszacsatolás 100µF-ja szokott elpusztulni. Korábbi DC hibánál fordított polaritást kaphatott.
(#) reloop válasza kissmiska hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Szia! Nem találok semmi doksit erről a SAL autós erősítőről, csak az Elektrotanya fórumán fényképet. (Az IRF-ek ott is ki vannak műtve )
A potikról valószínűsítem, hogy nyugalmi áramot állítanak. Ebben az esetben a végtranyó melletti teljesítmény ellenálláson eső feszültségből kiszámolható a nyugalmi áram értéke. A beállítást üzemmeleg hűtőbordánál kell elvégezni. Beállítandó az a legkisebb áram, aminél a hang még nem torzul, ez pár tíz mA lehet.
Mindkét csatorna eszi a végfetet?
(#) Zsoltipapa válasza reloop hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Már minden kondit átnéztem,és nincs zárlatos alkatrész.Még holnap nekivágok még 1x,és ha nem megy akkor hivom a papot.Üdv:
(#) blasz hozzászólása Feb 9, 2012 /

Megszeretném köszönni az eddigi segitséget megegyeztem az eladoval visszaküldöm, megjavitva visszaküldi

Nem olyan nagy falat az ST151. Milyen polaritású a kimeneten a DC és mekkora a differenciál erősítő tranzisztorainak bázis emitter feszültsége?
(#) Zsoltipapa válasza reloop hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Külön nem mértem,de mindenhol dc van +- 35v.De szerintem holnap lebontom az lessz a legjobb.Nem szoktam kinlódni ojanokkal ami nem akar indulni.Azért köszi a segitséget.Üdv:
(#) Zsoltipapa válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Inkább összerakok 2db ijet ebből már van 4db,itt lessz még +kettő.ez tuti indul.Üdv:
(#) compaqamplifier hozzászólása Feb 9, 2012 /

Szevasztok. Azon gondoltam hogy műveleti erősítőből párhuzamosítva építeni egy kis teljesítményű erősítőt. Hogyan lehetne ezt megoldani?
(#) reloop válasza compaqamplifier hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Szia! A Diyaudio.hu-n találsz rá példát. Most épp javítják az oldalt, nem tudok linket adni. Minden esetre nagy türelem és vastag pénztárca kell hozzá, de megoldható.

Azzal éppúgy adódhatnak problémák. Az ST nagyon jó kis erőlködő, hálás az áramkorlátozója - szinte elpusztíthatatlan. Szívesen segítek megfejteni a hibáját. Ha le is bontod utána, tanulsággal szolgálhat.
(#) reloop válasza compaqamplifier hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

(#) lac08 válasza Haliapu hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Ez a cuccos eléggé hasonlít a Quad405-re.
(#) Zsoltipapa válasza reloop hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia! Nekiálok és leszedek minden aktiv alkatrészt,és kimérve ujra felrakom,és jelzem neked hogy hova jutottam.amugy köszi a segitséget.Akitől kaptam,ő azt mondta hogy neki működött,hát nem tudom:Üdv:
(#) Zsoltipapa hozzászólása Feb 10, 2012 /

Azt a hibajelenséget tapasztaltam,hogy amikor bele teszem a T5-ös tranzisztort,akkor DC van a kimeneten.Amikor ki épitem,akkor viszont nincs DC a kimeneten.Pedig vadi új tranzisztorokat raktam bele.Érthetetlen a számomra,ez a hiba jelenség.Szerinted mi lehet a gond?Üdv:
(#) reloop válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia! Vedd ki a C7 kondit. Mérj T1,T2 bázis-emitter feszültséget, és írd meg milyen polaritású a kimeneti DC.
(#) Zsoltipapa hozzászólása Feb 10, 2012 /

A T1 bázis emiter 8,6,a T2 bázis emiter 0,61 a kimeneti dc -33,5
(#) Zsoltipapa válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

A meghajtóknál és a végeknél minden lábnál jelen van a DC

Mint látható, a T1 tranzisztor bázis emitter diódája szakadt. Ott 0,5-0,65V közötti feszültség lenne az elfogadható (PN átmenet). A hibás T1 így nem nyit, a T3 is lezárva marad. A T6 áramgenerátor a negatív tápra húzza a kimenetet.
A C7 fordított polaritást kapott míg be volt ültetve, cseréje (a DC hiba elhárulása után) ajánlott. Kalandosabb sorsú erősítőkben ebbe a pozícióba két elkót szoktam szembe kötni, melyek min. féltápnyi feszültségtűrésűek
(#) benocs24 hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok! Van nekem egy egy a lent látható ic-ből! Szeretnék belőle vagy belőlük egy erősítőt készíteni, de sajnos rajzom nincs hozzá és nem is találok olyat amihez van nyákterv is pedig nekem az lenne maga a csoda Legyetek szivesek ha van kedvetek vagy időtök segítsetek már nekem valamilyen szinten! Előre is köszi! Zoli
(#) benocs24 válasza benocs24 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Hopp az ic!!!!
(#) reloop válasza benocs24 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia! Rajzhoz a Panasonic erősítők service manual-jainak böngészésével juthatsz. Ez fenn van az Elektrotanyán. Elég bonyolultnak néz ki.
(#) janikukac hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok! Én egy kis útbaigazítást szeretnék kérni az erősítős veteránoktól!

Melyik kapcsolást építsem meg a TDA2616Qval? A tápom, amelyen 10-0-10V-ot ír, az jó lesz ugye? (2A-os, nyomtatóé volt). Mekkora borda kell rá?
(#) Lacika001 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

A tápegység jó lesz, az adatlapján lévő fig 4-es kapcsolás kell hozzá.
(#) janikukac válasza Lacika001 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Köszönöm ! És a borda?

Érsd meg hogy az összes tranzisztor,és diódák vadonáns ujjak,és igyse indul.Már a kondit is cseréltem,és semmi.azért köszönöm a segitséget,de szétbontom nem kinlódok vele tovább.Üdv:

Az a tranzisztor (T1) másik panelban sem fog működni. Lehet azért látod jónak, mert PNP.

A BC 547-es az (NPN)-es

Akkor csak simán szakadt a B-E átmenet. Nyugodtan bontsd szét, ha már ennyire felbosszantott
(#) Lacika001 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Valami ilyesmi méretű kell hozzá.
Következő: »»   998 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem