Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   997 / 2519
(#) oibacsi hozzászólása Feb 8, 2012 /

Sziasztok!
Találtam különböző fórumokon egy egyszerű A/B osztályú darlingtonos végfokot, amit néhány fórumon lehordtak a pl. a gerjedékenysége miatt. Módósítgattam egy kicsit, tettem be kondikat, Zobelt és az előfoknak tettem be magasabb fesztűrésű tranzisztort, rc szűrő az előfoknak stb. Mondana róla valaki véleményt mielőtt megépíteném?
Köszönöm!
(#) blasz hozzászólása Feb 8, 2012 /

sziasztok vettem egy Sharp 7700 végfokot sajna picit buherálva,aminek ugye kell külön 12volt a kapcsoló relének,de össze van a relé forrasztva,szóval bedugom,hallom a trafó picit felzúg és ennyi. próbáltam a trafón mérni valami feszültséget,de teljesen 0,viszont az egyenirányító környékén pedig 68 voltot mértem,amit nem értek.olvastam hogy lehet elszállt a vége stk ic,de megesküszik az eladó hogy működött.tud e valaki segíteni hátha egyszerű a probléma vagy kezdjek veszekedni az eladóval.a bekapcsolást jelző led sem akar világitani,a 220 eljut a trafoig. előre is köszönöm
(#) David 3g válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Akkor ugye 4 ohm- on is jó ? amugy köszönöm szépen.
(#) emersys válasza blasz hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia.
Ha egyenirányítás után tudsz mérni dc feszt a kondiknál, akkor ac-t is kell tudj mérni a trafo secunder-én.
Amíg a relé nem húz meg addig nem fog szólni.. A védelmi áramkörnek külön betáplálás kell ahogy mondod.
(#) Tetye válasza blasz hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Hali!
Én a múlthéten szívtam egy ilyennel. Nekem a végfok ic egyik oldala szállt el de úgy hogy vitte magával a védelem ic-jét is (UPC1237 talán?), vitte a két tranzisztort a bemeneten ami némít amikor az elején a kapcsolókat piszkálod és amíg nem áll be a fesz. a védelemnek. Annak kell legyen kb13VDC amit a diódahíd melletti tranzisztor állít be a zénerrel. Ha ott nincs fesz. akkor a led sem világít de a végfok még lehet jó.
A Q804 emitterén mérned kell 13v-ot. A kollektorán pedig olyan 15v-20v körül. A bázison 13,6v -ot.
(#) blasz válasza emersys hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

a relé érintkezője össze van forrasztva az már eleve bekapcsolva van,ha esetleg letudnád irni hogy mi a 3 .vezeték funkcioja,2 a 12 volt és a harmadik? köszönöm
(#) kissmiska hozzászólása Feb 8, 2012 /

Sziasztok!

Van egy SAF2070 erősítő, működik csak szerintem valaki eltekerte benne a VR1-t és VR2-t. Hogyan tudnám beállítani hogy ne kelljen mindig IRF540N-eket cserélgetnem benne?

Én egyszer javítottam ilyen végfokot stk4241V volt bent ha jól rémlik. Buli alkalmával elszállt, s ott valóban végfok ic csere volt. Annál a Sharp végfoknál csak a 12V 2eres vezetéke volt. Ami azért van külön kihozva mert ez gondolom egy egység tagja, és az előfok amit terveztek hozzá az adhatta meg a vezérlőfeszültséget a relének. Pontosan nem tudom nálad mért van 3eres vezetékkel kihozva, megkel nézni a nyákon mire megy a 3ik ág.
(#) blasz válasza emersys hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

talán van ott egy relé amire 240volt van ráirva oda megy ebben is 4241v van

Már nem emlékszem, hogy a 12V a lágy indítót kapcsolja be, vagy egy kimenti védelmet..
De nekem az rémlik, hogy a lágy indító kört, tehát tápfeszt kapcsol..(de nem vagyok bent biztos).

De ha neked ez össze van forrasztva (kiiktatva) akkor mind egy is.
Meg kéne mérni az stk ic lábain a tápfeszt majd azután elkezdeni a hibakeresést..

Annak a végén nem 2db RCA dugó van? Nem árnyékolt kábel?
(#) Tetye válasza emersys hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

A 12V külső valamiről megy be, gondolom EQ vagy valamiről kapja a toronyból, és csak annyit csinál hogy a trafó primer oldalán 230V-ot kapcsolt a trafóra.
(#) blasz válasza Tetye hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

nem az külön vezeték azt azért felismerem

De másnak nem kéne kijönnie belőle.
Egy 230V táp kábel, egy RCA pár, és egy kis fehér csatis fekete kábel amin a 2 vezeték belül a relé lábain végződik, a trafón lévő panelon.
(#) reloop válasza oibacsi hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia! Jónak látom. A darlingtonok kis értékű emitter-ellenállásai miatt hűtőbordára szerelt tranzisztorral stabilizálnám a nyugalmi áramot, beállítható kivitelben.
(#) oibacsi válasza reloop hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

A TIP41C a bordán lesz, ez biztos, a nyugalmit a kollektoron lévő ellenállás cserével próbálgatva kívánom beállítani. Jó lesz így?
(#) reloop válasza oibacsi hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

A TIP41C-n 0,2W hő fejlődik, nem igényel hűtést, sőt nem is előnyös, ha a végtranyók felfűtik.
A kollektor körében lévő három diódát és az ellenállást - ezen a rajzon T4, R7, R8, P1 jelű alkatrészekből álló szabályzóval cserélném fel, ahol a T4 a hűtőbordára kerül.
(#) oibacsi válasza reloop hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Köszönöm a segítséget, beszámolok a megépítés után!
(#) blasz válasza Tetye hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

ez igy is van 1db 220 vezeték,1 pár rca,és egy darab 3 vezetékes csati,és nem a trafo panelon van a relé hanem lent ahol minden más,de ma szerény tudásommal neki állok mérni mindent,és felirom az értékeket.ha esetleg valakinek volna rajza az erősitőről nagyon megköszönném
(#) Zsoltipapa válasza blasz hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Szia! Volt nálam ijen erősitő javitásra,és ott 1 külön kis adapter adta a védelemnek a feszültséget.Sajnos itt vég csere volt,STK 4050V 200w 8 óhmon.Én szoktam bérbe javitani,igy már pár fórum társamnak javitottam,azóta is kapcsolatban vagyunk,és semmi gond a javitott erősitőkkel.Ha kérdésed van,ne kimélj,szivesen segitek.Üdv: Zsolt.
(#) blasz válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

még annyit segits hogy mire van a csatiban a 3-ik szál és esetleg mi a szerepe.egy relé alá megy be a nyákon amire az van irva 240ac 24dc 120ac ha kell lefotozom,és néhány alkatrész langyos a végfok is,gondolom akkor arrafelé van áram.ha esetleg ötlet bármire szivesen veszem
(#) blasz válasza blasz hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

teszek ide képet a csati 3 vezeték útjáról
(#) Haliapu hozzászólása Feb 9, 2012 /

Szia, emersys kolléga bocsánat, hogy zavarlak, nem nézted meg véletlen a 300W. nyák rajzomat? Szólj már légy szíves ha találtál rajta hibát, sajnos a méret adott ez fér bele a dobozba. Mert ha minden összejön a hétvégén hozzáfognék. Amit reloop kolléga talált hibát azt már kijavítottama terven. Köszönöm előreis.
(#) Tetye válasza blasz hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Most jön az hogy "őőő izéé..." .
Tegyél fel légy szíves olyan képet ahol látszik az egész bele. Nekem gyanús kicsit, mintha nekem nem így nézne ki.
(#) blasz válasza Tetye hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

ha kell még szolj
(#) blasz hozzászólása Feb 9, 2012 /

azt még nem kérdeztem hogy érdemes e kínlódni vele,hangzás,minőség,vagy adjam vissza az eladónak,bár vaterás nem egyszerű,de adott számlát
(#) aladi.b hozzászólása Feb 9, 2012 /

sziasztok kérdésem lenne,mivel lehet hejetesiteni IRF 540-et válaszokat előre is köszönöm!!!
(#) emersys válasza Haliapu hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Szia. -Megnézem igen. (este 7-8fele jelentkezem).
(#) Haliapu válasza emersys hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Szia, köszönöm.
(#) blasz válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Lehet érdekelne a bérjav
Következő: »»   997 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem