Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   587 / 1272
(#) fetti61 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Köszönöm a segítséged rákerestem a távkapcsra az antik tv matricája alapján és van remény, egyiptomi archeológusok már elkezdték az ásatásokat jövő héten megérkezik az utánagyártott távkapcs remélem beválik.
(#) dero12 hozzászólása Feb 5, 2012 /
 
Sziasztok!
Nem vagyok a témához hozzáértő, csak szeretném a véleményeteket kérni, hogy javítható-e gazdaságosan az alábbi hibajelenség.
Van egy LG 50PF95 plazma tv-m, amin a csatolt kép szerinti függőleges csíkok jelentek meg. Néha változik a csíkok száma, ill. helye, de döntően egy csoportban jelennek meg. Ha kék a háttér akkor piros csíkok vannak, ha piros a háttér akkor kékek. A csíkok nem a teljes képernyőn jelennek meg, csak a közpéig érnek a kijelzőnek.
Előre is köszi.
(#) karaszbandi válasza dero12 hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Van egy rossz hírem!
NEM!
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Szia, gondoltam egy próbát megér a dolog. Vettem egy 300Ft-os HIS0169-es vezérlőt, meg a sorvég tranyót kicseréltem bele valóra, összeraktam, és hibátlan, sortáp nem kúszik fel már 170v-ra, stabilan tartja a 125v-ot. Teszteltem egy két órán keresztül, hibátlan. Úgy néz ki működik a fűrészelős SMR hekkelés.
(#) Lalle hozzászólása Feb 5, 2012 /
 
Hello

van egy normande galaxy 40 tipusú imc tv
chassis f20

hibajelenség nem kapcsol be, készenléti sem világít csak olyan hangot ad mintha kocsira indítanék rá
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Gratulálok! A kitartásod meghozta a gyümölcsét.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Szó mi szó, dolgoztam vele, de segítség nélkül nem ment volna.
(#) clive válasza hinar83 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Igen, sajnos a plazmánál a pixeleket csak kalapáccsal lehetne nyomkodni. Arra gondoltam, ha csak a hibás pixelt villogtatja, vagy világítja meg folyamatosan, talán lesz valami változás. Ennél még az is jobb ha kiég az a pixel, még mindig jobb egy sötét pont a világos képernyőn, mint egy világító pont a sötét képernyőn.
(#) zolika60 válasza clive hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Tegyél rá egy fekete lakkfilc pöttyöt.
(#) sprofan válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia!
Eredeti hozzászólás
Szóval megérkezett az 5706-os és betettem az 5707-es helyére. Primer oldalon a 4db elko cserélve lett. Beindul a tv, be is jön a kép azzal a pici hibával hogy nincsennek színek, fekete-fehér az egész kép. Az üres fekete képen pedig (pl. 2 csatorna váltása között) halvány fehér vízszintes csíkok vannak. Valami ötlet hogy mit kellene csinálni vele?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Sziasztok! Elővettem egy Orion TV2180MK II-es tipusú tv-t.. Ez a tv már volt szerelőnél. Látom hogy TA8445K-t ki is cseréltek benne,azért mert az alaphiba az volt hogy néha elment a függőleges eltérités.. majd a panelt mozgatva,alátámasztva visszajött. Mostani bekapcsoláskor ez a kép fogadott.. nincs se kép,se hang.. G2-t felcsavarva fehéren virit,lentebb csavarva mély lila lesz és szép lassan eltünik a fény.

P1080488.JPG
    
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Közben visszatértem a TV-re és kiderül hogy minden beállítást megőrzött, kívéve a színtelítettségét... az valamiért nullán volt. Szóval színek már vannak, de a képen fehér vonalak vannak ugyan úgy mint itt az előző hozzászólásban,meg mintha kissé homályos lenne a kép is.
(#) kadarist válasza sprofan hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia!
Tekerd lejjebb a Screen (G2) feszültséget.
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
A 3 katódon egységesen 217V van.. van még egy érték a képcsövön ez 530V (segédrács fesz.) Antennát adva a gépnek van hang,és kapcsolgatni is lehet.. távra reagál.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Szia!
Nincs katódvezérlés, mind a három katódon lezárófeszültség van. Most kell elővenni a szkópot és megnézni, hogy jön e a képcsőpanelre vezérlés.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Tényleg.. ha leveszem a G2-t akkor tök sötét a képernyő... Hm.. A szerelő azt mondta hogy csak a TA8445K-t cserélte,de tuti hogy "mókolt" még valamit mielőtt visszaadta,azzal hogy nem bir vele.. mert akkor még időszakosan müködött. Húh.. akkor előkeresem a szkópot.
(#) Cs.Csaby hozzászólása Feb 7, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!

Van egy Philips TV-m, egyszer csak kikapcsolt. Levéve a hátsó burkolatot, a táp környékén egy gyanusan domború (nem túl feltűnően) tetejű 47µF 200V ELKOt találtam. A képcső sípol, de a visszajelző led elöl nem világít és nem is reagál a TV semmire. Okozhatja ezt ez az elko (illetve táphiba)?

Előre is köszi! Csabi
(#) BarnaPili válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Az púpos elkót mindenképpen cseréld ki,a primer oldali kisméretű elkókkal egyetemben.Ha sípol,akor lehet hogy zárlat is van benne valahol,erre utal az is, hogy nincs stby sem.A sorvégtranzisztort mérd meg,továbbá a táp szekunder oldali biztosítékait,diódákat...
István
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 7, 2012 /
 
Amikor kész lett, teszteltem 1-2 órát, hibátlan volt. Ma gondoltam előszedem, és bekapcsolom. Meg is döglött
Na most hajítom kifele!
(#) Qmarc hozzászólása Feb 7, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Schneider Silva STV 321 ST tévém. Első gondja az volt, hogy nem kapcsolt be a Standby. Ezt egy 100 mikrós 25V-os elkó cseréjével sikerült megoldanom, ámde összeszerelés után Standby van, hang van, csatornát is lehet váltani, de a kép egy teljes fehér képernyő, vibráló vízszintes csíkokkal. Valami elfüstölhetett a képalkotás környékén?

(Megjegyezném, hogy nem vagyok nagy házi barkácsoló, de ha elmagyarázzák, mit hogyan, azt ügyesen meg tudom csinálni.

Üdv: Qmarc
(#) kadarist válasza Qmarc hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Szia!
A képcsőpanelen keresd meg a katódfeszültség 200V-os bemenetét. Ha nincs meg ez a feszültség, akkor teljesen kinyit a képcső és ezért fehér lesz a kép.
(#) benocs24 hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok e, de egy kérdésem lenne azzal kapcsolatban ha egy tv-ben nincs meg a piros szín akkor hol kell keresni a hibát. Szeretek szerelgetni de tv-hez nincs valami sok szak értelmem. Előre is köszi a segítséget!
(#) BarnaPili válasza benocs24 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
A képcsőnek van a 3 színnek megfelelő lába( katódok).Van több is,de azokkal most nem foglalkozunk.Ezeknek a lábaknak olyan 110-120 V körül kell lenniük normál kép esetén.Ezeket keresd ki,általában rá van szitázva a panelra,hogy "R" "G" "B".A panel értelemszerűen a képcső végén van.
István
Ui: Írj egy típust akkor közelebbit tudunk mondani.
(#) Hodinka válasza Doncso hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Idézet:
„Na most hajítom kifele!”

Mifelénk erre mondjuk azt,hogy "szabadidő televízió" .Ez az a kategória,amikor az ember szabadidejében nem nézi,hanem szereli...
(#) coca hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok!
Problémám a következő!
1 Samsung tv-ről van szó.Megállt
Mikor bekapcsolom se kép se hang csak időközönkénti csattogás hallható a belsejéből.Valaki találkozott már ilyen esettel?Mi lehet a baja és mennyiért javíthatják szerintetek meg?Mi idézhette ezt a Problémát elő.Van esély házilag javítani?Segítsetek PLS !!!!
(#) Doncso válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Ez egy igazi f@s, más fórumon is írták, hogy elszúrt egy konstrukció ez az SMR-HIS párosítás, már mér ne én fognám ki.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok. Még mindig a Thomson plazmámmal szenvedek.:S Van egy memória chip a főpanelen. Cserélve volt. Viszont ha jól látom rajta elég gázul lett cserélve. Pár láb össze ér ha jól látom nagyítóval. Okozhatja azt hogy felváltva villog piros és zöld közt a led? Mást már mindent kicseréltem a főpanelen kívül. Mivel abból pint nincs másikom.:S Vagy ha esetleg lenne elfekvő valakinek meg venném. Nagy meg hálálnám. Typ.:nec pwc-4418a Előre is köszönöm a segítséget. További szép estét.
(#) BarnaPili válasza Doncso hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Valahogy csak föl lehet azt éleszteni.Asszem van ehhez egy KIT is.Azt kéne beszerelni.Idézet az elektronline-ról:
"
21:20:56 Hi,

A "KIT" az SMR 40200 és HISO 169 hibridekkel felépített SAMSUNG tv-k tápjába alkalmazható sikeresen. Minden csomag tartalmaz bekötési utasítást, néhány alkatrészt kötelezően ki kell építeni, de a legtöbb maradhat, szerepe nincsen. A KIT beépítése után megszűnik készenlétben a túlzott feszülségemelkedés. Nincs szükség a párhuzamos zenerre sem. Egy gonddal kevesebb, ez a táp nem olyan romlandó, mint az eredeti! "
P.István írta.

SMR KIT
(#) Hodinka válasza Doncso hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Egyébként erről jut eszembe,nemrégiben volt nálam is egy tápos LG,amivel állítólag már ezek előtt is voltak gondok.Az előttem lévő szaki viszont úgy oldotta meg,hogy egy másik készülék paneljának a táprészét egy az egyben kivágta flexel,ezt ráadásul olyan sebészi precizitással tette,hogy némelyik elkóból egy jó nagy darab hiányzott ,majd ezt az egészet ráakasztotta a képcső nyakára,ami aztán ott lógott évekig az eltérítőtekercshez kötözve.Hát őszintén szólva majd be sz..tam amikor ezt így megláttam.( csatolt képek...)
Viszont az a leg érdekesebb az egészben,hogy a TV egészen mostanáig így működött.
(#) didike hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
sziasztok! az előző sikeres próbálkozásomon felbuzdulva tök amatőrként megint szétszedtem egy monitort, aminek az volt a hibajelensége, hogy a bekapcsológomot nem lehetett "bekapcsolva tartan" - látszólag. tehát először semmi, aztán nyomogattam a gombot, akkor néha halványan világított, néha rendesen, hallottam, hogy néha áram alá kerül a képcső, néha csattant egy picit ilyesmik, aztán végül megjött a kép. ment is pár percig, majd elsötétült a képernyő. utána még egyszer elkezdtem ezt a játékot, a világító ledig eljutottam néha, de a kép nem jött vissza. (az előző monitornak hasonló hibája volt, csak nem voltak ilyen kisebb csattanások. szétszedtem, kicsit megmozgattam a kábeleket, csatlakozókat, és megjavult). na most ebben az esetben már ott elakadtam, hogy nem tudom levenni a monitor előlapját. alul tartja valami. a két kis pöcköt a menü gombok alatt benyomtam, a gombok beestek, de továbbra is erősen tartja valami. csavarokat már nem találok. ötlet, hogy lehet lepattintani az előlapot? a monitor típusa Fujitsu Siemens NoB19CL. csináltam 1-2 képet, remélem látható lesz valamennyire, hogy hol fogja az előlapot. köszi előre is. amúgy most is csak az előbb említett csatlakozó mozgatás, meg forrasztás szemrevételezéssel tudok dolgoni.
Következő: »»   587 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem