Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   283 / 1156
(#) velegiistvan válasza didyman hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

15 mbites.
(#) sardi_hunor válasza didyman hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia, probalj ki egy elolapi csatlakozot radugni az alaplapra es ha avval mukodik, akkor tobb mint valoszinu h a jack aljzattal lessz a gond
amit egy kicsit hozzaerto emberke leforraszt es tesztek egy masikat.
(#) sardi_hunor válasza lala1975 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia.

Lehet h lemerult az alaplapi elemed es ezert csinalja. Azt sem artana kimerni multival.
(#) sardi_hunor válasza titicj hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia.

Mibol all az az eros gamer pc? Mikor volt utoljara rendszer ujra telepitve rajta? Mijen OP rendszer van rajta?
Esetleg tisztisd meg a csatlakozasokat a memoriaknal meg a HDD-k nel is.Nezd meg hogy nincse az alaplapon felpuffadva nehany kondi, vagy ugyanezt nezd meg a tapegysegben is.
Estleg probald ki mas memoriakkal es mas tappal. Nemart megtisztitani a proci huteset sem.
(#) Macsek71 hozzászólása Feb 9, 2012 /

Szia mindenkinek !

Szükségem lenne egy telepítés nélkül futtatható .pdf, .rtf, .doc olvasó programra. (tiltott-herélt XP van, nincs jogosultság telepíteni, de pendrive-ról lehet futtatni...-kollégák játszanak, én inkább tanulgatnék, de már unom .txt-be konvertálgatni a cuccot...)
Köszi !
(#) Norberto válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Tessék parancsolni:

Bővebben: Link

Kicsomagolod és lehet használni!

Efölötti számozású verziót senkinek sem ajánlom a Foxit Reader-ből. A 4.13-as verzió fölött, azaz 5-től kezdődően beállt a gagyi, csicsa-szoftverek sorába, ami irtózatosan unszimpatikussá teszi a fejlesztőket...
(#) Macsek71 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Köszi !
(#) Radir01 hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok adott egy Abit IC7-MAX3 alaplap,kérdésem az lenne h mi lehet a hiba,jelenség amit produkál elindul a gép de csak 640x480ban 4bites képpel,eszköz kezelőben azt írja a vganal h nem kap megfelelő erőforrást és 12es Kód!

A videókártya hibátlan mivel van egy másik max3lapom abban használom,nagy nehézségek árán és műszerrel való méregetés során rájöttem h a kondik fet-ek jók,majd biosban keresgéltem,végül megtaláltam... ha letiltom a gigabites lant szuper minden felismeri rendesen a vga-t van rendes felbontás és minden! Ettől függetlenül működik a lan mert 640es felbontáson kipróbáltam,volt net és jó volt minden a lannal! Mi produkálhatja ezt az összeakadást? Oprendszer,driverek tuti kizárt mivel jelenlegi lapom ezekkel a hardverekkel és driverekkel üzemel,csupán annyit csináltam h átpakoltam erre a lapra mindent és indítottam a gépet!

Köszönöm előre is!!!
(#) koncsik03 hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok!
A problémám az hogy a gépembe beraktam egy 160gb-os HDD-t.Ezután elindult rendesen (ez még tegnap volt). Ma bekapcsolom a gépet sokáig kellet várnom még elindul de végül sikerül.Most viszont amikor bekapcsoltam nem is akart bootolni.Amikor kihúzom a kábeleket és csak az egyik HDD-marad benne akkor sem indul el.
A kérdés:Mit kéne állítani ahhoz hogy rendesen elinduljon?
(#) eSDi válasza Radir01 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Üdv!

Nagy valószínűséggel IRQ ütközés van a VGA és a LAN között. Próbálj a BIOS-ban keresni egy olyat, hogy "Assing IRQ to VGA", ezt kapcsold ki. Vagy olyan is szokott lenni, hogy a PCI eszközöknek be lehet állítani az IRQ kiosztását, itt mindent auto-ra kell állítani.
(#) Radir01 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

feltettem hozzá a legfrissebb biost is,gyári beállításon van minden még is ezt csinálja,nem gáz mert pci lan kártyával meglehet oldani,de el szeretném adni és ezért akarom kideríteni h mi okozhatja:S
(#) ronika2007 hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok!

Következő dologban kérném segíségetek! Volna 1 asus p5ld2-vm típusu alaplap. Következőket produkálja inditom a lapot bekapcsol bejön a boot képernyő kiirja mik vannak benne, lát mindent de nem indul! Nem tudok belépni a biosba nem csinál semmit! Ram proci cser megvolt de ugyanaz bios rest cmos jamperrel , semmi

Segitségetek várommm !

Üdv : Ákos

A PnP/PCI Configuration menü alatt vannak ezek a beállítások. Nyomj azért rá a default settings-re, mert a frissítés nem mindig törli a konfigurációs táblát.
(#) eSDi válasza ronika2007 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Le kell húzni a lapról mindet. Csak a proci és a RAM legyen benne. Mivel vm végződésű, ezért VGA gondolom van integrálva. Ha így is ugyan ezt csinálja, akkor kaputt a lap vagy döglöttek a kondik rajta. Ha így jó, akkor lehet szépen egyesével visszarakni mindent. Aminél megáll ugyan ott, az a ludas. Nekem ugyan ezt a hibát produkálta egy nyomtató. Valamiért meghülyült és nem indult tőle el a gép. Kihúztam és minden jó lett.

sajnos ez nem jött be minden auton van ,és az irq vga kikapcsolva! Bár nem értem mert eszközkezelőben csak a vgat mutatja h gond van azt nem mutatja h valamivel is ütközne! De felismeri a vga típusát csak kérdőjel van és 12es kód! Csak úgy tudtam rájönni h a lan a gond h végigzongorásztam mindent egyesével kikapcsolgatva,pl firewire,int.audio,stb stb! Valami más lehet a gond? Ilyent még nem láttam :S és érdekes h a lan tökéletesen működik! és arra nem mutat semmi ütközést :S

ismerősömnek ha a pendrive bevolt dugva ugyan ezt csinálta,+ még h nem mindg ismerte fel a hdd-ket,távolíts el mindent ami usb-s bill.egeret is húzd ki indításnál,ha meg a lap lehet végigzongorázni mi okozza a hibát!
(#) Radir01 válasza ronika2007 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

neked akartam írni,elnyomtam bocsi

Milyen oprendszer van fent? Legtöbb esetben a Win7-et hozta ki a google, hogy az alatt van ez a hiba, annak ellenére, hogy XP-n és linuxon jó volt.
(#) ronika2007 válasza Radir01 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Köszi a választ !

De semmi usb nincsen benne sajna csak sima ps2 bill

semmi nincs rá dugva.(

Bios frissités???
(#) ronika2007 hozzászólása Feb 10, 2012 /

Üdv !!

Bocsánat előbb nem vettem észre a következő hiba üzenetet! Asus p5ld2 vm deszkánál

Auto-detecting usb mass storage devices....
00 usb mass storage
devices found and configured

intel cpu update loading error
cmos cnecksum bad
cnassis intruded!!!
fatal error... sistem

Ez mit takar pontosan mert nem tudom leforditani

Üdv Ákos
(#) mizsei.robi válasza ronika2007 hozzászólására (») Feb 10, 2012 / 1

Van egy Chassis Switch az alaplapon, annak rossz a jumpere, vagy nincs a helyén. Általában a déli híd környékén szokott lenni.
(#) eSDi válasza ronika2007 hozzászólására (») Feb 10, 2012 / 1

Idézet:
„cmos cnecksum bad”

Ez a legfontosabb! A többi csak hülyeség és a fent említettből ered. BIOS-t kell frissíteni, mert valami összezagyválta.
(#) eSDi válasza ronika2007 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

ALT+F2-vel tudsz a POST alatt belépni az EZ-Flash-be. Sajnos, elvileg csak floppyról tudja beolvasni a BIOS fájlt, de azért lehet próbálkozni CD meghajtóról vagy USB-ről.
(#) mizsei.robi válasza eSDi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

CMOS Checksumnál elég csak elemet cserélnie.

ronika2007: Az elemet a déli híd mellett találod. Mérd meg, és ha 3 volt alatt van akkor cseréld ki! A Chassis kapcsoló is arrafelé van, emlékeim szerint mellé is van irva.
(#) eSDi válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Majd kiderül. Az a baj, hogy mellette még pár hibát kiír, s így nem mondható 100%-ra, hogy csak az elem a rossz.
Esetleg még a BIOS Reset jumper rossz pozícióban lehet...

xp van fent,de ahogy már írtam a másik ilyen alaplapomnál nincs ilyen gond,valami az alaplappal van vagy a bios-al,de bios frissites megvolt,cmos reset is alapon van minden! ilyen hibával még nem találkoztam :S
(#) mizsei.robi válasza Radir01 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Egy ismerősömnek is pontosan ez volt a gondja Abit IS7 alaplappal. A megoldás egy másik VGA kártya beszerzése, vagy omegadriver volt...
(#) ronika2007 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia !!!

Igazad volt egy jumper hiányzott róla de hogy ??????????????..... igy kaptam szervizbe se jöttek rá .. vagy csak nem akartak de mindegy tökéletesen müxik örök hála))))Nagyon sokat segitettél)))

Biost frissitést ajánlod mert azt is kér???
Üdv Ákos
(#) ronika2007 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Köszönöm a segitséget örök hála mindenkinek)))))))))
Sokat segitettek köszönök mindent Üdv Ákos
(#) mizsei.robi válasza ronika2007 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Ha most már megy rendesen akkor felesleges BIOS-t frissíteni.
Következő: »»   283 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem