Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp
Lapozás: OK   92 / 118
(#) bbatka válasza jano36 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Hmm. Én bele sem néztem a programjába. Csak a séma alapján következtettem az RS232 kapcsolatra.
(#) Hp41C válasza dara hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia!

Ezen a rajzon az adási RS232 vonal meghajtását a Q4 végzi (C10 el is maradhat)( és a vételi RS232 vonal fogadását a Q2 oldja meg).
(#) dara válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Sziasztok.
jano36.A pc program kezeli a com portot,1-4 ig.Nekem a 4 re állt be,arra mondja hogy ok.A bemenö frekit gondoltam osztani ez nem tudom lehetséges-e.Úgy gondolom működne,de javitsatok ki ha nem.mondjuk kettes osztó,adok rá 40Khz,osztó után szkop 20Khz mér.
bbatka.A kábel ugy van bekötve ahogy a rajzon van,kisipoltam vagy tizszer,de ha rádugom a szkópra kilép a gépem.Összedobtam egy Max232 vel egy leválasztót,nem tudom így nevezik-e,a szkóp meg a gép közé beraktam semmi hatása azon kivül hogy nem lép ki a gép.
Hp41C.Az RX-TX vonalat szkóppal nézem,ugye látnom kéne valamit ami adat küldés vagy fogadás lenne.Mert csak a szkóp triggerje látszik mind a két vonalon.Vagyis a TX csak az,aRX fürészjel kiséretében.
(#) Hp41C válasza dara hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Idézet:
„Az RX-TX vonalat szkóppal nézem, ugye látnom kéne valamit, ami adat küldés vagy fogadás lenne. Mert csak a szkóp triggerje látszik mind a két vonalon. Vagyis a TX csak az,a RX fürészjel kiséretében.”

A fűrészjel nagy kapacitásra utaló torzítás.

A szintillesztő után kösd össze a TTL TX vezetéket az TTL RX vezetékkel. Legkönnyebben úgy tudod megcsinálni, ha a PIC -et kiveszed a tokjából és a TX lábát az RX lábával összekötöd a foglalatban. Egy terminál programmal azt kell venned, amit adtál...
(#) bbatka válasza dara hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

A MAX232-es panel egy elég jó megoldás. A meglévő invertereket ki kell iktatnod és közvetlenül a PIC lábaira csatlakozni. Én mindig használok áramkorlátozó ellenállásokat is. Az ördög nem alszik.
(#) dara válasza bbatka hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Sziasztok.A max232 nem volt jó,bontott volt.Terminál programmal néztem és nem válaszolt.Viszont,eszembe jutott hogy valamikor vettem egy usb-rs232 átalakítot,hogy majd jó lesz valamire.Rádugom a gépre,és a terminál program már olvasta is a szkópbol az adatokat.Na ok a pc program indit,com3 beállit,mert a zsinor azon van,de most sem megy a megjelenités.Na gondoltam letöltöm bbatka programját,portot beállitom,mintavételezés,és veszi a jelet,igaz az ábra nemigazán az 1Khz sinus,de legalább megjelenit.Visszaolvasva a forumot,irta valaki hogy a programhoz fel kell rakni a comclt32.ocx,mscomctl.ocx hogy menjen.Ezek fenn vannak.A szerzö oldalán még volt olyan hogy comdlg32.ocx,MSCOMM32.ocx,msvcrt.dll,qt-mt230nc.dll.Ezeket is beraktam system32-be.Mégsem megy a program.

A Portmon nevű freeware programmal háttér monitorozni lehet a kommunikációt. Javaslom használd. Úgy emlékszem mindig a Portmont kell elsőnek futtatni.
Totalcommanderrel böngészgettem a szkóp programjának a forrását. A project fájlban hivatkozást találok még comct332.ocx-re és az excel.exe-re is.
Próbáld ki azt is hogy azokat a komponenseket amikre hivatkozik abba a könyvtárba teszed ahol az exe-t is futtatod.
Egy másik lehetőség hogy VB6-ba betöltöd a forrását és újra fordítod. A VB6 telepítése után a system32 könyvtárba létrejönnek a szükséges ocx komponensek. Legalább is reméljük.

Rendben beteszem az exe be.Portmon megprobálom,bár van egy program amivel tudom monitorozni,tudom is olvasni a pcre menö adatokat szépen kiirja.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

A portmon nem jött be,vb terminállal olvasom.Betettem a exe be a dll ket semmi.Van a szkóp programjában egy bootloader,van a szerzö oldalán program is hozzá,azzal is tudom montirozni,és tulajdonképp,lehetne frissiteni a progit.Van hex hozzá hogy 114xxx baudon tudjon komunikálni,mikor rákapcsolom a szkóp érzékeli de más semmi.A win is felismeri a szkópot,soros eszközként.VALAMI A szoftverban van de mi?

Két lehetőség van.
1, Megkeresed a fejlesztőt és megkéred hogy küldjön neked telepítőt.
2, VB6 feltelepítése, sok nap tanulmányozása a forrásnak, próbálkozás az újrafordítással

Hogy érted hogy a Portmon nem jött be? Ez csak egy háttér figyelő program. Mellette még futtatnod kell egy másik programot ami kommunikál a hardverrel.

A portmon nem ajánlott fel com portot.A készítzövel nem lehet kapcsolatot teremtni.Nekiálok a vb6 nak tanulmányozni.
(#) jano36 válasza dara hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a rendelkezésre álló forrásprogram nem kezeli a soros portot. Sehol nincs olyan utasítás, hogy hívjon le egy vagy több bájtot. Van egy üres Serial.bas program, aminek kezelnie kellene a lehívást. Van egy Tracage.bas nevű program, amelyiknek az i jelü komponense leni a kiírandó adat és ezt az adatot kellene a soros portról behívni. Felhívtam a figyelmedet a bbatka programjára Ő a következő képen oldotta meg :
Select Case MSComm1.CommEvent
Case comEvReceive
ProgressBar1.Visible = True
'Command1.Enabled = False

s = MSComm1.Input ITT A LÉNYEG
ik = ik + 1
ProgressBar1.Value = ik / 250
scdata(ik) = Asc(s) ITT TÁROLJA AZ ÁTALAKÍTOTT BÁJTOT
A tracage.bas programban, valahogy így kellene a módosítást végrehajtani :
'If FormPrinc.CH(1).Value = Checked Then
' For i = 0 To MAX
i = MSComm1.Input ITT BEOLVASNI
' canal1(i) = 100 * Sin(i / 5) + 128 '#DEBUG ITT RAJZOLJA KI
' Next i
'End If
(#) bbatka válasza dara hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

A Portmon-ban automatikusan kiválasztódik a com. Capture / Ports.
Ahogy korábban írtam ez egy figyelő program. Adatokat nem lehet vele átvinni. Viszont figyelésben profi.
(#) dara válasza jano36 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Sziasztok.Köszi jano36,megprobálom átirni,bár nem értek hozzá.Ha nem sikerül átirnád?
bbatka.Nem választodik ki com port a portmonba nálam.Elöször azt indítom,utána a szkópot,de semmi.De azért még probálkozom.
(#) bbatka válasza dara hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Ha nem választódik ki akkor vagy nincs működőképes port a gépeden vagy pedig az eszközkezelőben hibásan települt.
(#) dara válasza bbatka hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Az eszközkezelőben minden port rendben van.A com.Capture/Ports nálam szürke,és nem lehet rálépni.VBterm mel olvasom a szkópbol jövö adatokat.A szerző oldalán van Bootloader program,avval is tudom olvasni.
jano36.Total commanderrel átírtam amit leírtál,de onnan tovább mit kell csinálni?Nekem ez nem megy,nem értek hozzá.Legfeljebb ha szájbarágosan leírják.
(#) Hp41C válasza dara hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Neked nem egy hagyományos port a COM portod, hanem egy Bluetooth, USB modem, telefon, PCMCIA kártya, vagy valami ezekhez hasonló eszköz, amit a monitor nem ismer.
(#) dara válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Igen,vannak ilyen dolgok a gépen,mit tudok tenni?
(#) Hp41C válasza dara hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Nem az a baj, hogy ilyen illesztőid vannak, hanem az, hogy nincs egy hagyományos soros portod. Ha az alaplapon nincs, egy bővítőkártya segíthet, bár egyes alaplapokon nem egszerű feladat a felélesztése. Az is előfordulhat, hogy "csak" le van tiltva io cím, megszakítás ütközés miatt.
Nincs lehetőséged egy másik gépen kipróbálni?
(#) dara válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

De van másik gép,megprobálom azokkal is.Akkor elöször is felrakjam a portmont,ami megmondja hogy van e aktuális com portom.Ha ez talál com portot,telepit a szkó proram,és meglátjuk.Jut beszembe,az alaplapon a párhuzamos portokat kilőttem,de bövitő kártyával meg van.Nem lehet hogy a soros is kiment?Egy másik projekt volt.CNC.Utolag belegondolva,lehet.
(#) bbatka válasza dara hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Valami ilyesmit kellene látni az eszközkezelőben. Csatolva..

com.png

(#) Georgee hozzászólása Feb 15, 2012 /

Üdv Mindenkinek! Meg szeretném építeni a kapcsolások között található szkópot. De van pár kérdésem, amivel nem vagyok tisztába. Az alkatrész listán MAX114 szerepel MAX114CNG+ tipusú IC-t tudok beszerezni, illetve az EEPROM-ot pickittel feltudom programozni? Mert a PICKit2 programban szerepel ez az IC. A segítségeket előre is köszönöm.
(#) Medve válasza Georgee hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Hello, valami zavar van a rendszerben, mert a nyákon a CNG tokozás van jelölve, ami stimmel is, mert ez a keskeny DIP tok, így ez miatt ne aggódj.
(#) Medve válasza Georgee hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Az EEPROM se probléma, ha valami gond lenne a PICKIT-tel, az ilyen eszköz írása igen egyszerű, elég csak rácsatlakoztatni csaknem közvetlenül az LPT-re. (már ha van )
(#) dara válasza Georgee hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

MAX114 nem biztos kapsz,én 118 raktam bele és egy átalakítóval tettem bele.Ha kapsz is valahol,de én sehol nem találtam,3-4ezerFt között,mig a 118 TME nél,2ezer Ft meg lehet venni.
(#) Hp41C válasza Georgee hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

A PICKit2 tudja programozni a 24LC256 -ot.
(#) Georgee válasza dara hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

A maximnál van sample a max114 icből, ezért kérdeztem. Amit még nem nagyon tudok a relé tipusa. Időközben észrevettem, hogy az IC CNG-s, ahogy letöltöttem a doksikat. Köszönöm a segítségeket. Valaki megépítette? Esetleg valami vélemény, hogy érdemes e belefogni?
(#) Gabi válasza Georgee hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Szerintem a relék nem kritikusak, bármilyen jó bele, ami stimmel a rajzhoz működtető feszültség és kontaktus szám alapján.
A DS IC is van Maximéknál?
Sokat szerintem ne várj tőle, "bonyolultságához" képest, de ha rendelkezel az alkatrészekkel, akkor várjuk a tapasztalataidat
(#) Georgee hozzászólása Feb 16, 2012 /

Van pár alkatrész, de nem tudom, bele merjek-e kezdeni.
(#) Gabi válasza Georgee hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Miért kell a belevágáshoz merészség?
Ezt láttad már?
Bővebben: Link
Következő: »»   92 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem