Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Hali
Kaqkk-tól kaptam a z573m-es csöveket, ő a vásárban szerezte, a z590m-es minicsöveket a hobbielektronika találkozón vettem, a maradék 5 darab japán cd61-es csövet is kaqkk kollégámtól vettem. A z573-ból sokkal több volt, mert legalább 5 órát építettem már belőlük. És ezeken kívül van még 6 db IN8-as cső, ezek vannak a saját órámban.
Végül is jelenleg ez a teljes gyűjtemény, és még gyarapszik majd.
Szép kis csövek, hajrá továbbra is! Ennyiből már sokmindent lehet építeni.
Ej ha. Mennyiért vesztegette Kaqkk a nixie-ket ha szabad megérdeklődnöm?
1500-ért vettem 15db-ot a vásárban, de mindet megkapta Atosz
üdv
Most szeretnék összerakni egy MuleV2 z560-as órát. Ezzel kapcsolatban. A csöveknek szeretnék valamilyen aljzatot,, csatlakozót, hogy ne kelljen beforrasztani a csöveket. Tudna valaki ilyen megoldást? Lehet-e kapni külön, vagy miből lehetne kibányászni? Vagy lenne-e valakinek, 6db csőhöz kellene (72db). Köszi
Régebben volt róla szó, hogy a DB9, DB15, DB25 egyenes, forrasztható, anya csatlakozókból lehet kitermelni.
Ez jó kis tipp volt, köszönöm.
Én is hasonló cipőben járok.
Üdv.
Hirdettem itt 6db Z560-as nixi csövet, 1 év alatt nem ment el. Gondoltam akkor összerakok belőle egy MuleV2 órát. Kicsit a nyák méretein változtattam, és "terveztem" a nixi nyákra egy "fedlapot", ami egyúttal a távtartó is lesz a csövek alatt. Minden nyákot kék lakkosra akarok a fedlapot pedig aranyozni fogom. A 2db nyomógombnak és tápcsatlakozónak is lett rajta hely. Plexicsőbe tervezem az egészet.
Wow, a kínai befolyás. Viszont ehhez nem biztos, hogy fog illeni a db25-ös foglalat hüvelye, mert az magas és aránylag nem szép 1,5 mm-rel kell neki előfúrni, hogy ne lötyögjön.
Hát a nyák már le lett fúrva, és aha jól emlékszem, a csöveknek 0.9-es furatok vannak. Lehet beforrasztom, mert ezt már nem szivesen fúrom át, főleg hogy furatgalvános furat is van benne. Gondolom a csöveket beforrasztás előtt valahogy ki lehet próbálni, hogy működnek-e. ?
A "csöves nyák" és a "fedőlap" között max. 2.5mm lesz, épp annyi ami a 2db felületszerelt nyomógomb magassága. Így a foglalat nem is lenne jó. Ma próbaképp kevergettünk lakkot, rózsaszínben (pink) jól nézne ki a fedlap?
Ha 0,9-et fúrtál furatgalvánnal, akkor abba bele se megy a cső, mert 1 mm -es a lába. Erőltetni nem szabad, ha megfeszül, eltörhet és a szívócsonknak is ki kell fúrni a helyet, ha le akarod ereszteni a panel szintjére. Ezek a csövek nem szeretik ha be vannak forrasztva, láttam olyan megoldást is, hogy a panelbe egyszerűen a furatgalvanizált furatba belenyomták és az az érintkezés elég is volt, de ahhoz pontos furat kell. Van olyan foglalt, a neten, ami nem magas. Mill-Max socket pins :Innen kéne választani Talán ez jó lenne
Akkor át kell fúratnom még 1x cnc-n. Még jó hogy nem galvanizáltam le. Amúgy a z560 nyákterve alapján csináltam, amit te terveztél. Megnéztem 0.6-os furatok vannak a csöveknek.
Gondoltam 0.9 -re módosítom, de akkor az is kevés. Na mind 1, még csak fúrva lett, tudom módosítani. Az a bedugós jó megoldás, de nekem nem minden lába galvános, és a csövek is ki lettek forrasztva. Így nem "gyáriak" a lábai.
Persze mert azon csak középfurat van, ahány foglalt annyi féle van aminek szára van azt bele lehet tenni. A csövet gyári foglaltban lehetne tesztelni, vagy a db25 hüvelyekkel lengőbe, abból 2 db is elég csak statikus meghajtásnál nagyobb anódellenállás kell!
Ha már forrasztottak a lábak, akkor kicsit több ráhagyás, l és a furatgalvánnál is felvesz valamennyi helyet, tehát a gyári 1,02 -nél is nagyobb furat kell. (A z568-as panelen volt 1,5 -ös furat, mert az a db25-ös pinekhez készült eleve)
Sziasztok,
Tudna valaki ajánlani nagyon profi nyákkészítő embert természetesen pénzért (nem pénzért ajánlani, hanem ingyen olyat ajánlani aki pénzért megcsinálja )? Én elkészítem a nyáktervet a beültetési oldalról négyzethálós papírra vagy max. sprint layoutban mert szeretem csinálni az ember pedig vissza küld nekem egy fúrt lakkozott esetleg galvanizált nyákot. A lehető legkissebb darabszámról volna szó (1). köszönöm.
Ajánlanám a NYÁK készítés kérdések topicot. Esetleg az oldal apró rovatát.
Üdv
Nos elkészültek a Z560-as nyákok. Kék helyett piros lakkos lett, mivel pont ez volt "kéznél". Itt van pár fotó.
Király!
Pont most készítek én is ilyen csövekkel órát, viszont a furkálások nem tökéletesek. Viszont a Tiéd nagyon király, esetleg nincs tartalék amit eladnál ? üdv. Látom a képen van több is
Szia.
Ahogy nézem a panelon nem változtattál, az IR vevő maradt a helyén, viszont ennél a csőnél fektetve lesz a két panel, tehát arccal lefelé lesz . Én átalakítottam egy kicsit, és a homlok (előlap)jobb alsó sarkára tettem át, gondolom itt vezetékkel lesz megoldva, de hová fogod tenni, hogy ne takarj vagy a szép előlapot, vagy, hogy ne lógjon ki a dobozolásnál? üdv.
Ez már a profi kategória. Nagyon szép gyártmány, igényes dizájn!
A fotón lehet nem látni, de a mule nyákon is, és a nixi nyákon is változtattam. A méretein, szélesebb lett kicsivel, és teljesen szimmetrikus. A csatlakozósor és az anódellenállások furatai most már fedik egymást, mert egymáshoz képest el volt tolva az eredetin pár mm-rel. A 4 sarkára kerültek a 3mm-es szerelő furatok. Az LDR nek csináltam "fölül" (mivel ez lesz a teteje), a régivel szemben 2 furatot átkötéssel. A mule bal végére tettem egy 8mm-es furatot, ott lesz egy szerelhető (anyás) tápcsati.
A nixi nyákra pedig lett még téve 2db smd nyomógombnak padek és a "csatlakozói". A fedlapon van pár dekor furat. Pont ez alatt lesz a 2 nyomógomb is. Igaz ez a 2 furat csak 2.5mm-es ,így csak "tollal" lehet majd megnyomni őket. Az IR vevő maradt. Ha készen lesz, akkor gyakorlatilag 3 réteg lesz, a fedlap és nixi nyák között csak nyomógombok magassága miatti rés lesz. Ez a 3 réteg be lesz "dobozolva", egy lézerrel vágott 0.2mm es speckó acél stencil alapanyagba. Így tervezem. Már a plexi cső is megvan. Ebből a fedlapból van még 5-6db. A többi, mule és nixinyákból sajna a nincs.
Tökéletes. Kár, hogy már elfogyott.
Én is terveztem rá tápcsatit, de úgy hogy kihagytam a diódahidat és az AC betáp lehetőségét és helyére tettem a pcb tápcsatit.
Nagyon szép ez a fedlap! Maradt, a régi osztásban, vagy az is módosult? (magyarul a régi kijelzőpanelre rámegy?) Egyet szeretnék belőle én is... Ha más nem kipróbálom gyári foglalat felett.
A csövek távolsága maradt a régi. Csak a nyák mérete módosult kicsit. ( a régi kijelzőpanelre is rámegy, csak ennek a 4 sarkán vannak a furatok, meg szélesebb kicsivel)
És mind a 3 nyák pontosan fedi egymást, a tüskesor is. + ezen is rajta van a 2 nyomógomb, ami viszont nem lesz látható. 1 garnitúra természetesen neked el lett téve, gondoltam rád. Csak a fedlap lett aranyozva, a többi ónozva van, és poziciós.
Köszi, kipróbáltad a csöveket? Ha van benne döglött, adok neked helyette másikat
Éjjel volt még pár nyákom amit le kellett gyártani,rázsúfoltam még 2garnitúrát ezekböl a nyákokból. Mule,z560,fedlap. Többen kerestek emiatt, igy jelezzék ha kell.
Sziasztok!
szeretnék belekezdeni egy egycsöves óra építésébe. A kapcsolások között találhatót néztem ki. Z573M-es csövem van ezért ezt szeretném használni. Ahogy néztem a csövemnek 13 lába van. A kapcsolás pedig csak 11-et használ. A 4-es és 10-es lábat nem használja.Bővebben: Link Jól néztem a 4-es és 10-es lábakat vágjam le?
A 10-es láb a tizedespont. Ha később esetleg kéne máshoz a cső, lehetőleg ne tőből vágd le. Egyébként jól nézted. Sok sikert!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |