Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni: megérkezett a várva várt csomag: 10 PIR, 2 kezelő, 2 belső 2 külső sziréna. Ennyi cucchoz rendeltem kiegészítő tápot is, hiszen a központban lévő biztosan hátast dobott volna tőle. A kérdésem, hogy szerintetek mit tegyek a központ, és mit a segédtápra. Az én elgondolásom szerint a két kültéri sziréna tápja megy a segédtápra, a többi meg mehet a központra (40VA)? Illetve össze kell-e kötni valahogy a segédtápot a központtal, nem lehet-e gond, hogy az indítójelet nem arról a körről kapja, mint a tápfeszültséget? A választ előre is köszönöm.
A segédtáp negatívot kell csak a központ negatívval összekötni, a pozitívot tilos. Egyébként simán elbír ennyi eszközt a központ. Csak nagyobb akku kell, minimum 2db. 7Ah, vagy még jobb a 18Ah. Trafónak, meg minimum 40VA.
Sziasztok! DSC PC2550h központot próbálok felprogramozni a kezelőjével. A zónák tulajdonságait nem tudom beállítani. Programozási útmutató szerint (21.oldal) 8db 2digites kódot kell bevinnem. Ki is ötlöttem a kódokat, de mi a bevitel módja? Zóna1: 00; zóna2: 00; zóna3: 02; zóna4: 02; zóna5: 02; zóna6: 02; zóna7: 02; zóna8: 00. ezek lennének a beállítások, de nem tudom miként fogadja el tőlem
![]()
Ki kellene választanod (be kellene írnod) a zóna definíciók program sorszámát a programozásba belépés után, Mert azzal hogy beléptél programozói üzemmódba még nem tudja a központ mit akarsz átállítani. minden paraméternek megvan a saját maga sorszáma amivel ki kell programozás előtt választani. Ezekre fejből már nem emlékszem mert a 2550 es egy őskövület központ. De ez hiányzik a boldogságodhoz. Be kell lépni a zónadefiníciók szekcióba, ezt egy bizonyos két digites szám beütésével tudod megtenni. Tehát * (és nem x)8, 2550 ( ha négy számjegyes..) ezután kéne beütni a program sorszámot ami a zóna definíciókra mutat. Beállítod mind a 8 zónát, elvileg az utolsó után kilép a definíciók menüpontból a programozás állapotba és vrja az újabb utasítást mit akarsz vele kezdeni...kb ennyi.
Ja , most nézem...ha a "14" a zóna definíció sorszáma akkor csak egymás után beütöd az egyes zónákra vonatkozó paramétereket. Tehát esetedben ez így néz ki:
négy számjegyes központ esetén: *82550140000020202020200 hat számjegyesnél: *8255000140000020202020200 nem kell a zónák paraméterei közé semmilyen más adat, karakter, sorszám...stb. Csak egymás után pötyögd be. a többit lásd az előző HSZ ben..
Egy Isten vagy!!! Reggel óta szívok vele. Köszönöm!!!
Igazán nincs mit, ős régen foglalkoztam ezekkel a DSC kel..kb. ennyi ami "megmaradt". De úgy látszik még ez is jó volt valamire..
![]() Ja, ami lemaradt....A programozói üzemmódból pedig a "#" al lépsz ki, ha jól emlékszem.
Van egy olyan problémám, hogy a felprogramozott 585-össel szeretnék pc linken kommunikálni. Belépek *8-ba, majd kinyitom a riasztó dobozát.
Beütöm a 499 üzembe helyezői kód 499. A tamperkapcsoló ellenére nem riaszt. Kommunikációt elindítom, mire elkezd riasztani, és azt a zónát írja ki, amelyiken a doboz tamperkapcsolója van. Programozzam le azt a zónát 24 órásról? Gondolom nem kell átprogramozni, mielőtt pclinkkel kommunikálnék.
Nem igazán jó a sorrend. Nyisd ki a riasztót, állítsd le a riasztást, és ezután jöhet a *8 install 499 install 499.
Addig szintén nem fog kapcsolódni a riasztó, amíg telefonos kapcsolatot csinál. Saját szám, vagy távfelügyelet.
Itt jegyezném meg a táv ki / bekapcsolással kapcsolatban, hogy az átjelzés biztonsága és a parancs végrehajtás visszajelzése nem utolsó szempont. Tehát értsd ez alatt...ha pl. bekapcsolod a biztonsági rendszert (vagy ki..) akkor valamilyen formában célszerű visszajeleztetni a parancs küldő oldalra hogy valóban megtörtén e az amit szerettél volna. Mert ezer dolog miatt nem mehet ám át egy átjelzés, akár normál rádiós (főleg...), akár GSM rendszerrel távvezérelsz e. Az általában rövid hatótávolságú 30 - 50 m es rádió távirányításnál, ott szóba jöhet a vizuális vagy audiovizuális visszajelzés ("bell squawk") , mert látó/halló távolságon belül vagy, látod / hallod a visszajelzést. (a szomszédok ezt egyébként "imádják", főleg a hajnali és éjjeli "bell squawk" ot) DE e helyett pl. a hangjelző izzóját villantod vissza egyszer vagy kétszer a ki bekapcsolt állapotnak megfelelően, ahogy az autó riasztóknál szokás pl. Persze ha a központ (és az izzó villantásnál a sziréna, mert kell lennie csak az izzót vezérlő bemenetnek is ez esetben) ) tudja ezt a funkciót "magától", ha nem akkor egy kis kiegészítő panel beépítésével oldottuk ezt meg régebben amit a PGM el vezéreltünk (a PGM a ki bekapcsolt állapot visszajelzésére volt programozva, addig volt alacsony amíg a rendszer bekapcsolt állapotban volt, ez vezérelte e kiegészítő panelt) A GSM esetében általában ez megoldott de az rf megoldásoknál nem.
Mai kornak megfelelő alternatíva lehet a kétirányú RF pager alkalmazása , ami azon túl hogy akár kilométer nagyságrendű hatótávolsággal is rendelkezik bizonyos esetekben (típustól/teljesítménytől/antennától/terepviszonyoktól függően) képes a ki be kapcsolt állapot visszajelzésére valamint a riasztás jelzésére is. Igaz, ezeket eredendően autós célokra fejlesztették de érdemes körbejárni a lehetőséget, mivel jól használhatók átjelzési célokra egyéb biztonsági rendszerek esetében is.
En szemely szerint lebeszélek mindenkit, hogy kulso hang- vagy fényjelzéssel jelezze a rendszer, hogy ki vagy be lett kapcsolva es a system status pgm-et kivzetni, hogy pl. a szirenaban levo ego vagy led vilagitson, ha elesitve van a rendszer. Azert, mert igy az esetleges betoro is latja, hogy mikor erdemes probalkoznia, ha nyilvanossan jelezzuk, hogy mikor van kikapcsolva a rendszer, mert azert nincs mindig elesitve. Hangjelzessel meg egyszerubb, meg naplot is vezethetnek rola, hogy mikor jott valaki haza es mikor ment el. Bar ez nem valoszinu, de akkor is miert kellene a nagy nyilvanossaggal kozolni, hogy mikor van bekapcsolva a rendszer, ez nem jo otlet. Lehetne ugy, hogy non-stop villogna, de akkorm eg az ego nem birna valami sokaig es annyi erovel akkor ha soha se villog csak riasztaskor is celszerubb megolda, ha nem akarunk ido-nap elott egot cszerni a szirenaban.
Legjobb megoldas lehet, ha gsm atjeloz kuld sms-t, hogy elesitve vagy ha van olyan lehetoseg is meg jobb, ha csak csergetne egyet, hogy megvaltozott a rendszer allapota ez meg ingyenes is lenne. Egyes rendszerekhez, pl. radios alexor-hoz es paradox kozpontokhoz van olyan radios kulcs is amely ket-iranyu es jelzi, hogy elesitve van-e a rendszer, persze ezek csak bizonyos tavolsagon belul ami nem tul nagy (caa 15 m+/-). ![]() Vannak, akik mar azt is ajanljak, hogy pl. olyan helyeken, ahol valaki lathatja a kezelot vagy hozza tud ferni (bevasarlokozpont..), meg azt se jelezze, ha hiba van a rendszerben, mert ha valaki megpiszkalna valamit akkor latna, hogy mikor lett "hatasos" a beavatkozasa es ilyen esetben ertesiti a rendszer a megfeleo es kompetens szemelyeket, csak a kijelzo nem jeleniti meg a hibat. Mert ha nem jeleniti meg azt hiszi minden ok es spekulal tovabb es rajtakapjak, de ha jelezne akkor mar lelepne vagy nem folytatna stb.
Itt egy kis félreértés van, tegyük tisztába...
![]() ![]() ![]() Ha látják a hangjelzőt, általában a kispályások (akik összekapkodják a műszaki cikkeket és kocsmában eladják huszadáron...stb) inkább keresnek olyan házat amin nincsen hangjelző (vagy van, csak belső hangjelzővel vagy egyszerűen csendes rendszer távfelügyeletre kötve) Megjegyzem mostanában elég sok helyre szereltünk fel csak kültéri szirénát ami be sincs kötve, pl. kisnyugdíjasoknak akik nem tudják kinyögni egy teljes rendszer árát telepítéstül mindenestül. De ökölszabály hogy ahová be akarnak menni (mert tutira mennek , ékszer, nem névre szóló értékpapír, kézpénz...stb) oda be is mennek..Ha máshogy nem akkor fegyverrel bekísérnek és kikapcsoltatják emberrel a saját riasztóját (erre jó ugyebár a "duress kód" már amennyiben távfelügyeletre van kötve a rendszer mert ha nincs akkor semmit nem ér...).stb
Hat ja ugy igen, ha a rendszer allapotatol fuggetlenul villog, ugy rendben van.
![]() ![]()
Egy led kb 100-200 évig bírja, ha nincs túlhajtva.
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy DSC BV501- es 360 fokos érzékelőt. Leírás hiányában úgy kötöttem be, hogy c-nc-tamp: ellenállás Gnd-12: táp nc: Com tamp: Zóna de valamiért a kezelőn nem látszik,hogy működne, a led az érzékelőn mozgásra világít. Tudnátok abban segíteni, hogy mit rontottam el. Köszönöm.
Segítsetek kérlek, rendelni szeretnék pár érzékelot, mivel DSC kozpontom van, ezért az érzékelok is DSC k legyenek(vagy ez nem feltétel?). Igazábol három félét néztem ki, csak nem tudom mi a kulonbség kozottuk: DSC-LC100PI, vagy DSC-BV201 esetleg DSC ENCORE EC-301. A kozpontot használtan kaptam, voltak hozzá érzékelok, gondolom nem baj, ha zonánként eltérnek picit egymástól? Koszi a segítséget, esetleg árban melyik webshopot tudjátok ajánlani?
Szia és ezelött már láttad müködni ezt a zonát mert lehet hogy nincs pl particiohoz rendelve vagy valami hasonlo.
Szia
1 nem feltétel a központ és az érzékelő azonossága 2 sok különbség nics közöttük csak az ár de valami nem stimmel mert nem az a drágább ami többet tud 3 riasztobolt.info mi ide járunk vásárolni és mindent hamar beszereznek illetve nagy a raktárkészletük is 4 ha van macskád vagy valami bent élő kisálat akkor mindenképpen javasolt a radaros infra SWAN, BLUELINE ezekkel már van tapasztalat, de ha garázsba rakod akkor is érdemes radarost rakni.
koszi szépen a tippet, az oldal tokéletes, de nem tudtam dontetni
![]() ![]() a garázs pedig a ház része! Tehát nincsenek fagyok. 4Drb jó minoségu szenzor kellene, ami szép is de nem is tul drága, és az egyik még uvegtorést is képes legyen felismerni! CROWN ot melyiket ajánlanád esetleg konkrétan?
Ez pl jol hangzik CROW SWAN PGB, a garázst azt mindig elhanyagolja az ember (pok, pokháló,egér......) és ezek kiküszöbölésére de ha a pok beköltözik az infrába vagy az infra elött játsz el az egér a hattyuktavát akkor nics az az eszköz ami nem riaszt be. Az üvegtörésröl még anyit hogy én nem bizok benne mert álltalában feszitenek és nem szoszerint betörnek a mocskosok. Ezért inkább a drágább de radaros CROW SWAN 1000-est ajánlom mi már elég sokat szereltünk fel és nincs vele baj, csak ha radarost szerelsz akkor arra figyelj hogy kismértékben de kilát az ablakon illetve üvegfelületeken. És mégegy érv a radar mellett hogy a napsugárzás is kevésbé zavarja be.
Nem jó.
A tamp, az a tamper, a C-NC pedig a zóna állapot. Nem írtad, hogy milyen lezárást használsz. EOL, vagy DEOL. DEOL esetén a NC-C közé egy ellenállás, az C és az egyik Tapm. közé egy ellenállás, az üres tam, és az NC megy a zónára. A GND, és a 12V a táp. EOL esetén a NC-C között nincs ellenállás.
Szia.
A zona jó. Működött, csak eddig sima fali mozgásérzékelő volt rákötve. De próbáltam másik zónára kötni, ott is ugyanazt csinálja.
Szia. Úgy van kötve, mármint az ellenállás ott van ahol mondod.Szóval akkor az üres tamp és az Nc megy a zónára. Köszönöm, megpróbálom.
Nem akarok belekotyogni, de valóban meg kéne nézni hogy a zóna jelenleg hogyan van felprogramozva, EOL DEOL vagy NOEOL (sima NC), ahogy már Syn7h37ic is javasolta. Mert ez esetben háromféleképpen kell bekötni az ellenállásokat a megfelelő lezárásnak megfelelően. Ha nem jól van programozva akkor nem fog lezárni a zóna vagy esetleg zárva marad állandóan, vagy zóna hibát jelez. Kösd be ahogy a többi zóna van és állítsd át annak megfelelően a zóna attributumoknál vagy lezárási opcióknál.(ha jól emlékszem...bár nem is írtad milyen központról van szó)
Szia.
A központ DSC PC1864. Úgy kötöttem be, ahogy a sima infráim vannak. NC-C közé ellenállás, C-Tamp közt is ellenállás. Lehet hogy a BV501 a hibás? Mert használt. Igaz én nem láttam működés közben.
A táp ráadása után kb. 2 perc, míg üzemkész az infra. Addig nem csinál semmit.
A BV501 gyakorlatilag egy BV infra mennyezeti tokban. Ha bele tudod rakni az előző infra elektronikáját, az is megoldás, ha nem működik az 501-es.
Sziasztok,
kültéri szirénákhoz milyen kábelt javasoltok? Két sziréna lesz, egy darabon közös vezetékkel. A segítséget előre is köszönöm. R.
No várjunk,...azt az ellenállást párhozamosan bekötötted a C- NC közé és bekötötted az infrát szintén a C-NC közé párhuzamosan? Mert akkor az nem jó mivel párhuzamosan lezárod a zónát az ellenállással, az infra reléje meg azt söntöli folyamatosan, azaz rövidzárban van a zóna. Ez esetben is működne (ha EOL ra van programozva a zóna) csak éppen pont fordítva...
![]()
Én mindenképpen erősített eres 2+2 eres esetleg 2+4 eres kábelt használnék (ez persze a sziréna bekötésétől és a típusától is függhet, hány eret "kér" minimum) , a sziréna töltőárama miatt. Lemerült akkunál lehet jó pár száz mA is a töltőáram. Több nem nagyon, mert a központok fesz kimenetei általában 1A terhelhetőségűek és az oszlik meg az összes periféria között, kivéve persze ha külön külső kiegészítő tápegységet is használsz. És ott van még a vezetékhossz kérdése is mert ugye kis feszültség , relatív nagy áram...a kábel végén terhelésen lehet csak 9 V marad a 13,8 ból, az meg nem elég a boldogsághoz...
![]()
Úgy kell bekötni pont, ahogy a "fali" volt. Nem írtad, hogy milyen központ és azt sem, hogy 1, vagy 2 ellenállásos lezárást használsz-e? A központ leírásában benne van a bekötés. A BV501 pedig úgy kell bekötni mint bármilyen más infrát, a leírása pedig itt van:
www.shield.hu/downloads/BV501tel.pdf |
Bejelentkezés
Hirdetés |