Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   79 / 296
(#) szaaaki válasza briki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Köszönöm szépen a válaszod. Az egyik ismerősömnek is ez ment tönkre és nem tudott bele olyat szerezni csak bontott kazánból. Annyit tudok, hogy a közepén lévő két relé ment tönkre. Azt mondták meglehet csinálni más megoldással is csak nem nagyon meri senki mert félnek ugye mert kazánról van szó. Én nem tudom, hogy baj-e ha másfajta az a relé vagy nem de szerintem is meg lehetne azt másfajtával is csinálni, vagy még azt is javasolták, hogy simán vezetékkel összekötni de hát én nem értek hozzá. Annyit tudok hogy újat nem szeretnék bele venni mert nagyon drága és így télvíz idején nem tudjuk kigazdálkodni 3 gyerek mellett. Azért nem adom föl, vak tyúk is talál szemet! Ha valaki megerősítene, hogy nem lesz belőle gond, hogy nem ugyanolyan kerül bele azt megköszönöm.
(#) waterbear válasza andrasbme hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

No én is ilyen problémával küzdök időnként, egy ipari hulladékkal, ami két évente kilyukad (Beretta Colibri a magasságos DÉG-től) de a melegvíz hőcserélőt le szoktam tépni, kisavazom, és helyreáll a dolog. Bár ebben az időben is bohóckodik, mert nem ilyen hőfokú bejövő vízre tervezték ezeket sem.
Én a helyedben a marék elektrolit kondi cseréjével próbálkoznék, az biztos hogy hogy valamennyit javítani fog a helyzeten, ha meg nem oldja a problémát.
A hibák igen nagy százaléka keletkezik a kondik kiszáradásából!
(#) Mate78 válasza isti03 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Egy fotót nem tudnál feltenni a panelokról?
Lehet nem segít, de az elektrolit kondenzátorokat cserélném.

Én sem láttam még házilag készült pellet kazán vezérlőt, mint ahogy gyárit sem.
Mennyi az ára az új vezérlőnek?
(#) isti03 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Teszek majd fel képet. Az olcsóbbik vezérlő olyan 40 000Ft. Ez a vezérlő nem tud gyújtani. Olyan 80-90ezer körül van az ameik tud gyújtani is. Etől lesz teljessen automata. Nem értem miért kerül a duplájába ez az egy funkció miatt.
(#) Mate78 válasza isti03 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Relatíve nem is kerül sokba.A gázkazánunkba is 75.000 a panel.

És hogyan gyújt?Mivel gyújtja meg a pellet-et?
(#) JZoli válasza isti03 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Az a vezérlő ezek szerint aranyárban van! Mi a komplett pelletégőfejet beépített vezérléssel együtt vettük eddig 120E-ért. Igaz most megdrágult, de a vezérlő akkor is nagyon sok 90-ért!
(#) isti03 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Egy izzó elektródával gyujt. A ventilátor ezen keresztül is nyom levegőt az égőtérbe, a meleg levegő gyujtja meg a pelletet. Ha jól tudom 300 fokon már begyullad a pellet.
(#) isti03 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Egy ismerősöm Novemberben vett egy égőfejet 250 000-be fájt neki. És ahogy én néztem nem valami nagy durranás. Most olcsóbb lett az égőfej 205 000Ft.
(#) isti03 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Az milyen égőfej ami 120E-be került? Amúgy meg szerintem pont a vezérlés ami drága ebben az egészben. Nem maga az égőfej.
(#) isti03 válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Csináltam pár képet, nem tudom segít e.
(#) JZoli válasza isti03 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Ebben az égőfejben benne van a vezérlés is, időre és hőfokra is lehet programozni.
(#) isti03 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Valami infot tudnál róla küldeni? Márka? Tipus? Hol lehet venni? Az hogy időre meg hőfokra lehet programozni az alap funkció.
(#) Zollführer válasza toro hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

toro,

Fűtés újra tervezése közben felmerült még egy kérdés a (Vaillant turboTOP VU 242/2) gázkazán vezérlésével kapcsolatban. Megoldható-e szintén egy relés megoldással az, hogy a fűtés funkció lekapcsolása után (3-4 pont közötti rövid zár megszakítása)ha szükséges a HMV funkció is ideiglenesen legyen kikapcsolva? Tudom, a legegyszerűbb, ha a gázkazánt teljesen lekapcsolom, de azt nem szeretném. Köszi!
(#) toro válasza Zollführer hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Ha nem nyitod meg a HMV-t nem fog begyújtani a kazán!
(#) JZoli válasza isti03 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Itt meg tudod nézni:Bővebben: Link
(#) isti03 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Pont ezt vette a haverom is. Egy csigát adtak hozzá. Te ezt 120-ért vetted?
(#) isti03 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Épp ma voltam nálla segíteni kitakarítani. Vett valami szalmából készült pelletet, és azt nem szereti ez az égőfej. Így próbált meg sporolni de nem jött neki össze.
(#) briki válasza Zollführer hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Mágnes szeleppel, motoros szeleppel kizárni a bemenő vizet.
(#) alek válasza isti03 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Csak jóminöségü pellettel fütsetek, mert különben gyenge a teljesítmény, sok a kokszosodott salak, hamu és a legprofibb szervizes sem tudja beállítani. Isti a te vezérlödbe aktiválva lett valamilyen külsö periféria [keveröszivattyu, bojler, recirkuláció, napelem] de nem lett hozzákötve semmi, szerintem erre szeretne figyelmeztetni.
(#) isti03 válasza alek hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Azt már tudom hogy valami eszköz csatlakozását várja. Azt nem tudom hogy hogyan lehetne ezt megszüntetni, kikapcsolni. Valami megoldás biztossan van erre.
(#) alek válasza Zollführer hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Tudomásom szerint léteznek készen kapható modulok ilyen célokra, de ha saját magad akarod megépíteni szívesen segítek ötletekkel, tanácsokkal. Víz, fütés, gázszerelés mellet kazánokat szervizelek javítok.
(#) Zollführer válasza toro hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

OK, de az én esetemben egy indirekt tárolós tartályt fűtök fel vele. Ha megszakítom a hőmérsékletszenzor visszacsatolását, azzal nem oldottam meg a kérdést?
(#) Mate78 válasza isti03 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Azt hittem eddig rendben működött a kazán, és csak újabban jön ez a hiba.
(#) Zollführer válasza alek hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Előre is köszönöm! Küldök privát üzenetet, mert amin agyalok az totál nem ebbe a topikba való, csak a gázkazán vezérlése miatt jutottam ide. Hála a segítőkész, hozzá értő szakembereknek, a fűtés letiltása megoldódott, már csak a HMV oldal tiltását kell összehozni.
(#) alek válasza Zollführer hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Megoldható bármi, de tudni kellene, hogy miért kell így müködnie. Gondolom másvalami szolgáltatná a HMV-t.
(#) alek válasza isti03 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Addig bújod a menüjét, amíg meg nem találod.
(#) isti03 válasza alek hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

A menüjét már ismerem, minden eggyes betűjét. A RAMod-Strg sajnos még mindíg Ein.
(#) JZoli válasza isti03 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Hát igaz, majdnem 130 volt, és most drágult 150 fölé.Sajnos ezek a kazánok, égőfejek, mind aranyárban vannak! Ennek az az egy baja van, hogy csak a jó minőségű pelletet hajlandó eltüzelni rendesen. Az elején sokat kínlódtunk vele, mire ez kiderült.
(#) isti03 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

A barátomnak 2 hónap használat után megszorult a ventillátor csapágya, és állandóan hibát jelzett az elektronika. Szétszedtük darabokra, és wd40-el befújtuk a csapágyat. Azóta megy szépen. Nem tudom összeszereléskor milyen gyenge kenőanyagot használnak. Most kísérletezik olcsóbb pelletel, eddig nem sok sikerrel. Mondtam neki hogy próbálja meg összekeverni a pelletet hátaha úgy jó lessz.
(#) doki1 hozzászólása Feb 16, 2012 /

Immergas Nike Star 24kw-os gázkazánhoz keresek kapcsolási rajzot tud ebben valaki segíteni?
Következő: »»   79 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem