Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása

Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   36 / 119
(#) Aegis válasza SzAndras00 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Szia!
A µF -ra gondolsz? csak simán beírok egy kis u-t meg egy nagy F-et és átalakítja magától a rendszer
(#) Robi1989 hozzászólása Feb 16, 2012 1 /

mi lehet az oka h a tap egy kis ido mulva a bekapcsolas utan kikapcsol kb 10 perc es egy ideig nem kapcsol ujra...
(#) Aegis válasza Robi1989 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Okés, ügyelj a helyes polaritásra és a feszültségekre! 16 voltos kondi helyett lehet mondjuk 25v, 63v, extrém esetben 200v vagy annál nagyobb feszültségű elkóval helyettesíteni, de kisebbel nem szabad.
(#) Robi1989 válasza Aegis hozzászólására (») Feb 16, 2012 1 /

hogy erted azt h polaritásra?25v de a µF meg kell felelni,ugyvan?

Lehet, hogy túlmelegedik és ilyenkor egy védelmi rendszer leoldja a tápot. Miután kihűl vissza lehet kapcsolni. Ha terhelés alatt produkálja ugyanezt, akkor pedig nem bírja a táp a terhelést, ezért kapcsol ki. Ilyen nálam is elő szokott fordulni, áramtalanítom, kb 5-10 másodperc múlva visszakapcsolom és mehet minden előről
(#) Aegis válasza Robi1989 hozzászólására (») Feb 16, 2012 1 /

ügyelj a polaritásra, azaz a helyes bekötésre. negatívat a negatívhoz, pozitívat a pozitívhoz. ha fordítva kötsz be egy elkót kellemetlen és egyben veszélyes élményben lesz részed. A kapacitás (uF) az vagy ugyanakkora vagy nagyobb legyen.
(#) SzAndras00 válasza Aegis hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

(#) Robi1989 válasza Aegis hozzászólására (») Feb 16, 2012 1 /

hat igen csak h ez surun elofordult az utobbi idoben sajnos szedszedtem atneztem de semi ojat nemlatok ami hibara mutatna de lehet h a hutes a gond azt nemprobaltam lecserelni...hogy erted azt h polaritásra?25v de a ľF meg kell felelni,ugyvan?

ezt látatlanban nem lehet megmondani. Nem minden tápban van túlmelegedés-védelem.
Idézet:
„semi ojat nemlatok ami hibara mutatna”

az orvosok se látják egy személyről hogy daganat van a szervezetében amíg meg nem röntgenezik
ugyanúgy egy alkatrészről sem mindig lehet ránézésre megmondani hogy jó-e vagy sem. Ez leginkább a félvezetőkre igaz, ezeket ki kell forrasztani és multiméterrel kimérni. Ha a dióda/tranyó/FET zárlatos cserélni kell.
A kérdésedre pár sorral feljebb megírtam a választ
(#) Robi1989 válasza Aegis hozzászólására (») Feb 16, 2012 2 /

honnan tudom a polusokat meghatarozni?honan tom h mejik a pozitiv es meik a negativ polus a kondenzatoron?
(#) demonherceg hozzászólása Feb 16, 2012 /

Volt egy kérdésem és arra nem válaszolt senki!
Ha tudtok segítsetek! Kösz.
((Sziasztok. Nekem van egy ATX 300W-os tápom,ami nem nagyon akar elindulni. az érdekesség az,hogy a segédtáp Ki kéne adjon 5V és 12V-ot. Az 5V meg van de 12V helyett csak 8V van. S ha a PS-ON-t testre teszem akkor az 8V 7V-ra csökken és nem indul el. Már 12 db tápot megjavítottam,de még ilyennel nem találkoztam. Mi lehet az oka? Minden segítséget szívesen várok.))
(#) sanykaraj hozzászólása Feb 17, 2012 /

Üdv kipróbáltam a sokak által irt izos megoldás egy fi relével kiegészítve de nem indül el tőle a saját gépem sem . Pontosabban fesz hatására felizzik majd kialszik az izo de ahogy bekapcsolom a gépet újra felizzik a ventik felpörögnek majd ki kapcsolt a táp és nem is indul újra.Hiába próbálkozom Mi lehet a probléma (a táp biztos jo )
(#) hammer14 hozzászólása Feb 17, 2012 /

Nekem is van egy rossz gamer pc tápom annak dielyén jó drága volt... Hiba egyszer csak hüvös szobába mikor ahazértem fáradtan a gép bekapcs majd hopsz leállt bios se semmi nem jöt be... párszor ezt megcsináltam egyszer csak elindult és működött szépen pár napig... Majd ismét és egyre sűrűbben végül már szinte be se kapcsolt. Most gépen kívül van és régebben ment úgy hogy manuálisan vezetéket összezárva indítottam és próba táp volt,de most már úgy sem. Elindul majd 20-30 másodpercig megy és leáll és ha hagyom újraindul ismét és ezt a végtelenségig folytatja ha megy van benne kakaó fesz stabil viszont ha leáll akkor az áll a még ki nem piheni magát....

Ötlet? Kondik külsőre hibátlanok szépek és az egész belseje kusza. Táp márkája thermaltake pure power 480w.
Jelenleg vatera aukció tárgya,de ha nem veszik meg vmit jó lenne vele kezdenem!
(#) sanykaraj válasza hammer14 hozzászólására (») Feb 17, 2012 1 /

Valami le tilt valószínű mert túlmelegszik valami valamiért. Ha leáll pihen és újra tudod indítani vagy tönkre ment egy kondi és az. De ha másnak alkatrésznek jo lesz. nekem már 10 ijen dobozom van meg még ki tudja menyi .
(#) 1984white válasza hammer14 hozzászólására (») Feb 17, 2012 / 1

Szia!

A tápod biztosan puffer hibás. A kondikat cseréld ki a +-5 és 12v 3,3v ha külön van kondizva, illetve a 47uf ot is a segédtáp részen. Ha ezzel megvagy tutira jó lesz a tápod. Van hogy a kondi látszólag jó de mégsem vesz fel elég töltést mert kiszáradt. ESR mérővel lehetne kideríteni hogy tényleg rosszak e, de az sokaknak nincs. (nekem sem ).
(#) sanyabacsi válasza 1984white hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Hát, szerintem meg ne nyúljon már bele. A cuccán már van licit fent a vaterán, szerintem ilyenkor már nem igazán etikus babrálni a meghirdetett terméket. Nem bántásból mondom, de valószínűleg nem is ért hozzá ("...az egész belseje kusza...").
(#) hammer14 válasza 1984white hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Hmm hát 20µF ig mérő multim van csak. Gondolom azzal akkor nem kivitelezhető sehogy sem. Ha ilyen határozottan állítod megvárom akkor a licit meddig jut és ha túl kevés marad akkor megfogadom a tanácsod és azt az 1500ft-ot rászánom.

Köszönöm szépen a segítséged!
(#) hammer14 válasza sanyabacsi hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Hát ja az biztos hogy nem értek hozzá ha értenék akkor tudnám mi mit csinál benne milyen frekvencián stb. Annyit értek az elektronikához,hogy ilyen 24db/okt os 3 utas aktív váltót építettem már meg pc-m en alaplapot kondiztam már újra és most is arról írok Nem veszem bántásnak amit írtál ,mert a hozzá értés a mihez képest van .

Hozzá teszem aki ért hozzá isten igazából nem is ír ide,mert megoldja maga!

Vatera szabályzatot hagyjuk meg az etikettet akkor nyúlok bele ha ilyen 600ft ért akarnák elvinni,mert maga a két golyós csapágyas venti egy ezrest simán ér,mert hibátlanok!
(#) sanyabacsi válasza hammer14 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Egyébként meg ha törlöd azt az egy szem egy forintos licitet, máris nem lesz rajta semmi. Tedd zártba vagy vedd le az aukciót és ess neki a kondiknak. Ha mégse jönne be, akkor nyugodtan újra is indíthatod az aukciót, max. beleírod, hogy a kondik kicserélése nem járt sikerrel. Senki nem szeret más által szétgányolt tápot venni, én sem. Sajnos nem olyan régen előfordult, hogy beleszaladtam ilyenbe. Azóta mindig megkérdem, hogy lett-e már taknyolva a táp. De egyénként azért is meg fogom csinálni.

Vagy esetleg táp helyett adsz a nyertesnek egy lopótököt?
(#) hammer14 válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Magát indítja újra és mindig ugyanolyan időközzel próbáltam rá hideget fújatni,hogy hátha vmi iylesmi gond,de független tőle szabály szerű a dolog és langyos az egész még ha autós erősítőt is hajtok róla! Úgyhogy amit írtál kizárt!
Azért köszönöm a tipped!
(#) hammer14 válasza sanyabacsi hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Húhh ez off és sajnos nem értik azok akik nem nézték meg a termékeket úgy ahoygan te is De jó beszólás !!

Váljuk be az szó szerint lopótök.... barátnőmmel szeretjük a bort,de azt mondta adjam el,mert perverz!

Hogy témához kapcsolódjon azért írtam oda én is hogy még nem let javítva senki által,mert én is csináltam már úgy végfok hibás erősítőt,hogy a nyák szét volt égetve és úgy ónoztam össze vissza mindent,hogy jó legyen...
(#) tika99 hozzászólása Feb 22, 2012 /

Sziasztok!
Segítségeteket kérném: Chieftec tápegységgel szerelt gép a hálózati fesz. bekapcsolása, és az indító gomb megnyomása után csak 20-60 min. után hajlandó elindítani a számítógépet. Indulás után semmi problémát nem tapasztalok, ki-be kapcsolható, rendesen indul. Még nem néztem bele, nem szedtem szét. Előre is köszönöm!
(#) 1984white válasza tika99 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Szia!

Szinte biztos hogy a rossz elkó pufferek csinálnak ilyet. Elsőre szemmel keresgess púpos elkókat, legalább azokat cseréld ki újra, de nem árt ha a többi 470uf-tól nagyobb pufferkondikat is újra cseréled.
Ha ezzel megvagy ezután szerintem jó biztosan lesz.

A feszültségtűrésekre figyelj, csak nagyobb lehet kisebb nem.

Az uf érték is jobb ha nagyobb, kisebbet ne tégy bele ha csak olyanod van.
(#) tika99 válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Köszi szépen a gyors választ, hétvégén nekiesek és felderítem amit lehet.
(#) tika99 válasza 1984white hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Meg volt a vizsgálat, csak egy db 16V 1500µF-os púpos kondit találtam, de az közvetlenül a hűtőborda mellett volt, nem csoda hogy "elfáradt". Egyenlőre csak ezt cseréltem ki, a táp tökéletesen üzemel. Még egyszer köszi a segítséget!
(#) sanykaraj hozzászólása Feb 26, 2012 /

Üdv van egy tápom ami max=400W tud hitelesítve 330W ra van teszteltem egy 350 gépen persze nagyobb hűtésél de így is tul meleged és leállt ezután szétszedtem és újra megpróbáltam (persze miután lehűlt ) teljesítmény nélkül és így is túl melegedet. Az égész tiszta semmi nem akadályozza a hűtés útját és mégis alig 10 perc alatt lekapcsol.
(#) 1984white válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Szia!

Próbáld meg terhelés nélkül is a tápot, hogy úgy mi melegszik, és mennyire.
A tápegység hőmegfutás védelemmel nem rendelkezik. (Legalábbis a gagyibbak biztos nem)

Szerintem a pc-d kapcsol ki nem a táp, mert a géped melegszik túl. A processzorhűtést takarítsd ki a portól és nézd meg a cpu ventilátort, hogy jól üzemel e.
A biosban legtöbbször megtudod nézni a cpu, alaplap, hőmérsékletet és a feszültségeket, bár legtöbbször ezek az adatok nem pontosak sajnos.

Aztán nézd meg másik pcvel is a tápot ha van lehetőséged rá.

Ha ezzel megvagy, akkor mérd ki a feszültségeket, hidegen és melegen is.

Ha rendben vannak akkor ellenőrizheted a tápban a kondikat és a schottky diódákat is.

Amúgy sajnos a gagyi tápokra hiába van ráírva a 400w az soha nem annyi. Mindig (jóval) kevesebb sajnos.
(#) sanykaraj válasza 1984white hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Nem a gép áll le mert ha egy másik tápot rakok be elmegy vele akár meddig és a tápban A diódák melegednek terhelés nélküli állapotban is ha csak elindítom a tápot. DE valószínű azért mert kínai akkor nem is próbálkozom vele inkább
(#) 1984white válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Értem erre voltam kíváncsi.
Nos a kondikat kellene akkor megnézned, látszólag nem puklisok stb. Amúgy nem árt cserélni a +-12 és +-5V on lévőket. Arra figyelj hogy low esr kondik kellenek.

Ha ezzel megvagy és még megvan a hiba, akkor én rámérnék a szekunder részen lévő duplaschottky-k ra is. Ha már "fáradtak" az is lehet a gond, de inkább kondi gond lesz.
(#) sanykaraj válasza 1984white hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Cseréltem a kondikat és nem voltak low-esr sima kondi volt benne gyárilag. DE szerintem már amúgy is halott jo lesz alkatrésznek Szerintem már akkor halott volt mikor megkaptam
Következő: »»   36 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem