Fórum témák
» Több friss téma |
Nekünk is sok gondunk volt az első ilyen fejnél a pellettel, de aztán sikerült jó minőségű tölgyfa pelletet szerezni, azóta mindegyik pelletkazánba ezt használjuk, de semmi gond nincs velük. Én még hibás darabbal sem találkoztam, pedig már közel húsz ilyen fejet (kazánt) szereltünk be.
Kapcsolási rajz a kazánokról nem nagyon szokott lenni, mert nem publikálják a gyártók! Mi a gond a kazánnal?
Remélem jó helyre teszem fel a kérdésemet
Következő szakmai kérdésem lenne a villanyászokhoz: Sajnos a saját hibámból áztattam el egy Baxi Prime 1.240 kondis kazánnak a ventillátor nyáklapját. Megpróbáltam lecserélni a 10w ellenállását egy másikra, de egyből, ahogy bedugom reccs. Biztos nem bonyolult esettleg, egy profi szakembernek megcsinálnia, de én többet nem konyítok hozzá! Újonnan 69.000+áfa. Ha valaki kedved érez egy ilyennek a kihívására kérem jelezze privátban! Képet rakok fel, ha kell!
Szia!
Úgy néz ki, hogy kinyírtam a vezérlő panelt. Vettem egy használt másik ugyan ilyen kazánt,/elméletileg jól működött/ és kaptam hozzá egy lecserélt vezérlő panelt is. Sajnos az amink működni kellene az nem csinál semmit, csak villog ahogy kell, nem indul el, semmi hibát nem jelez. Ami le lett cserélve az működik csak hibásan/ kattog benne a "relé" aztán elindul, majd pár másodperc múlva le áll, és kezdi újra. Így most van három panelem is egyik sem jó.
Melyik vezérlőpanel van benne? Esetleg képet tudsz feltenni?
Most az amelyiket "jó-nak " vettem.
A kép eggyel feljebb van.
sziasztok !
FÉG cirkó utánkeringtetéshez építek egy panelt 555 IC-vel, potméterrel, triakkal, viszont nem tudom hogy oldjam meg azt, hogyha megszűnik a tápfeszültség, akkor kezdjen csak el áramot szaggatni ?
Szia!
Miért akarod a tápfeszt megszüntetni? Az folyamatosan rajta maradhat. A szobatermosztáttal, és a kazán belső termosztátjával pl be lehet húzatni egy- egy relét, ami ha elenged, onnantól kezdi az utánkeringetést. http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/05/05631e0706a8acd87ee2b...fd.jpg
Ha hobbiból, a bizonyítás öröme miatt akarsz UK panelt szerkeszteni a FÉG kazánba, azt megértem.
De ha nem , akkor miért nem veszel pár ezer forintért bevált, kiforrott panelt a kazánodba?
Sziasztok!
A quasar 24 F vezérlő panelján, P1 fűtés teljesítmény szabályzó poti, mit állít?
Azért nem veszek panelt a kazánba, mert ami jobb az 6-8ezer Ft-ba kerül itt nálunk a tüzeléstechnika boltba. A régi nagy kondenzátoros batár megoldást lehet kapni 3500 Ft-ért. Azt pedig nem szeretném használni. MIF 011-be PIC van levédett tartalommal, VJ41 is túl kezdetleges. Így marad az építés. Alkatrészem van itthon, meg hát hobbim az elektronika köszönöm a segítséget ! Akkor lehet, hogy egy relé lesz a megoldás.
Be tudod állítani a fütésrendszer teljesítményét a lakás höszükséglete fügvényébe. Konkrétan, ha a lakásod 15kw fogyasztással fefüthetö ezzel a potival lehúzhatod a fütésoldali teljesítményt 15kw-ra. A kazánnak jót tesz, a zsebednek is. A fúvókák nyomását a gázszelepen mérni és a gépkönyv táblázata alapján a megfelelö nyomásértéket kell beállítani.
Sziasztok,
Segítséget kérnék az otthoni fűtésszabályozásommal kapcsolatban. Van egy Ferroli Domina OASI C24 E melegviztárolós fali gázkazánom és egy HONEYWELL cm707 programozhato szobatermosztátom. Ez most a második téli szezon amióta a Honeywell termosztát üzemel és azóta gyakran jelentkeznek szabályzási problémák. A termosztátot 7 napos ciklusra programoztam, hogy reggel legyen egy rövid felfutési ido,majd napkozben 17 C fok, majd este megint futson fel és ejszakára megint 17 fok. Nincs aktiválva az ?opt? intelligens felfűtési mód. Ez a beállítás ?szokott? is működni, míg meg nem makacsolja magát a fűtés. Emiatt pl. gyakran előfordul, hogy késő este amikor vissza kellene vennie a hőfokot 17 C-re, akkor elkezd őrülteni felfüteni, akár órákon át... Ilyenkor a termosztát elvileg piktogramm szerint nem ad jelet a fútésre, mégis ciklikusan fűt a kazán. Ilyenkor nem segít az sem, ha átteszem manuálisra a vezérlést, ugyanúgy fűt a kazán. Pl. most is 17 C manuálisra van állítva a termosztát, jelet nem ad a kazán, kijelzőn már 23 C van és mégis fűt. Kiszedem az elemet a termosztatból és így is simán megy tovább a fűtési ciklus (2-3 perc fűtés, 2-3 perc keringtetés 1-2 perc pihenő és újra). Két órával később elem nélküli termosztáttal még mindig fűt és most már 23,5 C ot mutat és meleg is van. Olyan érzésem van, mintha a fűtésrendszer önállósodna A rendszer úgy tudom a ?rendes? kerékvágásba visszaállítani, hogy Resetelem a kazánt kikapcsolom egy órára, termosztátból kiszedem az elemet arra az órára, majd újraindítom a rendszer. Így múködik majd valamikor 1 hónapot, valamikor 1 hetet, valamikor 2 napot.... A termosztátot 2 éve szakember szerelte fel. (a 2 vezeték jó helyre van bekötve) Tud valaki tanácsot adni, hogy hol keresendő a hiba? Termosztát vagy kazán hiba lehetséges? Esetleg Honeywell specialitás lenne ez? Üdvüzlettel, Atti
Cseréld ki az elemeket!
Akkor is, ha a kijelzó még nem jelzi ki a csere szükségességét! Mellékelem a leírását.
Mint a korábbi commentembe benne volt, mellékelném a képek Baxi Prime Ht1.240 hibás ventillátor nyáklapjáról a képet, amit eláztattam sajnos condenz vízzel, és így a garancia is ugrott!
Mi ázott el benne? Hisz minden védve van.
Teljesen jogos a kérdésed, hisz gyantázva van!
Valahogy mégis megadta magát, pedig azt a 5W ellenállást is kicseréltem benne, ami elvileg egyből védené a panelt, de nem, bedugom a 220V és ugyanúgy reccs! Akkora nagy baj nem történt, mert volt egy cseredarabom, amivel egyből nem írta ki a E1 hibakódot! Mivel a Kométa nem foglalkozik panel javításával, nem akartam odaadni nekik, azért jöttem erre a fórumra, hátha van egy hozzáértő szaki aki meg tudja javítani kár lenne érte újonnan 69.000+fa Ja és teljesen elázott!!
Ránézésre azt mondom Tibi, a graetz is elszállt, és esetleg még kondenzátor a 230-as betápnál. Abból készít kisebb feszültséget az elektronikának.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni . Az lenne a gondom ,hogy van egy 5.éves Ariston 100007 TX 23 MFFI Fali kombi gázkazán, és mostanában álandóan hibajelzéseket ad be a piros színű led villan ki. Ha megnyomom a reset gombot akkor elindul de egy fél perc után ugyanúgy kigyullad a pirosled és leáll a rendszer. És még ráadásul néha ha ujraindítom a kazánt akkor folyamatosan adja a szikrát pedig már ég a láng. Szétnéztem itt a fórumon is van egy két hasonló bejegyzés de választ nem találtam egyikre sem. Legyetek szívesek segítsetek rajtam mit tegyek ,mert a szerelő de csak telefonon beszéltem vele egyből panelhibát mondott ,ami 60000 ft lenne. Ha tudtok valami okosságot írjatok nekem az a pénz soknak tűnik hátha lehet valami olcsóbb megoldást találni. Előre is köszönöm !!
Sajnos pedig igazat mondott!
Ezeknek a vezérléseknek nem valami nagy a "tűrőképessége"! Elég egy hálózati feszültség lökés s kész! Annyit még megpróbálhatsz, hogy fordítva dugod be a konnektorba a dugót!
Köszönöm szépen a válaszod!
De az nembiztos hogy jó ötlet mert mikor felszerelték a beüzemelő külön felhívta a figyelmem arra ,hogy ha valami miatt kihúzom a konektorból nehogy fordítva dugjam vissza mert a panel tönkre megy. Mostmár azt vettem észre ,hogy álandóan adja a szikrát mikor ég akkor is. Nem lehet hogy ami leadja a szikrát az ment tönkre ? Mégegyszer köszi!
Nem, sajnos, mint ahogy írtam - ezek a kazánok, nem a szakma krémjei!
Olcsó - igénytelen. Sajnos jelen gazdasági állapotunkban eladhatók! Amolyan Trabant szindróma. Van rá - sajnos - kereslet.
Azokat a tranzisztorokat megmérném a kép jobb oldalán, mert azok inkább lesznek zárlatosak.
Köszönöm a segítségek uraim így utólag is!
Panelek szereléséhez, csak felületesen értek! Persze azt is megértem, ha valakinek odaadnám, és nem járna sikerrel, és beleölt rengeteg munkaórát!Kihívás az élet
sziasztok.
immergas eolo maior 32 kw kazánom valószínű panelhibás valahol zárlatot kapott. A szerviz azt mondta nem tudják megjavítani (vagy csak nem akarják) csak új garanciális van 70e ft- ért. Nem tudnátok valami olcsóbb kifizetődőbb megoldást. Már 2 napja fagyoskodunk se fűtés se meleg víz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |