Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   22 / 70
(#) krkic hozzászólása Feb 8, 2012 /

A végfok ic-t már kicseréltem akkor lehet a táp részben lesz valami gond?
(#) matyusz válasza krkic hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Üdv.
Esetleg mondanál egy típust, hogy én is utána nézhessek? Vagy egy adatlap.
(#) Petjaa hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok!

Van egy AIWA NSX-R17 hifim. Minden jó rajta kivéve a gombokat. Pl. egy gomb nem csak a funkcióját veszi be hanem össze vissza mindent vezérel. Már átforrasztottam szinte az egész panelt de még mindig nem jó. A távirányítójával tökéletesen működik. Valakinek nincs valami ötlete?

Üdv Petjaa
(#) CHZ válasza Petjaa hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Mikrókapcsoló cseréje segít, valamelyik átvezet, ez okozza a problémát, de lehet forrasztási hiba is (kisebb eséllyel). Egyszerűbb az összest cserélni.
(#) Petjaa válasza CHZ hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Helló!

Kiszedtem az összes kapcsolót multival rámérve egyik sem vezet át. A forrasztásokat meg átforrasztottam mindet. Ami érdekes, hogy néha jó meg véletlen szerűen csinálja.

Üdv Petjaa
(#) CHZ válasza Petjaa hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Ha kicserélnéd jó lenne (szerintem) Mivel ellenállásokat kapcsolgat marad némi átmeneti ellenállása ami hozzáadódik a kapcsolt ellenállás értékéhez és máris mást érzékel...
(#) krkic válasza matyusz hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

philips c355
(#) akoOs hozzászólása Feb 14, 2012 /

Sziasztok!

Keresek valakit, aki meg tudna javítani egy Sony SA-S1 típusú aktív hanszórópárt. A magas hangokat elektrosztatikus hangsugárzó állítja elő. A baj az, hogy a magasak nagyon elhalkultak. Midkét hagszóróval ugyanaz a probléma. Üdv.:Ákos
(#) ádinka hozzászólása Feb 17, 2012 /

Sziasztok! Nekem is volna némi gondom a hifimmel. :/ Egy régebbi Schneider márkájú hifiről lenne szó, aminek az a gondja, hogy tökéletesen működik, rendesen lehet hallgatni rádiót rajta, amég be nem dugom az AUX-ot! Azután leblokkol, nem reagál se a távirányítóra, se arra ha a paneljén nyomkodom pl. a hangerőt le vagy fel. Miután kihúzom az AUX-ot, újra reagál mindenre (az auxkábellel nincs gond, mert három tökéletesen működővel is kipróbáltam).

Ui.: egyszer-egyszer reagál a távirányítóra, de az akkor olyan hogy pl. a hangerőt egyszer megnyomom hogy egy fokkal hangosabb legyen, és kitolja full hangerőre.

Ha kell, csinálok képet a belsejéről.
(#) wrxtr válasza ádinka hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Hello,

Az AUX bemenetek környékét, a forrasztásokat, vezetékeket megnézted? Szerintem valami kontakt hiba van, ami zárlatot okoz, ha használod a bementet. Nem tudom, hogy RCA vagy DIN csatlakozós, de én ezek ellenőrzésével kezdeném, aztán ha ez jó ellenőrizd le végig az AUX jelutat.
(#) dave500 hozzászólása Feb 18, 2012 /

Sziasztok!
Van nekem egy SHARP CD-S6470 HIFI-m, a következő problémákkal.: Úgy kaptam, hogy a CD lejátszó része halott volt. Ha belerakom a CD-t, kiírja, hogy DISK, majd azt, hogy nincs benne lemez..nem pörgeti fel, a CD lemez meg sem mozdul, de a lézer(telefonnal megnézve) jó. Mindent kitakarítottam, darabokra szedtem, majd összeraktam, a mehanikát bezsíroztam(ésszel) a lézerfejet fültisztítóval megtöröltem, nem karcos, tiszta, mégsem csinál semmit! Tápot is kap, minden más funkciója hibátlanul működik, szépen, tisztán szól, de a CD lejátszó sehogy nem akar működni! Mellékeltem az "kézikönyvét" és egy képet róla, remélem tudtok segíteni! Előre is köszönöm!
(#) Pityu9 válasza dave500 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Üdv!
A motor kap feszültséget? Lehet, hogy csak a motor használódott el, próbáld meg kézzel megpörgeti, hátha elindul, ezzel kapcsolatban ajánlom a figyelmedbe Bővebben: Link. Ha nem a motor a bűnös és nem kap feszültséget a motor, akkor a vezérlésben lesz a gubanc, vagy egy szalagkábel lesz a bűnös.
Üdv!
(#) CT-3 hozzászólása Feb 19, 2012 /

Légyszi segitsetek elég fura a hiba:1987-es Technics equalizer SH-8046-os gép.Ha a hálózati csatlakozó bedugva marad a konnektorban miután a saját kapcsolójával lekapcsolom a gépet,a következö bekapcsolásnál csak felvillan a fluorescens kijelzöje kb 1sec re,de baromi erösen.
A cucc természetesen nem müködik.Mintha letiltaná.
Ha ezek után kihuzom a konnektorból és kb várok 2 órát,akkor normálisan müködik.Már unalmas,hogy mindig ki kell húznom.Nem valami kondenzátor okozza ezt?Régi videóknál a tápban levö kondi be szokta "sötétiteni" a kijelzöt.
Nagyon köszi elöre is!!
(#) P1251500 hozzászólása Feb 19, 2012 /

Üdvözletem Mindenkinek!
Nekem egy CAT CS907 tipusú erősítőm van,és annyi a baja,hogy a hangerő szabályzó poti szórakozik.Vagyis nem azt csinálja amit kellene,mert akármerre forgatom vagy halkul,vagy hangosodik,mikor milyen kedve van.
Kérdésem: hogyan lehetne ezt javítani ?
Másik kérdés:nincs-e valakinek ehhez a tipushoz egy felesleges távirányítója?
Köszönettel: József
(#) CT-3 válasza P1251500 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Szia!
Nekem is volt egy ilyen erösitöm,hát voltak érdekes dolgai:szerintem ezek processzor hibák.
Az enyémnél pl. néha elhalkult az egyik oldal.
Szakember sem tudta javitani,pénzügyileg nem érdemes.
En is szétszedtem:pucolás,kontakt spray,mérések ezerrel.
Semmi nem segitett.
Bocs,ha túl negativra sikerült a vélemény
(#) CT-3 válasza P1251500 hozzászólására (») Feb 20, 2012 / 1

Ennek ellenére fujd be kontakt spray-vel,vagy müszerolajba keverj finomra csiszolt grafitport(leggyengébb ceruzabél a legjobb)ettöl javulnia kell.
Ezt a metódust igazi megszállottak ajánlották-)
Ha nem akkor proci,amúgy sok türelmet a szétszedéshez mig eljutsz a potiig-)
(#) P1251500 hozzászólása Feb 21, 2012 /

Köszönöm,ha lesz pár óra időm,nomeg kedvem akkor majd megpróbálom valamelyik verziót!
további szép estét Mindenkinek!
(#) dave500 válasza Pityu9 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Bocsi, hogy csak most válaszolok!
A szalagkábel jó, a motor jó(elemmel felpörgött), áramot viszont nem kap, hiába segítek rá kézzel..van valami ötleted?
(#) matyusz válasza dave500 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Üdv.
Azért nem pörgeti föl, mert nem "látja" a lemezt. Lehet piszkos az optikája, vagy a lézer kezd fáradni. Általában különböző, van olyan lejátszó ami egyből rápördint a lemezre, van amelyik csak akkor ha az olvasófej érzékeli, hogy bent van lemez.
(#) dave500 válasza matyusz hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Hmm..kim?töm lézert-optikát, szétkapom, nagyító alatt amennyire tudom kitakarítom. Rakok fel az optikáról képet. Hátha segít valamit..
Köszi!
(#) ádinka válasza wrxtr hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

nos, lehet hogy máshol keresendő a hiba. most rákötöttem az auxot egy rádióra (eddig a gépembe dugtam), és ott működik minden. Akkor azthiszem keresek egy másik hangkártyát és kipróbálom azzal. Csak az a fura hogy volt idő, mikor működött a hangkártyára kötve...

és amikor a gépembe bedugott hangfalba dugom be az auxot, akkor távirányítóval szintén nemtudok semmit csinálni, viszont a panelen tudom hangosítani/halkítani a hangerőt.

és most kitudtam próbálni egy laptopon is. tökéletesen működött.
(#) tomikapc hozzászólása Márc 7, 2012 /

Üdv. Adott egy régi erősítő, amin 6.3 mm jack csatlakozók vannak, a mikrofonok és vonal szintű bementek számára.
Van hozzá 2 nagy kültéri hangszóró is (azok se mai darabok, az a tipikus szürke álló fém hangfalak).

Azt kellene megoldani, hogy cd-t, kazettát és mp3-at is lehessen lejátszani és ne csak a külső nagy hangszórókkal menjen, hanem benti kisebbekkel is. Arra gondoltam, hogy egy jó minőségű HI-FI tornyot kellene vennem (50 ezer körül láttam már elég jókat), amikhez járnak hangfalak is.

Ezután a hifi torony kimenetét (akár a hangszórók helyéről vagy a fejhallgató portjáról) rákötném a régi erősítő egyik 6.3-as jack bemenetére, majd a kültéri hangszórókat pedig az erősítő után kötném. Ez így több mint valószínű, hogy működne, eddig is volt együtt használva az erősítő és a hangszóró.

Amikor meg nincs szükség a kinti hangszórókra, csak a bentire, akkor pedig azokat a hangfalakat, amik a hifihez jártak rákötném az erősítőre és így bent szólna.
A kérdés az, hogy mi alapján dől el, hogy egy hangfal bírja-e az erősítő teljesítményét ill. fordítva?
(#) ozzy76 hozzászólása Ápr 5, 2012 /

üdv. volna egy olyan gond hogy van egy technics m205-ös deckem és az a probléma hogy , nem ad ki hangot se lejátszásnál se sehol és még felvételbe se akar beállni (nem világít a led) és a műszerek sem jeleznek , a motor az pörög és a műszerek lámpája is világít, mi lehet a gond? szervízkönyvet mellékelek
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Ellenőrizd a tápfeszültségeket, 2db áteresztő tranyót..
(#) ozzy76 hozzászólása Ápr 6, 2012 /

oks megnézem csak az a baj hogy bemérni nem tudom mert nincs hozzá eszköz, de azért megnézem hogy nem e égett vagy valami

Kérném a nagy kezdőbetűk, illetve az írásjelek használatát!
(#) ozzy76 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Hú , köszi hogy segítettél az egyik tranyóval volt a gond , kicseréltem most már hibátlanul működik köszi mégegyszer
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Örülök, hogy sikerült.
Így tippelve, szerencsénk volt elsőre eltalálni..
(#) ozzy76 hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Igen és az is nagy szerencse hogy más nem volt benne hibás , amúgy hozzá való biztosítékokat lehet a márkaszervízbe kapni, mert most 2 amperes van benne 400 ma-s helyett és félek hogy valami hibás lessz benne vagy zárlatos és nincs mi kioldjon benne
Következő: »»   22 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem