Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi Laci,holnap melózom,de szerdán kicserélem,és tájékoztatlak a fejleményekről.
Remélem megtalálom,előre is köszönöm. Balázs
Sziasztok!
Laikusként kérek segítséget: Hotpoint Aquarius WD440 mosó- és szárítógép bekapcsolásakor a visszajelző ledek villognak (~6-8 Hz) folyamatosan, és semmilyen gomb megnyomására nem reagál a gép. Néhány napja még a teljes áramtalanítás segített, akkor még hajlandó volt elindulni. Most, ha feszültségre kapcsolom, csak villognak a ledek. Köszönöm: robage
Kommunikációs hiba a főpanel és a kijelző panel között.
Imi
Valószínűleg panel hiba... Általában áram szünet és hasonlók csinálják, mert ilyenkor össze omlik a tápja és újbóli indításnál nem tud felállni vagy csak sokára.
Imi
Sziasztok találkozott valaki már ilyesmivel? Egy privileg Dinamic gép ami azt csinálja, hogy programmválasztás után inditás szivattyu bekepcs kb 5mp-ig aztán eltünik minden kikapcsol és ujraindul, inditás után ugyanez. bármelyik progin.
Égés nyom sehol minden működik semmi sem zárlatos. Várok minden reakciót! Üdv: Laci!
ariston avtf 109 mosógép f12 hibakodra imitöl kaptam egy visszajelzést amit utólag megköszönöm , hogy komonikácios hiba a kezelőpanel és a főpanel között.érdeklödnék hogy lehetne orvosolni.vánám javaslatotokat .köszönöm. ui:sos
Valamelyik rossz
Általában a fő elektronika. (Néha mind a kettő kakukk) Nem hiszem hogy valakinek sikerült volna F12-re elektronikát javítani.(de lehet)
Ha nem vagy elektronikus szakember és nincsenek műszereid akkor csak eggyet tehetsz a két panelt összekötő vezetéket ellenőörzöd meg a csatikat, keres szakadást vagy oxidálódást.
Másat nem tudok javasolni. Laci!
másprogrammal elindult de villog a kijelző szaggatottan megy a gép mit lehet még tenni?nem lehet a program választó gomb hibája?kábeleket ellenöriztem nem találok hibáz
Inkább táphibának tűnik messziről.
Fő elektronika , táprész púpos kondi (v nem púpos de rossz ) Esetleg kezelőpanelon víz a gombok kőrnyékén.
Sziasztok!
Ismét a segítségetekre lenne szükségem! Whirlpool awe 2516-os mosogépről lenne szó. Mit jelent az a hibakód, hogy a 2. led kivételével mindegyik világít?Előre is köszi a segítséget!
Köszönöm a választ. Mit tegyek? Hívjam Kalgonovics Antalt? Majd fizessek 40e Ft-ot?
Sziasztok
Elakadtam egy masinával. A jelenség hogy program elején elindul a le engedő szivattyú és a program sem fut szerintem normálisan. Minden program állásban ez a jelenség. A vízszint érzékelő induktív, hibát nem találtam rajta. Elektronikán sem bukkantam még hibára. Minden ötlet érdekel.
Üdv!
Nekem ma ezzel a kis forgóval ment el az időm, nagyon nem akartam betekerni de muszáj volt, mert nem tudtam másik motort szerezni a helyére. Gondoltam felteszem, mert sokan mondják, hogy nem lehet újra tekerni, vagy nem lesz jó utána meg hasonló?
Hali!
Kérdéssel fordulnék hozzátok: van egy Indesit WITL86 típusú csodám. Lement a mosás, kikapcsolt, és soha többé be. Bedugom a konnektorba, de semmi led, bekapcsolásra nem reagál, semmi hibaüzenet, csak néma csend. Szétkaptam, folyadék volt rendesen a pumpában, azaz az előző mosás nem ment le teljesen, a vezérlőpanelen 4 ellenállás kormos volt, cseréltem, de továbbra se indul. Próbáltam lehúzni a kábeleket, egyesével, de semmi... Valakinek bármi ötlete?
Üdv!
Whirpool awe mosógépem a következőt csinálja: bekepcsolás után, a szivattyú elindul,de amikor a mosásnak kellene indulni,(amikor először fordulna a motor) villog a kulcs jel, és leáll a gép. szétszedtem,hogy megnézzem a kábeleket,és ha kiveszem a motort, utána vissza rakom, megy, egy két adag lemegy, vagy közben leáll megint. mi a hibája?
Szénkefe, kontakt hiba. De ezeken kívül bármi lehet még. Látni és tapasztalni kell a hibát.
Imi
Üdv !
Samsung R1043 végigmegy a program az utolsó 10 percnél amikor centrifugálna a 9 percről viszaugrik 10-re majd ezt csinálja végtelenségig. Hol keressem a hibát ?
1270-es szíj csere elasztikusról normálra
Igen, szénkefére gondoltam én is, bár az nem tűnik kopottnak, inkább olyan mintha valami bele került volna, legalábbis a hangja néha olyan. Egy darabig még elszórakázok vele, mert nem tudok mostanában szerelőt hívni, én meg nem nagyon értek hozzá mert csak egy anyuka vagyok,de amikor megláttam az 5 gyerek 2napi szennyesét, gondoltam megér 1 próbát, kiszedtem a motort,megtisztogattam, most megy, de a hangja nem jobb.Köszi azért
Sziasztok!
Whirlpool fl5103 szivattyúja zárlatot kapott, vissza is rúgott az alaplapra, eredményt lásd képen. Gép nem működik, a programkapcsoló csak végigteker a stop jelig. Ha kicserélem triakot és ellenállásokat, van remény, hogy feléled? R36 mellett kék kerek bogyóc bekapta a triak gőzét, kicserélném, ha tudnám, mi az! Jól látom, hogy a szivattyút nem relé kapcsolgatja, hanem triak? Ha így van, mi lenne, ha relét kapcsolnék melléjük, égesse el legközelebb azt. Köszönettel: I
Szia!
Az a "kerek bogyóc" szerintem egy varisztor lehet. Az általunk gyártott vezérlők kimenete is így van felépítve(triak,varisztor) üdv
Üdv! Indesit WG 834 TU mosógép centrifugáláskor csattogó hangot ad. Gondolom a csapágy kiment a dobnál. Próbáltam szétszedni de elakadtam. Levettem a dobházróll egy pántot ami fogta körben , alatta egy gumitömítés, de nem jött le a hátulja dobháznak. Légyszi adjatok valami tanácsot.
Rángasd erősebben, le kell jönnie. Esetleg feszegesd óvatosan valami alkalmas szerszámmal.
Sziasztok!
Hozzám került egy Elektrolux ESL64020 mosogatógép panel,melyen "R8" és "R9" elégett,így nem olvasható a ráírt érték.Köszönettel venném,ha valaki meg tudná mondani,az "eredeti" értékeket. Köszönettel: Ottó
Hello
Azt hiába cserélnéd ki, mert 99% hogy a procija is halott, és az a triak is, aminek az előtét ellenállásai voltak. Üdv: Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |