Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 298
(#) kaqkk válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Nagy a valószínűsége hogy az indító relé "halt meg" de a kompresszor hiba sem zárható ki .
(#) veszet hozzászólása Feb 8, 2012 /

Sziasztok,

Hasonló problémám van mint mark.budai-nak, azzal a különbséggel, ha kinyitom a hűtő ajtaját akkor elkezd villogni a belső világítás lámpája + a zöld kis led ami azt jelzi, hogy feszültség alatt van a hűtő. Villlog kb 1 percig aztán vmi kattan és utána folyamatosan világít a zöld led. De ha kinyitom az ajtót kezdődik minden elölről. Ha nem nyitom ki az ajtót akkor egy idő után el akar indulni a kompresszor megy is néhány másodpercet majd leáll, és megint elkezd villogni. Ha sokáig - 20-30 percig - nem nyúlunk hozzá akkor beindul a kompresszor és hűt is. De ha kinyitjuk akkor megint elromlik. Kérdés merre keressem a hibát ? Én is gyanakszom erre az indítórelére de az merre található ?
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Az én (#1108575) számú "problémámra" esetleg nem tud valaki valamilyen orvosságot?
(#) kaqkk válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Így látatlanban azt tudom valószínűsíteni ,hogy a kompresszor szállító teljesítménye csökkent , és "minden ereje a fagyasztóra megy el" nem tudja a normál terez lehűteni .
(#) pokerfiu válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Hűtőközeg részleges hiánya valószínűsíthető leginkább!
(#) Bártfai Ferenc válasza pokerfiu hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Köszönöm a válaszokat! Meg mondom őszintén, hogy a hűtők lelkivilága távol áll tőlem, de nem értem miért van az, hogy ha "becsapom" a hőérzékelőt akkor teljesen jó a hőmérséklet a fagyasztó és a hűtőrészben is. Olyan mintha minimumon menne folyamatosan hiába állítottam maximumra..Csak arra reagál, ha a hőérzékelővel játszadozom. Még nem is erőlködik mert 10-15 percig szokott maximum menni a kompresszor, de néha csak 1-2 percet dolgozik!
(#) raptor1974 válasza veszet hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Valószinűleg elektronikus vezérlésű a készülék. Ha ez így van, akkor az első számú gyanúsított a panel tápfesz kondenzátora, ennek kapacitása csökkenhetett le.
(#) fordt hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok! Segítsetek!

Van egy International Gorenje BY
(1nagy csillag és három kis csillag) Ez a logója.! Két ajtós FAGYASZTÓ szekrény. Az a bajom vele, h 14 percet jár a motor és 12 percet áll a motor. Fogyasztás 150-165 W. Úgy érzem, h, ez 24 órára húzós. Alul van a szabályzója 7és17óra közé állítható Jelenleg 11órán áll. A szerelő állította 11órára. használtan vettem 1999 be. A szekrényben -15 c fok van. Amióta megvan kb. 4 havonta le kell olvasztani. ok 1-2cm és jég. Kb 6-7éve megmérték a gázt benne és megfelelt a mennyiség azt mondta a szerelő.
Előre is köszönöm a segitségeteket
(#) raptor1974 válasza fordt hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

A régi gorenje mélyhűtők (ládák és szekrények egyaránt) egyik alapvető problémája a vékony szigetelés, valamint az, hogy ez is el szokott nedvesedni. Ebből adódóan a készülékek elég sokat mennek, van hogy ki sem tudnak kapcsolni. Ezért az energia fogyasztásuk is magas. A sűrű ki és bekapcsolás is erre utal.
(#) tonya hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok !
A kérdésem a következő, Electrolux ENB 39400W kombihűtő normál hűtő része nem hűt +15 fok van benne, a fagyasztó része tökéletesen működik -18 fokról lehűtötte -20 fokra. Hiba jelzést nem ír ki. Milyen hiba lehetőségek lehetnek ?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv:
Tonya
(#) Tati59 válasza fakóló hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Szia!
Nekem is hasonló problémám van a hűtőszekrénnyel. Találtam panelt, de az örültek 47.000.-Ft-ért akarják adni. Még jó hogy nem vettem meg. A régin kicseréltem a triakot, de nem használt. A barkácsolás közben akadtam erre a fórumra. Nekem is javasolták a kábelek összekötését de az nem volt ilyen egyértelmű mint amilyen választ te kaptál és nem is jött be. Kérdésem, hogy a zárlat a problémát megoldotta-e, mert ha igen akkor én is összekötném.
Válaszod köszönöm.
(#) veszet válasza raptor1974 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Köszi a választ, igen elektronikus vezérlésű. Már kiszedtem a panelt nézegettem szemmel nem látni rajta semmit de akkor majd a kondikat kicserélem hátha az a baja.
Még egy kérdés azt a nagy szürke kondit kellene kicserélni vagy a kicsiket ?
Bár lehet kicserélem az egészet minden mind1 alapon.
(#) raptor1974 válasza veszet hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Igen, azt a nagy szürkét. Ha a többit is cseréled, akkor beforrasztáskor ügyelj a polaritáshelyességre. A nagy nem polaritásérzékeny.
(#) fordt válasza raptor1974 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

raptor1974 Köszönöm az értékes infód.

Esetleg ha tudnátok valami ötletet adni?
24-c fokos az lakás minden része. Megfogtam a International Gorenje mélyhűtő szekrény hátulját nem éreztem nedvesnek elemben ami megy be cső a kaszniba
az is be van szigetelve. Az hideg. Esetleg NE VEGYEM nagyobra? A szabályzója jelenleg KB 11-órán áll
Valahol olvastam h ajtó szigetelő gond is előfordul itt az jó. A fiokok és az ajtó közé tettem be buborékos foliát ami hő vissza verős radiátorok mögé szokták rakni de igy is ugyan olyan sűrün kapcsol KI-BE.
Én sajnos LÁMA-vagyok a hűtökhöz. őszinteség nem szégyen. KÖSZÖNÖM
(#) hammer14 válasza fordt hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Nem vagyok szakavatott a porblamádba,mert nem figyelem a topikot. Viszont ha a hűtőd maxra tekered és szépen lehűt ahogyan kell beleteszel egy hőmérőt és ha a hűtőt lekapcsolod és a hőfok benne gyorsan felszökik akkor azért kapcsol ki be,mert valahol ereszti a hőt. Ha le sem hűt akkor meg gázkör gond van.
(#) ksanyi1 hozzászólása Feb 14, 2012 /

sziaszok.

A problémám az lenne,hogy a philips wirpool kombihütöm hütörésze nem hüt (kb.20c van benne).A fagyasztó az jól müködik.
(#) fordt válasza hammer14 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

hammer14
Köszi az ötleteket. -16c foknál kihúztam a hálózatból 10 óra elteltével 0-és -1c fok között volt.
Nem tudom h ez jó v rossz?
Nincs most sok minden benne szinte csak a fölső része van tele (3 fiók). Az alsó részében KB. 3-4 kg van itt-ott.

" Ez a -16c fok :10 órával óránként 1,6fok sok v kevés?"
Köszönöm az értékest még egyszer.
(#) kaqkk válasza ksanyi1 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Ez nofrost -os hűtő ? Ha igen akkor kapcsold ki és hagyad állni 3 napig , ezek a nevükkel ellentétben hosszú használat után lefagynak belülről és a jég elzárja az áramló levegő útját . Ezért megszűnik a normál tér hűtése . Ha leolvasztod akkor megint hibátlan lesz 2-3 évig
(#) ksanyi1 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Köszönöm az ötletet.Ugy tudon nofrost hütö.Megprobálom kikapcsolom,és 3 napig állni hagyom,remélem sikerül és ujra hüteni fog.
(#) tothne v mariann hozzászólása Feb 16, 2012 /

Üdv!
felül fagyasztó, alul hütő szekrényem van. TIP:ZD 19/5 O 2002-ben vettem Zanussi. A legutólsó leolvasztás után, az alsó rész hátlapján a mélyhűtő rész alatt kb. 2 cm vastag jégréteg képződött.Kiolvasztottam, mert megijedtem hogy baja lett. Visszakapcsoltam, 2 óra múlva visszapakoltam. A felső fagyaszt, az alsóban + 6 fok van. Ez a normális hőfok? Eddig még nem mértem meg és most úgy érzem, nem elég hideg. Kb 9 órája kapcsoltam be. Hátul a kompresszora forró, meg lehet érinteni, de nem lehet tartósan fogni.Ez normális?
Mi lehet a baja? Érdemes -e megcsináltatnom,vagy vegyek újat? Mitől jegesedik?
Szeretném ha valaki tudna jó tanácsot adni. Köszönöm
(#) marcell2008 hozzászólása Feb 19, 2012 /

Szia!
Segítséget kérnék. 2 db hűtőnk van és mindkettőnek ugyanaz a baja lett egy héten belül. Az egyik Zanussi 2 ajtós alul fagyasztós egy kompresszoros, a másik egy orosz, egy kompresszoros, egy ajtós régi hűtő. Az a probléma velük, hogy amikor áram alá helyezzük őket a kompresszor alap zúgást ad kb. 10 másodpercig, aztán egy kattanás és gondolom a hőkioldó kiold. Csak a kompresszor melegszik, a radiátor nem és egyáltalán nem hűt.
Ha tudtok segítsetek légyszíves, hogy mi lehet a baja!
(#) raptor1974 válasza marcell2008 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Indítóegység vagy kompresszor hiba.
(#) marcell2008 válasza raptor1974 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Köszönöm a választ!
(#) Tom-ee hozzászólása Feb 21, 2012 /

Sziasztok!

Még régebben volt egy kérdésem itt. Tibibalogh520 az egyik kondira gyanakodott. Még nem jutottam el a vizsgálatig, de az lenne a kérdésem - mielőtt szétkapom - hogy lehet-e a hiba oka az alacsony gázmennyiség?

Előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Az elektronika nincs kapcsolatban a hűtőkörrel tehát nem tudhatja hogy menyi a gáztöltet ! (Az elpárologtató hőmérsékletét-a tér hőmérsékletét érzékeli ) Ha extrém dolgokat művel mint nálad az csak elektronika hibát jelenthet
Ha a kondit kicseréled és nincs javulás ,sajnos csak a komplett elektronika cseréje segíthet
(#) Tom-ee válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Idézet:
„Az elektronika nincs kapcsolatban a hűtőkörrel tehát nem tudhatja hogy menyi a gáztöltet !”

Végig gondolva ez logikusan hangzik. Köszi a tippet, akkor meglesem a panelt... Előbb-utóbb...
(#) veszet válasza raptor1974 hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Kicseréltem a kondikat és most már 3 napja jól üzemel, remélem így is marad
Nagy köszönet a segítségért !
(#) veszet válasza veszet hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Ja és kemény 290,-Ft-ba került az alkatrész
(#) lacikoma hozzászólása Feb 24, 2012 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, Zanussi hűtő kombi ( nem mai darab ) aut leolvasztós. Tegnap leengedésre került a fagyasztója miatt, + takarítás. Visszakapcsolás óta folyamatosan megy nem áll le a kompresszor. A fagyasztó rendesen működik és az alsó részben is hideg van, de nem áll le. Ha lecsavarom a termosztátot akkor leáll. Beállítom 1-2 közé kb 10 perc után bekapcsol és újból nem áll le.
Ha valaki tud segítsen mi lehet a baja. A cső a hátfalon a helyén van és nem esett le.
(#) zolika60 válasza lacikoma hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Várj egy kicsit. Ha sok minden volt a fagyasztóban idő kell hogy eléggé lehűljön. Akkor kezdj csak aggódni ha estig sem hagyja abba.
Következő: »»   68 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem