Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 117
(#) tranzisztor válasza yxcasd hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

A kezdő tonert fel lehet használni ha házilag újratöltöd!Két járható út létezik : 1-teszel egy új chip-et,
2- megbolonditod a készüléket egy hekkerelt firmware-el s akkor nem lesz szükséged a chip-re soha.
Üdv!
(#) tranzisztor válasza zsb001 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Épits magadnak egy tonertöltő fülkét megfelelő szellöző-porelszívő berendezéssel.Sok okos ötlet létezik a világhálón! A Kyocera problémádhoz esetleg adhatunk ötleted ha felteszel egy szkennelt képet!
Üdv!
(#) tranzisztor válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Volt-e firmware frissitése a nyomtatónak ? Azt a szenzort amelyik az alaplapon található tisztitottad-e meg?
Üdv!
(#) tranzisztor válasza albinolynx hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

A hiba hirtelen mutatkozott-e vagy fokozatosan jött elő? Megtörténhet,hogy a teflonhenger felülete ''megmattult''nem annyira fényes és rátapad a toner.Hány példányt nyomtatott eddig a nyomtató? Meg lehet próbálni egy kevés szilikon olajjal bekenni a teflonhengert.
Lehet egy olyan dolog is amelyet az alacsony hálózati feszültség okozhat ,az alacsony hőfok okozhatja még ezt a jelenséget.
Üdv!
(#) yxcasd válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Köszi!
Ezt a moddolt fw. próbálom rátenni,de valamiért nem sikerül.A cmd futtatáskor nem találja a file-t.
Ha az 1.13fix van rajta, akkor az V1.16_Fact_romdl.hd kell rá?Vagy mi lehet a baj?A gyári kezdő tonerben nincs chip?
üdv.

A gyári kazettán nincsen chip! A rendszerjelentésben hányas a FW-es verzió ? Esetleg a szám után ha van egy "fix" akkor nincs semmi gond mert a kezelő gombokról lehet nullázni a számlálót de csak akkor ha nincs a chip a kazettán.
Üdv!
(#) bakaruha válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Szia még nem volt frissítve .Igen két optó van a nyáklapon és mind a kettőt megtisztítottam
(#) yxcasd válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

1.13fix volt a jelentés szerint.Nekem sikerült csinálni belőle 1.13 -at
Nullázni ígyse úgyse engedte.
Toner Low - pedig tele van....!!!???
Köszi hogy segítesz !!!

Vissza kell tenni a v1.13fix firmware-t!
Üdv!
(#) yxcasd válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

De az a gyári fw volt. Azzal sem lehetett nullázni,legalábbis nekem nem sikerült. Frissítés közben a toner benne legyen?Vagy mindegy?
(#) bakaruha válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Szia frissítettem firmware-t de ugyanúgy nyomtat valami más ötlet a hiba orvosolására?
(#) yxcasd válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Aza gondom,hogy:Fuss file "fix13.bat", utána a fájl "FIX_SCX4300_V1.13_Fact_romdl.hd" jön létre -nekem nem jön létre
A rendszer nem ismeri fel külső vagy belső parancsként,futtatható programként vagy kötegfájlként.
???
(#) yxcasd válasza yxcasd hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Sikerült megoldani...!
(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Nah, végre sikerült scannelnem, linkeltem a képeket, az 1. képen pirossal jelöltem egy pár csík helyét, a 3. képen pedig a 2. kép egy kis részletét nagyítottam, hogy jobban látható legyen a sok pár mm-es csík.

Kep 1
Kep 2
Kep 3

Üdv: Laci
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Volt-e újratöltve a tonerkazetta? Minden jel arra mutat ,hogy a dr blade a hibás az az alkatrész amelyik egyengeti a tonert a mágneshengeren . Megkopott vagy piszok rakódott rá.
Üdv!
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Szia!

Nem volt töltve, új eredeti HP gyári toner, és még alig nyomott 4000 oldalt.
Már az jutott eszembe, hogy hamisítvány lehet, de nem hinném mert hologramos (bár ma már ki tudja...).

Ezért is kérdeztem itt rá a dologra, hogy ha nem a toner akkor mi lehet még?

Laser scannert nemrégiben kitisztítottam teljesen (nagyon pici por volt a lencséken, a tükrön szinte semmi, de az sem változtatott a dolgon.

Transfer rollert cseréltem most benne, sajnos ezen a hibán nem sokat segített, egy kicsit kontrasztosabb, sötétebb lett a lenyomat az új rollerrel, de az alap hiba megmaradt.

Esetleg valamilyen mechanikai hiba, pl. registration assy. kuplungja vagy egyéb kuplung/motor okozhat ilyesmit?
Arra gondolok itt, hogy pl. egy rossz kuplung miatt nem fut egyenletesen a papír a transfer közben, vagy az sokkal nagyobb hibákat/gyűrődést okozna inkább?

Előre is köszönök minden ötletet!
(#) mugab válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Szerintem a háromvonalas az vagy feltöltőhuzal kosz, vagy lehúzópenge kosz, a kétvonalas esetleg az optika szán akadása.
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Az az igazság, hogy a nagy kapacitású kazetták miután a toner fele elfogyott sok esetben már vacakolnak. A hologramos cimke a tonerkazetta dobozán szokott lenni nem a toneren. Esetleg szétszedheted a tonerkazettát és megtakaritod a PCR görgőt majd kiveszed a mágneshengert és megnézed ,hogy a dr blade-en kosz vagy valami egyéb nincs-e.Ez a hiba vagy a toner egyenetlen elrendezkedése vagy a fényhenger nem megfelelő feltöltöttsége miatt adódik. A legrosszabb esetben a fényhenger is, lehet példának okáért olyan papír használata amelyik a fényhengert "elfogyasztja".
Üdv!
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Természetesen a toner dobozán volt a hologramos címke, egy kisebb négyszögletes kék ott ahol fel kell tépni felül, illetve egy nagyobb téglalap alakú narancssárga/kék a doboz oldalán, lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam.

Ez a toner gyári adatok szerint 20.000 oldalt tud nyomni, amit tapasztalataim szerint átlag felhasználás mellett valóban teljesíteni is tudott régebben.

Szerinted akkor szinte 100%, hogy a tonerkazetta okozza, nem pedig magában a nyomtatóban van a hiba?
(Én magam is egyértelműen a tonerre tippeltem volna, ha nem tudom, hogy még csak kb. a kapacitásának 1/4-ét nyomtatta, és eredeti.)

Nekem egyedül a lap alján lévő kb. 5mm-es csík amit gyanús, hogy nem a toner okoz, mert az jóval nagyobb távolságokban fordul elő mint a fényhenger kerülete, kb. pont 1 fekvő A4-es lapnyi távolságban szokta nyomni a lap 2 szélére (itt felül nem látszik mivel ugye ott fehér a lap, de full. fekete oldalon alul-felül van ez a vízszintes (fekvő A4-nél) csík.

Ha tudom megpróbálom vadi új tonerrel változik-e valamit a hiba.

Köszönöm a segítséget!
(#) gmiller hozzászólása Márc 1, 2012 /

Sziasztok!

Becseréltem az üres HP tonerem egy töltöttre.
Hazahoztam betettem és üres lapok jönnek ki csak.
Gondoltam, jól átvertek, de a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, hát szétszedtem.
Tele van festékporral. Akkor miért nem nyomtat vajon?
Mi lehet vajon a baja?
Üdv!
(#) zsoltee0001 válasza gmiller hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

ennek kb 1000 oka lehet, a kérdés, tök fehér a lap vagy halványan megvan a kép?
Nincs valami istennyila a léézerfény útjába?
(#) gmiller válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Teljesen fehér lap jön ki a nyomtatóból.
Melegnek meleg a papír, és toner csere elött még nyomtatott, csak már hiányos volt a nyomat.
Biztos hogy a tonerrel van a baj, csak azt nem tudom kitalalni, hogy egy teljesen mechanikus alkatrésznek mi baja lehet?
(#) pika75 válasza gmiller hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Szia, a toner kazetta legalabb annyira elektromos alkatresz, mint amennyire mechanikus. (gondolj arra, hogy a magneshenger, a charging roller, es a fenyhenger is kapnak elektromos toltest). A te esetedben az elektromos resszel van bibi, a charging roller vagy a fenyhenger nem kap toltest, ezert nem kerul at a toner a magneshengerrol a fenyhengerre. Ez persze csak abban az esetben, ha a lezerfeny utjaban tenlyeg nincs semmi. Es itt a tonerkazettara gondolok, nem a nyomtatora. Udv
(#) zsoltee0001 válasza gmiller hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Ha a töltő henger nem dolgozik akkor tök fekete lenne a lap, szóval ez kilőve.
A lézerfényt is kilőhetjük, föltételezem, hogy nem hagytál semmi papírdarabot a dobegységbe.
Ha nem hajtaná a dobot, akkor meg a papír is elakadna, szóval ez is pipa.
Azt megint nem föltételezem, hogy a újratöltésnél elbas*tak valamit a mágneshenger meghajtásnál, vagy üres tonerral adták vissza, kiszúrásból.

Ha a Dob földelés nincs rendben akkor szokott még fehér lapot kiadni, gőzöm nincs milyen módon van megoldva (általába a dob meghajtó tengelyen keresztül a dob belsején lévő érintkezőkön át földelődik le), de az biztos, hogy itt keresném a hibát.
Üdv
(#) gmiller válasza pika75 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Köszönöm a választ, azt hiszem szét kell szednen mégegyszer, hogy jobban szemügyre vehessem. Nem tudtok valami leírást a tonerek működéséről?
(#) laszlokunstar válasza gmiller hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Oldalt a fóliát kihúztad a tonerből? Van amelyikbe tesznek utántöltéskor, és annak kihúzása után jut el a toner a hengerekre.
(#) pika75 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

En meg nem talalkoztam olyan utantoltott kazettaval, amelyikbe foliat tettek volna. De mi okbol is tennek bele? Meg hogyan is tennek bele? Hiszen az aresz ahol eredetileg a folia van, utantoltes utan tele van tonerrel. Ha megprobalnak leporszivozni, fele a beletoltott tonernek kijonne, es csak nem lenne portalan. Igy meg nem lehet ragasztani a foliat. Tehat ez is startbol kilove. Udv
(#) pika75 válasza gmiller hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Talan tranzisztor kollegank nehany oldallal elorebb linkelt egy filmecsket a Lexmark kazettak mukodeserol. Azt megnezheted, a Hp-nel is hasonlo a dolog.
(#) laszlokunstar válasza pika75 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Tudok Szegeden olyan céget/elérhetőséget mondani aki tesz bele fóliát. A tonereket környezetbarát technológiával töltik erre szakosodott "üzemben" ami csak ezzel foglalkozik. Szétszedés, teljes takarítás elszívó alatt, szükség esetén henger, lehúzókés csere, fóliával lezárás, töltés tonerrel. A kész tonert fekete fóliába téve és leheggesztve. A felújított tonereket garanciával árulják új, egyedi dobozban.
Amit említesz az az átlagos, "költséghatékonyabb" megoldás.
(#) gmiller válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Köszönöm a további ötleteket.
zsoltee0001 jól kiértékelte a helyzetet
laszlokunstar: nem volt benne fólia, de az első tippem nekem is az volt, hogy biztos van benne, csak nem lóg ki a vége, azért is szedtem szét, hogy erről megbizonyosodjak. Sajnos nem ilyen egyszerű az eset.
pika75: megkeresem az említett videót.
Még1x köszi mindenkinek a tippeket.
Üdv!
Következő: »»   39 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem