Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nixie(IN-13) kivezérlésjelző, auto power on-off
Témaindító: forsat, idő: Feb 23, 2012
Témakörök:
Helló!
Nem régiben megépítettem IN-13-al a kivezérlésjelzőmet! Majd nem sokkal utána olvastam, hogy az élettartamuk nem egy életre szól.(10 000 óra) Így arra gondoltam, hogy lehetne hozzá építeni egy olyan kapcsolást ami pl.: ha 1-2 percig nincs jel akkor kikapcsolja a kijelzőt, de mihelyt lesz akkor vissza kapcsolja! 12Volt-ot kellene kapcsolgatnia! Erre még nem találtam olyan áramkört amit értenék, és után tudnék építeni! Nem szakmám az elektronika, kérek mindenkit, hogy úgy meséljen! Tudom vannak hasonló témák is a fórumon, de nem teljesen, jók azok nekem. Előre is köszönöm!
Szia
Én úgy oldottam meg a hőmérőmet / szintén hasonló okból /, hogy egy 555 fűrészjelet ad neki, és futtatja fel-le. De ha Neked nincs jel a bemeneten, tehát egyik szegmens sem világít, akkor nincs minek kiégni... Üdv: Csupasz
Alaphelyzetben ugye világít a legelején, ha nincs jel, mint a videóban is. Vagy ilyenkor igazán nem "használódik"?
Videó
Ez leginkább egy spektrum analizátorra hasonlít, vagy nem is tudom mire...
Ebben a beállításban az első szegmens valóban világít, de szerintem beállítható úgy, hogy ha nincs bemenő jel,akkor maradjon sötét./ persze akkor nem lesz ilyen látványos, de ha lekapcsolod, akkor is elalszik/
Szia!
E szerint a kapcsolás szerint egy sok sávszűrűs spectrum amalizátor. Egy újraindítható monostabillal és egy komparátorral megoldható az anód táp lekapcsolása is. A komparátor a bemenő jelet figyeli, ha meghalad egy értéket indítja a monostabilt, az egy kapcsoló fokozaton keresztül ráadja a feszültséghet a csövekre. Ha a bemeneti feszültség a monostabil időzítésénél hosszabb ideig a komparálási szint alatt marad, a monopstabil visszabillen, kikapcsolja a tápot.
Szia !
Viszont a sűrű ki be kapcsolgatás nem többet árt neki mintha folyamatosan menne ?
Bocsi az OFF-ért, de nem találtam más témát!
IN-13-ból szeretnék hőmérőt kreálni és olvastam, hogy létezik már ilyen. Valamiféle leírással ha kisegítene valaki, azt nagyon megköszönném!
Sziasztok!
Összedobtam az IN-13 csöves kivezérlésjelzőhöz egy nyákot, ahol a panelen vannak a csövek. Aki megépítené annak itt a nyákterv. Beültetési nincs.
Sziasztok
A kérdésem nem a Power Off opcióhoz tartozik, de nem akartam feleslegesen neki új topicot nyitni... Szóval a kérdésem annyi lenne, hogy a meghajtótól maximum mennyire lehet a cső? Elképzelés az lenne, hogy a Hifi állványban lenne a meghajtó és mellette lévő két hangfal állványba építeném be a csöveket, amihez kb 2m vezeték kellene. Gondoltam ha fonva lenne a kábel vagy esetleg mikrofonkábel lenne, talán nem okozna gondot neki. Valamikor kb 5 éve mintha valahol azt olvastam volna, hogy meg tud zavarodni az áramkör, ha hosszú kábellel van bekötve. Valakinek esetleg tapasztalata, ötlete hogy lehetne orvosolni. (legrosszabb esetben 2x építem meg és a hangfal állványokba süllyesztem, csak ez nem lenne túl gazdaságos, illetve már van egy ilyen kész, működő NYÁK-om, amit jó lenne felhasználni.... Ésszerű ötlet, megoldás érdekelne. Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |