Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Talán mert gyenge az átviteli rendszer utolsó tagja és próbál korrigálni...?
Normális átviteli láncon nincs mit "korrigálni". (Kíváncsi lennék arra a "hangszínszabályzóra" amelyik a telefonon bejövő jelből élvezhető nagyzenekari hangzást produkál! Hangszínszabályzás = művégtag fényezése!
A hangszín szabályozásának lehetősége -egy bizonyos műszaki szint felett-, nem számít szentségtörésnek. Mint Vicsys is említette, akár a rendszer bizonyos hiányosságait, akár a forrás tökéletlenségeit próbálhatja a felhasználó korrigálni. És a legfontosabb, ahol szinte nélkülözhetetlen, nagyobb termek akusztikai sajátosságai is korrekcióra szorulnak.
A dolog nyitja a MÉRTÉK. Mert abban teljesen egyetértek veled, hogy hiányzó frekitartományok nem fognak "megszületni" a frekvenciamenet korrekciója folytán, és pocsék hangszórók sem fognak megtáltosodni +18dB-es kiemelések hatására. pl. az autómban van olyan eqvalizer beállításom elmentve, amin vágom a mélyeket, mert a tüc-tüc zene "gyárilag" olyanra van keverve, hogy mélyhiányos rendszereken is próbáljon bühögni. Nálam viszont távolról sem mélyhiányos az átvitel, és ha nem tenném, akkor a mélyláda kitörné a hátsó szélvédőt. Normális zenén viszont a lineáris a jó, mert igyekeztem erre optimalizálni. Ezt csak azért ragoztam, mert így érthetőbb, hogy nem csak emelni, hanem vágni is érdemes lehet, mert néha ez teremti meg a fülnek tetsző egyensúlyt.
Bizonyára igazad van - én csak a magam ~45 évnyi komolyzenei koncert tapasztalataimból kiindulva mertem azt mondani, hogy BÁRMINEMŰ beavatkozás a fázismenetbe rontja a hangképet. (Észrevételeim természetesen a zenére vonakoztak - a "tuc-tuc" és egyéb izé esetében valószínűleg igazad van.)
Sziasztok!
Nézegettem ezt a topikot, és kedvet kaptam, hogy én is feltöltsem pár művemet... Időrend szerint: pickit2 (első foto technikával készült nyákom), aztán az első generációs fejlesztő környezetem 16F628A hoz, aztán váltottam a 16F877A-ra, erre írtam kb 30 progit, (LCD-re és léptetőmotor vezérlésre is) utóbbihoz készült a dupla h-híd aztán terveztem egy kompaktabb és csinosabb környezetet 18F4550 nek... Üdv!
Szép munkák. :yes: Gratulálok.
Köszi! Ennél már csak jobbak lesznek
Szia!
A fejlesztőpanelek fejlesztése során látszik, hogy te magad is fejlődtél. Ez a 18F4550-es panel nagyon jó lett a végére! Nagyon szép, átgondolt panel. A kivitelezés is szép, de nekem elsősorban az tetszik, hogy látszik, hogy igényesen megtervezted, nem csak belehánytad az alkatrészeket egy tervezőprogramba.
Teljesen igazad van, semmi értelme, többet ront mint használ. Még gyengébb minőségű lánc hangzásának javítására sem alkalmas.
Szia!
Köszönöm a visszajelzést, örülök hogy másoknak is tetszik, nem csak nekem Egyébként a 18F es panelt úgy terveztem hogy nem volt még meg a kontroller, ezért nem "kapkodtam" és 2x újraterveztem, (elsőnek egy 2x16 os lcd kijelzőt is akartam a penelra, de elvetettem, mert egyszerűbbnek láttam egy portot kivezetni, és egyszerűbb is lett a panel...Aztán optimalizálgattam, igazítgattam, és mikor megjött a pic, megépítettem ( a képen a legelső verzió 60% ban kész terve látható, de itt abba is hagytam, mert zsákutca volt..) Üdv!
Srácok! Ez a ki mit épített topic, kérem, hogy az OFF-olást fejezzétek be, legyetek szívesek. (solti_imre, CHZ, stb.)
Köszönöm.
Bocs, de én csak Vicsys és Alkotó hozzászólásaira reagáltam - elnézést kérek, részemről befejeztem!
Köszönöm.
Egy kis ON - félvezető-vizsgáló
Ügyes jószág! Saját tervezés?
Nem, innen loptam!
Itt található magyarítva...
Ezt kár volt... CHZ fórumtársunk utánépítését látva sárgul a májam, de nagyon!!
Hűazannyakrausz! Ez tényleg gyári minőség, le a kalappal CHZ előtt! :kalap:
Óhajod, parancs!
Nincs mit! Jól néz ki! Léptető motor vezérlés...?
Fizikailag; a hangját gondold hozzá...csengő
Üdv mindenkinek!
Nos,a mai napomat ezzel töltöttem el ! Készítettem 21 db erősítőt TDA2030 al amennyi alkatrészem csak volt beletettem majd holnap beszerzem a többi idejáró alkatrészt! Üdv:Levente
21db?? Mi a manónak ennyi? Amúgy jól néznek ki.
Aztamindenit, nem semmi!
Le a kalappal!
[off]
Mint a Bocicsoki. Csak itt nem azt kértezed, hogy "törhetek nekd egy kocka csokit?" hanem: "törhetek nekd egy kocka erősítöt?"
Vége az 5.1-es hangrendszereknek, itt a 20.1
|
Bejelentkezés
Hirdetés |