Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Hol találok erről infót, lehet ilyet házilag?
Szerintem (E)DY 86 -ot akartál volna írni.
Adatlapot mere találok elektroncsőröl?
Van egy csomó, TV-ből de nemtom melyik mire való. Sajna a googli nem volt kedves hozzám...
Köszönöm!!! :worship:
Hogyan tudom letesztelní hogy teszt után is életbenmaradjon? Nemigazán vagyok járatos a csöves dolgokban.
Elég strapabíró jószág, ahogy az adatlapjából is kitűnik. Fűtést adsz neki elemről, (ez talán az egyetlen kritikus paraméter, az E változatnál a fűtés katód átütési feszültség) és rákötöd a 25 (max 27) kV váltófeszültséget. Ez csúcs feszültség, nem effektív! Ezek után az elemet ne nagyon tapizd, mert közelítésre is megrázó élményben lesz részed.
Vannak itthon elektroncsöveim ECH21 ill. EBL21. A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet-e egy rácsosnak használni őket, lehet-e a második rácsot anódnak használni?
Szia!
A vezérlőrácson felüli rácsokat kösd az anódhoz.
Üdv! Ez nem semmi! remélem az én vitrinemben is lesz ennyi és ilyen változatos idővel!
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Mennyire lehet/illik egy ECC82 csövet közvetlenül NYÁK-ba forrasztani? Sajnos többe kerül a foglalat, mint amennyiért a csőhöz hozzájutottam. Esetleg tudtok valamilyen egyszerű, házi módszert foglalat készítéshez?
Nem illik, semmilyen szinten szerintem. Meg is mondom, hogy mi az aggályom. A láb melegítésével el tud gázosodni a cső, na meg hogyan cseréled? egy tök egyszerű nyákos foglalat 270Ft körül mozog. Ezen ne spóroljunk hosszú távra.
Én is a gázosodástól tartok leginkább. Viszont 270Ft-ot természetesen nem sajnálok foglalatra, meg tudnád mondani, hogy hol árulnak annyiért? Sajnos én csak 1000Ft fölött találtam, annyit már nem szívesen adnék érte
Én sem ajánlom ezt megoldást, sőt felajánlom, hogy ha el tudsz érte jönni, adok egy kibelezett "Pacsirta" rádió sasszit,abból kitermelhetsz 6 db. foglalatot is.
Köszönöm, ez nagyon kedves! Hova kellene pontosan mennem érte? A foglalatok stimmelnek az ECC82 csőhöz?
Persze,hiszen novál! A többit privátban.
Én a KF trafókra tennék néhány sört licitként, ha megvannak. Nem nyákos foglalatot tudok adni értük, ha kisegít. (Újat)
Itt valóban nagyon olcsó, viszont szállítási költséggel már korántsem hangzik olyan jól
Ha már csöves témánál vagyunk, akkor szeretném kikérni a véleményeteket. A Rogers Gomez féle hibrid fejhallgató erősítőt tervezem megépíteni (Bővebben: Link). Véleményetek szerint ez az erősítő mennyiben befolyásolná egy X-Fi Xtreme Gamer hangkártya hangzását? Alapvetően elégedett vagyok a kártyával, egyedül a csövekre jellemző melegséget és "analógos" hangzást hiányolom belőle. Erre a célra alkalmas lenne az említett kapcsolás?
Gondolom nem vagy pesti. Én tudok tőlük postaköltség nélkül is rendelni. Már párszor felírtam ide, hogy a Tajti Musicnak ha írsz, ők beszerzik listaáron neked tőlük és felhozzák pestre. Én már csak így szoktam (most is vettem 4db-ot). De amúgy amikor az etronicsból vettem, simán elküldték levélben is. Akár egy börze is alternatíva lehet. Nekem most nincs felesleges nyákos foglalatom (amúgy ha nem találsz ilyen foglalatot, csak szerelhetőt, az sem gond, ha rövid kábelekkel bedrótozod).
Ígértem, hogy szerzek képet arról a hatalmas állat csőről, ami mellett simán eltörpül a GU81. Ez lenne az Meg egy ECC83, ami nincs akkora, mint az anód kivezetése
Ha adsz belőle két jót, meg rezet és trafókat, no meg paramétereket akkor én összerakom neked.
Jó sok pénzed lehet, én abból egy jaktot vennék a Balatonra
Nyilván ingyen adnád a cuccot, neeeem???
Tegyük fel, hogy a két csövet, meg a komplett dokumentációt igen (bár már ez elképzelhetetlen). Alkatrészeket szerintem elég komplikált lenne szerezni hozzá... Nem köthetsz sorba 40db 500V-os kondit, és ebből párhuzamosan is kb ennyit, hogy egy tápszűrésed legyen... Azon kívül nyilván valami ipartelepen lehetne csak használni az áramfelvétele miatt. Félezer wattos csővel már meg is lehetne hajtani, de nem biztos... Belevágnál egy ilyenbe? (Most ezt csak azért, hátha akad szponzor ) Amúgy a képen látható példány is széjjel van égve...
Hát nem tudom. Azt se tudom, hogy mit látok és azt nem mondtam, hogy ha összerkaom neked, működni is fog.
Egyébként most döntöttem úgy, hogy nem építek GU81m SE-t mert egyszerűen nem éri meg, még a kihívást sem. Helyette inkább valami racionálisabb felé megyek el (pl. GU50). De ha valami 20 emberes projekt keretében menne ez az erősítő, abba szívesen beszállnék, mert megnézném, meghallgatnám a végeredményt. Ugye úgy már csak 2 kondi lenne a táp emberenként (ekkora feszre nem kell nagy kapacitás ám!). |
Bejelentkezés
Hirdetés |