Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Valami 350x250körülit írt.
Sziasztok
Nyákot szeretnék készíteni a nyomtatós-vasalós módszerrel, de sajnos lézernyomtató hiányában vagyok... -Meglehetne-e oldani tintasugarassal? -A nyáktervet kilehet nyomtatni valami hétköznapi programmal(Word,Paint stb..),mivel egy olyan személlyel tudom csak kinyomtattani aki nem ért az informatikához.És nem tudok én odamenni. Köszönöm
Szia! Nem lehet tintással. De ezt sokszor leírták már... Rakd pdf-be (Pdf creator, stb.), azt bárhol kinyomtathatod. Vagy a tintás nyomatot lefénymásoltatod, ügyelve a méretre.
Sziasztok!
Mint ígértem a teszt panel képe, de csak maratás után, mert előtte elfelejtettem ui.: A szakadások nyomtatási hibák, kifogyóba van a tonerem ahol szakadt ott szürkét nyomtatott és azt nem vitte át. Üdv.: Petya
A Dutonerepro nyomdába elküldöd a pdf-et és levilágítják neked. Az más kérdés, hogy kinek van akkora maratója amibe ez belefér (rajtam kívül ) Viszont a laminálóm alá meg nem fér be szerintem, már terveztem nagyobb laminálót de még nem vettem. Ehhez a3-as kell. Esetleg a nyomdában lehet fel is tudják laminálni ha viszed a fóliát, de ezt meg kell kérdezni tőlük.
Hát ha csak amiatt szakadt, hogy kifogy, akkor szerintem elég jó eredmény átalakítás nélkül.
Még a burkolatot se bontottam le róla, de valószínű kedden veszek tonert és akkor mehet a nyomat hibája nélküli teszt.
Szia !
Műnyomó papírt , hol vásárolsz és milyet. Nekem 130g-os van egy pár A4-es, de még nem próbáltam ki.
Sziasztok
Az mit jelent hogy levilágítják nekem odaviszem a panelt a PDF fájlt és levilágítják a panelt? A panel mérete : 335*245 Maratást azt meg tudom oldani, van ekkora maratóm.
Szia!
Az ígért anyag. Van benne egy "watt-Laminalo_vezerlo_panel.PCB" fájl. Nem tudtam most megnézni, nincs fent a gépemen hozzá való progi, szerintem az is az eredeti kapcsoláshoz van.
Már a múlt héten olvastam a mérésedről. Nagyon tanulságos volt. Sajnos csak ezen a héten tudtam kipróbálni a pausz papírt a gyakorlatban. Minden eddiginél jobb! Azt nem mertem megkozkáztatni, hogy csak egy réteget használjak mert ennek a munkának holnapra kész kell lenni. Majd legközelebb...
A képeken látható hibák, kizárólag a saját hibámból származnak, nem a technológia hibája. Többek között türelmetlen voltam, és csak 7-8%-al növeletem meg a megvilágítás idejét, a szükséges 30% helyett... A lefújás sem volt tökéletes (sosem tökéletes ). Mikroszkópom sajnos nincs, de átvilágítva látszanak a lyukak a nyomaton. Talán mégis másik printer kellene... De ismétlem: sokkal jobb, mint az írásvetítő fólia!
Szia!
Egerben egy sima írószer boltba, 120g-os. Üdv.: Petya
Filmet világítanak. Kapsz egy fóliát amin rajta van a maszk. Fellaminálod a dry fóliát, rárakod a maszkra, leszorítod egy üveglappal, és levilágítod akár a nappal.
Sokkal jobb léser fotópapír 2 oldalas 120g A4.
tőkéletessen használható.
Hali
Bocsi a lámaságért, de nem tudod véletlenül hol lehet A3-as Dry Fóliát beszerzni?
Nem kell a3-as. Amit én osztottam szét az 305mm széles volt és 150 méter hosszú. Olyan bőven elég rá, és elég sok emberkének van otthon, már csak egy a3-as lamináló kell valakinél.
Köszi, szét nézek akkor.
Köszi, megpróbálok ilyet is keríteni.
Sziasztok,
Próbált már valaki házilag forrasztás gátló maszkot felvinni? A szita drága lenne, nem tudom hogyan lehetne házilag kimaszkolni a forrasztási pontokat. Ez csak azért lenne érdekes, hogy az ón ne fusson el a vezetősávon, csak az alkatrész forrasztásához szükséges területen. Normálisan először leforrasztok mindent aztán lakkozom a panelt, de nem olyan szép. (szerintem) Köszi, N
Ha a forrszem olyan részén forrasztasz, ahol nincs a forrszemhez csatlakozó vezetősáv, akkor nem fut fel a vezetősávra. Akkor lehet szép forrasztásokat készíteni. Nálam is az volt a tapasztalat, ha a vezetősáv felől forrasztottam, akkor felszaladt a vezetősávra az ón, ha viszont (vezetősávval szemben) forrszem szélénél forrasztottam, akkor szép lett. Nem tudom, mennyire sikerült leírnom, amire gondolok.
Köszönöm, igazából az SMD -kel van problémám.
Ott nem tudok a forrszem felől forrasztani. Ezért gondoltam, hogy ha kimaszkolnám, forrsaztásgátlóval, akkor szép lenne, mint a "gyári".
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani egy fúrót ami nem túl drága ,de azért mégiscsak jól használható NYÁK fúráshoz.? 5 ezer Ft környékén. Köszönöm. [OFF] Ha esetleg valaki Kalocsa környékén tud, annak nagyon örülnék.
Van lötstop fólia, ha sokáig nyaggatsz itt valakit, biztosan kapsz, bár elég drága 500Ft/a4 környékén volt. Egyébként az octamex.de-ben tudsz rendelni.
A másik a festék abból 1 kiló a minimum, annyit nem használsz szerintem, bár az erősebb mint a fóliás verzió.
Üdv! smd-hez való NYÁK-ot hogyan tudok készíteni? Csak foto technikával? vagy ahoz különleges NYÁk-lap és technika is kell?
Nekem nem vállt be a vastag.
Vékonyabbal sokkal egyszerűbb a feladat. És egyáltalán nem feltétel, hogy műnyomó papír legyen! Annyi a lényeg, hogy fényes legyen a papír, hogy ne tudja magába szívni a festéket.
Pont azt mondtam én is, hogy a vékonyabbal könnyebb volt dolgozni. Fentebb én is írtam, hogy bármilyen fényes jó, akár még a reklám újságok is..
De lényeg, hogy úgy is mindenki kitapasztalja magának, hogy neki mi válik be, mivel könnyebb dolgoznia.
Semmi különleges nincsen benne, a foto technika mellett még a vasalásos jöhet szóba az smd-hez, ha jól csinálod. Talán ha van türelmed és jó a szemed, igen hegyes filccel meg lehet rajzolni, ha nem nagy a nyák, különben a nyugdíjat is az asztalod mellé hozzák
|
Bejelentkezés
Hirdetés |