Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tárcsázós telefon

Témaindító: GTI, idő: Szept 21, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 13
(#) pucuka válasza sportsboypaper hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Elég pontatlan a modem tájékoztatója is, nem írja, hogy milyen telefon csatlakoztatható, de nagy valószínűséggel IP telefon.
(#) pucuka válasza sportsboypaper hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Próbáld ki. szerintem ha van alközponti funkciója, akkor ha a telefon és a fax helyére két telefont teszel, akkor központ csatlakozás nélkül is tudsz a két készülék között kapcsolatot létesíteni. Természetesen ingyen, mert hogy nem kapcsolódsz semmilyen közcélú hálózathoz.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Sziasztok!
Nekem már olyan VDSL routert hozott a szolgáltató (made in China), ami eleve tudja az analóg telefont. Amint bekapcsolták a szolgáltatást rákötöttem egy ősrégi Panasonic KX F90-et és megy. Annyi megkötés van, hogy fax nem tud üzemelni rajta.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Nyilván azért kérdezték meg tőle a megrendelésnél, hogy milyen telefont akar használni.
A gond csak az, hogy aki a megrendelést felvette, annak fogalma sem volt arról, hogy tájékoztatni kellene az ügyfelet hogy melyik mire jó. Valószínűleg ő sem tudta, bár biztos részesült oktatásban a termék bevezetésekor, de az régen volt, és meglehet akkor sem értette.
Megjegyzem, hogy ma már szinte minden előfizetői távközlési eszközt kínában gyártják, és sokszor nem is lebecsülendő minőségben.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Bocsánat és meghajlás a kínai ipar előtt, abszolút nem negatív értelemben írtam, mert azon kívül, hogy számomra olvashatatlan a neve - kitűnően működik, jobban mint például a Sagem... Egyébként a mai világban még nekem is utána kell néznem nap mint nap dolgoknak, pedig távközlő műszerész az alapszakmám, mert olyan gyorsan változik a technika. Én legalább értem mit miért, de nyilván egy ügyfélszolgálatos még nem is érti.
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Ez meg az eredeti user guide.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Igen, idézet belőle:
"3. Performing VoIP connections"
(#) sportsboypaper válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

azt hiszem akkor itt a vége Az ISDN-es cuccot bebuktam sajnos. Már csak az a megoldas maradt, hogy ADSL-es KP kell ami tud Pulse-jelet, es betenni egy ADSL szürőt a Pirellis cucc elé.
Azert meg boldog voltam a het elso feleben, hogy rendben lesz mindenkinek köszönöm!
(#) Gafly válasza sportsboypaper hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

De nem teljesen.
Akkor kezdjük az alapoktól.
Jó, az hogy vettél egy "occo" NT2 ISDN végződő egységet az szívás mert telefonközpontnak gondolva vetted és most van egy levélnehezéked. Másra érdemben nem jó, üzleti értéke közelíti a zérust.
Adatlapo(kat)t áttanulványozva ha (jól értem) akkor telefon tekintetében a funkcionalitása nagyjából egy ADSL szűrőnek felel meg.
Hibakeresés szempontjából akkor ebből kiindulva a következőket tenném:
- ADSL csatlakozót kihúzva felhívnám a saját telefonszámomat (pl. mobilról).
Ha foglalt, akkor hibabejelentő...
Ha csengetési visszahang van, akkor OK.
- Ezután ha kicsörög (felhívva nem foglalt), akkor ADSL kábelt bedugni.
Újra felhívva ha foglalt -> hibababejentő
Ha kicsöng, akkor kell egy "hagyományos" analóg telefonkölcsön próbára, amit a telefon csatlakozóba kell dugni...
(#) sportsboypaper válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Szia,

köszi hogy leirtad az eljarast en is ezt tettem, hat sajnos kicsöng, igy biztosan nalam a hiba. Sajnos Van egy nem tul szep de annal haszontalanabb cuccom ((

Beszeltem a szolgaltatoval, es kiderult, hogy nincs is rendes analog vonalam a lakasban, es a router is csak digitalis jelet fog adni. Uh az egyetlen eselyem egy ISDN vonal, amit be is kotnek szivesen.....28ezerért

Szoval ennyi a moka sajnos. Mindenesetre köszönök mindent. legkozelebb elore kell megtudnom milyen az elofizetesem es mi fan terem az ISDN es ADSL.
(#) Gafly válasza sportsboypaper hozzászólására (») Jan 5, 2012 / 1

Azért ha felhívod magad és kicsörög, azért megpróbálnék egy kölcsön "hagyományos" telefont bedugni a routerbe.
Ez a "hagyományos analóg vonalam nincs is ellentesztje".

Mondjuk a ISDN NT-t buktad, mert az ahogy mondtam, szobadíszek (ha) használható.

28 ezerért meg "csak mert van egy NT-t" ne kötess be "vezetékes" telefont. De ha mégis ahhoz adnak úgyis
(#) satlokk válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Sziasztok!
Ez a gondolatmenet hamis,mert a pirelli tip rutera nyugodtan lehet sima analóg telefont kötni,az Isdn-n meg nincs "szaggatós" telefonálási lehetöség,azaz pulse üzemmüd,csak DTMF van.Igaz használhatóhozzá analóg telefon ha van ilyen kimenete,Pl:NT-nek,vagy mint Eiconnál.Az IP telefonok meg csak internet hálózaton használhatók,vagyis a Dsl ruterekhez pl-l.A tárcsás telefonok nyugodtan használhatók a T-home telefonközpontjaihoz. De pl-l Upc vonalon már nem használhatók mivel az IP hálózat ezt nem támogatja.
(#) pucuka válasza satlokk hozzászólására (») Jan 6, 2012 / 1

Előrebocsájtom, nekem még nem volt dolgom ezzel a Pirelli modem-routerrel. A leírásából, és az adatlapjából nem nagyon derül ki, hogy a telefon csatlakozójába mit is lehet dugni. A globális leírásban VoIP -ot emleget, a vége felé pedig hogy a magyarországi előírásoknak megfelelő telefont lehet dugni. Azonban az előírásoknak megfelel az analóg kétvezetékes telefon is DTMF hívóművel, és a VoIP -os telefon is. Annak, hogy tárcsás hívóműves telefont is kezelni tudjon, valahol átkapcsolási lehetőségnek kellene lennie. Ilyenről még csak említést sem tesz. (itt utaltam a szerződéskötéskori kérdésre, hogy milyet szeretne az ügyfél, nyilván létezik többféle lehetőség)
Mivel a routerbe nem megy a telefon alapsávi jele, így ott már csak VoIP lehetséges, az pedig nem derül ki egyértelműen hogy van benne analóg előfizetői interfész, szerintem nincs is, de ki kellene próbálni Ehhez azonban telefon előfizetés szükséges.
ISDN vonalra alapesetben ISDN telefon köthető, ott pedig nem alkalmaznak se impulzusos, se DTMF jelzést, mert az az ISDN So jelzéscsatornáján digitálisan történik. Más a helyzet, ha alközpontot használunk, mert akkor a konverzót az alközpont elvégzi.
Ha a T-home központjain az analóg vezetékes központokat érted, azokon a tárcsázós üzemmód, már jó ideje nem használható, mint elébb írtam.
(#) sportsboypaper válasza satlokk hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szia, ennek a BeeTelnek pont van ilyen opciója, és az működik is. Egyszerűen bekapcsolás után kellett egy 2est tarcsazni, es jött a hang, azelott suket volt.
A Pirellibe hiaba dugtam be a tarcsas telot direktbe, nem csörgött ki, ami fura, mert elvileg csörögnie azert kellene, csak a hivas kezdemenyezest nem birja ertelmezni. Persze örülnek ha nem igy lenne, de sajna nem megy egyelőre.
(#) sportsboypaper válasza pucuka hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Hat kedves forumozók, csoda történt.
Utolso probalkozaskent bedugtam a telefonom a pirelli routerbe es adott vonalat. Ne kerdezzetek mitol vagy hogyan, tegnap ugyanez nem mukodott. Hivni azonban nem tudok, de igy is vegtelen a boldogsagom. Persze az ISDN-t dobhatom a sutba, de ez a tanulopenz.
(#) pucuka válasza sportsboypaper hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Akkor már csak egy központot kell szerezni a másik oldalra.
(#) satlokk válasza pucuka hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Rendben értem én amit mondasz,de nekem volt voip-s rendszerem és így gyakorlatból tudom amit írtam,és persze pirellis ruter is volt.Az egy értemü,hogy csak dtmf-s hivómüvel lehet az analóg telefont használni.A T-home központjain még most is használatos a pulse hívás,csak ezt a köztudatban már elfelejteték és egyesek félre is magyarázzák,nem óhajtok vitát nyitni felelte,de gyakorlatból tudom hisz elég sok telefont javítok a szervizembe,és egyéb alvállalkozói munkákot még mindig végzek a T-homnak.Az Isdn vonalról egyrészben van csak igazad,hiszen az a legtöbb Isdn "modem"ezt az átalakítást tudja,lásd az NT1 2ab-t ,a ruterba a voip-nél nincs külön telefon alapsávijel mivel a telo vonal IP alapu,így nem elötte kell szürüzni.Meglehet oldani ezt Isdn alközpontal is ez igaz.Az egyböl analógra konvertálaz Isdn telefon is csak pl:az NT-re köthetö általában.
(#) Bundy hozzászólása Jan 29, 2012 /

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni én is analó telefon témában. Arról lenne szó, hogy társas házban lakom és a lakásban is és a pincében is van analóg telefon kábel kiépítve. A csatlakozókon telefonok vannak, mivel régebben volt matáv-os vonalam, de már kb 12-15 éve nincs. Arra lennék kíváncsi, hogy esetlegesen ezt a rendszert egy házi belső telefon rendszerre át lehetne-e alakítani??? Tehát hogyan, milyen feszültséggel (trafó, egyéb) tudnám meghajtani a rendszert, hogy belső beszélgetésre lehessen használni. Van egy analóg házi telefon központom is, ami működő képes és több analóg (vezetékes és vezeték nélküli is) telefon készülékem. A segítségeteket előre is köszönöm. andrás
(#) kameleon2 válasza Bundy hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Szia! Nem értem a kérdést! Ha van analóg központod, akkor csak rá kell kötni a készülékeket és működik, mivel a telefonok központi táplálásúak (CB). és a mellékeket tudod egymás között hívni - akár fővonal nélkül is a belső mellékhívó számokkal - ezek általában kétjegyűek : 11, 12 stb. Az alközpont villásdugóját meg bedugod a konnektorba.
(#) pucuka válasza Bundy hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

A kábelezés a társasház tulajdona. A szolgáltató csak használja. De ha rajtad kívül ezen a kábelezésen keresztül valakinek szolgáltatnak a házban rajtad kívül, akkor már nem használhatod, mert a szolgáltató az illetéktelen hozzáférés megakadályozására zárva tartja (elvileg).
Akkor használhatod, ha üzemen kívül van helyezve, de akkor is kell a társasház hozzájárulása, merthogy közös tulajdon.
(#) Bundy válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Basszus! Igazad van! Pedig valamilyen szinten ezt tanultam, d eszembe sem jutott. Azaz igazság, hogy anno amikor felújítottam a lakást amiben élek, akkor az analóg telefonhoz a kábelezést is megcsináltam a pincével egyetemben ( 3 emeletes társasház és hozzá pince). Valahol a lakás bejövő kábelénél közösítettem 2-3 telefon kábelt,mert akkor úgy működött, hogy külső hívás esetén mindegyik egyszerre csörgött. Ahol éppen voltam ott felvettem. Egy jópár éve egyik barátom adott egy analóg telefonközpontot, ami működőképes (bár még nem próbáltam), de nem igazán foglalkoztam vele. Most lenne igény rá, hogy ha esetleg nem a lakásban vagyok akkor el tudjanak érni ( persze a lustaság). Úgyhogy ezek szerint ahogy írtad egyszerű lesz megoldani, pedig már pár hónapja gondolkodom rajta, hogy hogyan csináljam meg. Jellemző rám (a fától nem látom az erdőt) Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. andrás
(#) Bundy válasza pucuka hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Köszönöm a segítségedet. Igazad van, de teljesen izolált a rendszerem a társasházétól (illetve a volt matávos rendszertől). Általában zárolni szokták a vonalakat,de láttam már csodát (általában lusták zárolni). A (matávos)vonalhoz nem nyúlnék hozzá, nem akarok bcs-t megvalósítani. Csak saját rendszerrel nyűglődök. Lakás és pince közötti kommunikáció régi analóg telefonokkal (lustaság fél egészség). Köszönöm szépen a segítségedet. andrás
(#) kameleon2 válasza Bundy hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Örülök, ha segíthettem ! Persze van más mód is a kábelek kihasználására, de említetted, hogy ez van - ezzel kell főzni. Egyéb esetben akár kaputelefonos megoldással is kihasználható lenne például a kábel. Az alközponttal sokkal egyszerűbb az élet. Erre találták ki.
(#) satlokk válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Szerintem is mivel két szálon oda-vissza minden megoldható és bármilyen analóg készülékkel is müködik.
(#) Bundy hozzászólása Feb 26, 2012 /

Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem házi telefonrendszer ügyben. Ha tudnátok segíteni, akkor nagyon megköszönném. Egyébként már írtam a fórummba ugyanezen okból, de a gondom az,hogy nem igazán sikerült megoldanom a problémát. Arról lenne szó, hogy kiépített kétvezetékes telefon rendszerem van a lakásban és összeköttetésben van a pincémmel is. Rendelkezem analóg 4 csatornás telefonközponttal is és be van az is kötve. A gondom abból adódik, hogy van egy siemens gigaset AC 260 típusú két telefonkészülékes rendszerem, amit szeretnék ebben a kiépített analóg telefonközpont által meghajtott rendszerben üzemeltetni. De sajnos nem működik. Szerintem pedig analóg rendszerben működnie kellene habár. A kérdésem az lenne, hogy ezt a siemens telefont át kellene állítani digitről analógra vagy ne is próbálkozzam vele. Azaz igazság hogy nagyon jópofa készülék bár francia honosságú és nyelvű de ajándékba kaptam és szeretném használni ha lehet.Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.
András
(#) proba válasza Bundy hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

A telefon csatija lehet nem magyar szabvány.Szokott olyan lenni főleg az importoknál ,hogy nem azon a két szálon várja a vonalat amelyiken a csatiba be van kötve.Próbáld csak a két középsőre ,vagy a két szélsőre kötni a vonalat.(ezt módosítani legegyszerűbben a fali dobozkában tudod.)
(#) pucuka válasza Bundy hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Szerintem is működnie kellene, mert analóg hálózathoz csatlakoztatható. A kezelési utasítás felhívja a figyelmet arra, hogy Németországban, és Luxemburgban használat előtt tájékozódjon, mert ott jellemzően ISDN van.
(#) Bundy válasza proba hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Megnéztem, nem a telefonnál van hiba, hanem valószínű az analó telefon központomban. Elvileg ezeket a központokat be lehet kötni bejövő fő vonal nélkül is és én így tettem. Bekötöttem a két elmenőt (igaz polaritást nem néztem) ezután táp és kész. A lényeg, hogy folyamatosan cseng a telefon a lakásban. A pincében nem csöng, de ha az ember felveszi, akkor búg. Próbáltam polaritást is cserélni de nem segít rajta. Szóval nem a siemens telefonommal van gond. Az igazság az, hogy ez meglévő (volt matávos) rendszer volt és azon kívül, hogy kihúztam a fali csatlakozókból a dugókat semmit sem csináltam velük. Azt hiszem tovább bűvölöm hátha lesz belőle valami. De érdekes.Azért köszönöm.andrás
(#) kameleon2 válasza Bundy hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Szia! Polaritástól nem szabad függenie- azt a telefonban megoldják. Ha nincs fővonal és nincs egyéb zavaró feszültség a vonalakon, csak a fizikai -réz- összeköttetés, akkor a mellékeknek meg kell kapniuk a vonali 48 V egyenfeszültséget és a búgó hangot. Ha tárcsázod a mellék számát - csörögnie kell oda vissza. Csak ha fővonalat akarsz hívni, vagy azt átadni például flash segítségével , akkor egy csendet kapsz, merthogy nincs fővonali búgóhang. Nézd át az alközponti reléket nincs-e beragadva valamelyik csengetés állapotban, vagy ha modernebb a központ lehet úgy programozni, hogy beemeléskor automatikusan csöngesse meg valamelyik melléket.
(#) Gafly válasza Bundy hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Idézet:
„A lényeg, hogy folyamatosan cseng a telefon a lakásban.”

Ezt hogyan kell érteni?
Szisztematikus hibakeresés:
- Fogod a Gigaset 260 készülékedet és ráteszed a "volt Matávos" vonaladra, úgy hogy semmi más nincsen rajta ezen kívül.
Ekkor működik (lehet róla hívni és őt is lehet hívni)?
- Fogod a Gigaset 260 készülékedet és ráteszed az analóg telefonközpontod egyik (ajánlott az 1-es) mellékére. Alközpont be van dugva a konnektorba (azaz áramot kap). Felemeled a kézibeszélőt, tárcsahangot kapsz (folyamatos búgó hang). 1...4, vagy 0 számot billentyűzve a búgó hang elhallgat és valami történik...
Ha idáig eljutsz, akkor már sínen vagyunk
Következő: »»   4 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem