Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! A kapcsolás alapvető problémájának a nyugalmi áram beállítását tartom. Pontosabban, hogy a nullátmenet közelében a darlington teljesítmény tranzisztorai túl sokáig zárva vannak. A 2x1N4007 helyére állítható feszültséggenerátort javaslok, mely tranzisztora célszerűen a hűtőbordára fogatandó a nyugalmi áram hőfokstabilitása érdekében.
Ha kell rajzot mellékelek.
Kedves Reloop. Igen érdekelne a rajz ha mellékeled. Köszönöm. Amúgy meg az első panelnál én is azon tanakodtam amikor rosszul szolt, hogy mivel ez darlington, eleve 4 tranyo van, és gondoltam kevés lehet a nyitófesz kélt diodával. Semmi mérés nélkül betettem még kettöt és lálám szépen is szolt talán fél percig
![]() ![]()
Teljesen jól látod a problémát.
A mellékelt rajz ismerős lesz ![]() Szerk.: a 0,33ohm-on eső feszültségből számolva állíts 10-50mA-t, ahogy fülre kellemesebb, lehetőleg azért minél kevesebbet.
köszy szépen. Na most akkor a +/-42 volt tápfesz mellett nekem a két bázis közt kellene mérnem a nyitofeszt, nem? vagy most pontosan mihez képest kell ezt beállítani és mijen értékre? Ebben még segíts nekem légyszives. Ja és még valami. Ezt ugye a két dioda nélkül kell betennem igaz?
Igen a két dióda helyére megy. A legtöbb erősítő tartalmaz ilyen áramkört, a rajzodat nem tudom hogyan gondolta a tervezője.
A Boucherot-tag nélkül is normálisan kell majd szólnia, de ha már elkészítetted érdemes rajta hagyni.
Oksa megprobálom. Ma már nem hiszem hogy összehozom ezt a nyitos dolgot, de am csak kérdezem hogy szolna ez 3 diodával? én már nem merem betenni mert félek ezt a tokot is elrepíti nekem, mint 4 diodánál
![]()
A három diódát különösebb kockázat nélkül kipróbálhatod, de nem lesz azzal sem jó hangja.
A négy diódás kísérlet kudarcából arra következtetek, hogy a darlingtonok nem kapnak kellő hűtést. Most mire vannak felfogatva?
széles nagy hűtőbordára. Elférne rajta 4db vég tranyo is. De most csak 2van rajta + a meghajtó. De valameik csillám szigetelésü a másik pedig az a fóliás vagy mien. Csavarral szorosan felfogatva, igaz paszta nincsen alattuk de a borda elég sík ahogy néztem.
A megsült tranyó azt bizonyítja (ha nem volt egyéb gubanc), hogy rossz a hővezetés. Még egy kis csapágyzsír is megteszi, ha nincs pasztád.
Alapvető hiba továbbá, hogy áramkorlátozó nélkül élesztettél ![]()
Hát igen én meg a fejemmel hagyatkoztam a kétoldali biztikre
![]() ![]() ![]()
Nem tudom hogy miért, de ez így valahogy nem jött össze. A másik verzió még mindig jobban szól. Tehát a sima kondi és ellenállásra gondolok.
Sziasztok, lassan elkészül a PA-300 as példányom csak még a hűtőbordák nem érkeztek meg a Jászságból de már holnapra ígérték. Még mielőtt letolnátok a tranyókat nem forrasztottam be csak a képek miatt dugtam a helyükre. Előre is köszönöm a segítséget reloop és emersys kollégáknak. További szép napot !!!
Szia! Érdeklődnék a végtranzisztorok típusa iránt.
Köszönettel: Zsolt.
Szia , gratula nagyon tetszik.. énis ezt a kapcsit akartam megépíteni de sajnos most nem tudnék ennyi pénzt rááldozni. Esetleg ha van valami képtáros profilod ott megnéznék még pár képet róla
![]()
![]()
Akár hányszor *
* Törölve ! A honlapunk neve Hobbielektronika, a téma címe erősítő mindig mindig, a kocsma a templom mellett, vagy szembe vele van .
Szia, majd ha megszólal teszek fel több képet.
Itt rend van kérem!
![]()
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Szeretnék építeni egy megbízható és már megépített fetes erősítőt, ami olyan 3-400W teljesítményű A tápfesz lehet +/-40V vagy +/- 70V. Egy ilyen kapcsolás kellene nekem ami biztos hogy jó és van hozzá nyákterv is! Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Üdv!
Szia, milyen legyen a fettek tokozása.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy ennek a kapcsolásnak akkor csak egy mono jelet tudok adni? Hisz egy jelbemenet van. Köszi előre is!
Szia! Ha négy csatornád van, kétszer kell ezt az áramkört megépítened. Ekkor a sztereo egy-egy csatornája hídkapcsolás lesz.
Szia. Igen, hisz mikor egy erősítő hidalva hajtja a hangsugárzót akkor is szintén csak mono- ként tudod használni az amúgy kétcsatornás erősítőd..
![]() A műveleti erősítők kimenetén ugyanakkora lesz a az amplitúdó (kitérés) mint a bemenetén, csak éppen egymáshoz képest ellen fázisba vezérli ki a végfokokat.
Helló.
Ha van to3-as az is jöhet de a To247-es jobb lenne! Üdv!
Egy utolsó kérdésem lenne. Egy ic-és erősítőről van szó. Megoldható ennél az ic nél is? 4 kimenet helyett lenne 2.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |