Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   127 / 282
(#) norbeat válasza b_rob hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

És ha csak simán kód nélkül kommunikácio / helyi kapcsolat vagy valami ilyesmi is van a programban ha jól emlékszem.
(#) b_rob válasza norbeat hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

ott írja a folyamatot, hogy táp le, akku le, reset pin, majd OK gomb. utána táp vissza. és azt írja, hogy vár a szignálra. ott áll sokáig. nem győztem kivárni percek után se tesz semmit. A reset jumpert mikor kell levenni?

Ez két külön dolog, most akkor nem csak programozni akarod?

De, azt szeretném, de amikor a kommunikáció/helyi kapcsolat..../CA-10 (rs-232, hardware start) ra nyomok, akkor feldob egy kis ablakot, abban vannak azok az instrukciók, amiket előbb írtam....
(#) b_rob válasza b_rob hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

nem lehet ezt valahogy úgy modemmel programozni, hogy nem kell távolról vonalon keresztül, hanem egy ügyes kapcsolással összekötni valahogy a modemet a központtal? Nem is tudom elképzelni mi baja lehet. Esetelg nem kell a port beállításain változtatni valamit a PC-n?

Sajnos régen programoztam ilyet de nem volt vele gond simán csatlakozott éspedig úgy ahogy te is irtad, ha kábelt jónak találod, akkor passz. Syn7h37ic biztosan fog tudni segíteni.

Alapból COM1 szokott lenni. Nem kell táp nélkül összekötöd a gépet a központtal beirod a kódot és után próbálsz a programbol csatlakozni.

megjavult. Ne kérdezd, hogy mitől, most ír, olvas.

Köszi.

R.
(#) b_rob hozzászólása Feb 28, 2012 /

Már majdnem teljes a boldogság. Megy a PC kapcsolat, DE, van két kezelőm. Az egyiken minden ok. Ha élesítem a rendszert, csipog egy percig, addig lehet mozogni stb, utána ha kell, indul a risztás, viszont, ha a másik kezelő próbálok egy ugyanilyen élesítést, akkor azonnal riasztást vált ki, de tuti nem azért, mert valamelyik érzékelő jelez, mert ha a PC-ről távolról nyomkodom a gombjait, akkor is csinálja ezt, s ezzel a kezelővel ilyenkor nem lehet hatástalanítani sem. Gondolom a kezelő jól van bekötve, mert mutatja az egyes zónák állapotát. A címzését az elsőnek default-on hagytam a "hibásnak" még bekapcsolás előtt áttettem AB-re, ezt a program is mutatja. Szerintetek mi lehet a baj?

Köszönöm. Robi

(Bocs, hogy hosszú voltam)
(#) becoo hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok! PC 1616-os központom van és azt szeretném megoldani, hogy riasztáskor kapcsoljon reflektort. A másik, hogy ha hazamegy valaki egy nyomógombbal ki lehessen kapcsolni a riasztást. Ez a két funkció a PGM 1 ill. 2-ről megoldható? Na és persze hogyan?
Köszönöm, Béci.

Jól elbeszélgetek itt magammal, lassan a kérdéseimet is megválaszolom. Szoval az event log szerint a "rossz" kezelőn 3 kód bevitel után van riasztás. A gép úgy érzékeli, mintha ez egy másik partíció lenne. Hogyan kell bekötnöm, hogy mind a két kezelő államdóan egy partíción legyen, lévén nincs is két partíció kialakítva.

A választ előre is köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza b_rob hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

A kezelő ledes, vagy LCD?
(#) b_rob válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

ledes
(#) Syn7h37ic válasza b_rob hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Akkor párhuzamosan kell a két kezelőt kötni, és címezni kell a kezelőket. A jumperekkel.
(#) b_rob válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

a DTA, +KPD, COM ugyebár már közös, akkor a CLK-t is közösyteni kell. A jumperelést már megcsináltam.
(#) menyus válasza becoo hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Szerintem a reflektort lehetne járatni a "bell" kimenetről (relé, vagy szilárdtest relé...stb), erre én nem lönék el egy PGM et ha már párhuzamosan kell működnie a refinek a szirénával. A másik megoldás viszont kicsit furcsa kérés...Kérnek a kezelő mellé egy pl egy "csengő nyomógombot" amivel kikacsolja a riasztót..? Ennek mi értelme van..? Gondolom akkor kell rá egy felirat is (ha lehet több nyelven is, pl. oláh, szerb, ukrán, román..stb.. ) "itt lehet a riasztót kikapcsolni..! " ..De most viccen kívül..miért kell az emberednek ez a funkció?

ha azt is köszösítem, akkor csak sípol, mint az állat. Szóval nem jó.
(#) becoo1971 válasza b_rob hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Helo köszi a gyors választ! A gomb azért kell /valahol eldugva/ mert anyámék laknak a szomszédban és ha a hátsó kapun valamelyikük bejön lakáskulcs nincs a sziréna megszólal akkor gáz van. A betörő meg úgyse tudja ha meg is találja, hogy az csengő vagy porszívó gomb-e. Na a viccet félretéve ez lehet egy távirányító is. Tehát hová lehet rákötni és hogyan?
Üdv.:Béci
(#) menyus válasza becoo1971 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Hát ezt így fejből...meg kéne nézni a PGM opcióknál, de ezek emlékezeteim szerint csak kimenetek. Azt nézd meg hogy valamelyik zónát lehet e ilyen funkcióra programozni. A PC1000 - 560 asoknál volt anno ilyen "kulcsos kapcsolós " vezérlési lehetőség, ezeknél az újabb központoknál nem hiszem hogy lenne mert egyrészt élet szerűtlen, másrészt a gyártó inkább szeretne még egy kezelőt eladni a központhoz...
(#) menyus válasza becoo1971 hozzászólására (») Feb 28, 2012 / 1

a zónadefinícióknál a 22 és 23 as opciókkal lehet hogy meg lehet oldani. Feltéve hogy "disarm" ra is jók nem csak "arm" ra ezek a bemenetek...Ezt járd körbe...mert itt csak "arm" ot emleget...
(#) menyus válasza becoo1971 hozzászólására (») Feb 28, 2012 / 1

megoldás:

Section [001] to [004] Zone Definitions
.
.
.
[22] Momentary Keyswitch Arm: Arm or disarm the system when violated

.
.
(#) becoo1971 válasza menyus hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Köszi! Tényleg ott van "22 globális hatástalanítás". Így most gondolkodom. Mert nem tudom hogy megéri-e egy zónát erre elpazarolni. Most is már több érzékelő van rákötve egy-egy zónára bővítőt meg nem akarok venni mert akkor kezelő is kell. Azt hittem, hogy a PGM2-ről meg lehet oldani ugyan is ott van egy nyomógomb lehetőség felvázolva. De azért nagyon köszi az infót.
(#) becoo1971 hozzászólása Feb 28, 2012 /

Most nézem, hogy benéztem ez funkció gomb opció.
A zóna programozásnál van impulzusos kulcsos kapcsoló
ha ez az.
(#) norbeat válasza becoo1971 hozzászólására (») Feb 29, 2012 / 1

Zónát is annak kell programoznod 22-nek, és jó lesz. A kezelőd gondolom led-es, akkor ki tudna jelezni 8 zónát vagy már foglalt minden zónád, a kezelőé is? Van aki kezelőcsere nélkül kéri a bővítő modult, de ekkor valóban nem látszik minden nyitott zóna.
(#) menyus válasza becoo1971 hozzászólására (») Feb 29, 2012 / 1

Hát ezt be... Pont ezért tettem be az idézetet a manualból. És idézném megint magam..a PGM az CSAK kimenet lehet amihez különböző állapotokhoz tartozó jelzéseket tudsz rendelni. Visszajelzések, indítások...stb. de csak kimenetként funkcionálhat már a hardveres megoldását tekintve is, mivel ezeket általában egy OC tranzisztor vagy pl egy OD FET kapcsolgatja. Tehát nem pl egy kivezetett kontroller GPIO aminek választható a működése a szerint hogy bemenetként vagy kimenetként akarod e használni.

A zóna bővítőhöz meg nem kell feltétlen a kezelőt is lecserélni, ez nem feltétele a zónabővítő installálásának. Megy az kezelő nélkül is, csak éppen nem lesz hol megjeleníteni a zóna bővitő zónáinak az állpotát. De ettől még a kezelő és a központ kezelni fogja ezeket a zónákat feltéve ha azokat a zónákat egy egyébként élő partícióhoz rendeled hozzá...Kezelőt majd ráérsz akkor cserélni ha ember pl. bővíteni akarja a rendszerét.
(#) b_rob válasza b_rob hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Sziasztok. Valaki leírná nekem, hogy hogyan kell végül megcsinálni azt, hogy a Satel CA-10 központon két ledes kezelő egy partíción tudjon működni? Írtátok, hogy közösíteni kell, nade hogyan? Próbáltam minden szálat (a CLK-t is) párhuzamosan tenni, jumpereket úgy állítani, hogy különbözőek legyenek, próbáltam a 124-es fimkcióval resetbe tenni a kezelők címzését, de akkor fejreállt a rendszer, sípolt, a zónákat villogtatta, többet is egyszerre... Szóval nem sikerült. Ilyenkor mi a helyzet a kezelőkre kötött zónákkal?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv. Robi
(#) becoo1971 hozzászólása Feb 29, 2012 /

Köszi a válaszokat! Nem kötözködni és erőlködni akarok, de még mindig a PGM-nél maradva. Most már még jobban érdekel, hogy akkor az ábra mit akar magyarázni?
Köszi.

gomb.JPG

(#) norbeat válasza becoo1971 hozzászólására (») Feb 29, 2012 / 1

Ez szerintem csak 24 órás bemenetnek programozható és főleg füstérzékelőkhöz szokás, de meg kell nézni a leirást. Tehát ha bekötöd és megynyomod a gombot nem hatástalanítani fog hanem azonnal riaszt hangosan, vagy csendben.
(#) norbeat válasza b_rob hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Az angol leirás szerint nem szabad párhuzamosan kötni a sem a led sem az lcd billentyűzetet. Mindkét billentyűzeten beléptél a 124-be?
(#) pillerk hozzászólása Feb 29, 2012 /

Sziasztok,

Nos vásárlás elott még mindig nem tudom, hoyg melyik lenne a megfelelo GSM modul DSC kozponthoz, amely nem csak a riszatás tényérol tud SMSt kuldeni esetleg hívni, hanem az SMS szovegébe bele tudja foglalni pl. a zóna nevét ahol a riasztás tortént. Ajánlottak egyBővebben: Link TELL PAGER 3 nevu cuccot, de az ára nekem kicsit sok. Valakinek valami otlete? Koszonom
Következő: »»   127 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem