Fórum témák
» Több friss téma |
És ha csak simán kód nélkül kommunikácio / helyi kapcsolat vagy valami ilyesmi is van a programban ha jól emlékszem.
ott írja a folyamatot, hogy táp le, akku le, reset pin, majd OK gomb. utána táp vissza. és azt írja, hogy vár a szignálra. ott áll sokáig. nem győztem kivárni percek után se tesz semmit. A reset jumpert mikor kell levenni?
Ez két külön dolog, most akkor nem csak programozni akarod?
De, azt szeretném, de amikor a kommunikáció/helyi kapcsolat..../CA-10 (rs-232, hardware start) ra nyomok, akkor feldob egy kis ablakot, abban vannak azok az instrukciók, amiket előbb írtam....
nem lehet ezt valahogy úgy modemmel programozni, hogy nem kell távolról vonalon keresztül, hanem egy ügyes kapcsolással összekötni valahogy a modemet a központtal? Nem is tudom elképzelni mi baja lehet. Esetelg nem kell a port beállításain változtatni valamit a PC-n?
Sajnos régen programoztam ilyet de nem volt vele gond simán csatlakozott éspedig úgy ahogy te is irtad, ha kábelt jónak találod, akkor passz. Syn7h37ic biztosan fog tudni segíteni.
Alapból COM1 szokott lenni. Nem kell táp nélkül összekötöd a gépet a központtal beirod a kódot és után próbálsz a programbol csatlakozni.
megjavult. Ne kérdezd, hogy mitől, most ír, olvas.
Köszi. R.
Már majdnem teljes a boldogság. Megy a PC kapcsolat, DE, van két kezelőm. Az egyiken minden ok. Ha élesítem a rendszert, csipog egy percig, addig lehet mozogni stb, utána ha kell, indul a risztás, viszont, ha a másik kezelő próbálok egy ugyanilyen élesítést, akkor azonnal riasztást vált ki, de tuti nem azért, mert valamelyik érzékelő jelez, mert ha a PC-ről távolról nyomkodom a gombjait, akkor is csinálja ezt, s ezzel a kezelővel ilyenkor nem lehet hatástalanítani sem. Gondolom a kezelő jól van bekötve, mert mutatja az egyes zónák állapotát. A címzését az elsőnek default-on hagytam a "hibásnak" még bekapcsolás előtt áttettem AB-re, ezt a program is mutatja. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszönöm. Robi (Bocs, hogy hosszú voltam)
Sziasztok! PC 1616-os központom van és azt szeretném megoldani, hogy riasztáskor kapcsoljon reflektort. A másik, hogy ha hazamegy valaki egy nyomógombbal ki lehessen kapcsolni a riasztást. Ez a két funkció a PGM 1 ill. 2-ről megoldható? Na és persze hogyan?
Köszönöm, Béci.
Jól elbeszélgetek itt magammal, lassan a kérdéseimet is megválaszolom.
![]() A választ előre is köszönöm.
Akkor párhuzamosan kell a két kezelőt kötni, és címezni kell a kezelőket. A jumperekkel.
a DTA, +KPD, COM ugyebár már közös, akkor a CLK-t is közösyteni kell. A jumperelést már megcsináltam.
Szerintem a reflektort lehetne járatni a "bell" kimenetről (relé, vagy szilárdtest relé...stb), erre én nem lönék el egy PGM et ha már párhuzamosan kell működnie a refinek a szirénával. A másik megoldás viszont kicsit furcsa kérés...Kérnek a kezelő mellé egy pl egy "csengő nyomógombot" amivel kikacsolja a riasztót..? Ennek mi értelme van..? Gondolom akkor kell rá egy felirat is (ha lehet több nyelven is, pl. oláh, szerb, ukrán, román..stb..
![]() ![]()
ha azt is köszösítem, akkor csak sípol, mint az állat. Szóval nem jó.
Helo köszi a gyors választ! A gomb azért kell /valahol eldugva/ mert anyámék laknak a szomszédban és ha a hátsó kapun valamelyikük bejön lakáskulcs nincs a sziréna megszólal akkor gáz van. A betörő meg úgyse tudja ha meg is találja, hogy az csengő vagy porszívó gomb-e. Na a viccet félretéve ez lehet egy távirányító is. Tehát hová lehet rákötni és hogyan?
Üdv.:Béci
Hát ezt így fejből...meg kéne nézni a PGM opcióknál, de ezek emlékezeteim szerint csak kimenetek. Azt nézd meg hogy valamelyik zónát lehet e ilyen funkcióra programozni. A PC1000 - 560 asoknál volt anno ilyen "kulcsos kapcsolós " vezérlési lehetőség, ezeknél az újabb központoknál nem hiszem hogy lenne mert egyrészt élet szerűtlen, másrészt a gyártó inkább szeretne még egy kezelőt eladni a központhoz...
![]()
a zónadefinícióknál a 22 és 23 as opciókkal lehet hogy meg lehet oldani. Feltéve hogy "disarm" ra is jók nem csak "arm" ra ezek a bemenetek...Ezt járd körbe...mert itt csak "arm" ot emleget...
megoldás:
Section [001] to [004] Zone Definitions . . . [22] Momentary Keyswitch Arm: Arm or disarm the system when violated . .
Köszi! Tényleg ott van "22 globális hatástalanítás". Így most gondolkodom. Mert nem tudom hogy megéri-e egy zónát erre elpazarolni. Most is már több érzékelő van rákötve egy-egy zónára bővítőt meg nem akarok venni mert akkor kezelő is kell. Azt hittem, hogy a PGM2-ről meg lehet oldani ugyan is ott van egy nyomógomb lehetőség felvázolva. De azért nagyon köszi az infót.
![]()
Most nézem, hogy benéztem ez funkció gomb opció.
A zóna programozásnál van impulzusos kulcsos kapcsoló ha ez az.
Zónát is annak kell programoznod 22-nek, és jó lesz. A kezelőd gondolom led-es, akkor ki tudna jelezni 8 zónát vagy már foglalt minden zónád, a kezelőé is? Van aki kezelőcsere nélkül kéri a bővítő modult, de ekkor valóban nem látszik minden nyitott zóna.
Hát ezt be...
![]() A zóna bővítőhöz meg nem kell feltétlen a kezelőt is lecserélni, ez nem feltétele a zónabővítő installálásának. Megy az kezelő nélkül is, csak éppen nem lesz hol megjeleníteni a zóna bővitő zónáinak az állpotát. De ettől még a kezelő és a központ kezelni fogja ezeket a zónákat feltéve ha azokat a zónákat egy egyébként élő partícióhoz rendeled hozzá...Kezelőt majd ráérsz akkor cserélni ha ember pl. bővíteni akarja a rendszerét.
Sziasztok. Valaki leírná nekem, hogy hogyan kell végül megcsinálni azt, hogy a Satel CA-10 központon két ledes kezelő egy partíción tudjon működni? Írtátok, hogy közösíteni kell, nade hogyan? Próbáltam minden szálat (a CLK-t is) párhuzamosan tenni, jumpereket úgy állítani, hogy különbözőek legyenek, próbáltam a 124-es fimkcióval resetbe tenni a kezelők címzését, de akkor fejreállt a rendszer, sípolt, a zónákat villogtatta, többet is egyszerre... Szóval nem sikerült. Ilyenkor mi a helyzet a kezelőkre kötött zónákkal?
A segítséget előre is köszönöm. Üdv. Robi
Köszi a válaszokat! Nem kötözködni és erőlködni akarok, de még mindig a PGM-nél maradva. Most már még jobban érdekel, hogy akkor az ábra mit akar magyarázni?
Köszi.
Ez szerintem csak 24 órás bemenetnek programozható és főleg füstérzékelőkhöz szokás, de meg kell nézni a leirást. Tehát ha bekötöd és megynyomod a gombot nem hatástalanítani fog hanem azonnal riaszt hangosan, vagy csendben.
Az angol leirás szerint nem szabad párhuzamosan kötni a sem a led sem az lcd billentyűzetet. Mindkét billentyűzeten beléptél a 124-be?
Sziasztok,
Nos vásárlás elott még mindig nem tudom, hoyg melyik lenne a megfelelo GSM modul DSC kozponthoz, amely nem csak a riszatás tényérol tud SMSt kuldeni esetleg hívni, hanem az SMS szovegébe bele tudja foglalni pl. a zóna nevét ahol a riasztás tortént. Ajánlottak egyBővebben: Link TELL PAGER 3 nevu cuccot, de az ára nekem kicsit sok. Valakinek valami otlete? Koszonom |
Bejelentkezés
Hirdetés |