Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   596 / 1271
(#) otthonpc20 válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 24, 2012 /
 
Kicseréltem a C123-mat szakadt volt. Most van szép tiszta kép, de valamiért a kép alja felül van a kép teteje meg alul. Próbáltam fotózni.
(#) kovacspista válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /
 
Vannak benne a vertikális eltérítés környékén elkók. Olyan extrém érték, 5mikró 2 , 20 meg ilyenek. Ezeket gondolkodás nélkül cseréld szabványra. Az 5 lehet 4,7 stb. A táp elkóját is, mert mindig brummos marad a kép ha hagyod benne a régit. A táp egyenirányító diódáit is lehet, hogy ki kell egy hídra cserélni, és a táp szabályzó paneljában lévő elkókat is. Utána folytatjuk ha nem javulna.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 24, 2012 /
 
Na igen, az IC is része a rendszernek, sőt!
(#) mazsola hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Tisztelt tagtársak!
Ha megoldható, küldjön már nekem valaki egy meghívót az Elektrotanyára, hogy újból regisztrálhassak. Internetnetkapcsolat híján több mint hat hónapig nem jelentkeztem be, és a rendszer törölt. Kösz: mazsola
(#) otthonpc20 válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Elkezdtem kicserélni a kondikat, most olyan hiba van, hogy Vízszintesen is és függőlegesen is fut a kép
A képfrekvencia szabályozható, de nem lehet a potival megállítani a képet. R 83, R 84-et néztem jó, C 94 csatoló kondi is.
(#) csoki18 válasza mazsola hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Hali
Nem feltétlenül kell meghívó úgyis tudsz regisztrálni,hogy 5 kérdésre válaszolsz. . Én is így tettem.
(#) kislacikahu válasza mazsola hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Kedves Mazsola!

Várlak a Skypen a kislacikahu felhasználónév alkalmazásával!

Szia!
(#) mazsola hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Üdv!
Kösz a válaszokat, de a tesztkitöltéses regisztráció jelenleg szünetel, Skype, az meg sajnos nincs. Este leszek gépközelben.
(#) kovacspista válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /
 
Ez a baj valamelyik kondi miatt van. Ha eddig nem volt, akkor valamelyik kondi amit cseréltél, nem jó értékű. Azzal , hogy a kondikat csréled, megváltozik az egész TV, jó irányba. A szinkron jel leválasztással van ilyenkor gond,
de mint mondtam kondi baj lesz.
(#) kislacikahu válasza mazsola hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
A Google-ról ingyenesen letölthetsz Skype programot, addig is ha segítségre van szükséged

kislacikah@freemail.hu email felhasználásával segítek!

Üdv.: Laci
(#) BarnaPili válasza kislacikahu hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
[OFF]Kedves Kolléga! Ha segíteni akarsz,akkor azt tedd itt kérlek.Ha valaki más ilyen bajjal jön,esetleg megtalálja ő is.
Köszönettel!
István
(#) baloghkrisztian hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Sziasztok egy nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzátok tegnap tv- nézés közben egyik pillanatról a másikra elment a szín a tv- ből csak zöld és kék maradt. Melyk részen keressem a hibát?
(#) karaszbandi válasza baloghkrisztian hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
A TV szerelő műhelyében!
(#) Bubu54 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Üdv, nekem is volt ilyen problémám régen, csak az monitorral volt és ott csak egy szín ment el, de amikor megmozgattam a képcső végén levő panelt akkor egy pillanatra visszajött, az egyik alkatrész mindig felmelegedett annyira hogy megolvadjon az ón és ne legyen érintkezés, szerintem ott keresd a problémát, de nagyon vigyázz, mert ott nem 20V szaladgál, hanem 20KV, tehát életveszélyes!!!!
(#) mazsola hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Kedves Laci!
Megkaptam az e-mailedet, nem a nyilvánosságra tartozik, csak annyit fűzök hozzá, hogy kösz a segítőkészségedet, de sajnos nekem sincs arról halvány fogalmam sem, hogy hogyan is kell egy ilyen meghívót megfogalmazni, mik az alaki és tartalmi követelmények, az Elektrotanyán kinek kell címezni, stb. Az Elektrotanyán nem tudok érdeklődni, mert egyszerűen nem enged belépni. Csak reménykedek, hogy a fórumozók közűl csinált már valaki ilyet és útmutatást ad.
(#) baloghkrisztian válasza Bubu54 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Szóval szerinted ha ott lessz a probléma akkor meg lehet látni a rosszalkodó alkatrész lábánál a hibát? Mi okozhatja ezt a tulzott felmelegedést szerinted?
(#) Bubu54 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
szerintem igen látni fogod, nekem egy ellenállás volt, de ez még abban az időkben amikor még nem foglalkoztam elektornikával, és egy kis fadarabbal volt megoldva a dolog, de az sem volt az igazi és egy idő után új állta a helyét .
(#) kislacikahu válasza baloghkrisztian hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Hali Balog Krisztián!

Írd le a tv típusát és segítek...

fotót is küldhetsz...
(#) baloghkrisztian válasza Bubu54 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Az ötlet bevált köszi a tippet egy ideig ez is bírni fogja.
(#) baloghkrisztian válasza kislacikahu hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
A tv típusa Gaba valami kínai márka 4 éves de már több baj is volt vele. Már megnéztem most már visszajött a szín de ki tudja meddig fogja bírni.
(#) Bubu54 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Nagyon szívesen
(#) zolika60 válasza Bubu54 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Ha használnád a válasz gombot azt is tudhatnánk kinek mit köszönsz meg. :yes:
(#) Beachway hozzászólása Feb 27, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit az oldalon!! Kellene egy kis segítség LCD tv javításhoz. Bekapcsolás után kikapcsol. A háttérvilágítás el sem indul.Tápok rendben vannak.Inverter error kivezetés tiltva van.És ez egy pillanatra sem aktív ( 3Volt). Így viszont honnan tudja ,hogy valami nem okés???Ahoz egy pillanatra is el kellene indulnia, hogy érzékelje az asszimetrikus nagyfeszt, vagy túl nagy áramot ,stb.De szkóppal néztem, és marad folyamatosan 0V-on. Az inverter stan by kivezetés is 0 volton van. Tehát készenlétbe helyezi az invertert. Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy az indulási folyamat hogyan zajlik le az inverterben?? Rajzot sajnos nem találtam róla. Az oszci IC egy BD9766. És találtam egy rajzot, ami nem pont ez, de hasonló valami. Ez lenne az!
És erről az invertrről lenen szó!! és ez!
Előre is köszönöm a segítséget!!
(#) teknikus hozzászólása Feb 27, 2012 /
 
Kedves fórumozók!

Orion AT848 televízió sorkimenő primer tekercsét cseréltem.
Egy pár órára úgy is nézett ki a dolog, hogy jó lesz minden, volt kép, hang, néhány KH-t is javítottam, de egyszer csak eltűnt a kép egyik pillanatról a másikra. A jelenséget nem kísérte csattanás sem, füstjeleket sem adott, teljesen elsötétült a képernyő, a hang viszont megmaradt! A mellékelt képeken látható, feltekert fényerőnél, hogy vízszintes csíkok vannak csak (minden hullámsávon ugyanez a kép). Csöveket próbáltam mozgatni ill. cserélni, semmi változás nem történt. Előtte annyit tettem, hogy megmértem a buszterfeszültséget, ami 650 V volt a 810-850V helyett. Az R242 1,5M ellenállást kiszereltem, megmértem 3,7M volt, így kicseréltem 1,5-ösre (ezt is csak bontottat találtam, így kicsit meg volt szintén nyúlva 1,7M). Ezután fel tudtam tornázni a fesz. értékét a potival 780V-ra, de így is maximumra ki kellet tekerni, már szinte jó volt a kép széle is (a 650 voltos állapothoz képest!). Jelenleg ez a legfőbb dolog ami izgat, hogy hol keressem a hibát, illetve, mi lehet még rossz.
Még egy idegesítő dolog van, hogy a képkimenő trafója zizeg kb.50-100Hz közötti frekvencián. Amíg volt kép a PCL85-öt megmozgatva amikor megszűnt a zizegés a cső elkezdett kéken világítani, a képen pedig egy erőteljes vízszintes fehér csík volt látható.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
(#) kovacspista válasza teknikus hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Szia: A PCL 85 a függőleges eltérítés csöve, azért láttad a vízszintes csíkot. Ez a hiba ami a fotón van , a videó erősítő hibája. Nagyon régen javítottam már ilyet, de ha jól emlékszem, a PL 84 cső a videő erősítő. Lehet még a kép KF is. Erre nem emlékszem melyik, vagy egyáltalán csöves egységről van e szó. Biztosan van rajzod, ezt a két részt nézd át.
(#) kadarist válasza teknikus hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Szia!
A vízszintes csíkoknak örülj, mert a képernyőn a kép sorait látod, amit az elektronsugár rajzol fel. Ebben tranzisztoros a video-végfokozat, ezen mérj feszültségeket a rajz alapján és persze a képcsövön is. A hangszívó tekercsek szoktak még szakadozni a video-végfok-tranzisztor (BF178 vagy BF110) kollektorában.
(#) ferii81 hozzászólása Feb 28, 2012 /
 
Sziasztok esetleg samsung SP46L3HXX be valakinek 1 szintárcsa kompetten nincs véletlenül elfekvőben?? link igy néz ki http://www.hqelektronik.hu/info/hu/tv-assy_303.html
(#) kadarist válasza vincek21 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Szia!
Szervizmenülye nincs, viszont szervizmenüje van.
(#) bihari laci hozzászólása Feb 28, 2012 /
 
Sziasztok ,van egy Philips 21pt5121 be indul egy ,3 másodpercig a képerynő kinyit de nem telyesen ,hanem elhagy a széleinál 5cm körbe ,és sorvissza futásos lessz ,gyenge fénnyel utánna ki kapcs.Mi történt ,ilyennel még nem találkoztam ,ebben szeretnék segitcséget.Hibás alkatrészeket nem kaptam .
(#) dejoe hozzászólása Feb 28, 2012 /
 
Color star 525 kis orosz tv-n a csatornák elhangolódnak. Sajnos csak tuner rajzom van, viszont azon sem tudom a kábelkivezetéseket beazonositani mivel oroszul van.
Ha valaki emberi nyelven, magyarul beazonositaná nekem , már az is nagy segitség lenne.
Köszönöm.
Következő: »»   596 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem