Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Már olvasom én is a hozzá szólásokat. Már értem! Köszönöm szépen még egyszer a gyors válaszokat!
sziasztok azt szeretném megkérdezni? Toroid trafót hol lehet rendelni,interneten keresztül? Ha valaki tud ilyen címet,írja már meg ide a fórumba választ előre is köszönöm!!!
Szia! Ezeken a helyeken.
Vedd fel a kapcsolatot fleta nevű fórumozóval.
Szia, kedves barétom én nem viccelni akartam csak van a tarsolyomban három típusú erősítő ami többször meglett építve és tökéletesen működnek. Sajnos ha nem kell a segítség vagy vicces amit írtam hát így is jó. És van közte TO3, SOT93, és TO220 ? as tokozású is elméleti rajzzal nyomtatható nyákkal és némi segítséggel részemről ennyi. De akkor úgy sejtem neked jobb ötleted van és kérlek segíts nebszter85 kollégának. Hali !!!
Heló! Megépítettem ezt a fázis fordító kapcsolást. De valami nem kóser,nagy a torzítás és a teljesítmény kisebb az eredetinél. Mi ennek az oka? Maga a végfokom nem szereti ezt a kapcsolást vagy valamit nem jól csináltam?! Rakok fel képet is majd amint haza értem.
Oké, akkor valamit félre érttem azt hittem, hogy piszkálódni akarsz így már értem a dolgot és részemről nincs harag. További szép napot.
A rajzodon nincs rajta a táp, és a csatoló kondenzátorok. Kézenfekvő a bekötésük de el is lehet szúrni.
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom kiszedni innen a mute/st-by funkciót? Nekem nem kell ilyen csak menjen folyamatosan. 5 V-ot kell a playre rákapcsolni és akkor jó lesz?
Szia! A 4,7k kapcsolgatós végét kösd a negatív tápra, a másikat (3-as láb) 18k ellenálláson keresztül a testre. Így kapod a negatív táptól 5V-tal pozitívabb feszültséget (play).
Rendben. Köszönöm
Erről lenne szó.
Heló. Az utolsó képen egy nagyobb ellenálás kicsit feketedett.
Rajzod van hozzá, sokat segítene.
Sajnos nincs rajzom. Az ellenállások feketék mert szállt el melette a nagy barna kapott is egy forralást de az értéke megvan.
Értem. A fetek típusát meg tudnád mondani az is sokat elárul a kapcsolásról.
Én google-ba találtam egy rajzot ami részben hasonlít rá. A FET.ek a hozzá tartozó ellenállások ugyan az. Igaz az csak 230W-ot ír.
A nagyjelű erősítő rengeteg áramot vesz fel. Ez folyik a diódával soros (100ohm) ellenálláson, melyek csak a tápszűrés miatt vannak.
Nemrég volt fenn ez a rajz - lehet link mutatott rá azért nem találom. Az alkatrészek fotóján piros négyszöggel jelzett ellenállás felett van az áramtükör ( tranzisztor, dióda, két ellenállás). Vele átellenben a differenciál erősítő (egyik ágában két soros dióda + trimmer, a másikban ellenállás vele párhuzamos kerkóval). A kis tranzisztorok zenereken keresztül hajtják őket. Ha ebből valaki ráismer az erősítőre kérem segítse vele a kérdező fórumtársunkat. A felégett fóliához tartozó ellenállás, pedig gerjedés miatt ment tönkre. Ha gerjedés kizárható, akkor a bejelölt feletti 3. ellenállás értéke túl kicsi. Rajz alapján jobb lenne beletúrni. Párja van neki?
Csak ez a panelom van. Gerjedés lehetett mivel hatalmas fém kaszni és ismerősöm elég hogy mondjam szépen... nem figyelve az árnyékolásra kötötte be a jelet...
Ahol fel van égve a fóliacsík az az ellenállás most nem melegszik jel nélkül. A kimeneten DC nincs. A négyzettel jelölt melegedő ellenállástól a 3. ellenállás egy 62K-os darab. Ez hozzá van kötve az ELKO - jához és a melegedő ellenállás és a kondi közé van kötve (az a kondi ami a test és a meleg ellenállás között van). A 62K másik fele a két BC tranyó emiterjéhez van kötve.
Bár mégsem, most olvasom reloop elgondolását.
Szia! Ez halál egyszerű, a két diff. közötti zenerekről (tán 35V) könnyen megismerhető.
Ez a Holton féle, amit peter 1995 lefényképezett, az a "Sipos" féle könyvben a 8 FET-es szerintem, de ennek annyi féle verziója kering a neten, és sok gyártó gépeinek alapja.
Ok. Lerajzoltam magamnak. A 62k rendben. A kimeneti 0VDC miatt nehéz tranzisztor hibára teóriát felállítani. Ha nem kerül rajz, kénytelen leszek a fotón kijelölni a mérési pontokat.
A két BC tranyó helyére tudnál újat berakni?
Szerk.: a gondatlan bekötés miatt a bement felőli hibásodhatott meg.
Valahol megvolt ez nekem...
[OFF]Csak asszonynál vagyok, és neten kell keressek.. ) Bővebben: Link -Ez hasonló már, de nem őt keresem...
A BC-s differenciál erősítő kollektor ágaiban zener diódák vannak.
Kivettem mind a két tranyót még tegnap és megmértem:
C556B ELKO-től távolabbi B-C: 1.098 (fekete a B) B-E: 1.104 (fekete a B) C-B: semmi (piros a B) E-B: semmi (piros a B) E-C: egyik irányba se vezet C556B ELKO-hoz közelebbi B-C: 1.092 (fekete a B) B-E: 1.100 (fekete a B) C-B: semmi (piros a B) E-B: semmi (piros a B) E-C: egyik irányba se vezet Ha kell tudok BC tranyót cserélni. Ha nincs itthon holnap veszek.
A 100w/8ohm szimmetrikus végfok kapcsolás felrakójának jár egy jó nagy seggbe...ás . Ugyanis a kapcsolásban van egy kis hiba ..az hogy tükrözte az áramkört és utána írta oda hogy be gnd ki stb... amiket már nem tükrözött! Ez megtévesztett minket és újra megtükröztük a kapcsolást... ezekután jött a döbbenet.. most lehet megint vasalni..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |